KL Hokkien Mee – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

KL hokkien kartu yra vienas iš mano mėgstamiausių Malaizijos makaronų patiekalų su tirštais kramtomaisiais makaronais, padengtais sodriu, tamsiu sojos padažu. Man patinka, kaip jame gausu švelnios kiaulienos, sultingų krevečių, traškių kopūstų ir traškių keptų lašinių – tai taip paprasta pasigaminti namuose ir visada patiks!

Autentiškas KL Hokkien Mee receptas

KL Hokkien Mee tikrai užfiksuoja ryškius Kvala Lumpūro maisto skonius. Tiršti, kramtomi makaronai yra kepti su kiauliena, krevetėmis ir sodriu tamsiu sojos padažu, suteikiančiu dūmo skonį ir malonią tekstūrą. Pabarstytas traškiais kiaulienos taukais ir patiektas su aštriu sambalu ant šono, jis siūlo puikų drąsių skonių balansą.

Mano išbandytas ir patikrintas KL Hokkien Mee receptas yra mano mėgstamiausia šio ikoninio patiekalo versija. Laikui bėgant jį patobulinau, kad išgaučiau tą išskirtinį dūmų skonį, idealiai derindamas kiaulieną, krevetes ir traškius kiaulienos taukus, kad būtų tobula tekstūra. Naminis sambalas prideda reikiamą šilumos kiekį. Naudodamiesi paprastais žingsniais ir patarimais, kiekvienas gali atkurti šį patiekalą namuose!


Įvairūs Hokkien Mee tipai

KL Hokkien Mee receptas patiekiamas su sambal. KL Hokkien Mee receptas patiekiamas su sambal.

Hokkien mee yra populiarus makaronų patiekalas Malaizijoje ir Singapūre, tačiau kiekvienas regionas turi savo posūkį. Čia pateikiamas skirtingų versijų suskirstymas:

KL Hokkien Mee: Kvala Lumpūro versija žinoma dėl savo tamsaus, kvapnaus padažo. Tiršti, kramtomi makaronai troškinti sodriame sojų padaže, suteikiant jiems nepakartojamą, aromatingą skonį. Paprastai jis patiekiamas su traškiais kiaulienos taukais ir sambalu, kad būtų papildomo skonio.

Singapūras Hokkien Mee: Ši versija yra lengvesnė ir gaminama naudojant skaidrų sultinį, paprastai gaminamą iš krevečių lukštų ir kiaulienos kaulų. Makaronai yra kepti su krevetėmis, kalmarais ir kiauliena, suteikiant švelnesnį skonį, palyginti su KL versija, bet vis tiek skanūs.

Penang Hokkien Mee: Taip pat žinomas kaip Prawn Mee, šis patiekalas turi kvapnų krevečių sultinį, kuris yra šiek tiek aštrus. Paprastai jis patiekiamas su krevetėmis, kiauliena ir kietai virtu kiaušiniu. Makaronai yra plonesni nei KL Hokkien Mee, o sultinys yra patiekalo žvaigždė.


Slaptas ingredientas

Kiaulienos taukai dubenyje. Kiaulienos taukai dubenyje.

Autentiško KL Hokkien mee paslaptis yra kiaulienos riebalai, kuriuos dažniausiai gaunu iš savo mėsininko. Tai suteikia patiekalui neįtikėtino skonio gylio, todėl jis yra visiškai nenugalimas. Jei nerandu kiaulienos riebalų, kaip pakaitalą naudoju kiaulienos pilvo gabalėlį su geru riebalų sluoksniu, ir jis puikiai veikia!

Šalutinė pastaba: Kiaulienos riebalai ir kiaulienos taukai yra panašūs, bet ne identiški. Kiaulienos riebalai yra neapdoroti kiaulės riebalai, o kiaulienos taukai – tai kepti ir perkošti riebalai. Taukai dažnai naudojami dėl sodraus skonio. KL Hokkien Mee kiaulienos taukai suteikia puikų skonį ir tekstūrą.


Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai KL Hokkien mee receptui. Ingredientai KL Hokkien mee receptui.
  • Kiaulienos pilvas – suteikia sodraus, pikantiško skonio ir tekstūros, o marmuriniai riebalai suteikia skoniui gilumo. Jei nerandate kiaulienos riebalų, viršutinis kiaulienos pilvo riebalų sluoksnis puikiai jį pakeis!
  • Česnakai
  • Baltieji pipirai
  • Aš esu gluosnis
  • Austrių padažas – suteikia lengvo saldumo ir umami skonio.
  • Sezamo aliejus – prideda riešutų aromato ir skonio, kuris suteikia patiekalui kvapnų prisilietimą.
  • Kukurūzų krakmolas – naudojamas padažui sutirštinti, todėl jis tampa sodrus ir blizgus, todėl tolygiai padengia makaronus.
  • Vanduo
  • Krevetės
  • Storieji Hokkien makaronai – patiekalo žvaigždė! Kinietiški kiaušinių makaronai su kramtomoji tekstūra ir storesne, šiek tiek garbanota forma, puikiai tinkantys kepti.
  • Žuvies kamuolys
  • Napa kopūstai
  • Tamsus sojų padažas – suteikia patiekalui sodrią išskirtinę spalvą.
  • Vištienos sultinys – tamsaus padažo pagrindas.
  • Cukrus
  • Baltieji pipirai
  • „Sambal“ (patiekimui) – prideda aštraus, aštraus šono, kad papildytų pikantišką makaronų sodrumą.

Pirkinių vadovas: storus Hokkien makaronus galite rasti Azijos maisto prekių parduotuvėse, paprastai šaldytuve arba šaldytuose. Jei nerandate Hokkien makaronų, kaip pakaitalą galite naudoti panašius kiniškus kiaušinių makaronus, tokius kaip Šanchajaus makaronai arba Kantono stiliaus makaronai.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip padaryti KL Hokkien Mee

Marinuotas kiaulienos pilvas dubenyje.Marinuotas kiaulienos pilvas dubenyje.

1 veiksmas: Paruoškite kiaulienos papilvę nuimdami odelę ir atskirdami riebalus nuo mėsos. Mėsą supjaustykite 1 cm gabalėliais ir sumaišykite su kiaulienos pilvo marinato ingredientais. Leiskite marinuotis 30 minučių. Kol kiauliena marinuojasi, išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, tada nusausinkite ir atidėkite.

Kukurūzų krakmolo srutos dubenyje.Kukurūzų krakmolo srutos dubenyje.

2 veiksmas: Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą ir vandenį iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

Kiaulienos riebalai ir kiaulienos taukai wok keptuvėje.Kiaulienos riebalai ir kiaulienos taukai wok keptuvėje.

3 veiksmas: Kiaulienos aliejaus ir kiaulienos taukų gaminimas: kiaulienos riebalus supjaustykite mažais kubeliais arba lašiniais. Įkaitinkite wok keptuvę ant vidutinės arba stiprios ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytus kiaulienos riebalus ir virkite, kol jie taps traškūs ir auksiniai, paversdami riebalus kiaulienos taukais.

Traškūs kiaulienos taukai ant popierinio rankšluosčio.Traškūs kiaulienos taukai ant popierinio rankšluosčio.

4 veiksmas: Iš aliejaus išimkite traškius kiaulienos taukus (chu yau cha) ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Atvėsusius kiaulienos taukus laikykite sandariame inde ar stiklainyje. Supilkite kiaulienos aliejų į sterilizuotą, sandarų stiklinį indą laikymui.

Makaronai su kiauliena, žuvies rutuliais, krevetėmis ir Napa kopūstais wok keptuvėje.Makaronai su kiauliena, žuvies rutuliais, krevetėmis ir Napa kopūstais wok keptuvėje.

5 veiksmas: KL Hokkien mee gaminimas: Ant stiprios ugnies įkaitinkite wok keptuvę ir įpilkite apie 2 šaukštus kiaulienos aliejaus, kaitinkite, kol pradės rūkti. Sudėkite marinuotą kiaulienos papilvę ir greitai apkepkite, saugokitės karšto, spjaudančio aliejaus. Kai tik kiauliena apskrus, suberkite česnaką, krevetes, žuvies rutuliukus ir maišydami pakepinkite apie 30 sekundžių. Įmeskite Napa kopūstą ir kepkite dar 10 sekundžių. Galiausiai sudėkite makaronus ir viską greitai išplakite.

KL hokkien mee receptas su kiaulienos taukais wok keptuvėje.KL hokkien mee receptas su kiaulienos taukais wok keptuvėje.

6 veiksmas: Į wok keptuvę įpilkite tamsaus sojų padažo ir sojos padažo, gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų. Jei spalva nepakankamai tamsi, įpilkite daugiau tamsaus sojos padažo. Supilkite sultinį, pabarstykite cukrumi ir baltaisiais pipirais, įberkite nedidelę saują kiaulienos taukų. Maišydami pakepinkite, kad viskas gerai susimaišytų. Paragaukite padažo ir reguliuokite sūrumą bei saldumą pagal savo skonį.

KL Hokkien Mee, pasiruošęs tarnauti.KL Hokkien Mee, pasiruošęs tarnauti.

7 veiksmas: Įdėkite kukurūzų krakmolo mišinį į wok keptuvę ir plakite, kol padažas sutirštės ir tolygiai padengs makaronus. Patiekite makaronus lėkštėse ir ant viršaus užpilkite padažo. Papuoškite papildomu chu yau cha, jei norite, kartu su šaukštu sambal.


KL Hokkien Mee tobulinimo paslaptys

  • Niekada nepraleidžiu kiaulienos lašinių – tai būtina norint patiekalui suteikti traškią tekstūrą ir sodrų skonį. Tai vienas iš pagrindinių ingredientų, dėl kurio patiekalas tikrai išsiskiria.
  • Visada viską kepu maišant ant stiprios ugnies, kad išgaučiau tą wok apdegusio dūmo skonį, dėl kurio šis patiekalas yra toks ypatingas.
  • Tamsus sojų padažas ne tik suteikia skonio gilumo, bet ir suteikia patiekalui blizgios, sodrios spalvos. Reguliuoju kiekį, kad išgaučiau tobulą išvaizdą.
  • Sudėjus makaronus, greitai viską sumaišau. Tai padeda makaronams tolygiai sugerti padažą ir nesumirkti.

Dažnai užduodami klausimai

Ar šis patiekalas aštrus?

Pats patiekalas nėra labai aštrus, tačiau prie šono patiekiamas sambalas gali būti pritaikytas pagal jūsų karščio toleranciją. Jei jums labiau patinka švelnesnė versija, galite naudoti mažiau sambal arba visiškai jo išjungti.

Ar galiu pagaminti patiekalą be krevečių?

Jei pageidaujate arba turite mitybos apribojimų, krevečių galite neįtraukti. Galite jį pakeisti daugiau kiaulienos, vištienos ar net kepto tofu, kad pasirinktumėte vegetarišką pasirinkimą.

Ar galiu paruošti šį receptą iš anksto?

Geriausia valgyti šviežią, bet kai kuriuos ingredientus galite paruošti iš anksto, pvz., marinuoti kiaulienos papilvę ir pasigaminti kiaulienos taukų.

Koks yra geriausias būdas laikyti likučius?

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2 dienų. Norėdami pašildyti, maišydami kepkite wok arba keptuvėje ant stiprios ugnies, įpilkite šlakelį sultinio, kad atgaivintumėte skonį ir tekstūrą.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 554 kalorijos vienoje porcijoje.

KL Hokkien Mee pakėlė su lazdelėmis.KL Hokkien Mee pakėlė su lazdelėmis.

Štai keli populiarūs kiniški makaronai, rasti Malaizijoje:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Paruoškite kiaulienos papilvę, nuimdami odelę ir atskirdami riebalus nuo mėsos. Mėsą supjaustykite 1 cm gabalėliais ir sumaišykite su kiaulienos pilvo marinato ingredientais. Leiskite marinuotis 30 minučių. Kol kiauliena marinuojasi, išvirkite makaronus pagal pakuotės instrukcijas, tada nusausinkite ir atidėkite.

  • Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą ir vandenį iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

Kiaulienos aliejaus ir kiaulienos taukų gaminimas:

  • Kiaulienos riebalus supjaustykite mažais kubeliais arba kubeliais. Įkaitinkite wok keptuvę ant vidutinės arba stiprios ugnies. Suberkite kubeliais pjaustytus kiaulienos riebalus ir virkite, kol jie taps traškūs ir auksiniai, paversdami riebalus kiaulienos taukais.

  • Iš aliejaus išimkite traškius kiaulienos taukus (chu yau cha) ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Atvėsusius kiaulienos taukus laikykite sandariame inde ar stiklainyje. Supilkite kiaulienos aliejų į sterilizuotą, sandarų stiklinį indą laikymui

KL Hokkien Mee kūrimas:

  • Įkaitinkite wok keptuvę ant stiprios ugnies ir įpilkite apie 2 šaukštus kiaulienos aliejaus, kaitinkite, kol pradės rūkti. Sudėkite marinuotą kiaulienos papilvę ir greitai apkepkite, saugokitės karšto, spjaudančio aliejaus. Kai tik kiauliena apskrus, suberkite česnaką, krevetes, žuvies rutuliukus ir maišydami pakepinkite apie 30 sekundžių. Įmeskite Napa kopūstą ir kepkite dar 10 sekundžių. Galiausiai sudėkite makaronus ir viską greitai išplakite.

  • Į wok keptuvę įpilkite tamsaus sojų padažo ir sojos padažo, gerai išmaišykite, kad makaronai pasidengtų. Jei spalva nepakankamai tamsi, įpilkite daugiau tamsaus sojos padažo. Supilkite sultinį, pabarstykite cukrumi ir baltaisiais pipirais, įberkite nedidelę saują kiaulienos taukų. Maišydami pakepinkite, kad viskas gerai susimaišytų. Paragaukite padažo ir reguliuokite sūrumą bei saldumą pagal savo skonį.

  • Į wok keptuvę įpilkite kukurūzų krakmolo ir plakite, kol padažas sutirštės ir tolygiai padengs makaronus. Patiekite makaronus lėkštėse ir ant viršaus užpilkite padažo. Papuoškite papildomu chu yau cha, jei norite, kartu su šaukštu sambal.

Šaltinis: Karen Low

  • Niekada nepraleidžiu kiaulienos lašinių – tai būtina norint patiekalui suteikti traškią tekstūrą ir sodrų skonį. Tai vienas iš pagrindinių ingredientų, dėl kurio patiekalas tikrai išsiskiria.
  • Visada viską kepu maišant ant stiprios ugnies, kad išgaučiau tą wok apdegusio dūmo skonį, dėl kurio šis patiekalas yra toks ypatingas.
  • Tamsus sojų padažas ne tik suteikia skonio gilumo, bet ir suteikia patiekalui blizgios, sodrios spalvos. Reguliuoju kiekį, kad išgaučiau tobulą išvaizdą.
  • Sudėjus makaronus, greitai viską sumaišau. Tai padeda makaronams tolygiai sugerti padažą ir nesumirkti.

Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 554kcal, Angliavandeniai: 50g, Baltymai: 23g, Riebalai: 30g, Sotieji riebalai: 10g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 13g, Cholesterolis: 77mg, Natris: 2742mg, Kalis: 297mg, Pluoštas: 4g, Cukrus: 9g, Vitaminas A: 67TV, Vitaminas C: 7mg, Kalcis: 50mg, Geležis: 1mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Ši Padėkos diena su Skrewball Whisky ir Yung Gravy!

5 Neatsparūs kokteiliai, kuriuos galite gurkšnoti gruodžio mėn