Keptuvėje keptas tofu (paprasčiausias būdas!) – gyvenimo vokai


Keptuvėje keptą tofu, kinišku būdu, pagaminti daug lengviau, nei manote – be daug aliejaus, nespaudžiant ar nedžiovinant ir tik 2 ingredientai. Jis yra pakankamai universalus, kad jį būtų galima naudoti daugybei skrudintų bulvyčių, tačiau galite patiekti ir vieną su skaniu panirimo padažu, kaip turime čia!

Kaip kinų šeima, šią techniką naudojome daug metų negalvodami. Tai vienas iš tų pagrindinių receptų, kuriuos žinosite kaip pasigaminti mintinai.

Kokio tipo tofu gaminti keptuvėje keptą tofu?

Keptuvėje keptam tofu naudokite kietą tofu (galite naudoti ir itin tvirtą). Iš kieto tofu buvo išspausta daug vandens pertekliaus, todėl jis tampa mažiau gležnas ir lengviau kepamas.

Laimei, šiais laikais kietą tofu taip pat lengviausia rasti įprastose maisto prekių parduotuvėse!

Nelipnios keptuvės gaminimas

Didžiausias iššūkis kepant tofu yra užtikrinti, kad jis nepriliptų prie keptuvės.

Nors kituose receptuose gali būti nurodoma, kad iš tofu turite išspausti papildomą vandenį arba išdžiovinti kiekvieną atskirą tofu gabalėlį, iš tikrųjų tai nėra būtina.

Svarbiausia yra įsitikinti, kad naudojate nepridegančią keptuvę arba tinkamai įkaitintą wok arba ketaus keptuvę. Kruopščiai įkaitinkite keptuvę PRIEŠ pildami aliejų, ir tie tofu griežinėliai neprilips.

Mano mama parašė straipsnį apie tai, kodėl tai veikia, o frazė „karštas wok, šaltas aliejus“ yra tam tikra mantra kinų virėjams.

Taip pat svarbu nepažeisti tofu po to, kai jį įdedate į keptuvę. Leiskite šiek tiek pavirti ir suformuokite aukso rudą plutą. Tada jis lengvai išsiskirs iš keptuvės.

Kaip naudoti keptuvėje keptą tofu

Dabar pereiname prie klausimo, kodėl norėtumėte kepti tofu keptuvėje. Mes nusprendėme padaryti įrašą apie šią techniką, nes iš tikrųjų ją naudojame gana dažnai! Kepant keptuvėje tofu tampa mažiau subtilus, todėl galite jį dėti į skrudintas bulvytes ir troškintis, kad jis nesuirtų.

Štai keletas puikių receptų, kuriuose naudojamas keptuvėje keptas tofu:

Taip pat galite naudoti keptuvėje keptą tofu, pavyzdžiui, vietnamietiškuose vasaros suktinukuose vietoje mėsos ar krevečių arba kaip mėsos pakaitalą kepant makaronų patiekalus, pvz., pad Thai ar lo mein.

Be to, jūs taip pat galite patiekti jį vieną su skaniu panirimo padažu! Turime čia skanų panirimo padažą, į kurį imamas karštas aliejus, pabarstoma žolelėmis, česnakais ir čili, įberiama šiek tiek druskos, saldaus ir aštraus sojos padažo, cukraus ir ryžių acto. Jis puikiai papildo tofu, ir jūs galite jį pagaminti per kelias minutes.

Iš tikrųjų tai tas pats panirimo padažas, kurį savo kulinarinėje knygoje patiekiame su sezamo plutos tofu. Knygoje tiek daug receptų, į kuriuos atsigręžiame vėl ir vėl, o tas panirimo padažas tikrai yra vienas iš jų.


Be daugiau dėmesio, štai receptas!

Keptuvėje kepto tofu recepto instrukcijos

Tofu gabaliuką perpjaukite per pusę išilgai, tada skersai supjaustykite 1 cm (3/8 colio) griežinėliais.

Įkaitinkite nelipnią arba ketaus keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai įkaista, įpilkite aliejaus ir paskleiskite jį aplink keptuvę. Sudėkite tofu griežinėlius.

Kepkite 5–7 minutes iki auksinės rudos spalvos, jei reikia, pasukite keptuvę, kad tofu griežinėliai iškeptų tolygiai. Netrukdykite tofu, kol jie nepakeps kelias minutes. Apverskite ir kepkite dar 5 minutes, kol kita pusė pasidarys auksinė.

Norėdami pagaminti panardinimo padažą, keptuvėje, kurioje ruošėte tofu, įkaitinkite šaukštą aliejaus (nėra prasmės teršti kitos keptuvės!)

Į nedidelį karščiui atsparų dubenį sudėkite kalendrą, laiškinius svogūnus, česnaką ir čili dribsnius, kad visi ingredientai būtų vienas šalia kito. Viršų apšlakstykite karštu aliejumi, ypatingą dėmesį skirdami česnako ir čili dribsniams. Gumine mentele iškrapštykite visą aliejų.

Įmaišykite vandenį, šviesų sojų padažą, cukrų ir ryžių actą.

Patiekite keptuvėje keptą tofu su panirimo padažu ir mėgaukitės!

panardinant keptuvėje keptą tvirtą tofu į padažą

Keptuvėje keptas tofu (spausti nereikia!)

Keptuvėje keptą tofu, kinišku būdu, pagaminti daug lengviau, nei manote – be daug aliejaus, nespaudžiant ar nedžiovinant ir tik 2 ingredientai.

Keptuvėje keptas tofu su panirimo padažu

aptarnauja: 4

Neleiskite ekranui užtemti

Instrukcijos

Keptuvėje keptam tofu:

  • Tofu gabaliuką perpjaukite per pusę išilgai, tada skersai supjaustykite 1 cm (3/8 colio) griežinėliais.

  • Įkaitinkite nelipnią arba ketaus keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Kai įkaista, įpilkite aliejaus ir paskleiskite jį aplink keptuvę. Sudėkite tofu griežinėlius.

  • Kepkite 5–7 minutes iki auksinės rudos spalvos, jei reikia, pasukite keptuvę, kad tofu griežinėliai iškeptų tolygiai. Netrukdykite tofu, kol jie nepakeps kelias minutes. Apverskite ir kepkite dar 5 minutes, kol kita pusė pasidarys auksinė.

Panardinimui padažui:

  • Norėdami pagaminti panardinimo padažą, keptuvėje, kurioje ruošėte tofu, įkaitinkite šaukštą aliejaus (nėra prasmės teršti kitos keptuvės!)

  • Į nedidelį karščiui atsparų dubenį sudėkite kalendrą, laiškinius svogūnus, česnaką ir čili dribsnius, kad visi ingredientai būtų vienas šalia kito. Viršų apšlakstykite karštu aliejumi, ypatingą dėmesį skirdami česnako ir čili dribsniams. Gumine mentele iškrapštykite visą aliejų.

  • Įmaišykite vandenį, šviesų sojų padažą, cukrų ir ryžių actą. Patiekite su keptuvėje keptu tofu.

mitybos faktai

Kalorijos: 204kcal (10 %) Angliavandeniai: 6g (2%) Baltymai: 11g (22 %) Riebalai: 16g (25 %) Sotieji riebalai: 1g (5%) Polinesotieji riebalai: 6g Mononesotieji riebalai: 8g Trans riebalai: 0,04g Natris: 311mg (13 %) Kalis: 75mg (2%) Pluoštas: 2g (8%) Cukrus: 2g (2%) Vitaminas A: 424TV (8%) Vitaminas C: 2mg (2%) Kalcis: 155mg (16 %) Geležis: 2mg (11 %)





Source link

Daugiau iš autoriaus

Auksaragis

Graikiško fetos sūrio įdaryti pipirai (kepti)