Išaušo diena po Naujųjų metų ir aš esu savo šviesiame, saulėtame „The Breakers“ kambaryje.
Vienas iš ikoniškiausių viešbučių ne tik Palm Byče, Floridoje, bet ir visoje šalyje, didžiulis turtas veikia nuo 1896 m. Kiekvienas kampelis įkvepia baimę – nuo milžiniško vestibiulio ir nuostabių gėlių eksponatų iki sudėtingas baseinų tinklas. Tačiau be vaizdų į purslų Atlanto vandenyną iš mano kambario, vienas iš „The Breakers“ atributų yra didžiulis baras HMF.
Žinoma, viešbutyje turi būti patogūs kambariai ir, manau, turėtų būti ir lovų. Bet man svarbiausias bet kurio viešbučio aspektas yra jo baras. Taip, viešbučio baras yra grožio dalykas, atostogų dievų dovana, aukščiausio patogumo dalykas; vieta, kur galima atsispirti, kaip mano pusbrolis, „klupimo atstumu“ nuo jūsų kambario. HMF laikomas derliaus kremu.
„The Breakers“ įkūrėjo Henry Morrisono Flaglerio vardu pavadintoje 11 050 kvadratinių pėdų erdvėje yra vyno sąrašas į šiaurę nuo 50 000 butelių ir 2 000 unikalių pasirinkimų, o kokteilių meniu yra toks pat storas kaip romanas ant naktinio staliuko, kurį vis atidedate skaityti. Vis dėlto negalėjau nepastebėti šio. Šią konkrečią naktį pasirinkau retą grapą ir, kadangi tai šventė, švenčiu su liepsnojančia kepta Aliaska – pirmą kartą pasimėgauju skanėstu. Tiesa, ji liepsnoja, o „Grappa“ – geltona. Išmetu atgal.
Į šiaurę nuo smėlėtų Floridos krantų, arčiau mano gyvenamosios vietos Niujorke, yra dar vienas viešbutis su tokia pat įsimintina baro programa. Nors „The Breakers“ galėjo atidaryti daugiau nei prieš šimtmetį, „Virgin Hotel New York“, esantis miesto NoMad rajone, atidarytas vos metus. Nepriklausomai nuo to, ar jis yra visiškai naujas „Big Apple“ persekiotojas, jo aptaki erdvė yra sklandžiai valdoma ir gali pasigirti įvairiais patogumais. Įėjus į vestibiulį, kurio dizaine sodriai įkomponuota prekės ženklo raudona spalva, viešbutis greitai tampa žinomas dėl daugybės žymių maisto ir gėrimų operacijų. Dar prieš artėjantį atidarymą nedidelė, kokteiliams skirta erdvė „The Riff Raff Club“ sukasi galvą, nes jos sumanytojas yra pripažintas barmenas Charlesas Joly. (žinomas kaip barmenas „Oskaruose“ tarp kitų žvaigždžių renginių). Tuo tarpu nuo 2023 m. pabaigos viešbučio pagrindinė dalis yra „Everdene“, visą dieną veikiantis restoranas ir baras ant stogo, kuriame vieną pavasario dieną atsidūriau.
Prieš tai negalėjau nedalyvauti viešbučio SPA centre „Exhale“ – ramioje erdvėje su sniego kambariu. (su nutekančiais šviežių baltų daiktų dribsniais)taip pat didelė, miglota garinė pirtis ir tvankianti pirtis. Renkuosi patirtį „nulinės gravitacijos kėdėje“, kuri apima garso ir vibracijos terapiją. Aviu kompresinius batus, mėgaujuosi tyloje ir medituoju, ką ruošiuosi užsisakyti.
Jautiesi žvalus, zen ir ištroškęs, atėjo laikas vėlyviesiems pusryčiams Everdene. Vieną vakarą ėjau pro restorano registratūrą ir vieta buvo visiškai sausakimša, bet turint omenyje, kad esu čia ankstyvą sekmadienio popietę, tai tikrai mažiau. Be purių speltų blynų ir rūkytos lašišos lėkštės, kuri užpildo meniu, unikaliuose Everdene kokteiliuose yra vadinama OŽKA: Lobos Reposado tekila, kriaušių tyrė, čili sirupas, citrina ir cinamonas. Tai saldus, rūgštus ir aštrus malonumas. Ir todėl, kad jokie priešpiečiai neapsieina be bent vieno Espresso Martini (Everdene išplaka juos su Mr. Black, Belvedere ir šviežiu espreso)Užsisakau vieną. Sabrina Carpenter didžiuotųsi.
Nors reti grapos ir išradingi kokteiliai puikiai tinka, kartais atsigręžiu į klasiką. Aišku visoje JAV, būtent Los Andžele, apsistojęs viešbutyje „Per La“, užsisakiau „Extra Dirty Martini“. Nors jis yra pačiame greitai besikeičiančiame miesto centre, jo stilius yra išskirtinai įkvėptas italų. puošnus jo vestibiulis. Kaip įprasta, yra nuostabus baras ant stogo su vaizdu į miestą ir baseiną. Tačiau apačioje, už liftų, keliančių svečius į jų kambarį, yra restoranas „Ristorante Per L’Ora“, tikras viešbučio perlas, jei aš kada nors jį mačiau.
Italijos pakrantė yra žaidimo pavadinimas, o aš valgau tobulai traškius kalmarus, cezario salotas. (kuris šiais metais atsitiktinai švenčia savo 100-ąjį gimtadienį) ir sultinga veršiena Milanese. Kalbant apie geriamąjį gėrimą, aš renkuosi Extra Dirty Ketel One Martini. „Ypač nešvaru“, – pakartoju su tokia pačia karštlige, kai kažkas užsisako retą kepsnį. Kartais barmenai dvejoja. „Jis negali reikšti per daug purvinas“, – gali pasakyti jie sau, kai pirmą kartą užsisakysiu. Tačiau kai aš tai akcentuoju, tai signalas, kad mano nešvarioms svajonėms nėra ribų. Mano padavėjas (kuris, kaip ir kitas miestas, sako, kad yra trokštantis aktorius)atneša vieną iš barmeno; puikiai atvėsina ir nusileidžia taip sklandžiai, kaip tik gali būti. Negaliu atsidžiaugti viešbučio baru: nuo Palm Bičo iki Niujorko ir Los Andželo jiems visada pavyksta pataikyti.
Štai keletas kitų žymių viešbučių vietų, kur galėsite atsigerti kitų atostogų
Botero baras: Grand Wailea kurortas, Maui, Havajai
Oazė po atviru dangumi su aukščiausios kokybės kokteiliais, Havajų mėgstamiausiais patiekalais ir didele Kolumbijos skulptoriaus Fernando Botero meno kūrinių kolekcija.
Baras su pianinu: Betsy, Majamis, Florida
Šurmuliuojanti vieta, esanti garsiajame miesto Ocean Drive, gali pasigirti prašmatniais klientais, groja pianinu beveik kiekvieną vakarą, o šalia – vienas geriausių miesto restoranų „LT Steak and Seafood“.
Salė: Limelight Aspen, Aspen Colorado
Šioje Uoliniuose kalnuose įsikūrusioje patogioje erdvėje nuolat skamba gyva muzika, aukščiausio lygio kalnų miestelių grožis ir, ko gero, labiausiai stebina gausi Pisco kolekcija.
Baltasis limuzinas: Nešvilis, Tenesis
Našvilio panorama su senoviniais baldais ir išradingu meniu, Dolly Parton tema taip pat gali pasigirti milžiniška mylimos žvaigždės skulptūra.