Jei esate aistringas tekilos gėrėjas ir nesate išsišakojęs iki mezcal, jums visiškai trūksta.
Kaip ir tekila, mezcal yra Meksikoje pagamintas spiritas, pagamintas iš agavos. Ir nors abi dvasios yra panašios, yra ir daug skirtumų. Spiritas turi būti pagamintas iš Blue Weber agavos, kad būtų laikomas tekila. Kita vertus, Mezcal galima pagaminti iš daugiau nei keturiasdešimties skirtingų agavų. Labiausiai paplitę yra Espadin, Tobala, Tepeztate ir Cupreata.
Yra ir kitų skirtumų (įskaitant geografiją)tačiau abi dvasias išskiria dėl skonio tai, kad agavos piñas (arba širdys) Tekilai gaminti naudojamos skrudinamos akmeninėse arba plytinėse krosnyse, tradiciškai mezcal gaminamas naudojant agavų piñas, kurios skrudinamos žemėje iškastose kūginėse duobėse. Ši technika suteikia mezcal patentuotą dūmų aromatą ir skonį.
Dabar, kai šiek tiek sužinojote apie šių dviejų spiritinių gėrimų skirtumus, laikas susirasti gerti. Slinkite toliau, kad pamatytumėte keletą mūsų mėgstamiausių dūminių mezkalių. Kaip premiją, jie visi kainuoja mažiau nei 100 USD, todėl pirkdami nesugadinsite pinigų.
Lobos 1707 Mezcal
Šis apdovanojimus pelnęs mezcal pagamintas iš 100% Espadín agavos. Jis skrudinamas tradiciniu būdu atvirose kūginėse Oachako ugnies duobėse ir susmulkinamas Egipto akmens malūne. Po distiliavimo jūsų skonio receptoriai pasitinka sudėtingu, įsimintinu mezcal, pripildytu skrudintų agavų, vanilės, prieskonių ir apgaubiančio dūmo.
Los Siete Misterios Doba Yej Mezcal
Šis garsusis mezkalis gaminamas Sola de Vega regione Oachakoje, pagamintas iš Angustifolia Haw agavos, kuri kepama požeminėse duobėse, susmulkinta naudojant tradicinę Čilės Tahona, natūraliai fermentuota ir distiliuojama variniuose puoduose bei moliniuose puoduose. Rezultatas yra puikus, gurkšnojamas mezcal su skrudintos agavos, maltų juodųjų pipirų, vanilės ir švelnaus dūmo natomis.
Mezcal Vago Elote
Jei ieškote unikalaus, dūminio mezcal, ieškokite daugiau nei Mezcal Vago Elote. Jis gavo tokį pavadinimą, nes tarp antrojo distiliavimo Mezcal Vago darbuotojai prieš trečią distiliavimą spiritą užpila skrudintais kukurūzais. Rezultatas – įsimintinas saldus mezkalis, pripildytas skrudintų agavų, saldžiųjų kukurūzų, vanilės, medaus, prieskonių ir sodraus saldaus dūmo.
Bosalas Jovenas Mezcalis
Pagaminta ketvirtos kartos Mezcalero, Bosscal Joven Mezcal gaminama naudojant tradicinius metodus. Pagaminta iš laukinių agavų, ši unikali išraiška žinoma dėl citrusinių vaisių žievelių, skrudintų agavų, vanilės pupelių ir švelnių laužo dūmų. Skonis yra saldaus, augalinio agavos, mandarino, baltųjų pipirų, vanilės ir dar sodresnių, įsimintinų dūmų mišinys. Jis saldus, dūminis ir sukelia daugiau troškimo.
Del Maguey Vida Mezcal
Vienas iš populiariausių kokteilių mezcal, Del Maguey siūlo subalansuotą dūmą su vaisių ir žemės užuominomis.