Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Jei mėgstate prieskonius ir indišką maistą, turite tai išbandyti Kardamono vištiena (Masala Murgh). Tai patiekalas su švelnia vištiena sodrame, prieskoniais pagardintame masala padaže – puikiai tinka derinti su ryžiais arba naan, kad būtų jaukus ir sotus maistas.
Greitas ir paprastas kardamono vištienos receptas
Užaugau Malaizijoje, indiškas maistas visada buvo didelė mano gyvenimo dalis. Abiems mano velioniams tėvams tai labai patiko, o jų visų laikų mėgstamiausias buvo kandar ryžiai– Indijos ryžių lėkštės, kurias išgarsino Indijos ir musulmonų pardavėjai Penange. Namuose mama gamindavo įvairius indiškus karius – vištienos karį arba kalmarų karį. Mums visiems patiko geras, ugningas karštas karis, o namus užpildantis aromatas reiškė, kad pietūs ar vakarienė bus nuostabūs.
Taip pat visada mėgau indiškus paplotėlius, tokius kaip Naan, Chapati ir Roti Canai. Mano tėtis kaip užkandį ar vėlyvą vakarienę dažnai supakuosi man po gabalėlį ar dvi saldžių roti canai, kurių aš nekantriai laukdavau.
Nors užaugau indiško maisto apsuptyje, nesu pats jo gaminimo ekspertas. Prisipažinsiu, man vis dar susimaišo pankolio ir kmynų sėklos (jie man atrodo taip panašiai!).
Tai kardamono vištiena yra toks patiekalas, kuris man primena mano mėgstamiausią kandar ryžiai vieta Penange. Vištiena pasirodo tokia švelni, virta kvapniame prieskonių mišinyje, suteikiančiam jai gražią raudonai oranžinę spalvą. Skoniai tokie aromatingi, ir vien apie tai pagalvojus, norisi įsigilinti! Tai Lengvas kardamoninės vištienos receptas jums tikrai patiks taip pat, kaip ir man. Nepamirškite perskaityti toliau pateiktų mano patarimų, kaip tai padaryti masala vištiena pasirodo be galo skanu!
Kodėl man patinka šis receptas


- Autentiškas skonis. Tai suteikia man tą malonų, autentišką indišką skonį, kaip ir patiekalai, kuriuos mėgstu iš mano mėgstamiausių vietų.
- Super lengva pagaminti. Man patinka, kad šis kardamono vištienos receptas yra paprastas. Jokių sudėtingų žingsnių ar sunkiai randamų ingredientų – tiesiog paprastas ir skanus gaminimas!
- Pilnas skonio. Kardamonas, kmynai ir ciberžolė sukuria kvapnų padažą, kuris gaminant kvepia nuostabiai. Tai toks patiekalas, kuris jau vien dėl kvapo sukelia alkį.
- Švelni vištiena. Negaliu atsigaivinti tuo, kaip švelni vištiena išeina, su kiekvienu kąsniu sugerdama visus tuos prieskonius.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Vištienos krūtinėlė – aš naudojau vištienos krūtinėlę be kaulų, be odos, bet jei norite, puikiai tiks ir vištienos šlaunelės be kaulų.
- Augalinis aliejus
- Česnakai
- Imbieras
- Svogūnai – galite naudoti baltus arba geltonus svogūnus.
- Kmynų sėklos
- Nesmulkintos kardamono ankštys – naudojau visas žalias kardamono ankštis, bet jei po ranka jų neturite, galite naudoti maltą kardamoną – tik nepamirškite naudoti mažiau, nes jis labiau koncentruotas. Reikėtų maždaug 1/2–1 arbatinio šaukštelio.
- Pomidoras
- Malta ciberžolė
- Malti raudonieji kajeno pipirai
- Druska
- Malti juodieji pipirai
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Kaip pasigaminti kardamono vištieną (Masala Murgh)
Šalutinė pastaba: Pietryčių Azijoje užaugę vištieną nuplauti vandeniu yra įprasta praktika, kad būtų pašalintas gleivingumas ir kraujo likučiai. Tačiau Jungtinėse Valstijose dauguma žmonių vengia skalauti vištieną, nes nerimauja dėl maisto saugos ir kryžminio užteršimo pavojaus.






Suberkite ciberžolę, raudonuosius pipirus, druską ir juoduosius pipirus. Viską išmaišykite ir leiskite virti neuždengtą apie 7 minutes, dažnai maišydami. Čia susijungia visi tie skanūs prieskoniai suformuoti masala pagrindą.


Dabar pridėti vištienos į keptuvę ir gerai išmaišykite, kad viskas susimaišytų. Kaitrą padidinkite iki vidutinės ir leiskite virti neuždengtą, šen bei ten pamaišydami. Po maždaug 10 minučių patikrinkite vištieną bakstelėdami ją peiliu – kai nebeliks rausvos spalvos, galite pradėti!


Gerai, tik dabar išimkite kardamono ankštis ir mesti juos. Galite pasinerti iš karto arba, jei pasiliekate vėlesniam laikui, prieš dėdami į šaldytuvą ar šaldiklį leiskite atvėsti iki kambario temperatūros.
Tobulos kardamono vištienos paslaptis
- Įsitikinkite, kad česnakai, imbieras ir svogūnai kepami, kol svogūnas bus gražus ir auksinės rudos spalvos. Tai tikrai sukuria tvirtą skonio pagrindą, dėl kurio patiekalas yra toks skanus.
- Leidžiu pomidorui virti ir sumaišau su svogūnu, kad susidarytų pasta. Šis žingsnis tikrai padeda sukurti tirštą, kvapnų padažą.
- Aš noriu šiek tiek karščio, bet jūs galite visiškai pritaikyti raudonuosius kajeno pipirus pagal savo skonį. Jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau, o jei norite švelnesnio – naudokite mažiau. Viskas priklauso nuo to, kas jums tinka!
- Žinau, kad kyla pagunda padidinti šilumą, kad viskas būtų greičiau, bet patikėkite manimi, vidutinė karštis yra tinkamas būdas. Tai suteikia laiko skoniams išsivystyti ir padeda išlaikyti vištieną gražią ir minkštą.
Dažnai užduodami klausimai
Tikrai! Vištiena su kaulais taip pat puikiai tinka, tačiau atminkite, kad jos kepimas užtruks šiek tiek ilgiau. Prieš patiekdami įsitikinkite, kad vištiena yra visiškai iškepusi, ir būsite sveiki!
Jei padažas šiek tiek per tirštas, tiesiog įpilkite šlakelį vandens, kad jis susilpnėtų. Maišykite, kol gausite jums patinkančią konsistenciją!
Taip! Pirmiausia pakepinkite česnaką, imbierą, svogūną ir prieskonius, tada viską supilkite į lėtą viryklę. Virkite ant silpnos ugnies apie 4–6 valandas arba tol, kol vištiena taps graži ir minkšta. Puikiai tinka pavalgyti be rankų!
Tikrai! Vištieną galite visiškai pakeisti tokiomis daržovėmis kaip žiediniai kopūstai, bulvės ar net tofu. Tiesiog nepamirškite, kad daržovės iškepa greičiau nei vištiena, todėl norėsite atitinkamai pakoreguoti kepimo laiką.
absoliučiai! Jei gaminate papildomai, likučius galite užšaldyti. Tiesiog leiskite jam visiškai atvėsti, tada sudėkite į sandarų indą arba šaldiklio maišelį. Kai vėl būsite pasiruošę juo mėgautis, per naktį atšildykite šaldytuve ir pašildykite ant viryklės. Šaldiklyje jis turėtų išlikti iki 3 mėnesių!
Jei turite likučių, laikykite juos sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Kai būsite pasiruošę vėl pasinerti, tiesiog pašildykite ant viryklės ant silpnos ugnies arba įmeskite į mikrobangų krosnelę.
Šis receptas yra tik 312 kalorijų vienoje porcijoje.


Ką patiekti su kardamono vištiena
Jei norite sveiko indiško patiekalo ir lengvos savaitės vakarienės, rekomenduoju šiuos receptus:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti indiški receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
-
Vištieną nuplaukite po šaltu vandeniu ir supjaustykite 3/4 colio (2 cm) gabalėliais. Supilkite aliejų į didelę keptuvę ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Kai aliejus įkaista, suberkite česnaką, imbierą ir svogūną. Kepkite, dažnai maišydami, kol svogūnas taps auksinės spalvos, maždaug 7 minutes.
-
Suberkite kmynų sėklas, tada atidarykite kardamono ankštis ir į keptuvę suberkite sėklas ir ankštis. Maišykite, kad susijungtumėte. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, sudėkite pomidorą ir uždenkite keptuvę. Kepkite, kol pomidoras visiškai suminkštės ir sutrins, sumaišykite su svogūnu, kad susidarytų rupi pasta, kas minutę maišykite ir lengvai sutrinkite pomidorą, maždaug 5 minutes.
-
Įpilkite ciberžolės, raudonųjų pipirų, druskos ir juodųjų pipirų. Maišykite, kad susimaišytų ir virkite neuždengę 7 minutes, dažnai maišydami. Taip susidaro masala (prieskonių pagrindas).
-
Sudėkite vištieną ir išmaišykite, kad susimaišytų. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir kepkite neuždengę, retkarčiais pamaišydami, kol įsmeigus peilį į vištieną neliks rausvos spalvos požymių, apie 10 minučių.
-
Išimkite ir išmeskite kardamono ankštis. Mėgaukitės dabar arba leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, prieš atšaldydami arba užšaldydami vėliau.
- Įsitikinkite, kad česnakai, imbieras ir svogūnai kepami, kol svogūnas bus gražus ir auksinės rudos spalvos. Tai tikrai sukuria tvirtą skonio pagrindą, dėl kurio patiekalas yra toks skanus.
- Leidžiu pomidorui virti ir sumaišau su svogūnu, kad susidarytų pasta. Šis žingsnis tikrai padeda sukurti tirštą, kvapnų padažą.
- Aš noriu šiek tiek karščio, bet jūs galite visiškai pritaikyti raudonuosius kajeno pipirus pagal savo skonį. Jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau, o jei norite švelnesnio – naudokite mažiau. Viskas priklauso nuo to, kas jums tinka!
- Žinau, kad kyla pagunda padidinti šilumą, kad viskas būtų greičiau, bet patikėkite manimi, vidutinė karštis yra tinkamas būdas. Tai suteikia laiko skoniams išsivystyti ir padeda išlaikyti vištieną gražią ir minkštą.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 312kcal, Angliavandeniai: 6g, Baltymai: 31g, Riebalai: 18g, Sotieji riebalai: 12g, Cholesterolis: 90mg, Natris: 604mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 2g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.