Imbieriniai sausainiai (geriausias receptas!)


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Šios klasikos imbieriniai sausainiai yra paprasta pagaminti ir pripildo mano namus šventiniais prieskoniais. Minkšti, kvapnūs ir puikiai tinkantys dekoravimui, jie yra mėgstami atostogų tiek vaikams, tiek suaugusiems. Puikiai tinka dovanoti ar dalintis per šventinius vakarėlius!

Geriausi imbieriniai sausainiai

Imbieriniai sausainiai yra toks klasikinis šventinis skanėstas, ir jie niekada nesugeba suteikti jaukių „Beveik Kalėdų“ atmosferos. Tobulas šiltų prieskonių – imbiero, cinamono ir gvazdikėlių – mišinys priverčia mano virtuvę kvepėti gryna Kalėdų magija. Nesvarbu, ar kepu su sūnumi (dabar jis jau didelis berniukas!), ar ruošiuosi šventiniam vakarėliui, šis receptas visada yra mano pasirinkimas. Tai labai paprasta, patogu pradedantiesiems ir, tiesą sakant, patikima.

Melasa ir tamsiai rudas cukrus suteikia šiems sausainiams gilų ir sodrų skonį, o išorė yra traški, o viduje yra tik kramtymo užuomina – kaip man patinka. Taip pat mėgstu kūrybiškai dirbti su formomis. Žinoma, meduoliai yra privalomi, bet žvaigždės, medžiai ir snaigės? Taip, prašau!

Turiu keletą gudrybių, kaip kiekvieną kartą prikalti tekstūrą, todėl skaitykite toliau pateiktus naudingus patarimus. Šie sausainiai visada pradžiugins žmones, nesvarbu, ar patys juos valgote, ar per šventinį laikotarpį dalinatės su draugais ir šeima. Taigi griebkite kočėlą ir šventinius sausainių formeles – metas kepti meduolius!

Ieškote daugiau kalėdinių sausainių receptų? Štai keletas mano mėgstamiausių: geriausi sviestiniai sausainiai, aviečių uogienės sausainiai ir mieli Kalėdų eglutės formos cukriniai sausainiai.


Kodėl visi mėgsta šiuos slapukus

Imbieriniai sausainiai su karališku glajaus papuošimu. Imbieriniai sausainiai su karališku glajaus papuošimu.
  • Sodraus skonio. Dėl recepte esančios melasos ir tamsiai rudojo cukraus šie imbieriniai sausainiai yra visiškai patenkinti sodriu skoniu.
  • Kramtoma tekstūra. Sausainiai yra traškūs išorėje ir kramtomi viduje, todėl su kiekvienu kąsniu man suteikia smagios tekstūros.
  • Patogus pradedantiesiems. Šis receptas yra labai lengvas ir patikimas, todėl puikiai tinka man, kaip pradedančiajai kepėjai, norinčiai mėgautis procesu be jokio streso.
  • Nuostabūs rezultatai. Net pradedantiesiems, mano patarimai, šie sausainiai visada atrodo nuostabūs ir skanūs!

Ingredientai, kurių jums prireiks

Lengvo imbierinių sausainių recepto ingredientai. Lengvo imbierinių sausainių recepto ingredientai.
  • Universalūs miltai
  • Kepimo soda – įsitikinkite, kad jūsų kepimo soda yra šviežia! Tai yra raktas į tobulą tekstūrą.
  • Maltas imbieras, maltas cinamonas, maltas muskato riešutas ir malti gvazdikėliai – Įsitikinkite, kad jūsų malti prieskoniai yra švieži, nes seni, buteliuose išpilstyti prieskoniai, kurie jau seniai stovėjo, gali prarasti skonį ir paveikti imbierinių sausainių skonį. Puiki idėja šiuo metų laiku išvalyti prieskonių lentyną ir paimti naujus butelius!
  • Juodieji pipirai ir druska
  • Nesūdytas sviestas
  • Rudasis cukrus – gaukite tamsiai rudojo cukraus, nes jame daugiau melasos.
  • Kiaušinis
  • Melasa – naudojau močiutės firmine melasa, tinka ir originali, ir tamsi melasa.
  • Citrinų sultys – aš naudojau šviežiai spaustas citrinos sultis tam, kad būtų citrusinio gaivumo pojūtis.
  • Konditerinis cukrus

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti imbierinius sausainius

Karališkojo glajaus gaminimas imbieriniams sausainiams. Karališkojo glajaus gaminimas imbieriniams sausainiams.

1 veiksmas: Paruoškite karališkąjį glajų maišydami ingredientus iki vientisos masės. Įpilkite vandens, kad ištirptų, arba daugiau cukraus, kad sutirštėtų. Atidėkite į šalį.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, soda ir prieskonius.Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, soda ir prieskonius.

2 veiksmas: Paruoškite sausainių tešlą dideliame dubenyje suplakdami miltus, soda, visus prieskonius ir druską. Atidėkite į šalį.

Imbierinių sausainių gaminimas su melasa. Imbierinių sausainių gaminimas su melasa.

3 veiksmas: Elektriniu plaktuvu su mentelės priedu sutrinkite sviestą, tada suberkite tamsiai rudą cukrų ir plakite iki purumo, maždaug 2 minutes. Tada įmaišykite kiaušinius ir melasą.

Imbierinių sausainių tešla dubenyje. Imbierinių sausainių tešla dubenyje.

4 veiksmas: Palaipsniui suberkite miltų mišinį ir maišykite mažu greičiu, kol susidarys tešla. Padalinkite tešlą per pusę, kiekvieną pusę suvyniokite į plastiką ir šaldykite bent 1 valandą arba per naktį.

Imbierinio sausainio pjaustymas sausainių formele. Imbierinio sausainio pjaustymas sausainių formele.

5 veiksmas: Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (176°C). Trečdalį tešlos padėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą iki maždaug 1/8 colio (⅓ oz) storio, tada naudokite lengvai miltais pabarstytą sausainių formelę, kad iškirptumėte figūras. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš likusios tešlos vėl suformuokite rutulį ir vėl iškočiokite, kol išnaudosite visą tešlą. Jei jūsų sausainiai sušyla, vėl įdėkite juos į šaldytuvą 10 minučių, kad atvėstų. Kepkite, kol apskrus ir ką tik sustings, apie 8–10 minučių.

Imbieriniai sausainiai ant kepimo skardos.Imbieriniai sausainiai ant kepimo skardos.

6 veiksmas: Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems keletą minučių stovėti ant kepimo skardos. Tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Atvėsus papuošti karališku glajumi.


Naudingi patarimai kepėjams namuose

  • Prieš iškočiodama tešlą visada atšaldau bent valandą. Tai padeda sausainiams išlaikyti savo formą ir lengviau juos tvarkyti.
  • Kočiojimo paviršių ir kočėlą lengvai pabarstau miltais, kad tešla neliptų, kol iškočioju.
  • Orkaitės gali būti sudėtingos, todėl aš patikrinu savo sausainius likus minutei ar dviem iki rekomenduojamo kepimo laiko. Jie turi būti traškūs aplink kraštus ir tiesiog įsitvirtinti viduryje.
  • Iškepus, sausainius kelias minutes palikau ant kepimo skardos, prieš perkeliant ant grotelių. Tai padeda jiems sutvirtinti ir sumažina lūžimo tikimybę.

Dažnai užduodami klausimai

Kas daro imbierinius sausainius kietus ar minkštus?

Šie sausainiai tampa kieti, jei juos perkepsite arba jei tešla per sausa. Kad jie išliktų minkšti, naudokite pakankamai melasos ir sviesto, iškočiokite tešlą storiau ir ištraukite iš orkaitės, kai tik sustings.

Ar galiu užšaldyti imbierinių sausainių tešlą?

absoliučiai! Tešlą galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesiog sandariai apvyniokite jį plastikine plėvele ir įdėkite į sandarų indą. Prieš iškočiodami atšildykite šaldytuve.

Kaip sužinoti, kada imbieriniai sausainiai baigti?

Jūsų imbieriniai sausainiai iškepa, kai kraštai šiek tiek traškūs, o vidurys sustingęs, bet vis dar minkštas. Jei švelniai paspausite viršų, jis turėtų šiek tiek atsitraukti.

Kiek laiko mano sausainiai išliks švieži?

Laikant sandariame inde, imbieriniai sausainiai kambario temperatūroje gali išsilaikyti apie dvi savaites.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Sausainiuose yra 189 kalorijos keliolikoje.

Naminiai imbieriniai sausainiai.Naminiai imbieriniai sausainiai.

Ką patiekti su imbieriniais sausainiais

Šį patiekalą geriausia patiekti kaip desertą. Lengviems šventiniams desertams rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

Tešlai:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, soda, visus prieskonius ir druską. Atidėkite į šalį.

  • Elektriniu plaktuvu su mentelės priedu ištrinkite sviestą, tada suberkite tamsiai rudą cukrų ir plakite iki purumo, maždaug 2 minutes. Tada įmaišykite kiaušinius ir melasą.

  • Palaipsniui suberkite miltų mišinį ir maišykite mažu greičiu, kol susidarys tešla. Padalinkite tešlą per pusę, kiekvieną pusę suvyniokite į plastiką ir šaldykite bent 1 valandą arba per naktį.

  • Įkaitinkite orkaitę iki 350°F (176°C). Trečdalį tešlos padėkite ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus. Naudodami kočėlą, iškočiokite tešlą iki maždaug 1/8 colio (⅓ oz) storio, tada naudokite lengvai miltais pabarstytą sausainių formelę, kad iškirptumėte figūras. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Iš likusios tešlos vėl suformuokite rutulį ir vėl iškočiokite, kol išnaudosite visą tešlą. Jei jūsų sausainiai sušyla, vėl įdėkite juos į šaldytuvą 10 minučių, kad atvėstų. Kepkite, kol apskrus ir ką tik sustings, apie 8–10 minučių.

  • Išimkite sausainius iš orkaitės ir leiskite jiems keletą minučių stovėti ant kepimo skardos. Tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų. Atvėsus papuošti karališku glajumi.

Šaltinis: „The Kitchy Kitchen“.
  • Prieš iškočiodama tešlą visada atšaldau bent valandą. Tai padeda sausainiams išlaikyti savo formą ir lengviau juos tvarkyti.
  • Kočiojimo paviršių ir kočėlą lengvai pabarstau miltais, kad tešla neliptų, kol iškočioju.
  • Orkaitės gali būti sudėtingos, todėl aš patikrinu savo sausainius likus minutei ar dviem iki rekomenduojamo kepimo laiko. Jie turi būti traškūs aplink kraštus ir tiesiog įsitvirtinti viduryje.
  • Iškepus, sausainius kelias minutes palikau ant kepimo skardos, prieš perkeliant ant grotelių. Tai padeda jiems sutvirtinti ir sumažina lūžimo tikimybę.

Patiekimas: 4dešimtys, Kalorijos: 189kcal, Angliavandeniai: 204g, Baltymai: 13g, Riebalai: 36g, Sotieji riebalai: 22g, Cholesterolis: 132mg, Natris: 628mg, Pluoštas: 4g, Cukrus: 123g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Fusilli makaronai su žirneliais ir grybais

Barmenai, susipažinkite su Pronghorn romu dešimt prieš vieną