Wonton Noodles – malaizietis Wantan Mee


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Autentiška ir geriausia wonton makaronai su pavasariškais kiaušinių makaronais ir pikantišku tamsiu padažu. Šis Malaizijos wonton makaronas (nori manęs) recepte užfiksuoti geriausių restoranų ir gatvės pirklių skoniai, suteikdami jums tikrą Malaizijos skonį!

Wonton makaronai su tamsiu padažu lėkštėje.

Wonton Mee

Wonton makaronai gaminami iš kiaušinių makaronų ir yra populiarus patiekalas Azijoje, ypač daugelyje Kinijos Honkongo stiliaus restoranų Jungtinėse Valstijose. Šie makaronai gali būti patiekiami sausi arba sriuboje, priklausomai nuo asmeninių pageidavimų.

Manoma, kad geriausi wonton makaronai atkeliauja iš Malaizijos, kur patiekiami du pagrindiniai šio mėgstamo patiekalo variantai: sausi ir sriuboje. Sausoji versija patiekiama be sriubos, o spyruokliniai kiaušininiai makaronai yra įmirkyti ir aplieti burnoje tirpstančiu, pikantišku ir ikonišku tamsiu padažu. Kita vertus, sriubos versija yra be padažo, bet patiekiama su kvapniu sultiniu.

Šalutinė pastaba: Ši Kantono klasika Malaizijoje vadinama daugybe pavadinimų – wonton mee, wantan mee ir wan tan mee – visi susiję su tuo pačiu mylimu makaronų patiekalu.



Kaip pasigaminti Wonton makaronų

Suimkite wonton apvalkalo kampą, kad užsandarintumėte wontoną. Suimkite wonton apvalkalo kampą, kad užsandarintumėte wontoną.

2 veiksmas. Paruoškite Wontons:

  • Sumaišykite visus Wontons ingredientus (išskyrus įvyniojimus). Išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Į kiekvieno Wonton įvynioklio vidurį įdėkite po arbatinį šaukštelį kiaulienos mišinio. Įvynioklio kraštus sudrėkinkite vandeniu. Užsandarinkite kraštus, kad susidarytumėte trikampio formą.
  • Nuleiskite du kampus žemyn, suspauskite, kad susidarytumėte kinišką luitą. (Taip pat galite laikyti vontonus trikampio formos.) Kartokite tuos pačius veiksmus, kol sunaudosite visą kiaulienos mišinį. Padėkite ant lėkštės, kol paruošite kepti.
Keptas česnakinis aliejus mažame dubenyje. Keptas česnakinis aliejus mažame dubenyje.

3 veiksmas. Paruoškite česnako aliejų:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir ant nedidelės ir vidutinės ugnies pakepinkite česnaką, kol jis taps švelniai auksinės spalvos ir traškus. Nedelsdami perkelkite į karščiui atsparų dubenį ir atidėkite.

Keptuvėje virtas grybų padažas. Keptuvėje virtas grybų padažas.

4 veiksmas. Paruoškite grybų padažą:

  • Grybus pamirkykite 1 puodelyje šilto vandens, kol suminkštės. Nuspauskite vandens perteklių nuo grybų, atidėkite grybus, bet palikite grybų vandenį. Grybus supjaustykite gabalėliais.
  • Nedideliame puode įkaitinkite 1/2 šaukšto augalinio aliejaus. Maišydami pakepinkite česnaką ir grybus 1 minutę. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus kukurūzų krakmolo mišinį. Užvirinkite. Uždenkite ir troškinkite 20 minučių. Įmaišykite kukurūzų krakmolo mišinį, leiskite padažui šiek tiek sutirštėti. Paragaukite ir, jei norite, pakoreguokite prieskonius. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir atidėkite.
Virti wontonai mažame dubenėlyje ir apibarstyti kapotais laiškiniais svogūnais. Virti wontonai mažame dubenėlyje ir apibarstyti kapotais laiškiniais svogūnais.

5 veiksmas. Paruoškite daržoves ir kepkite vontonus.

  • Užvirinkite didelį puodą vandens. Įpilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus ir žiupsnelį druskos bei cukraus. Pirmiausia blanširuokite choy sum stiebus, po to lapus. Išimkite, nusausinkite ir atidėkite.
  • Puode užvirkite šiek tiek vandens ir virkite vontonus dalimis apie 1–2 minutes, kol iškeps. Retkarčiais pamaišykite, kad nepriliptų prie puodo dugno. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Arba įpilkite juos į paruoštą vištienos sultinį ir papuoškite svogūnais.
Wonton mee patiekiamas su char siu, wontons, choy sum ir sriuba. Wonton mee patiekiamas su char siu, wontons, choy sum ir sriuba.

6 veiksmas. Paruoškite makaronus:

  • Į negilų serviravimo dubenį sudėkite 1 porciją prieskonių padažo. Su tuo pačiu verdančiu vandeniu, naudojamu daržovėms blanširuoti, užvirkite ir virkite 1 ryšulį (100 g / 3oz.) makaronų apie 30 sekundžių arba tol, kol iškeps pagal savo skonį. Dideliu sieteliu nusausinkite makaronus ir 5 sekundes pamerkite po šaltu tekančiu vandeniu iš čiaupo, tada vėl panardinkite makaronus į verdantį vandenį, kad sušiltų.
  • Sudėkite makaronus į serviravimo dubenį ir supilkite juos į prieskonių padažą. Įpilkite 6 šaukštus grybų padažo ir vėl išmaišykite. Įberkite žiupsnelį baltųjų pipirų. Papuoškite makaronus su choy sum, wontons ir supjaustyta char siu kiauliena. Nedelsdami patiekite su marinuotais žaliais pipirais ir dubeniu wonton sriubos. Jei mėgstate aštriai, sumaišykite makaronus su Sriracha čili padažu.

Wonton makaronai ir wonton makaronų sriuba, paruošta patiekti.Wonton makaronai ir wonton makaronų sriuba, paruošta patiekti.

Profesionalų patarimai GERIAUSIAM Wonton Mee

Norėdami gauti autentiškiausių skonių, vadovaukitės toliau pateiktais patarimais:

  • Įsigykite geros kokybės šviežių kiaušinių makaronų, kurie yra elastingi ir gerai kąsnūs po virimo.
  • Įsitikinkite, kad gavote Wonton įvynioklius, kurie yra šviesiai geltonos spalvos ir kvadrato formos.
  • Norėdami gauti geriausių rezultatų, pasigaminkite savo char siu. Turiu du receptus, kuriuos galite naudoti: Char Siu ir kinišką BBQ kiaulieną.
  • Jei nenorite gaminti savo char siu, tikrai galite jų nusipirkti iš BBQ išsinešti skirtų restoranų.
  • Patiekiama su naminiais marinuotais žaliais čili pipirais, kaip tai daroma Malaizijoje.

Dažnai užduodami klausimai

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra 1237 kalorijos vienoje porcijoje.

Autentiška naminė wan tan mee, paruošta patiekti.Autentiška naminė wan tan mee, paruošta patiekti.

Štai keletas populiariausių gatvės maisto makaronų Malaizijoje:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Prieskonių padažas (kiekvienai makaronų porcijai):

Neleiskite ekranui užtemti

  • Marinuotus čili pipirus paruoškite vieną dieną iš anksto. Norėdami gauti receptą, spustelėkite čia.

Paruoškite Wontons:

  • Sumaišykite visus wonton ingredientus (išskyrus įvyniojimus) ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Į kiekvieno Wonton įvynioklio centrą įdėkite po arbatinį šaukštelį kiaulienos mišinio. Įvynioklio kraštus sudrėkinkite vandeniu, tada užsandarinkite kraštus, kad susidarytumėte trikampio formą.

  • Nuleiskite du kampus žemyn ir suimkite, kad susidarytumėte kinišką luitą (arba galite laikyti vontonus trikampio formos). Kartokite tuos pačius veiksmus, kol sunaudosite visą kiaulienos mišinį. Gatavus wontonus atidėkite ant lėkštės, kol būsite pasiruošę virti.

Paruoškite grybų padažą:

  • Grybus pamirkykite 1 puodelyje šilto vandens, kol suminkštės. Išspauskite vandens perteklių iš grybų, atidėkite juos į šalį ir palikite grybų vandenį. Grybus supjaustykite gabalėliais.

  • Nedideliame puode įkaitinkite 1/2 šaukšto augalinio aliejaus. Maišydami pakepinkite česnaką ir grybus 1 minutę. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus kukurūzų krakmolo mišinį, ir užvirinkite. Uždenkite ir troškinkite 20 minučių. Įmaišykite kukurūzų krakmolo mišinį ir leiskite padažui šiek tiek sutirštėti. Paragaukite ir, jei norite, pakoreguokite prieskonius. Išjunkite ugnį, uždenkite puodą ir atidėkite.

Paruoškite daržoves:

  • Užvirinkite didelį puodą vandens. Įpilkite 1 šaukštą augalinio aliejaus, kartu su žiupsneliu druskos ir cukraus. Pirmiausia blanširuokite choy sum stiebus, po to lapus. Išimkite, nusausinkite ir atidėkite.

Cook Wontons:

  • Puode užvirkite šiek tiek vandens ir virkite vontonus dalimis maždaug 1–2 minutes arba kol iškeps. Retkarčiais pamaišykite, kad jie nepriliptų prie puodo dugno. Nusausinkite ir atidėkite į šalį. Arba įpilkite wontonų į paruoštą vištienos sultinį ir papuoškite svogūnais.

Paruoškite makaronus:

  • Į negilų serviravimo dubenį sudėkite vieną porciją prieskonių padažo. Naudodami tą patį verdantį vandenį, kurį naudojote daržovėms blanširuoti, užvirkite ir virkite vieną ryšulėlį (100 g / 3 oz.) makaronų apie 30 sekundžių arba tol, kol iškeps pagal savo skonį. Dideliu sieteliu nusausinkite makaronus ir 5 sekundes nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu iš čiaupo. Tada vėl panardinkite makaronus į verdantį vandenį, kad jie sušiltų.

  • Perkelkite makaronus į serviravimo dubenį ir supilkite juos į prieskonių padažą. Įpilkite 6 šaukštus grybų padažo ir vėl išmaišykite. Įberkite žiupsnelį baltųjų pipirų. Papuoškite makaronus su choy sum, wontons ir supjaustyta char siu kiauliena. Nedelsdami patiekite su marinuotais žaliais čili pipirais ir dubeniu wonton sriubos. Jei mėgstate aštriai, sumaišykite makaronus su Sriracha čili padažu.

Patiekimas: 1g, Kalorijos: 1237 mkcal, Angliavandeniai: 152g, Baltymai: 54g, Riebalai: 45g, Sotieji riebalai: 13g, Polinesotieji riebalai: 11g, Mononesotieji riebalai: 17g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 236mg, Natris: 2248mg, Kalis: 835mg, Pluoštas: 8g, Cukrus: 8g, Vitaminas A: 89TV, Vitaminas C: 41mg, Kalcis: 206mg, Geležis: 8mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Artimųjų Rytų bulguro salotos – europietiškas patiekalas

„The Gin Mare and Tonic“ Klaw mieste, Majamyje