Yam ryžiai – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Jamo ryžiai (arba taro ryžiai) yra vienas iš mano mėgstamiausių vieno puodo patiekalų, kai trokštu ko nors sotaus ir paguodžiančio. Jį taip lengva paruošti ryžių viryklėje, o rezultatas – skanus, naminis patiekalas, kuris patiks visiems!

Paprastas ir skanus Yam ryžių receptas

Jamas arba taro yra šakninė daržovė, kurią aš be galo mėgstu. Jis toks universalus, ir jūs galite jį gaminti įvairiais būdais – ar saldus, kaip Bubur Cha-Cha, ar pikantiškas patiekaluose, pvz. jamo ryžiai (Taro ryžiai) ir Jamo pyragas.

Mano velioniai tėvai mėgo jamo ryžius, ir aš esu dėkingas, kad aš taip pat pajutau jų skonį. Augdami nedažnai jo turėdavome namuose, tad pasigaminti išmokau tik prieš keletą metų, kai aplankė uošvė. Ji išmokė mane tai padaryti lengvas, vieno puodo yam ryžiai, ir dabar tai yra mano pasirinkimas, kai ieškau greito ir sotaus patiekalo.

Penange jamo ryžius dažnai parduoda Yong Tau Foo pirkliai, ir iš tikrųjų būtent taip aš pirmą kartą juos pamilau – kadangi esu didžiulis Yong Tow Foo gerbėjas! Įsivaizduokite dubenį su aromatiniais ryžiais kartu su įvairiais žuvies rutuliais, žuvies pasta, įdaryta tofu, čili, okra ir dar daugiau – tai tiesiog skanu.

Jei namuose turite elektrinę ryžių viryklę, šio patiekalo paruošimas yra puikus. Tai Jamo ryžių receptas yra paprastas, greitas ir puikiai tinka įtemptoms dienoms, kai norite sočiai pavalgyti. Džiaugiuosi galėdamas pasidalinti ja su jumis žemiau. Mėgaukitės!

Šalutinė pastaba: Malaizijoje taro vadinamas „yam“. Tačiau techniškai taro ir jamas yra dvi skirtingos šakninės daržovės. Šiame recepte „yam“ reiškia taro šaknį, kuri yra ovalios arba cilindrinės formos, su tamsiai ruda, plaukuota oda ir nuo baltos iki purpurinės dėmėtos minkštimo. Kinų kalba jis vadinamas 芋头.


Kodėl šį skanų vieno puodo patiekalą būtina paragauti

Taro ryžiai su laiškiniu svogūnu, keptu svogūnu.Taro ryžiai su laiškiniu svogūnu, keptu svogūnu.
  • Sukelia prisiminimus. Tai man primena jamo ryžius, kuriuos valgiau su Yong Tau Foo Penange. Tai tarsi mažas namų skonis, todėl man jie dar ypatingesni.
  • Lengva gaminti ryžių viryklėje. Šį patiekalą taip paprasta paruošti mano ryžių viryklėje. Tai mano tikslas, kai sergu namuose.
  • Pilnas skonio. Maltos kiaulienos, džiovintų krevečių, sojos padažo, sezamo aliejaus ir visų prieskonių derinys suteikia pikantišką skonį. Be to, jamas suteikia malonaus, subtilaus saldumo ir tekstūros, kuri tikrai viską sujungia.
  • Užpildymas ir paguoda. Jis yra sotus su kiauliena (arba vištiena) ir taro, todėl yra labai patenkintas, bet nėra per sunkus. Tai toks patogus maistas.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Jaminių ryžių recepto ingredientai. Jaminių ryžių recepto ingredientai.

Pagrindiniai ingredientai

  • Ryžiai – aš naudoju jazmininius ryžius, nes jie minkšti ir kvapnūs, o tai padeda sugerti visus skonius. Jei norite, galite naudoti kitus ilgagrūdžius baltuosius ryžius, tačiau pagal šį receptą geriausiai tinka jazminų ryžiai. Siūlau vengti Basmati ryžių ar trumpagrūdžių ryžių, pavyzdžiui, Calrose ar japoniškų/korėjietiškų ryžių, nes jų tekstūra taip pat nepapildo šio recepto.
  • Malta kiauliena – vietoj jos galite naudoti maltą vištieną arba kalakutieną, jei norite ją pagaminti Halal.
  • Džiovintos krevetės – jos supakuotos su umami! Aš renkuosi mažas džiovintas krevetes, nes jos dažniausiai naudojamos jamo ryžių receptuose.
  • Česnakai ir askaloniniai česnakai
  • Džiovinti šitake grybai – pridėkite tą žemišką skonį, kuris man labai patinka.
  • Yam/taro – šou žvaigždė! Aš renkuosi šviežią taro, kuris yra tvirtas liesti, sunkus ir be pelėsio, įtrūkimų ar stipraus kvapo. Jei perkate iš anksto supjaustytą taro, minkštimas turi atrodyti drėgnas, tvirtas ir baltas arba purpurinis. Venkite pakitusios spalvos, gleivingų ar sausų gabalų.
  • Keptas askaloninis česnakas / keptas svogūnas – slaptas ingredientas kad šis patiekalas viršų! Traškus užpilas prideda skonio ir tekstūros, todėl kiekvienas kąsnis tampa ypač skanus.

Prieskoniai

  • Saldus sojų padažas – suteikia saldumo ir sodrumo. Tai vienas iš tų ingredientų, kurių skonis labai skiriasi, ir aš jį dažnai naudoju savo receptuose. Rekomenduoju ABC prekės ženklą Kecap Manis.
  • Sojų padažas – naudokite gerą kinišką sojų padažą, pavyzdžiui: „Lee Kum Kee“ prekės ženklo arba „Pearl River Bridge“ prekės ženklo sojų padažą.
  • Austrių padažas – Austrių padažo, sojų padažo ir saldaus sojų padažo derinys suteikia pikantiškumo ir saldumo, suteikia šiam patiekalui intensyvaus gylio ir intensyvaus skonio.
  • Druska ir cukrus
  • Malti baltieji pipirai
  • Sezamo aliejus

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.



Geriausių jamo ryžių gaminimo paslaptys

  • Pagal šį receptą visada renkuosi jazminų ryžius. Tai prideda tokį malonų kvapą, skonį ir tekstūrą visam patiekalui.
  • Džiovintos krevetės šiame patiekale keičia žaidimą. Aš visada renkuosi mažas džiovintas krevetes, nes jos turi didelį skonį.
  • Kad tekstūra būtų geriausia, renkuosi šviežią, tvirtą jamą arba taro. Jei jis minkštas ar minkštas, jis nesuteiks jums tobulo kreminio kąsnio. Tvirtos detalės yra raktas į tai, kad viskas būtų gerai!
  • Niekada nepraleidžiu keptų askaloninių česnakų traškučių! Jie suteikia tokį malonų traškumą ir ypač pikantišką skonį. Tai puikus užbaigimas, kuris padaro viską dar skanesnį. Askaloninių česnakų traškučių buteliuose galite įsigyti Azijos prekybos centruose.

Pirkinių vadovas: Rinkdamiesi džiovintas krevetes ieškokite tų, kurios būtų putlios, tvirtos ir švaraus, vandenyno kvapo. Venkite per daug sausų, pakitusios spalvos ar stipraus amoniako kvapo.


Dažnai užduodami klausimai

Kaip pasigaminti šį ryžių receptą be ryžių viryklės?

Šį patiekalą vis tiek galite pasigaminti įprastame puode. Tiesiog atlikite recepto veiksmus, tačiau sumaišę ryžius ir kitus ingredientus uždenkite puodą, užvirkite ant vidutinės ugnies, tada sumažinkite ugnį iki mažos ugnies ir leiskite troškintis apie 15-20 minučių, kol ryžiai išvirs ir skystis išvirs. išdžiūsta. Padaryk tai padaręs!

Kodėl prieš verdant ryžius reikia nuplauti?

Ryžių plovimas prieš verdant padeda pašalinti krakmolo perteklių, dėl kurio ryžiai gali tapti pernelyg lipnūs. Skalavimas taip pat padeda grūdams išlikti atskiriems ir puriems, todėl galutiniame patiekale gausite geresnę tekstūrą.

Kokio tipo aliejus geriausiai tinka ryžiams kepti?

Kepimui rekomenduoju naudoti neutralius aliejus, tokius kaip augalinis arba rapsų aliejus.

Koks yra geriausias būdas laikyti likusius jamo ryžius?

Sandariame inde šaldytuve galite laikyti iki 2-3 dienų. Norėdami pašildyti, tiesiog apšlakstykite ryžius šiek tiek vandens ir pašildykite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės. Skonis bus toks pat geras!

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis jamo ryžių receptas yra tik 369 kalorijos vienoje porcijoje.

Malaizijos yam ryžiai, išgriebti šaukštu.Malaizijos yam ryžiai, išgriebti šaukštu.

Ką patiekti su jamo ryžiais

Rekomenduoju šiuos receptus, kad paguodžiantis, naminis patiekalas būtų toks pat, kaip mamos gamintas maistas.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

  • 3 1/2 puodeliai ryžių, matuojamas naudojant mažesnį ryžių puodelį, kuris pateikiamas kartu su elektrine ryžių virykle
  • 4 šaukštai aliejus
  • 2 askaloniniai česnakai, smulkiai sukapoti
  • 2 gvazdikėliai česnako, malta
  • 10 uncijų (300 g) malta kiauliena arba malta vištiena
  • 5 džiovinti šitake grybai, pamirkyti šiltame vandenyje, nusausinti ir supjaustyti plonais griežinėliais
  • 2 1/2 šaukštai džiovintų krevečių, pamirkyti šiltame vandenyje, nusausinti ir stambiai supjaustyti
  • 2 puodeliai vandens, Naudodami įprastą matavimo puodelį vandeniui matuoti
  • 12 uncijų (375 g) jamas/taro, supjaustyti smulkiais gabalėliais
  • kepti askaloniniai česnakai traškūs, papuošimui
  • 1 laiškinis svogūnas, supjaustykite mažais apskritimais, papuošimui

Neleiskite ekranui užtemti

  • Išmatuokite ryžius naudodami nedidelį puodelį, kuris yra su elektrine ryžių virykle. Perkelkite ryžius į viryklę, tada nuplaukite ir nuplaukite vandeniu, kaip darytumėte įprastus garintus ryžius. Nupilkite vandenį ir atidėkite ryžius.

  • Įkaitinkite wok arba keptuvę ir įpilkite aliejaus. Maišydami pakepinkite askaloninius česnakus ir česnakus, kol taps aromatingi. Įdėkite kiaulieną (arba vištieną), grybus ir džiovintas krevetes, maišykite, kol mėsa pakeis spalvą. Mentele supjaustykite maltą kiaulieną arba vištieną į mažus gabalėlius. Į wok keptuvę įpilkite vandens, tada sudėkite jamo gabaliukus.

  • Suberkite visus prieskonius ir mišinį užvirinkite. Įdėkite ryžius į wok arba keptuvę ir keletą kartų pamaišykite, kad susimaišytų. Viską perkelkite į ryžių viryklę ir virkite taip, kaip gamintumėte garuose virtus ryžius.

  • Kai ryžiai išvirs, ryžių samteliu išmaišykite jamo ryžius ir supurtykite. Patiekite iš karto, apibarstę keptais askaloninių česnakų traškučiais ir pjaustytais laiškiniais svogūnais.

  • Pagal šį receptą visada renkuosi jazminų ryžius. Tai prideda tokį malonų kvapą, skonį ir tekstūrą visam patiekalui.
  • Džiovintos krevetės šiame patiekale keičia žaidimą. Aš visada renkuosi mažas džiovintas krevetes, nes jos turi didelį skonį.
  • Kad tekstūra būtų geriausia, renkuosi šviežią, tvirtą jamą arba taro. Jei jis minkštas ar minkštas, jis nesuteiks jums tobulo kreminio kąsnio. Tvirtos detalės yra raktas į tai, kad viskas būtų gerai!
  • Niekada nepraleidžiu keptų askaloninių česnakų traškučių! Jie suteikia tokį malonų traškumą ir ypač pikantišką skonį. Tai puikus užbaigimas, kuris padaro viską dar skanesnį. Askaloninių česnakų traškučių buteliuose galite įsigyti Azijos prekybos centruose.

Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 369kcal, Angliavandeniai: 94g, Baltymai: 27g, Riebalai: 31g, Sotieji riebalai: 7g, Cholesterolis: 156mg, Natris: 2005 mmg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 9g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Briuselio kopūstų su Gochujang sviestu receptas

„Chilled“ atostogų dovanų vadovas grįžta ir yra geresnis nei bet kada anksčiau!