Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Tai mango vištiena recepte sujungiami lengvi, aštrūs skoniai su švelnia vištiena burnoje tirpstančiame padaže, kuris paruošiamas vos per 20 minučių. Tai geriausias vištienos ir mangų receptas greitam ir skaniam patiekalui.
Malaizijos mango vištienos receptas
Augau Malaizijoje, mane lepino saldžių, sultingų ir nuostabių mangų gausa. Azijoje prinokę mangai naudojami įvairiuose patiekaluose, tokiuose kaip mango lipnūs ryžiai, mango chutney ir mango desertai (Mango Pomelo Sago).
Savo šeimos sode auginome dvi mėgstamas rūšis: obuolių rumanis su traškiu, saldžiai aštriu kąsniu ir šampano mangus, sultingus ir didesnius nei įprasta JAV. Vieni iš geriausių mano prisiminimų yra skynimas mangus su tėčiu ir mėgavimasis jais tiesiai nuo medžio. Netoli namų turėjome net mango medį, kuris visus metus davė žalius mangus, kuriuos nokindavome kelioms dienoms įkasę į ryžius.
Malaizijos mango vištiena skiriasi nuo kitų saldžiai padažytų vištienos patiekalų, pvz., Saldžiarūgščios vištienos arba Oranžinės vištienos, nes nenaudojama jokia tešla. Šis vištienos ir mangų receptas yra nugalėtojas – užtenka tik 5 paprasti žingsniai ir yra pasiruošęs tik per 20 minučių. Švelni vištiena ir sultingi mangai sukuria tobulą saldaus ir pikantiško balansą, kiekvienas kąsnelis trykšta gaiviu skoniu, o padažas išryškina natūralų mango saldumą. Kai trokštu ko nors lengvo ir aštraus, ši mango vištiena visada yra mano mėgstamiausia!
Kodėl man patinka šis receptas
- Restorano kokybė. Šis mango vištienos receptas yra toks pat, kaip ir tie, kuriuos išbandžiau Malaizijos restoranuose, su visais saldžiais, aštriais skoniais, dėl kurių jis toks nenugalimas. Tai taip pat man primena tuos laikus, kai valgydavau mangus tiesiai nuo medžio, mėgaudamasis kiekvienu sultingu kąsneliu.
- Paruošta vos per 20 minučių. Atlikus vos kelis paprastus veiksmus, jis puikiai tinka, kai man reikia greitai ir skaniai pavalgyti be rūpesčių.
- Tešla nedalyvauja – Man patinka, kad ši vištienos ir mango keptuvė praleidžia tešlą, todėl paruošimas tampa lengvesnis, o patiekalas sveikesnis.
- Burnoje tirpstantis padažas – Padažas viską gerai padengia, išryškina mango saldumą ir sujungia visus skonius.
Mango vištienos ingredientai
- Mango – tiesiog būtinai išsirinkite gražų, šviežią mangą – prinokusių arba vidutiniškai prinokusių, kuriuos naudojau recepte.
- Svogūnai
- Paprikos – mėgstu naudoti papriką, kad spalva būtų ryški ir šiek tiek traškesnė, tačiau drąsiai naudokite bet kokią turimą spalvą!
- Vištienos šlaunelė – man patiko vištienos šlaunelės dėl sultingos, minkštos mėsos, kurioje yra visi skanūs skoniai. Jei norite baltos mėsos, galite naudoti vištienos krūtinėlę.
- Kukurūzų krakmolas – padeda išlaikyti vištienos šlauneles sultingas ir minkštas bei sutirština mangų vištienos padažą.
- Kečupas
- Austrių padažas – mano slaptas ginklas, padedantis padažui suteikti sodrų umami skonį.
- Čili padažas
- Mieloji
- Obuolių sidro actas arba kiniškas ryžių actas – gražiam kvapui.
- Mango sultys arba vanduo – šiame recepte naudojau mangų sultis, kad padaže išryškėtų visas vaisinis gėrimas. Jei neturite po ranka, galite jį pakeisti vandeniu, bet labai rekomenduoju naudoti mango sultis, kad gautumėte papildomo skonio!
- Druska
- Cukrus
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Profesionalų patarimas: paslaptys, kaip tobulai iškepti mango vištieną
- Dėl papildomo sultingumo ir skonio pasilieku vištienos šlauneles. Jie turi šiek tiek daugiau riebalų, todėl išlieka drėgni ir turi sodrų skonį, kuris tinka mangų padažui.
- Vištieną aptepu kukurūzų krakmolo marinate, kad ji išliktų minkšta. Kukurūzų krakmolas užsifiksuoja sultyse, suteikdamas vištienai malonią, šilkinę tekstūrą.
- Aš mėgstu prinokusius mangus, kad subalansuočiau saldumą ir aštrumą. Prinokęs mangas suteikia gaivaus saldumo ir šiek tiek aštrumo, puikiai tinka pikantiškam padažui.
- Patiekalo neperkepiu, nes mangai gali suskilti ir tapti per purūs.
Dažnai užduodami klausimai
Kad gautumėte gražius, tolygius mango kubelius, nupjaukite abi mango puses, venkite iš duobės. Tada supjaustykite minkštimą į tinklelį ir šaukštu išskobkite kubelius.
Jei norite, galite visiškai pakeisti vištienos krūtinėlę ar kojeles, tačiau vištienos šlaunelės yra geriausios, kad patiekalai būtų sultingi ir pilni skonio.
Taip, buteliuose išpilstytos mangų sultys veikia taip pat gerai, kaip ir šviežios sultys. Tik įsitikinkite, kad jis nėra per saldus, kad galėtumėte kontroliuoti cukraus kiekį padaže.
Jei norite daugiau aštrumo, tiesiog įpilkite šiek tiek daugiau obuolių sidro acto. Kad suminkštėtų, šiek tiek sumažinkite acto kiekį.
Šis mangų vištienos receptas yra tik 191 kalorija vienoje porcijoje.
Ką patiekti su mango vištiena
Jei norite valgyti kokybišką restorano maistą namuose, rekomenduoju jį derinti su šiais produktais:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Marinuokite vištieną su kukurūzų krakmolu ir atidėkite į šalį.
-
Sumaišykite padažo ingredientus dubenyje, pagal skonį sureguliuokite cukrų ir druską, tada atidėkite.
-
Keptuvėje įkaitinkite 1/2 šaukšto aliejaus, tada maišydami pakepinkite svogūną, raudonąją papriką ir žaliąją papriką, kol jie taps kvapni ir šiek tiek sudegs. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
-
Įkaitinkite likusį aliejų, sudėkite vištieną ir kepkite, kol paviršius taps baltas. Sudėkite mango kubelius ir nuolat maišykite, kol gerai susimaišys.
-
Įpilkite padažo kartu su svogūnais ir paprikomis. Pagardinkite druska ir cukrumi pagal skonį, tada išmaišykite ir nedelsdami patiekite su garuose virtais ryžiais.
- Dėl papildomo sultingumo ir skonio pasilieku vištienos šlauneles. Jie turi šiek tiek daugiau riebalų, todėl išlieka drėgni ir turi sodrų skonį, kuris tinka mangų padažui.
- Vištieną aptepu kukurūzų krakmolo marinate, kad ji išliktų minkšta. Kukurūzų krakmolas užsifiksuoja sultyse, suteikdamas vištienai malonią, šilkinę tekstūrą.
- Aš mėgstu prinokusius mangus, kad subalansuočiau saldumą ir aštrumą. Prinokęs mangas suteikia gaivaus saldumo ir šiek tiek aštrumo, puikiai tinka pikantiškam padažui.
- Patiekalo neperkepiu, nes mangai gali suskilti ir tapti per purūs.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 191kcal, Angliavandeniai: 15g, Baltymai: 12g, Riebalai: 10g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 5g, Transriebalai: 0,04g, Cholesterolis: 54mg, Natris: 686mg, Kalis: 381mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 10g, Vitaminas A: 975TV, Vitaminas C: 45mg, Kalcis: 27mg, Geležis: 1mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.