Vištienos paprika – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Tai vištienos paprika Receptas yra greitas, paprastas ir sveikas, su sultinga vištiena, spalvingomis paprikomis ir skaniu kinišku ruduoju padažu. Tai mano receptas įtemptam savaitės vakarui. Patiekite su garuose virtais ryžiais, kad pilnai pavalgytumėte.

Vištienos bulgarų pipirų keptuvė, patiekiama dubenyje.

Lengvas paprikos vištienos receptas

Kinų virtuvėje svarbiausi yra trys pagrindiniai elementai: spalva, aromatas ir skonis arba 色香味 (sè xiāng wèi). Svarbu spalva – tai, kad maistas atrodytų toks pat patrauklus, koks jo skonis.

Už tai vištienos paprikadaugiausia dėmesio skyriau spalvoms naudodama žalias, raudonas ir geltonas paprikas. Kartu su vištiena jie padaro patiekalą ryškų ir gyvybingą, suteikdami jam skanią išvaizdą, atitinkančią jo skonį.

Aš dažnai tai gaminu vištienos paprika maišant pakepinti mano šeimai, nes jis kupinas to gaivaus, pipirinio aromato ir skonio, o skanus kiniškas rudasis padažas kaip tik tinka prie sultingos vištienos.

Šis vištienos saldžiųjų pipirų receptas yra tobulas – be rūpesčių, greitai, su juo lengvai randami ingredientai kiekvienas gali pabandyti! Prieš pasinerdami peržiūrėkite mano greito recepto vaizdo įrašą! Tai puikus būdas pamatyti veiksmus ir išmokti technikos, kuri išryškina visus tuos skanius skonius.

Daugiau kiniškų kepimo receptų su paprikomis rasite mano juodųjų pipirų vištienos, juodųjų pipirų jautienos ir Szechuan šukutės!


Kodėl šis receptas veikia

Sveikos vištienos paprikos receptas su kinišku ruduoju padažu.Sveikos vištienos paprikos receptas su kinišku ruduoju padažu.
  • Atlikta per 15 minučių. Ši vištienos paprikų keptuvė puikiai tiks įtemptoms naktims, kai norisi ko nors skanaus nepraleidžiant per daug laiko virtuvėje.
  • Skanus kiniškas rudasis padažas. Man patinka, kad šį skanų padažą pasigaminti nesunku, ir, tiesą pasakius, be jo neapsieina nė vienas kiniškas kepsnys – jis tikrai sujungia visus skonius.
  • Super lankstus. Galiu lengvai pakeisti kitais baltymais, priklausomai nuo to, ką turiu namuose.
  • Išrankus valgytojas draugiškas. Neradau nė vieno, kuriam tai nepatiktų, tarp jų ir išrankių. Patiekalas puikiai dera su garuose virtais ryžiais, ir jūs paprašysite kelių sekundžių!

Baltymų pakeitimas

Vištiena yra populiarus šio recepto pasirinkimas, tačiau jei ieškote alternatyvų, čia yra keletas baltymų pakaitalų, kuriuos aš asmeniškai rekomenduoju:

  • Jautiena
  • Kiauliena
  • Krevetės
  • Žuvies filė

Priklausomai nuo to, ko pageidaujate, bet kuri iš šių variantų suteiks patiekalui skanaus posūkio ir vis tiek bus nepaprastai skanu!


Kiniškos vištienos pipirų ingredientai

Ingredientai vištienos pipirams.Ingredientai vištienos pipirams.
  • Vištienos krūtinėlė – šiam paprikos vištienos receptui naudojau vištienos krūtinėlę, nes ji liesa, todėl patiekalas sveikesnis ir greitai iškepa, o tai puikiai tinka kepti. Tačiau nedvejodami pakeiskite jį bet kuriuo iš anksčiau minėtų baltymų variantų!
  • Kukurūzų krakmolas – padeda išlaikyti vištienos krūtinėlę sultingą ir švelnią.
  • Aliejus
  • Imbieras
  • Paprikos – naudojau trijų spalvų paprikas, kad patiekalas būtų skanus, bet drąsiai naudokite bet kokią turimą spalvotą papriką!
  • Shiitake grybai – mėgstu šitake grybus, bet galite naudoti ir šviežius grybus arba konservuotus grybus. Grybai šiam vištienos pipirų receptui suteikia papildomo skonio.

Kiniškas rudasis padažas

  • Austrių padažas – būtinas sodraus, šiek tiek saldaus skonio!
  • Cukrus
  • Sezamo aliejus – suteikia riešutų ir aromatingo skonio.
  • Malti baltieji pipirai
  • Kukurūzų krakmolas – sutirština padažą, todėl puikiai padengia visus ingredientus.
  • „Shaoxing“ vynas – sumaišytam kepimui prideda ikoniško aromato, suteikdamas patiekalui klasikinio kiniško skonio.
  • Vanduo

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.



Profesionalų patarimas: paslaptys, kaip kiekvieną kartą suminkštinti vištieną

  • Vištieną marinuoju su kukurūzų krakmolu, kad susidarytų lengvas, drėgmę sulaikantis sluoksnis. Tai padeda vištienai išlikti minkšta maišant.
  • Neperkepkite. Prieš padėdamas į šalį, vištieną kepu tol, kol ji tampa nepermatoma (apie 80%). Tai neleidžia jam pervirti ir išdžiūti.
  • Būtinai greitai iškepu vištieną ir kitus ingredientus. Šis greitas gaminimo būdas išlaiko minkštumą ir užfiksuoja visą sultingumą.
  • Kiniškas rudasis padažas prideda drėgmės ir skonio. Stebiu padažo konsistenciją. Jei jis per storas, atlaisvinkite jį šiek tiek vandens. Jei jis per skystas, įpilkite kukurūzų krakmolo, kad padažas būtų tirštesnis.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu vietoj vištienos krūtinėlės naudoti vištienos šlauneles?

Nors vištienos krūtinėlė liesesnė, šiam receptui puikiai tiks ir vištienos šlaunelės.

Ar galiu naudoti džiovintus grybus vietoj šviežių šitake?

Taip, galite naudoti džiovintus grybus. Tiesiog pamerkite juos į šiltą vandenį maždaug 20–30 minučių, kad rehidratuotųsi, prieš sumesdami į vištienos kepsnį.

Ar yra būdas šį vištienos ir paprikos receptą padaryti aštresnį?

absoliučiai! Įdėkite šiek tiek supjaustyto šviežio čili arba aštraus čili traškumo, kad šis patiekalas šiek tiek sušiltų.

Koks yra geriausias būdas laikyti likusius paprikos vištienos kepinius?

Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve iki 2-3 dienų. Švelniai pakaitinkite keptuvėje, kad išlaikytumėte skonį ir tekstūrą.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis paprikos vištienos receptas yra tik 212 kalorijų vienoje porcijoje.

Azijos vištienos paprikos receptas su ruduoju padažu.Azijos vištienos paprikos receptas su ruduoju padažu.

Ką patiekti su vištienos pipirais

Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Marinuoti vištieną su kukurūzų krakmolu. Atidėkite į šalį.

  • Dubenyje sumaišykite visus padažo ingredientus ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų.

  • Wok keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir maišydami kepkite vištieną, kol paviršius taps nepermatomas, iškeps apie 80%. Išimkite ir atidėkite į šalį.

  • Įkaitinkite likusį 1 šaukštą aliejaus ir maišydami pakepinkite imbierą iki kvapo. Suberkite paprikas ir maišydami kepkite, kol išsiskirs jų aromatas. Tada perkelkite vištieną atgal į wok keptuvę ir išmaišykite, kad gerai susimaišytų su paprika.

  • Sudėkite grybus ir padažą (prieš naudodami išmaišykite, kad nenusėstų apačioje). Nuolat maišydami kepkite, kol padažas sutirštės ir vištiena visiškai iškeps. Išdėliokite ir nedelsdami patiekite.

  • Vištieną marinuoju su kukurūzų krakmolu, kad susidarytų lengvas, drėgmę sulaikantis sluoksnis. Tai padeda vištienai išlikti minkšta maišant.
  • Neperkepkite. Prieš padėdamas į šalį, vištieną kepu tol, kol ji tampa nepermatoma (apie 80%). Tai neleidžia jam pervirti ir išdžiūti.
  • Vištieną būtinai kepu ant stiprios ugnies trumpai. Šis greitas gaminimo būdas išlaiko minkštumą ir užfiksuoja visą sultingumą.
  • Kiniškas rudasis padažas prideda drėgmės ir skonio. Stebiu jį, kol jis sutirštėja, kad įsitikinčiau, kad jis tinkamai padengia vištieną, suteikdamas jai tobulą, švelnią tekstūrą.

Patiekimas: 3žmonių, Kalorijos: 212kcal, Angliavandeniai: 7g, Baltymai: 17g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 8g, Cholesterolis: 48mg, Natris: 255mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 2g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

„Caramel Chex Scotcheroo“ batonėliai –

Mūsų savaitės gėrimas yra PCH kokteilis „Back in Black“.