Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Ieškote lengvo šventinio deserto? Mano drėgnas Kalėdinis vaisių pyragas yra turtingas, pripildytas džiovintų vaisių ir šventinių prieskonių. tai puikiai tinka pradedantiesiemsgreitai pagaminamas iš paprastų ingredientų ir, mano patarimais, kiekvieną kartą pasirodo nepriekaištingai – puikiai tinka šventėms ar bet kokiai ypatingai progai!

Tradicinis vaisių pyrago receptas
Kalėdinis vaisių pyragas yra vienas iš mano mėgstamiausių britų receptų, išskyrus Jorkšyro pudingą. Šis pyragas su džiovintais vaisiais, riešutais ir brendžiu yra puikiai drėgnas. Brendžio užuomina ne tik suteikia nuostabaus skonio, bet ir padeda ilgiau išlikti šviežiam, todėl galiu juo mėgautis visą šventinį sezoną.
Šį drėgno kalėdinio vaisinio pyrago receptą paruošti labai paprasta, tačiau brendžio ir vaisių mišinių paruošimas užtrunka šiek tiek laiko, o tai tikrai padidina skonių sodrumą. Man patinka išgerti gabalėlį su raudonojo vyno taure arba puodeliu Dalgonos kavos. Ir, žinoma, aš visada aptepu viršų brendžiu, kad suteikčiau klasikinį šventinį pojūtį!
Kodėl šis receptas išsiskiria


- Drėgnas ir skanus. Dėl džiovintų vaisių ir prieskonių mišinio šis pyragas yra drėgnas ir kupinas skonio.
- Lengva pagaminti. Naudodamas paprastus ingredientus ir lengvai atliekamą procesą, galiu tai padaryti be jokių pastangų, o net pradedantieji kepėjai gali tai padaryti be rūpesčių šį atostogų sezoną.
- Sudedamųjų dalių virinimas prieš kepant. Tai yra slapta technika, kuri sustiprina skonį, todėl šis receptas yra išskirtinis.
- Alkoholio skonis. Viskas geriau su trupučiu alkoholio, pavyzdžiui, bananų duona su romu. Brendis ne tik suteikia malonų potraukį, bet ir išlaiko pyragą šviežią, todėl galiu juo mėgautis dar ilgai po švenčių.
Ingredientai, kurių jums prireiks
Šis receptas yra dviejų etapų procesas. Likus dviem ar trims savaitėms iki švenčių ar specialių progų, paruoškite sumaišytus vaisius su brendžiu, naudodami šiuos ingredientus:


- Vaisių mišiniai – naudojau lietų, džiovintų abrikosų ir obuolių mišinį bei džiovintus mangus.
- Brendis arba romas – naudokite brendžio Tradiciškesnio ir rafinuoto skonio. Naudokite tamsus romas pikantiškesniam, sodresniam ar tropiniam posūkiui. Aš naudojau konjako brendžiu.
- Neprivalomi riešutai, tokie kaip migdolai, lazdyno riešutai, pekano riešutai arba pistacijos.


Kai būsite pasiruošę kepti pyragą, jums reikės šių ingredientų:
- Universalūs miltai
- Pieno milteliai – suteikia pyragui kremiškumo ir pagerina tekstūrą, todėl jis tampa sodresnis ir skanesnis. Atkreipkite dėmesį į tai pieno milteliai ir kūdikių mišiniai nėra tas pats ir neturėtų būti naudojami pakaitomis kepant. Norėdami sužinoti pirkimo vadovą, perskaitykite toliau pateiktą šoninę pastabą.
- Cinamonas, muskato riešutas ir prieskonių mišiniai – suteikia šilumos ir šventiškumo, su kiekvienu kąsneliu vaisiniam pyragui suteikdami jaukų „Jaučiasi kaip Kalėdos“.
- Mišrūs džiovinti vaisiai
- Rudasis cukrus
- Apelsinų sultys – suteikia gaivaus, aštraus skonio, kuris pagyvina pyragą ir išlaiko jį drėgną.
- Kepimo soda
- Medus – natūralus saldiklis, suteikiantis pyragui nepakartojamo skonio ir papildomos drėgmės
Pirkinių vadovas: Pieno milteliai gaminami iš dehidratuoto karvės pieno, o mišiniai kūdikiams yra mitybos pakaitalas kūdikiams. Pieno milteliai dažniausiai randami kepimo koridoriuje, šalia kavos grietinėlės arba su konservuotais ar tarptautiniais maisto produktais bakalėjos parduotuvėje.
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Kaip paruošti mišrius vaisius
Sumaišytus vaisius su brendžiu paruoškite prieš 2–3 savaites.


1 veiksmas: Sumaišykite 7 puodelius susmulkintų mišrių vaisių (pvz., razinų, sultonų, serbentų, džiovintų spanguolių, abrikosų, mišrių žievelių ir glaistytų vyšnių) su 1 puodeliu riešutų (pvz., migdolų, lazdyno riešutų, pekano riešutų ar pistacijų).


2 veiksmas: Mišinį užpilkite 1–1,5 puodelio brendžio arba romo ir laikykite hermetiškame inde, kol būsite pasiruošę naudoti.
Kaip pasigaminti kalėdinį vaisių pyragą


1 veiksmas: Ištepkite riebalais ir išklokite 5–6 mini kepimo formas. Įkaitinkite orkaitę iki 300°F (150°C). Miltus, pieno miltelius ir prieskonius persijokite kartu.


2 veiksmas: Dideliame puode sumaišykite sumaišytus vaisius, sviestą, cukrų, medų, apelsinų sultis ir kepimo soda. Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Mišinį užvirinkite ir nuolat maišydami troškinkite apie 5 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.


3 veiksmas: Sumaišykite kiaušinius ir švelniai suplakite juos šakute. Į atvėsusią pyrago masę atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Supilkite persijotus ingredientus, tada tolygiai paskirstykite mišinį į paruoštą keptuvę. Kepkite apie 1 valandą arba kol iškeps.


4 veiksmas: Išimkite pyragą iš orkaitės ir aptepkite viršų brendžiu. Tvirtai uždenkite aliuminio folija. Norėdami gauti geriausią skonį, prieš patiekdami leiskite pyragui keletą dienų pastovėti.
Tobulo kalėdinio vaisių pyrago paslaptys
- Prieš kepdami pyragą, džiovintus vaisius mirkykite brendyje iki 3 savaičių.
- Įsitikinkite, kad prieskoniai yra švieži, nes pasenę prieskoniai gali palikti blankų pyrago skonį, o švieži prieskoniai tikrai sustiprina skonį.
- Niekada nepraleiskite sijojimo miltų, pieno miltelių ir prieskonių – jie aeruoja ir apsaugo nuo sulipimo.
- Kiaušinius ir sviestą naudokite kambario temperatūroje. Tai labai palengvina maišymą ir sukuria tolygesnę tešlą.
- Derindama šlapius ir sausus ingredientus švelniai išmaišau, kad nesusidarytų tankus pyragas, sulankstysiu, kol susimaišys.
- Aptepus pyragą brendžiu, tai darau dar šiltą, kad jis puikiai sugertų skystį.
Dažnai užduodami klausimai
Nors džiovinti vaisiai yra tradiciniai kalėdiniam vaisių pyragui, naudojant šviežius vaisius pyragas gali būti permirkęs. Džiovintų vaisių naudojimas padės išlaikyti pyrago tekstūrą ir skonį.
Šiam receptui geriausia naudoti brendį arba tamsųjį romą. Išimtą iš orkaitės pyragą iškart aptepkite 1-2 šaukštais.
Sumaišytus vaisius su brendžiu paruošiu pirmąją gruodžio savaitę arba vėliausiai iki gruodžio vidurio, leisdamas mirkti apie 2–3 savaites, o prieš kepant likus kelioms dienoms iki Kalėdų. Papildomas laikas, skirtas vaisiams mirkyti brendžiu, tikrai pasiteisina, suteikiant vaisių pyragui sodrų ir šventišką skonį.
Iškepusį pyragą sandariai suvyniokite į pergamentinį popierių ir foliją, tada laikykite sandariame inde. Tai leidžia skoniams susilieti. Jei norite, kas kelias dienas galite aptepti šiek tiek daugiau brendžio ar romo, kad jis išliktų drėgnas ir skonis.
Laikant kambario temperatūroje, pyragas išsilaikys apie mėnesį. Šaldytuve jis turėtų laikyti iki 6 mėnesių.
Šiame recepte yra 1051 kalorijų viename kepalėje.


Ką patiekti su kalėdiniu vaisių pyragu
Šį drėgną ir skanų pyragą geriausia patiekti kaip desertą. Dėl puikaus šventinio asortimento rekomenduoju šiuos desertus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, naršykite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas – užsiprenumeruokite mano naujienlaiškį ir sekite mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
Ištepkite riebalais ir išklokite 5–6 mini kepimo formeles. Įkaitinkite orkaitę iki 300°F (150°C). Miltus, pieno miltelius ir prieskonius persijokite kartu.
Dideliame puode sumaišykite sumaišytus vaisius, sviestą, cukrų, medų, apelsinų sultis ir kepimo soda. Maišykite ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Mišinį užvirinkite ir nuolat maišydami troškinkite apie 5 minutes. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite atvėsti.
Sumaišykite kiaušinius ir švelniai suplakite juos šakute. Į atvėsusią pyrago masę atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinius. Supilkite persijotus ingredientus, tada tolygiai paskirstykite mišinį į paruoštą keptuvę. Kepkite apie 1 valandą arba kol iškeps.
Išimkite pyragą iš orkaitės ir aptepkite viršų brendžiu. Tvirtai uždenkite aliuminio folija. Norėdami gauti geriausią skonį, prieš patiekdami leiskite pyragui keletą dienų pastovėti.
Sumaišytus vaisius su brendžiu paruoškite prieš 2–3 savaites: Sumaišykite 7 puodelius susmulkintų mišrių vaisių (pvz., razinų, sultonų, serbentų, džiovintų spanguolių, abrikosų, mišrių žievelių ir glaistytų vyšnių) su 1 puodeliu riešutų (pvz., migdolų, lazdyno riešutų, pekano riešutų ar pistacijų). Ant mišinio užpilkite 1–1,5 puodelio brendžio arba romo ir laikykite sandariame inde, kol bus paruošta naudoti.
- Įsitikinkite, kad prieskoniai yra švieži, nes pasenę prieskoniai gali palikti blankų pyrago skonį, o švieži prieskoniai tikrai sustiprina skonį.
- Niekada nepraleiskite sijojimo miltų, pieno miltelių ir prieskonių – jie aeruoja ir apsaugo nuo sulipimo.
- Kiaušinius ir sviestą naudokite kambario temperatūroje. Tai labai palengvina maišymą ir sukuria tolygesnę tešlą.
- Derindama šlapius ir sausus ingredientus švelniai išmaišau, kad nesusidarytų tankus pyragas, sulankstysiu, kol susimaišys.
- Aptepus pyragą brendžiu, tai darau dar šiltą, kad jis puikiai sugertų skystį.
Patiekimas: 6mini kepaliukai, Kalorijos: 1051kcal, Angliavandeniai: 143g, Baltymai: 12g, Riebalai: 35g, Sotieji riebalai: 21g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 9g, Transriebalai: 1g, Cholesterolis: 207mg, Natris: 509mg, Kalis: 539mg, Pluoštas: 6g, Cukrus: 95g, Vitaminas A: 2066 mTV, Vitaminas C: 27mg, Kalcis: 115mg, Geležis: 4mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.
Source link