Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Kiniškas garuose Jamo pyragas (Ar Kuih) yra vienas iš mano mėgstamiausių pikantiškų patiekalų! Pagaminta iš švelnių jamo gabalėlių, džiovintų krevečių ir ryžių miltų, ji pasižymi nuostabiai minkšta, kramtoma tekstūra. Malaizijoje ir Singapūre mėgstama klasika, šis delikatesas puikiai tinka kaip užkandis ar lengvas patiekalas, ypač per arbatos laiką ar šeimos susibūrimus.
Garuose virto jamo pyrago receptas
Kai lankysiuosi Malaizijoje, visada lepinuosi įvairiais kuih, vietiniais saldžiais ar pikantiškais pyragais. Vienas iš mano visų laikų mėgstamiausių yra jamo pyragaspagamintas iš jamo (JAV žinomas kaip taro). Nepaisant to, kaip man tai patinka, iki šiol niekada nebandžiau gaminti kuih JAV.
Jamo pyragas arba „arba pyragas” (kartais rašoma „ar ku”), pažodžiui verčiamas kaip „yam“ ir „tortas”, o tai vietine malajų kalba reiškia užkandį ar pyragą. Šis patiekalas neįtikėtinai populiarus Malaizijoje ir Singapūre. (Singapūras, tortas rašoma kaip tortas) Tai garuose virtas pyragas, pagamintas iš jamo gabalėlių, džiovintų krevečių ir ryžių miltų, o po to užpilamas džiovintomis krevetėmis, traškiais keptais askaloniniais česnakais, svogūnais ir čili. Man patinka jį derinti su aštriu čili padažu – tai toks kvapnus derinys!
Ilgiausiai nebandžiau gaminti šio patiekalo, nes maniau, kad jis bus sudėtingas, bet, tiesą sakant, tai gana paprasta! Žinoma, pjaustant jamą reikia šiek tiek pasiruošti, bet garuose virto jamo pyrago receptas pati savaime yra tikrai nesudėtinga. Peržiūrėkite toliau pateiktus patarimus ir gudrybes, kaip kiekvieną kartą pasigaminti tobulą jamo pyragą!
Jei jums patinka jamas (taro), nepraleiskite mano Yam Rice recepto, kad gautumėte kitą skanų, pikantišką patiekalą!
Šalutinė pastaba: Malaizijoje ir Singapūre žodis „yam“ iš tikrųjų reiškia taro – krakmolingą šakniavaisį su švelniu, žemišku skoniu. Taigi, nors šis patiekalas techniškai yra taro pyragas, šiuose regionuose jis tradiciškai vadinamas jamo pyragu.
Kodėl šį receptą būtina išbandyti


- Malaizijos paveldo receptas. Iš kartos į kartą perduotas kinų namų ūkiuose Malaizijoje ir Singapūre, šiame recepte naudojami paprasti, tradiciniai išmatavimai: 2 dubenys vandens, 1 dubenėlis ryžių miltų ir 1½ dubenėlio jamo. Ryžių dubenėlius nesunkiai pakeisite į matavimo puodelius!
- Priedai. Man patinka dėti daug džiovintų krevečių, nes negaliu jų gauti pakankamai. Kartu su aromatingais keptais askaloninių česnakų traškučiais ir penkių prieskonių milteliais jie suteikia šiam yam taro pyragui drąsų, pikantišką skonį.
- Kramtoma ir minkšta tekstūra. Ryžių miltų ir kviečių krakmolo mišinys suteikia pyragui išskirtinę tekstūrą, kuri yra tiesiog tobula.
- Nostalgija. Mano velionė mama ir močiutė gamindavo padėklus iš šio kuih mūsų didelei šeimai. Skonis mano gomuryje išlieka iki šiol. Jei užaugote Malaizijoje ar Singapūre, būtinai turite išbandyti šį receptą.
Šalutinė pastaba: Anksčiau tradiciniai Malaizijos kuih receptai buvo matuojami naudojant dubenis ir vidutinis. The vidutinis (taip pat rašoma katiniškas) yra senas svorio vienetas, naudojamas daugelyje Azijos vietų. Jis kilęs iš Kinijos, bet buvo plačiai naudojamas Pietryčių Azijoje.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Yam – norėdami gauti geriausią tekstūrą ir skonį, naudokite Kiniškas arba tailandietiškas jamas (taro), kuris turi krakmolingą, žemišką skonį.
- Askaloniniai česnakai
- Džiovintos krevetės – pagrindinis ingredientas tradiciniuose Malaizijos ir Singapūro yam pyrago (orh kuih) receptuose. Kiekvienam kąsniui suteikia sodraus umami skonio.
- Ryžių miltai – šio recepto nepagaminsite be ryžių miltų, nes jie suteikia ikonišką minkštą ir kramtomąją autentiško yam kuih tekstūrą.
- Kviečių krakmolas – padeda padaryti kuih minkštesnę tekstūrą. Jei nerandate, galite jį pakeisti tokiu pat kiekiu kukurūzų krakmolo.
- Vanduo
- Druska
- Baltieji pipirai
- Penkių prieskonių milteliai – kiniškam jamo pyragui suteikia išskirtinį šiltą ir žemišką aromatą.
- Gausiai pabarstykite ant viršaus, kad būtų daugiau traškumo ir kvapo. Azijos maisto prekių parduotuvėse galite juos rasti iš anksto iškeptų plastikiniuose buteliuose.
- Raudonieji čili pipirai
- Laikinasis svogūnas
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Pirkinių vadovas: Aš visada ieškau taro šaknies su tvirta, lygia, vidutiniškai ruda oda su šiek tiek violetiniu atspalviu. Venkite tų, kuriuose yra minkštų ar juodų dėmių arba gleivinės tekstūros. Šviežias taro turi būti švelnaus, žemiško kvapo. Jei jis turi rūgštų ar supuvusį kvapą, greičiausiai jis sugedęs.
Kaip pasigaminti jamo pyragą


1 veiksmas: Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies, įpilkite aliejaus ir pakepinkite askaloninius česnakus, kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite džiovintas krevetes ir kepkite iki aromatingos, maždaug 3–5 minutes. Sudėkite kubeliais pjaustytą džemą ir nuolat maišydami kepkite, kol paviršius pradės ruduoti.


2 veiksmas: Dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kviečių krakmolą, vandenį, druską, baltuosius pipirus ir penkių prieskonių miltelius, maišykite iki vientisos masės ir be gabalėlių. Lėtai supilkite mišinį į keptuvę, maišykite, kol sutirštės į pastą.


3 veiksmas: Supilkite mišinį į stačiakampę keptuvę ir virkite ant stiprios ugnies 45 minutes arba kol visiškai iškeps. Norėdami patikrinti jamo pyrago paruošimą, įkiškite dantų krapštuką į pyrago centrą. Jei jis išeina švarus ir sausas (ne šlapias), pyragas yra visiškai iškepęs.


4 veiksmas: Išimkite jamo pyragą iš garintuvo, leiskite atvėsti 5-10 minučių. Papuoškite viršų džiovintomis krevetėmis (nebūtina), keptais askaloninių česnakų traškučiais, raudonaisiais čili pipirais ir svogūnais. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su čili padažu ir (arba) hoisin padažu.
Profesionalų patarimai, kaip sukurti geriausią jamo pyragą


- Norėdami išmatuoti ingredientus, galite naudoti kinišką ryžių dubenį. Laikykitės vandens, ryžių miltų ir jamo santykio 2:1:1½, kad kiekvieną kartą gautumėte tobulą tekstūrą.
- Matavimui galite naudoti amerikietišką matavimo puodelį.
- Kviečių krakmolas yra šios minkštos, kramtomos tekstūros pagrindas. Jei nerandate, kukurūzų krakmolas tiks, bet kviečių krakmolas tikrai turi įtakos galutiniam produktui.
- Aš nesilaikau priedų – ypač džiovintos mažos krevetės, kepti askaloniniai česnako traškučiai, raudonieji čili pipirai ir švieži svogūnai suteikia daug spalvos, skonio ir tekstūros.
- Aš visada patiekiu savo yam pyragą su čili padažu dėl to ypač aštraus potraukio, kuris tikrai pakelia patiekalą į kitą lygį. Taip pat galite patiekti su Hoisin padažu, o jei esate Malaizijoje, galite patiekti su saldžiu datulių padažu, vadinamu Tee Cheo.
Dažnai užduodami klausimai
Kramtomumas gaunamas iš ryžių miltų ir kviečių krakmolo derinio. Tai tradicinė yam pyrago tekstūra, ir tai yra vienas iš dalykų, dėl kurių jis yra toks unikalus ir patenkintas.
Ryžių miltai yra labai svarbūs norint pasiekti minkštą, kramtomą garuose virto jamo pyrago tekstūrą, todėl universalūs miltai ir kitų rūšių miltai nerekomenduojami kaip pakaitalai.
Garuose virtas taro pyragas gaminamas tada, kai jis yra tvirtas ir išlaiko formą. Patikrinti galite įsmeigę į pyragą dantų krapštuką; jis turi išeiti švarus ir prie jo neprilipti tešlos. Jei jis vis dar šlapias, troškinkite dar šiek tiek ilgiau.
absoliučiai! Galite padidinti arba sumažinti recepto mastelį, reguliuodami ingredientų santykius. Tiesiog įsitikinkite, kad vandens, ryžių miltų ir džemo santykis yra 2:1:1½ ir atitinkamai sureguliuokite garinimo laiką.
Prieš įdėdami į sandarų indą, leiskite jam visiškai atvėsti. Trumpam laikymui galite laikyti kambario temperatūroje iki paros. Jei laikysite ilgesnį laiką, laikykite šaldytuve iki 4 dienų. Pašildykite garuose, kad gautumėte geriausią tekstūrą.
Šis receptas yra 89 kalorijos vienoje porcijoje.


Kiti skanūs Malaizijos Kuih receptai
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Neleiskite ekranui užtemti
Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, įpilkite aliejaus ir pakepinkite askaloninius česnakus, kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite džiovintas krevetes ir kepkite iki aromatingos, maždaug 3–5 minutes. Sudėkite kubeliais pjaustytą džemą ir nuolat maišydami kepkite, kol paviršius pradės ruduoti.
Dubenyje sumaišykite ryžių miltus, kviečių krakmolą, vandenį, druską, baltuosius pipirus ir penkių prieskonių miltelius, maišykite iki vientisos masės ir be gabalėlių. Lėtai supilkite mišinį į keptuvę, maišykite, kol sutirštės į pastą.
Supilkite mišinį į stačiakampę keptuvę ir virkite ant stiprios ugnies 45 minutes arba kol visiškai iškeps. Norėdami patikrinti jamo pyrago paruošimą, įkiškite dantų krapštuką į pyrago centrą. Jei jis išeina švarus ir sausas (ne šlapias), pyragas yra visiškai iškepęs.
Išimkite jamo pyragą iš garų puodo, leiskite atvėsti 5-10 minučių. Papuoškite viršų džiovintomis krevetėmis (nebūtina), keptais askaloninių česnakų traškučiais, raudonaisiais čili pipirais ir svogūnais. Supjaustykite gabalėliais ir patiekite su čili padažu ir (arba) hoisin padažu.
-
- Norėdami išmatuoti ingredientus, galite naudoti kinišką ryžių dubenį. Laikykitės vandens, ryžių miltų ir jamo santykio 2:1:1½, kad kiekvieną kartą gautumėte tobulą tekstūrą. Jei yam pyragas jums patinka mažiau „pyragas“, į tešlą galite įdėti dar 2–3 šaukštus.
- Matavimui galite naudoti amerikietišką matavimo puodelį.
- Kviečių krakmolas yra šios minkštos, kramtomos tekstūros pagrindas. Jei nerandate, kukurūzų krakmolas tiks, bet kviečių krakmolas tikrai turi įtakos galutiniam produktui.
- Aš nesilaikau priedų – ypač džiovintos mažos krevetės, kepti askaloniniai česnako traškučiai, raudonieji čili pipirai ir švieži svogūnai suteikia daug spalvos, skonio ir tekstūros.
- Aš visada patiekiu savo yam pyragą su čili padažu dėl to ypač aštraus potraukio, kuris tikrai pakelia patiekalą į kitą lygį. Taip pat galite patiekti su Hoisin padažu, o jei esate Malaizijoje, galite patiekti su saldžiu datulių padažu, vadinamu Tee Cheo.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 89kcal, Angliavandeniai: 6g, Baltymai: 1g, Riebalai: 7g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 5g, Transriebalai: 0,03g, Cholesterolis: 4mg, Natris: 594mg, Kalis: 58mg, Pluoštas: 0.5g, Cukrus: 1g, Vitaminas A: 111TV, Vitaminas C: 17mg, Kalcis: 11mg, Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Source link