Kmynų ėrienos iešmeliai – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Kai noriu kažko drąsaus ir skanaus, Sindziangas kmyniniai avienos iešmeliai visada yra nugalėtojai. Sultingi, švelnūs ir pripildyti dūminių prieskonių, jie greitai pagaminami ir puikiai tinka bet kokiai progai.

Geriausias Sindziango ėrienos iešmelių receptas

Šios avienos kmynų vėrinukai yra tikrai nuostabūs ir tokie skanūs!

Jei sekate mano tinklaraštį, žinote, kaip aš mėgstu prieskonius. Dauguma mano mėgstamiausių patiekalų yra kupini drąsių, egzotiškų skonių, ir šis nėra išimtis. Užaugęs Malaizijoje, palei senovinį prieskonių kelią, aš beveik užaugau su prieskoniais mano DNR.

Tiesą sakant, aš negaliu gyventi be jų. Net kai gaminu ką nors paprasto, visada yra prieskonių pripildytas garnyras, kuris pagyvins. Jei taip pat mėgstate prieskonius, kmynai greičiausiai yra jūsų mėgstamiausia. Žemiškas, aromatingas skonis, kurį jis suteikia patiekalui, yra tiesiog neprilygstamas, ir tai yra pagrindinis daugelio Nyonya receptų ingredientas, su kuriuo aš užaugau.

Vienas iš mano mėgstamiausių visų laikų patiekalų yra kmynų ėriena, ikoninis receptas iš Sindziango (Kinija). Keliaudamas į Kiniją turėjau galimybę išbandyti garsiąją kmyniniai avienos iešmeliai (kinų kalba vadinama „Yang Rou Chuan“) ir leiskite man pasakyti, kad jie sukelia rimtą priklausomybę. Lengvai galėčiau suvalgyti visą krūvą jų!

Tai kmynų avienos iešmelių receptas yra puikus patiekalas kitam jūsų susitikimui. Jie yra dūminiai, tirpstantys burnoje ir pilni skonio. Geriausia dalis? Nuostabus aromatas, kuris užpildo orą jiems gaminant. Jei turite draugų ar šeimos narių, kurie nevalgo ėrienos, kaip alternatyvą visada galite pasigaminti vištienos ar jautienos satay, bet patikėkite manimi, šie iešmai pavogs pasirodymą.

Išbandykite ką nors naujo ir įprastą vištieną bei jautieną iškeiskite į šiuos skonių kupinus iešmelius. Jūs nepasigailėsite! Ir nepamirškite perskaityti žemiau pateiktų patarimų, kaip sukurti tobulą Sindziango ėrienos iešmai.


Kodėl man patinka šis receptas

BBQ Cumin ėrienos iešmelių receptai su čili milteliais ir maltais kmynais, užbarstyti ant viršaus. BBQ Cumin ėrienos iešmelių receptai su čili milteliais ir maltais kmynais, užbarstyti ant viršaus.
  • Dideli, drąsūs skoniai. Man patinka dideli, drąsūs prieskoniai, o kmynų, čili miltelių, kalendrų ir pankolių sėklų derinys tikrai yra puikus.
  • Švelni, sultinga aviena. Avienos mentės kubeliai sugeria visus prieskonius, todėl kiekvienas kąsnis tampa sultingas, švelnus ir kupinas skonio.
  • Autentiškas skonis. Šie ėrienos kmynų iešmeliai suteikia man tokius pačius drąsius, autentiškus skonius, kokius turėjau Sindziange, Kinijoje, atnešdami į mano virtuvę kažką tikrai skanaus.
  • Greitai ir lengvai. Dėl paprastų ingredientų ir greito kepimo ant grotelių šis receptas yra mano pasirinkimas įtemptam savaitės vakarui ar ramiam savaitgaliui.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Kmynų avienos iešmelių recepto ingredientai.Kmynų avienos iešmelių recepto ingredientai.
  • Ėrienos mentė be kaulų – jei nerandate ėrienos mentės, puiki alternatyva yra ėriuko koja arba ėriuko nugarinė. Taip pat galite naudoti jautieną arba vištieną, jei norite šiek tiek pakeisti dalykus!
  • Žemės riešutų aliejus – jei esate alergiškas žemės riešutams arba neturite žemės riešutų aliejaus, augalinis aliejus arba rapsų aliejus puikiai tinka kaip pakaitalas.
  • Malti kmynai
  • Čili milteliai
  • Prieskonių mišinys (malti kmynai, kalendros ir pankolio sėklų milteliai)
  • Szechuan pipirų žirneliai – jei neturite Sičuano pipirų žirnelių, galite juos praleisti arba papildomam prieskoniui pridėti žiupsnelį juodųjų pipirų ir šiek tiek susmulkinto česnako.
  • Druska
  • Česnako milteliai

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti kmynų ėrienos iešmelius

Marinuoti avienos kubeliai dubenyje.Marinuoti avienos kubeliai dubenyje.

Paimkite dubenį ir sumaišykite visus marinato ingredientus. Kai viskas bus sumaišyta, įmeskite ėrienos kubelius ir palikite marinuoti mažiausiai 2 valandas– per naktį, jei turite laiko. Patikėk manimi, kuo ilgiau jis stovės, tuo daugiau skonio jis įsigers!

Lėkštėje marinuotų avienos kubelių iešmeliai.Lėkštėje marinuotų avienos kubelių iešmeliai.

Dabar paimkite tuos marinuotus ėrienos kubelius ir suverkite juos ant iešmelių-3–5 kubeliai vienam pagaliukui, priklausomai nuo jūsų iešmelių ilgio. Būkite paprasta ir supakuota, kad kiekvienas kąsnis būtų kupinas skonio!

Aštrūs kmyniniai avienos iešmai lėkštėje. Aštrūs kmyniniai avienos iešmai lėkštėje.

Įkaitinkite grilį apie 10 minučių. Kai bus karšta, užmeskite tuos ėrienos iešmelius ant grotelių. Kepkite juos ant grotelių 3–4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol iškeps. Nuimkite juos nuo grotelių, tada, jei norite, pabarstykite šiek tiek papildomo prieskonių mišinio. Patiekite tokius, kokie jie yra, arba su šaltu alumi ir šviežiomis salotomis ant šono – viskas priklauso nuo jūsų!


Puikiai pagardintų kmynų ėrienos iešmelių paslaptys

  • Avieną visada supjaustau lygiais kubeliais. Tokiu būdu jie iškepa tolygiai, o kiekvienas gabalas gauna tobulą anglį.
  • Kuo ilgiau leidžiu avienai mirkytis marinate, tuo labiau ji sugeria tuos drąsius prieskonius. Man patinka marinuoti mažiausiai 2 valandas, bet jei galiu tai padaryti per naktį, dar geriau!
  • Įsitikinkite, kad tarp ėriuko kubelių ant iešmo lieka šiek tiek tarpo. Tai padeda šilumai geriau cirkuliuoti ir suteikia man tobulo anglies.
  • Iškepusi ant grotelių, prieš patiekdama avienos iešmelius palikau porą minučių pailsėti. Tai padeda sultims persiskirstyti, o mėsa išlieka graži ir minkšta.

Dažnai užduodami klausimai

Kokia yra maltų kmynų, kalendrų ir pankolių sėklų miltelių dalis prieskonių mišinyje?

Šiam receptui naudojau 1 dalį kmynų, 1/2 dalies kalendros ir 1/2 dalies pankolio ir sumaišiau iki 1 valgomojo šaukšto prieskonių mišinio.

Ar galiu iš anksto paruošti iešmelius?

Taip! Avieną galite marinuoti ir dieną į priekį suverti ant iešmelių. Tiesiog laikykite juos šaldytuve ir kepkite ant grotelių, kai būsite pasiruošę.

Ar galiu ėrienos kmynų iešmelius gaminti ketaus keptuvėje, o ne kepti ant grotelių?

Taip! Jei neturite grilio, puikiai tiks karšta ketaus keptuvė. Tiesiog pašildykite, kol jis tikrai įkais, ir tada kepkite iešmelius po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kaip tai darytumėte ant grotelių.

Ar galiu pagaminti šiuos Sindziango ėrienos iešmelių receptus orkaitėje?

Jei kepate, nustatykite orkaitės broilerį aukštai. Įsitikinkite, kad iešmai yra maždaug 4–6 colių atstumu nuo šilumos šaltinio, ir patikrinkite po 3–4 minučių kiekvienoje pusėje. Norisi gražaus sudeginimo išorėje, o vidus išliks sultingas. Tiesiog stebėkite juos!

Ar galiu šiuos kiniškus ėrienos iešmelius kepti ore, o ne kepti ant grotelių?

Tikrai! Norėdami kepti ore, pradėkite įkaitindami oro gruzdintuvą iki 375 °F (190 °C). Į krepšelį įdėkite iešmelius vienu sluoksniu, įsitikindami, kad jie nėra per daug perkrauti. Kepkite juos maždaug 8–10 minučių, įpusėjus apversti, arba tol, kol ėriena visiškai iškeps, o išorė bus graži, traški.

Ar galiu užšaldyti marinuotą avieną?

Taip! Marinuotą avieną galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesiog prieš kepdami ant grotelių būtinai atšildykite jį šaldytuve per naktį.

Koks yra geriausias būdas laikyti likusius avienos kmynų iešmelius?

Likusius iešmelius sandariame inde šaldytuve galima laikyti iki 3 dienų. Galite juos pašildyti orkaitėje arba ant grotelių, tačiau būkite atsargūs, kad vėl neperkeptumėte, nes kitaip jie gali išdžiūti.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 142 kalorijos vienoje porcijoje.

Švelnus ir sultingas Sindziango avienos iešmas.Švelnus ir sultingas Sindziango avienos iešmas.

Ką patiekti su kmynų avienos iešmeliais

Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Paruoškite prieskonių marinatą, dubenyje sumaišydami visus marinato ingredientus. Avienos kubelius marinuokite mažiausiai 2 valandas arba per naktį.

  • Marinuotus ėrienos kubelius suverkite ant iešmelių, į vieną pagaliuką dėdami po 3–5 kubelius, priklausomai nuo iešmo ilgio.

  • Įkaitinkite grilį 10 minučių. Avienos iešmelius sudėkite ant grotelių. Kepkite iešmelius ant grotelių 3–4 minutes iš kiekvienos pusės arba tol, kol mėsa visiškai iškeps. Išimkite avienos iešmelius nuo grotelių. Pabarstykite iešmelius prieskonių mišiniu (nebūtina) ir patiekite tokius, kokie yra, su alumi ir (arba) salotomis.

  • Avieną visada supjaustau lygiais kubeliais. Tokiu būdu jie iškepa tolygiai, o kiekvienas gabalas gauna tobulą anglį.
  • Kuo ilgiau leidžiu avienai mirkytis marinate, tuo labiau ji sugeria tuos drąsius prieskonius. Man patinka marinuoti mažiausiai 2 valandas, bet jei galiu tai padaryti per naktį, dar geriau!
  • Įsitikinkite, kad tarp ėriuko kubelių ant iešmo lieka šiek tiek tarpo. Tai padeda šilumai geriau cirkuliuoti ir suteikia man tobulo anglies.
  • Iškepusi ant grotelių, prieš patiekdama avienos iešmelius palikau porą minučių pailsėti. Tai padeda sultims persiskirstyti, o mėsa išlieka graži ir minkšta

Patiekimas: 8lazdos, Kalorijos: 142kcal, Angliavandeniai: 3g, Baltymai: 8g, Riebalai: 11g, Sotieji riebalai: 2g, Cholesterolis: 23mg, Natris: 233mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

3 šventiniai kokteiliai šventiniam sezonui

Bananų pusryčių sausainiai –