Ayam Cook Merah (vištiena aštriame pomidorų padaže)


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Raudona virta vištiena arba vištiena aštriame pomidorų padaže yra Malaizijos klasika, kurią aš be galo mėgstu! Tai vištiena, troškinta sodriame, aštriame pomidorų padaže su tinkamu prieskonių ir saldumo balansu. Tai a būtina išbandyti visiems, kurie mėgsta drąsius, skanius patiekalus!

Autentiškas raudonos virtos vištienos receptas

Tai vienas iš mano mėgstamiausių Malaizijos patiekalų! Įsivaizduokite vištieną, išmaudyta sodriame, kreminiame, aštriame pomidorų padaže – su reikiamu šilumos kiekiu nuo čili, saldumo iš pomidorų ir kremiškumo iš kokosų pieno. Man patinka su juo patiekti ryžių aliejus (ghee ryžiai) arba plikyti ryžiai. Vištiena pirmiausia apkepama, o tai suteikia jai traškią tekstūrą ir užfiksuoja visus skonius, kol ji troškinama padaže.

Labai šaunu yra tai, kad šis patiekalas, kažkada skirtas malajų vestuvėms ir Hari Raya šventėms, ypač Kedoje, dabar dažniausiai randamas malajų maisto kioskuose ir nasi kandar parduotuvėse visoje Malaizijoje. Vien tai paminėjus, grįžta prisiminimai apie šventinius susibūrimus, kurių sodrus padažas ir kvapni vištiena visada užima svarbiausią vietą šventėse.

Jame naudojami panašūs prieskoniai, tokie kaip cinamonas, gvazdikėliai, žvaigždinis anyžius ir čili, kaip ir Malaizijos vištienos karyje, tačiau jis išsiskiria unikalia, nepamirštama tekstūra ir paruošimu. Patikėk manimi, šis receptas yra a būtina išbandyti jei mėgstate drąsų, autentišką malaizietišką maistą!


Kodėl šį receptą būtina išbandyti

Ayam masak merah receptas patiekiamas su kapotais svogūnais ant viršaus.  Ayam masak merah receptas patiekiamas su kapotais svogūnais ant viršaus.
  • Paprasta ir skanu. Tai vienas iš paprasčiausių vištienos receptų! Keletas paprastų žingsnių, ir aš ragauju šį patiekalą, kai tik užsimaniau paragauti Malaizijos virtuvės!
  • Autentiški Malaizijos skoniai. Nesvarbu, ar esate Malaizijos virtuvės gerbėjas, ar bandote ją pirmą kartą, mano receptas atneša drąsių, autentiškų skonių, kaip ir Malaizijoje.
  • Traški, švelni vištiena. Man visada patiko, kaip išeina vištiena – kepant giliai jai suteikiama traški konsistencija, užsandarinanti sultyse, o troškinama sodriame kreminiame padaže ji tampa tobulai minkšta. Tai geriausias iš abiejų pasaulių!
  • Burnoje tirpstantis padažas. Kreminis aštrus pomidorų padažas yra tiesiog nenugalimas! Kokosų pienas ir pomidorų sriuba sukuria šį sodrų, glotnų padažą, kurio negaliu atsispirti įmaišius į savo ryžius!

Ingredientai, kurių jums prireiks

Virtos raudonos vištienos recepto ingredientai. Virtos raudonos vištienos recepto ingredientai.
  • Vištiena – šiame recepte naudoju visą vištieną, bet jei norite, galite ją lengvai pakeisti vištienos šlaunelėmis arba kulšelėmis.
  • Džiovinti čili pipirai – galite naudoti džiovintą čili arbolą, jei esate Jungtinėse Amerikos Valstijose.
  • Raudonasis svogūnas
  • Česnakai
  • Imbieras
  • Galangal, lengkuas – šis pagrindinis ingredientas suteikia patiekalui citrusinės, pipirinės natos, būdingos daugeliui Pietryčių Azijos receptų. Jei nerandate, tiesiog praleiskite.
  • Citrinžolė
  • Žvaigždžių anyžius – suteikia subtilų saldžiai aštrų skonį, kuris yra labai svarbus padažui suteikiant gylio ir sudėtingumo.
  • Malti gvazdikėliai (arba sveiki gvazdikėliai) – man patinka šilta ir aromatinga padažo nata.
  • Cinamonas
  • Maltas kardamonas – prideda šiek tiek gėlių saldaus skonio, kuris padažą pakelia į kitą lygį.
  • Pomidorų sriuba – tai yra padažo pagrindas, suteikiantis malonų saldumo ir aštrumo balansą. Naudojau konservuotą pomidorų sriubą, kuri nėra pernelyg aštri ar stambi, nes ji padės sukurti vientisą, subalansuotą padažą, neužgožiant kitų patiekalo skonių.
  • Kokosų pienas – jei mėgstate stipresnį ir sunkesnį padažą, galite naudoti ir kokosų grietinėlę.
  • Druska
  • Ciberžolė – suteikia vištienai gražią aukso geltonumo spalvą.
  • Aliejus

Pirkinių vadovas: Rinkdamiesi pomidorų sriubą atkreipkite dėmesį į tokias etiketes kaip „švelni“ arba „klasikinė“. Šie variantai paprastai būna labiau subalansuoto skonio, mažiau rūgštūs ir aštrūs, todėl puikiai tinka šiam receptui.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti raudoną virtą vištieną

Vištiena įtrinta su ciberžole ir druska, lėkštėje.Vištiena įtrinta su ciberžole ir druska, lėkštėje.

1 veiksmas: Vištienos paruošimas: Vištieną įtrinkite ciberžole ir druska ir atidėkite 30 minučių. Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabaliukus iki auksinės rudos spalvos. Atidėkite į šalį.

Pasta, pagaminta iš sumaišytų raudonųjų svogūnų, imbiero, galangalo, citrinžolės, čili ir česnako, dubenyje.Pasta, pagaminta iš sumaišytų raudonųjų svogūnų, imbiero, galangalo, citrinžolės, čili ir česnako, dubenyje.

2 veiksmas: Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, imbierą, galangalą ir citrinžolę, tada perkelkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Sudėkite čili ir česnaką ir sutrinkite į pasta.

Prieskoniai ir sumaišyta pasta puode.Prieskoniai ir sumaišyta pasta puode.

3 veiksmas: Įkaitinkite wok keptuvę su ½ puodelio aliejaus. Pakepinkite prieskonius – cinamoną, žvaigždinį anyžių, gvazdikėlius ir kardamoną – iki kvapo. Įpilkite sumaišytos pastos ir padidinkite ugnį, kol ji pradės burbuliuoti. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol pasta visiškai iškeps, bus kvapni, o aliejus atsiskirs nuo pastos (pecah minyak).

Raudona virta vištiena puode.Raudona virta vištiena puode.

4 veiksmas: Sudėkite konservuotą pomidorų sriubą, kokosų pieną ir vištienos gabalėlius. Padidinkite ugnį, kad greitai užvirtų, tada sumažinkite iki silpnos ugnies ir virkite, kol padažas sutirštės. Prieš patiekdami pagal skonį pasūdykite ir papuoškite svogūnais.


Geriausios raudonos virtos vištienos gaminimo paslaptys

Štai kaip aš gaminu šį skanų malaizietišką vištienos patiekalą su keliais pagrindiniais patarimais, kad kiekvieną kartą jis būtų tobulas:

  • Nepraleiskite gilaus kepimo žingsnio! Vištieną visada giliai apkepu prieš troškindama padaže. Šiuo žingsniu sukuriama traški, auksinė tekstūra, užfiksuojant visus sultingus skonius, todėl kiekvienas kąsnis tampa švelnus, bet traškus.
  • Rekomenduoju švelnią arba klasikinę konservuotą pomidorų sriubą. Jis suteikia nepriekaištingą saldumą, nebūdamas per aštrus ir padeda sukurti sodrų, subalansuotą padažą, kuris sujungia visus skonius.
  • Sumaišykite raudonąjį svogūną, imbierą, galangalą, česnaką ir čili į vientisą tyrę. Tai tikrai išryškina visus nuostabius aromatus ir padaro padažą itin skanų!
  • Būtinai leiskite prieskonių pastai troškintis, kol aliejus išsiskirs – tai mes vadiname naftos išsiliejimas. Šis veiksmas užtikrina, kad prieskoniai iškeptų, o padažas įgaus sodrų, kvapnų ir autentišką.

Dažnai užduodami klausimai

Ar pagal šį receptą galiu naudoti vištieną be kaulų?

Man labiau patinka naudoti vištieną su kaulais, nes ji suteikia patiekalui papildomo skonio ir sultingumo. Tačiau, jei patogumo dėlei labiau mėgstate vištieną be kaulų, tikrai galite naudoti vištienos šlauneles ar krūtinėlę.

Ar galiu naudoti šviežius čili, o ne džiovintus?

Rekomenduoju likti prie džiovintų čili, nes jie suteikia padažui gilaus, autentiško skonio ir šilumos. Švieži čili gali būti žiupsnelis, tačiau jie šiek tiek pakeis skonį. Kad skonis būtų geriausias, tikrai verta naudoti džiovintus čili!

Ar galiu reguliuoti prieskonių lygį?

absoliučiai! Jei pageidaujate švelnesnio varianto, tiesiog sumažinkite džiovintų čili pipirų skaičių.

Kaip laikyti likučius, kad jų skonis būtų geriausias?

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų. Skonis ir toliau vystysis, o kitą dieną skonis bus dar geresnis!

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 424 kalorijos vienoje porcijoje.

Vištiena aštriame pomidorų padaže, nuskinta lazdelėmis. Vištiena aštriame pomidorų padaže, nuskinta lazdelėmis.

Ką patiekti su Ayam Masak Merah

Visavertei ir autentiškai Malaizijos šventei rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti Malaizijos receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Vištienos paruošimas: Vištieną įtrinkite ciberžole ir druska ir atidėkite 30 minučių. Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabaliukus iki auksinės rudos spalvos. Atidėkite į šalį.

  • Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną, imbierą, galangalą ir citrinžolę, tada perkelkite į maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Sudėkite čili ir česnaką ir sutrinkite į pasta.

  • Įkaitinkite wok keptuvę su ½ puodelio aliejaus. Pakepinkite prieskonius – cinamoną, žvaigždinį anyžių, gvazdikėlius ir kardamoną – iki kvapo. Įpilkite sumaišytos pastos ir padidinkite ugnį, kol ji pradės burbuliuoti. Tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol pasta visiškai iškeps, bus kvapni, o aliejus atsiskirs nuo pastos (pecah minyak).

  • Įpilkite konservuotų pomidorų sriubos, kokosų pieno ir vištienos gabaliukų. Padidinkite ugnį, kad greitai užvirtų, tada sumažinkite iki silpnos ugnies ir virkite, kol padažas sutirštės. Prieš patiekdami pagal skonį pasūdykite ir papuoškite svogūnais.

Šaltinis: Mano citrinų virtuvė

  • Nepraleiskite gilaus kepimo žingsnio! Vištieną visada giliai apkepu prieš troškindama padaže. Šiuo žingsniu sukuriama traški, auksinė tekstūra, užfiksuojant visus sultingus skonius, todėl kiekvienas kąsnis tampa švelnus, bet traškus.
  • Rekomenduoju švelnią arba klasikinę konservuotą pomidorų sriubą. Jis suteikia nepriekaištingą saldumą, nebūdamas per aštrus ir padeda sukurti sodrų, subalansuotą padažą, kuris sujungia visus skonius.
  • Sumaišykite raudonąjį svogūną, imbierą, galangalą, česnaką ir čili į vientisą tyrę. Tai tikrai išryškina visus nuostabius aromatus ir padaro padažą itin skanų!
  • Būtinai leiskite prieskonių pastai troškintis, kol aliejus išsiskirs – tai mes vadiname naftos išsiliejimas. Šis veiksmas užtikrina, kad prieskoniai iškeptų, o padažas bus sodrus, kvapnus ir toks autentiškas.

Patiekimas: 10žmonių, Kalorijos: 424kcal, Angliavandeniai: 13g, Baltymai: 28g, Riebalai: 29g, Sotieji riebalai: 13g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 9g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 102mg, Natris: 215mg, Kalis: 645mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 5g, Vitaminas A: 684TV, Vitaminas C: 15mg, Kalcis: 47mg, Geležis: 3mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Migdolų biscotti –

3 šventiniai kokteiliai iš Chinola