Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Omleto pyragasarba Ketayap pyragasyra vienas iš mano mėgstamiausių. Man patinka, kaip pandano skonio blyneliai dera su saldžiu kokoso įdaru, pagamintu iš Gula Melaka (malaizietiško palmių cukraus). Tai puikus skanėstas, kurio skonis yra turtingas ir kurį stebėtinai lengva pasigaminti namuose – puikiai tinka arbatos vakarėliui ar kaip lengvas užkandis.
Lengvas naminio Ketyap pyrago receptas
Nyonya kuih arba Nyonya saldūs pyragaičiai yra didelė Nyonya virtuvės dalis. Jie yra ikoniniai, dažnai pranokstantys pikantiškus patiekalus savo patrauklumu. Nors daugelis mėgavosi Nyonya kuih, kaip Omleto pyragas arba ketayap tortasretas galbūt bandė kitus Nyonya patiekalus. Šie saldūs skanėstai yra malajiečių kuih-muih, saldžių pyragų ir desertų malajiečių versijos, pritaikymas.
Šis kuih yra vyniotinis krepas, pagardintas pandano sultimis ir užpildytas kokoso drožlėmis, įmirkytomis Gula Melaka arba Malaizijos palmių cukrumi. Skirtingai nuo kai kurių kuih pardavėjų, kurie patogumo dėlei naudoja dirbtinius dažus, mano kuih dadar receptas laikosi tradicijų, naudodama tik natūralias pandano sultis, užtikrindama, kad jos būtų tikro, autentiško skonio ir kvapo.
Padaryti Nyonya kuih gali būti sudėtinga, bet mano Kuih ketayap receptas Tai palengvina, naudodamiesi toliau pateiktais patarimais, kurie padės pasiekti tobulą tekstūrą ir skonį. Tai gražus ir naudingas patiekalas, kurį galima pasigaminti namuose, ypač tiems, kurie turi tokius smaližius kaip aš.
Šalutinė pastaba: Šis kuih vadinamas keliais skirtingais pavadinimais –kuih dadar, kuih ketayap, susuktas omletasir vyniotinis pyragas. Singapūre jie rašo šiek tiek kitaip Omleto pyragas. Įdomu, kaip vienas desertas gali turėti tiek daug pavadinimų, parodančių, koks universalus ir mėgstamas jis yra Pietryčių Azijoje.
Kodėl šis receptas išsiskiria


- Autentiška ir tradicinė. Šis receptas išryškina tikrąjį Nyonya virtuvės skonį, naudojant natūralias pandano sultis ir Gula Melaka (malaizietišką palmių cukrų), kuris man patinka – autentiškas ir skanus!
- Naminis ir pagamintas teisingai. Aš pasilieku prie natūralių ingredientų, kad suteiktų šiam receptui tikrą, autentišką skonį, be jokių dirbtinių priedų.
- Lengva pagaminti. Atlikus paprastus veiksmus ir toliau pateiktus patarimus, šis receptas yra tobulas, net jei dar niekada negaminate saldžiųjų Nyonya pyragų!
- Burnoje tirpstantis ir nenugalimas. Tradicinis saldaus kreminio įdaro derinys, pagamintas iš tarkuoto kokoso ir gula melaka, suvyniotas į subtilų, minkštą krepą – sukuria nostalgišką ir nenumaldomai skanų skanėstą.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Pandano lapai – The pagrindinis ingredientas šiame recepte. Šviežių pandano lapų naudojimas yra raktas kad įgautumėte tą autentišką skonį – nepadės jokie nuorodos ar pakaitalai!
- Vanduo
- Miltai – naudokite universalius miltus, kad krepų tekstūra būtų švelni ir lygi.
- Kiaušinis
- Kokosų pienas – naudokite riebų kokosų pieną, kad gautumėte sodrią, kreminę tekstūrą.
- Druska
- Gula Melaka – ieškokite Gula Melaka, parduodamos vientisais blokais arba diskais. Ši rūšis yra mažiau apdorota ir išlaiko daugiau natūralaus saldumo bei sodraus skonio.
- Cukrus
- Tarkuotas kokosas – naudokite šviežią, nesaldintą tarkuotą kokosą, kad įdaras būtų geriausias skonis ir drėgmė. Naudojant džiovintą arba saldintą kokosą galima pakeisti patiekalo skonį ir tekstūrą.
- Kukurūzų krakmolas
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Slaptas ingredientas


Slaptas mano kueh dadar recepto ingredientas yra Gula Melaka. Gilus karamelės saldumas suteikia įdarui nenugalimo sodrumo, kuris išsiskiria. Kartu su kvapniais pandano blyneliais jis sukuria puikų skonių balansą, kuris yra malonus ir autentiškas. Štai dėl ko mano receptas tikrai ypatingas!
Kaip pasigaminti Kuih Dadar (Ketaiap tortą)
Pirma, mes ketiname pagaminkite pandano sultis. Pandano lapus ir vandenį sumeskite į elektrinį maišytuvą ir plakite maždaug minutę. Tada suvyniokite mišinį į marlę arba muslino audinį ir gerai išspauskite, kad išsiskirtų visos gražios sultys. Jei to neturite, galite pertrinti per smulkų sietelį. Tiesiog atidėkite jį į šalį, kai baigsite!
Gerai, dabar eime pasigaminkite krepų tešlą. Pradėkite sijodami miltus į maišymo dubenį ir šiek tiek gerai padarykite per vidurį. Įmuškite kiaušinį, tada lėtai įmaišykite pasūdytą kokosų pieną ir 3 šaukštus pandano sulčių. Kai viskas bus sumaišyta, tiesiog atidėkite į šalį.
tegul padaryti įdarą kitas. Susmulkinkite palmių cukrų ir sumaišykite su cukrumi, pandano lapeliais ir vandeniu puode. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Tada nukoškite sirupą ir vėl sudėkite į puodą. Suberkite tarkuotą kokosą ir kukurūzų krakmolą ir virkite dar kelias minutes. Kai viskas bus padaryta, perkelkite į dubenį.
Ant silpnos ugnies įkaitinkite negilią keptuvę ir lengvai patepkite ją trupučiu aliejaus. Supilkite 2 šaukštus tešlos į centrą ir pasukite keptuvę, kad ji pasiskirstytų. Turėtumėte baigti a plonas krepas apie 13 cm (5,1 colio) skersmens.
Kai krepas iškeps, perkelkite jį į pjaustymo lentą. Tada įpilkite 2 kupinus arbatinius šaukštelius įdaro iki centro ir susukite kaip pavasarinį vyniotinį. Patiekite iš karto!
Tobulo Kuih Dadaro paslaptys kiekvieną kartą


- Kai sumaišau pandano lapus su vandeniu, būtinai maišau bent minutę, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tai sustiprina pandano skonį.
- Kai maišau tešlą, į miltų ir kiaušinių mišinį lėtai įmaišau kokosų pieną ir pandano sultis. Tai užtikrina lygią tešlą be gabalėlių.
- Kad blyneliai nesudegtų, bandau keptuvės temperatūrą pildama nedidelį kiekį tešlos. Jei šnypščia, vadinasi, per karšta; Kaitrą reguliuoju iki vidutinės-žemos, kad kepimas būtų tolygus.
- Suvyniojus įdarą į blynelius, tai darau greitai, kol blyneliai dar šilti. Tai padeda jiems išlikti lankstiems ir apsaugo nuo įtrūkimų.
Dažnai užduodami klausimai
Jei šviežių nėra, galite naudoti šaldytus pandano lapus, tačiau atminkite, kad skonis gali būti ne toks stiprus ar kvapnus. Prieš naudodami juos atšildykite.
Geriausia pasigaminti pandano sulčių, kad jų skonis būtų autentiškiausias. Parduotuvėse įsigytose versijose gali būti priedų ir jie nesuteiks jums gaivaus, natūralaus skonio, kurio reikia „kueh dadar“.
Ne, deja, rudasis cukrus nesuteikia tokio gylio ir sudėtingumo kaip Gula Melaka. Dėl to autentiško skonio verta naudoti tikrą pasiūlymą.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami, švelniai pašildykite mikrobangų krosnelėje arba garuose, kad išlaikytumėte krepų minkštumą.
Šis receptas yra tik 360 kalorijų vienoje porcijoje.


Kiti Kuih receptai, kurie jums gali patikti
Malaizijoje yra daugybė kuih rūšių. Jei norite pabandyti pasigaminti kuih namuose, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti Malaizijos receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
-
Sumaišykite pandano lapus ir vandenį elektriniame maišytuve ir plakite apie minutę. Sumaišytus pandano lapus suvyniokite į marlę arba muslino audinį ir išspauskite, kad išsiskirtų sultys, arba perkoškite per smulkų sietelį. Atidėkite į šalį.
-
Miltus persijokite į maišymo dubenį. Centre padarykite duobutę ir įmuškite kiaušinį. Lėtai įmaišykite pasūdytą kokosų pieną ir 3 šaukštus pandano sulčių. Atidėkite į šalį.
-
Susmulkinkite palmių cukrų ir sumaišykite su cukrumi, pandano lapeliais ir vandeniu puode. Virkite ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Sirupą nukoškite ir grąžinkite į puodą. Suberkite tarkuotą kokosą ir kukurūzų krakmolą, tada toliau kepkite kelias minutes. Perkelkite į dubenį.
-
Negilią keptuvę įkaitinkite ant nedidelės liepsnos ir lengvai patepkite aliejumi. Supilkite 2 šaukštus tešlos į centrą ir pasukite keptuvę, kad tolygiai pasidengtų, suformuojant ploną maždaug 13 cm (5,1 colio) skersmens krepą.
-
Kai krepas iškeps, perkelkite jį į pjaustymo lentą. Ant krepinio uždėkite 2 kupinus arbatinius šaukštelius įdaro ir susukite kaip pavasarinį vyniotinį. Patiekite iš karto.
- Kai sumaišau pandano lapus su vandeniu, būtinai maišau bent minutę, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Tai sustiprina pandano skonį.
- Kai maišau tešlą, į miltų ir kiaušinių mišinį lėtai įmaišau kokosų pieną ir pandano sultis. Tai užtikrina lygią tešlą be gabalėlių.
- Kad blyneliai nesudegtų, bandau keptuvės temperatūrą pildama nedidelį kiekį tešlos. Jei šnypščia, vadinasi, per karšta; Kaitrą reguliuoju iki vidutinės-žemos, kad kepimas būtų tolygus.
- Suvyniojus įdarą į blynelius, tai darau greitai, kol blyneliai dar šilti. Tai padeda jiems išlikti lankstiems ir apsaugo nuo įtrūkimų.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 360kcal, Angliavandeniai: 48g, Baltymai: 6g, Riebalai: 17g, Sotieji riebalai: 15g, Cholesterolis: 41mg, Natris: 217mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 18g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.