Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Mee udang (Malajiečių krevečių makaronai) yra vienas iš mano visų laikų mėgstamiausių Malaizijos patiekalų su sultingomis krevetėmis, vasariškais makaronais ir tiršta, kvapniu padažu. Džiaugiuosi galėdamas pasidalinti šiuo paprastu receptu ir patarimais, kurie padės namuose atkurti sodrų ir malonų šio klasikinio patiekalo skonį.
Autentiškas malajiečių krevečių makaronų receptas
Mee udang yra vienas iš mano mėgstamiausių Malaizijos patiekalų su sodriu krevečių sultiniu, kuris yra ir guodžiantis, ir kupinas skonio. Pagaminta iš geltonų makaronų ir sultingų krevečių, pagardinta aštriu pomidorų padažu ir šiek tiek saldumo. Nesuskaičiuojamą kartų turėjau jo pakrantės „warungs“ (mažose kavinėse) Penange, kur visada galite rasti šviežiausių jūros gėrybių.
Kai gaminu „Penang mee udang“ namuose, mėgstu jį papuošti susmulkintomis salotomis, traškiais keptais askaloniniais česnakais ir šviežių kalmarų žaliųjų citrinų išspaudomis – kaip ir tuos, kuriuos rasčiau Penange! Skirtingai nuo Penang Hokkien Mee (kiniškų krevečių makaronų), šis patiekalas turi savitą skonį ir charakterį, kuris jį išskiria.
Džiaugiuosi galėdamas pasidalinti savo lengva mee udang receptas su jumis – skanus Malaizijos krevečių makaronų patiekalas, kuris paruošiamas greitai 20 minučių! Jis pripildytas nuostabių skonių ir yra a būtina išbandyti jei norite ištirti Malaizijos maistą. Peržiūrėkite toliau pateiktus patarimus, kaip tinkamai paruošti šį patiekalą!
Kodėl šį receptą būtina išbandyti


- Vos per 20 minučių. Šis receptas paruošiamas greitai, nepažeidžiant skonio, todėl jis puikiai tinka, kai noriu ko nors skanaus, bet neturiu daug laiko gaminti.
- Autentiškas Malaizijos skonis. Su sodriu krevečių sultiniu, aštriu pomidorų padažu ir sultingomis krevetėmis šis patiekalas skonis taip pat, kaip tas, kurį rasčiau pakrantės „varunge“ Penange.
- Puikiai tinka jūros gėrybių mėgėjams. Jei mėgstate jūros gėrybes, kaip ir aš, šis patiekalas jums tikrai patiks. Šviežios krevetės suteikia natūralaus saldumo, dėl kurio patiekalas tikrai išsiskiria ir suteikia tiek skonio.
- Skoningas padažas. Sodraus, aštraus ir šiek tiek saldaus pomidorų padažo neįmanoma atsispirti! Jis taip puikiai viską sujungia ir taip gerai – aš visada valgau tol, kol dubuo švarus.
Ingredientai, kurių jums prireiks


- Krevetės – šou žvaigždė. Naudojau didelio dydžio jūrines krevetes, nes jos puikiai tinka dėl savo sultingos tekstūros ir saldaus skonio, bet jei po ranka turite vidutinio dydžio krevečių ar mažesnių krevečių, jos tiks taip pat puikiai!
- Geltonieji makaronai – šie geltoni kiaušinių makaronai puikiai tinka kvapniam padažui sugerti ir kiekvienam kąsniui suteikia sotumo.
- Pomidorų padažas – padažui suteikia ikonišką aštrų ir šiek tiek saldų skonį.
- Pomidorai – į padažą įpilkite šviežio, aštraus skonio. Galite naudoti įprastus apvalius arba romų pomidorus.
- Česnakai
- Čili pasta – suteikia aštrumo.
- Cukrus
- Aliejus
- Vanduo
- Lengvas sojos padažas
Garnyrai
- Kiaušinis
- Laikinasis svogūnas
- Svogūnai
- Salotos – aš naudojau Iceberg salotas, bet jei norite, galite visiškai naudoti romėnų salotas.
- Kepti askaloniniai česnakai – pridėkite itin traškų, pikantišką traškumą ir suteikite patiekalui papildomą skonį bei tekstūrą kaip garnyrą!
- Calamansi lime – išspaudus šio laimo citrusinio gaivumo, patiekalas tikrai pagyvins ir visi skoniai išryškėja.
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Autentiškos Mee Udang paslaptys
- Krevetės yra šio patiekalo žvaigždė. aš visada rinkitės šviežias, sultingas krevetes nes jie suteikia natūralaus saldumo ir sodraus skonio, dėl kurių patiekalas yra toks ypatingas.
- Padažas yra svarbiausiatodėl būtinai naudoju lengvą sojų padažą, kad suteikčiau umami skonį, ir čili pasta, kad pridėčiau reikiamą kiekį prieskonių. Leidžiu padažui užvirti, kad išryškėtų visi gilūs, pikantiški skoniai.
- Padažas turėtų būti tirštas, bet vis tiek šiek tiek sriubos. Atskirai blanširavusi makaronus, juos supilu į padažą, kad jie pasisavintų visus sodrius skonius.
- Niekada nepraleidžiu garnyrų. Man patinka papuošti savo mee udang su keptais askaloniniais česnakais, kad jie būtų traškūs, calamansi laime, kad būtų šviežias citrusinis pojūtis, ir svogūnais, kad būtų šiek tiek aštrumo. Kietai virtas kiaušinis suteikia sodrumo, o salotos suteikia malonų, gaivų traškumą.
Dažnai užduodami klausimai
Šviežios krevetės geriausiai tinka, kad skonis būtų geriausias, tačiau šaldytos krevetės tiks, jei žiupsnelis. Tiesiog įsitikinkite, kad juos tinkamai atšildykite ir prieš gamindami išpilkite papildomą vandenį, kad padažas nebūtų vandeningas.
Nors geltoni makaronai yra tradicinis šio patiekalo pasirinkimas, galite naudoti kitus makaronus, pavyzdžiui, kiaušininius makaronus. Tiesiog nepamirškite, kad tekstūra gali skirtis.
Taip! Padažą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 2 dienų. Kai būsite pasiruošę patiekti, tiesiog pašildykite ir įmeskite ką tik išvirtų makaronų ir krevečių.
Taip! Jei mėgstate itin aštriai, tiesiog padidinkite čili pastos kiekį.
Jei nerandate kalkių kalkių, galite naudoti kalkių arba įprastų kalkių. Skonis nebus visiškai toks pat, bet vis tiek suteiks patiekalui aštrumo ir citrusinio atspalvio.
Makaronus ir padažą laikykite atskiruose hermetiškuose induose, kad išliktų tinkama tekstūra. Makaronai gali įmirkti, jei paliekami padaže. Kai būsite pasiruošę jį pašildyti, tiesiog įpilkite šiek tiek vandens, kad padažas atsilaisvintų, jei padažas pasidarė per tirštas.
Šis mee udang receptas yra 995 kalorijos vienoje porcijoje.


Ką patiekti su malajiečių krevečių makaronais
Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.
Kiti Malaizijos receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
-
Sumaišykite kubeliais supjaustytus pomidorus su 400 ml (13 uncijų) vandens ir atidėkite. Blanširuokite geltonus makaronus ir atidėkite į šalį.
-
Wok keptuvėje palikite apie 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite česnaką iki kvapo. Sudėkite krevetes ir maišydami pakepinkite su 1 šaukštu šviesaus sojų padažo 1 minutę.
-
Supilkite pomidorų tyrę, tada supilkite pomidorų padažą ir čili pastą. Padažą užvirinkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite cukraus ir lengvo sojų padažo pagal skonį. Tada supilkite geltonus makaronus į verdantį padažą ir gerai išmaišykite.
-
Patiekite ir papuoškite svogūnu, laiškiniu svogūnu, kiaušiniu, salotomis, calamansi laime ir keptais askaloniniais česnakais.
- Krevetės yra šio patiekalo žvaigždė. aš visada rinkitės šviežias, sultingas krevetes nes jie suteikia natūralaus saldumo ir sodraus skonio, dėl kurių patiekalas yra toks ypatingas.
- Padažas yra svarbiausiatodėl būtinai naudoju lengvą sojų padažą, kad suteikčiau umami skonį, ir čili pasta, kad pridėčiau reikiamą kiekį prieskonių. Leidžiu padažui užvirti, kad išryškėtų visi gilūs, pikantiški skoniai.
- Padažas turėtų būti tirštas, bet vis tiek šiek tiek sriubos. Atskirai blanširavusi makaronus, juos supilu į padažą, kad jie pasisavintų visus sodrius skonius.
- Niekada nepraleidžiu garnyrų. Man patinka papuošti savo mee udang su keptais askaloniniais česnakais, kad jie būtų traškūs, calamansi laime, kad būtų šviežias citrusinis pojūtis, ir svogūnais, kad būtų šiek tiek aštrumo. Kietai virtas kiaušinis suteikia sodrumo, o salotos suteikia malonų, gaivų traškumą.
Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 995kcal, Angliavandeniai: 127g, Baltymai: 64g, Riebalai: 27g, Sotieji riebalai: 11g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 10g, Transriebalai: 0,04g, Cholesterolis: 542mg, Natris: 4513mg, Kalis: 1382 mmg, Pluoštas: 9g, Cukrus: 27g, Vitaminas A: 1960 mTV, Vitaminas C: 47mg, Kalcis: 311mg, Geležis: 9mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.