Chai Kueh – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Minkštas, kramtomas Chai Kueh (garuose virtų daržovių kukuliai) su sveiku jicama įdaru, šis malaizietiškas užkandis yra nenumaldomai skanus bet kuriuo paros metu. Sužinokite, kaip pasigaminti šį tradicinį skanėstą, naudodamiesi mano paprastu nuosekliu vadovu ir nuotraukomis.

Garuose kepti daržovių kukuliai

Chai Kueh (kartais rašoma kaip Chai Kuih) yra tradicinis kinų užkandis, ypač populiarus tarp Teochew ir Hakka bendruomenių, ypač tarp vyresniosios kartos Malaizijoje ir Singapūre. Yra keletas populiarių jų užpildų garuose virtų daržovių kukuliaitačiau dažniausiai gaminami su Sengkuangas (jicama arba yam pupelės) ir kuchai (kiniški porai).

Raktas gaminant Chai Kueh slypi odoje, kuri turi būti minkšta, kramtoma ir turėti permatomą blizgesį, suteikiantį jai subtilų, blizgantį kristalą. Norint pasiekti šią tekstūrą, reikia įgūdžių ir tinkamo ingredientų balanso. Kai odelė paruošta, ji naudojama maišant keptai jicama (jamo pupelei) apvynioti, sukuriant kontrastą tarp minkšto, permatomo įvynioklio ir šiek tiek traškaus, kvapnaus įdaro. Dėl šio tekstūrų derinio Chai Kueh yra toks nenugalimas skanėstas. Aš, pavyzdžiui, esu atsidavęs šio skanėsto mėgėjas.

Jei jums patinka Malaizijos kuih, taip pat peržiūrėkite kitus panašius kuih receptus: kuih kosui, spiralinio kario puff ir yam pyragas (orh kuih).


Kodėl man patinka šis receptas

Penang Chai Kuih patiekiamas su čili padažu.Penang Chai Kuih patiekiamas su čili padažu.

Šis receptas man patinka dėl kelių priežasčių:

  • Unikali tekstūra, skirtingai nuo kitų – Dėl puikios minkštos, kramtomos tekstūros ir kvapnaus, šiek tiek traškaus daržovių įdaro balanso jis yra populiarus Malaizijoje.
  • Nesenstanti kulinarinė tradicija. Chai Kueh yra daugiau nei tik skanus užkandis; tai yra puoselėjama Hakka ir Teochew kulinarinio paveldo dalis Malaizijoje. Sužinokite, kaip pasigaminti šį delikatesą, kad galėtume padėti išsaugoti tradicinius skonius ir būdus, perduodamus iš kartos į kartą.
  • Nostalgija. Šie daržovių garuose virtiniai man visada primena mano velionės mamos versiją. Tai nepamirštamas patogus maistas, kaip ir anksčiau ji gamino.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai garuose virtų daržovių kukulių (chai kueh) receptui. Ingredientai garuose virtų daržovių kukulių (chai kueh) receptui.
  • Jicama (yam pupelės) – ši šakninė daržovė malajų kalba paprastai žinoma kaip sengkuang. Jis plačiai naudojamas Malaizijos virtuvėje, ypač tokiuose patiekaluose kaip Nyonya Jiu Fu Char ir Fried Popiah.
  • Džiovintos krevetės (heh bitė) – Tai yra esminis daugelio Kinijos ir Malaizijos receptų ingredientas. Jis daugeliui patiekalų, įskaitant Sambal, suteikia sodraus umami skonio ir gylio.
  • Morkos
  • Česnakai
  • Druska ir malti baltieji pipirai
  • Kviečių krakmolo miltai (tung mano linksmybės) ir tapijokos miltai – Deja, nėra tobulo kviečių krakmolo ir tapijokos miltų pakaitalo, nes būtent jie suteikia Chai Kuih kramtomąją, permatomą tekstūrą – kiti variantai, tokie kaip kukurūzų krakmolas ar bulvių krakmolas, tiesiog neatliks to paties darbo.
  • Karštas verdantis vanduo – raktas kad gautumėte tobulą, šiek tiek kramtomąją, permatomą tekstūrą. Jei naudosite šiltą arba šaltą vandenį, tešla gali tapti per lipni arba sunkiai tvarkoma, todėl bus sunkiau dirbti ir tai turės įtakos galutiniam patiekalui.
  • Aliejus

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.



Profesionalų patarimai, kaip išvengti nesėkmių Chai Kueh

Chai Kueh lėkštėje troškino daržovių kukulius.Chai Kueh lėkštėje troškino daržovių kukulius.
  • Sausas įdaras. Kad įdaras nebūtų vandeningas, prieš vyniodami įsitikinkite, kad drėgmės perteklius yra nusausintas.
  • Neperpildykite: Kad gaminant garuose nesutrūktų, būtinai įpilkite reikiamą kiekį įdaro. Jei esate pradedantysis, visada pradėkite nuo mažesnio įdaro.
  • Paruoškite garintuvą. Lengvai ištepkite garinimo padėklą aliejumi arba naudokite pergamentinį popierių, kad nesuliptumėte ir lengvai pašalintumėte kukulius.
  • Aliejus teptukui. Patepus koldūnus aliejumi prieš garinant, jie nesulips, pagerins tekstūrą ir suteikia paviršiui nuostabaus blizgesio.

Dažnai užduodami klausimai

Kaip sustabdyti chai kuih odos skilinėjimą sulankstant?

Įtrūkimai dažniausiai atsiranda, jei tešla per šalta arba išdžiūsta. Uždenkite drėgnu skudurėliu ir dirbkite, kol jis dar šiltas. Šiltą tešlą daug lengviau sulankstyti ir klostyti nelūžtant!

Kodėl mano koldūno oda nėra permatoma?

Tikriausiai taip yra todėl, kad gaminant tešlą vanduo nebuvo pakankamai karštas. Kad tešla tinkamai želatinuotųsi, reikia verdančio vandens. Šviežiai virtas vanduo yra raktas į gražią, permatomą odą!

Ką galiu naudoti, jei neturiu garlaivio?

Jei neturite garlaivio, nesijaudinkite! Chai kuih galite garinti naudodami puodą su garinimo stovu ar net metalinį kiaurasamtį. Tiesiog įsitikinkite, kad vanduo nepaliestų koldūnų, kai jie garuoja.

Ar galiu paruošti šį receptą iš anksto?

Taip! Iš anksto juos garinkite, o vėliau pašildykite 3–5 minutes arba pašildykite mikrobangų krosnelėje. Nevirtus užšaldykite ir garinkite tiesiai iš šaldiklio – tiesiog pridėkite keletą papildomų minučių prie kepimo laiko.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Kiekviename koldūne yra tik 74 kalorijos.

Chai Kueh (Chai Kuih) užpildytas sengkuang arba jicama.Chai Kueh (Chai Kuih) užpildytas sengkuang arba jicama.

Kiti Malaizijos Kuih receptai

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

Užpildymas:

  • Džiovintas krevetes nuplaukite ir pamirkykite 10–15 minučių, tada stambiai supjaustykite. Jamo pupeles (jicama) ir morkas supjaustykite ilgomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnaką iki kvapo. Suberkite džiovintas krevetes ir pakepinkite, kol taps aromatingos, tada įmaišykite jamo pupeles ir morkas. Maišydami kepkite apie 5 minutes, tada leiskite mišiniui virti, kol daržovės suminkštės ir iškeps. Pagardinkite druska ir baltais pipirais pagal skonį ir leiskite mišiniui visiškai atvėsti.

Koldūnų įvynioklis:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite kviečių krakmolą ir tapijokos miltus. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite ilgu mediniu šaukštu, kol susidarys permatoma tešla.

  • Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių pailsėti. Palaipsniui supilkite aliejų ir minkykite iki vientisos masės. Tešlą iškočiokite į ilgą, panašią į dešrą, formą, tada padalinkite į maždaug 30 vienodų dalių.

Chai Kueh įvyniojimas:

  • Paruoškite garintuvą ir garinimo padėklą lengvai patepkite aliejumi arba išklokite pergamentiniu popieriumi. Tešlą iškočiokite į maždaug 7 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po 1 valgomąjį šaukštą įdaro, suglauskite kraštus ir sandariai apvyniokite, kad užsandarintumėte.

  • Išdėliokite chai kueh ant garinimo padėklo ir prieš gamindami juos lengvai patepkite aliejumi. Garinkite 12 minučių arba tol, kol oda taps skaidri.

  • Leiskite chai kueh atvėsti garuose 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir patiekite su malaizietišku čili padažu, pavyzdžiui, Lingham’s Hot Sauce.

  • Sausas įdaras. Kad įdaras nebūtų vandeningas, prieš vyniodami įsitikinkite, kad drėgmės perteklius yra nusausintas.
  • Neperpildykite: Kad gaminant garuose nesutrūktų, būtinai įpilkite reikiamą kiekį įdaro. Jei esate pradedantysis, visada pradėkite nuo mažesnio įdaro.
  • Paruoškite garintuvą. Lengvai ištepkite garinimo padėklą aliejumi arba naudokite pergamentinį popierių, kad nesuliptumėte ir lengvai pašalintumėte kukulius.
  • Aliejus teptukui. Patepus koldūnus aliejumi prieš garinant, jie nesulips, pagerins tekstūrą ir suteikia paviršiui nuostabaus blizgesio.

Recepto autorius: Ho Siew Loon

Patiekimas: 30gabalus, Kalorijos: 74kcal, Angliavandeniai: 9g, Baltymai: 1g, Riebalai: 4g, Sotieji riebalai: 0.3g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 2g, Transriebalai: 0,02g, Cholesterolis: 17mg, Natris: 95mg, Kalis: 29mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 0.3g, Vitaminas A: 560TV, Vitaminas C: 2mg, Kalcis: 10mg, Geležis: 0.3mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Dulce De Leche Tiramisu receptas

5 žiemos kokteiliai, kad visą sezoną būtų jauku