Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Tai lengva vištiena lo mein Recepte gausu švelnios vištienos, šviežių daržovių ir skanių makaronų, todėl tai daug geriau nei kinietiškas maistas išsinešimui! Be to, galite jį išplakti vos per 20 minučių ir gausite sotų patiekalą, kuris patiks visiems!
Autentiškas vištienos Lo Mein receptas
Lo mein yra populiarus makaronų patiekalas Honkonge, kuriame makaronus išverdate ir nuvarvinate, o tada išmaišykite į pikantišką padažą. Lo (捞) reiškia semti ir maišyti, o mein (面) reiškia makaronus; Kantono kalba reiškia išvirtų makaronų išgriebimą ir sumaišymą su padažu.
Tai mano požiūris vištiena lo meinsu švelniais ir švelniais vištienos krūtinėlės gabalėliais, bok choy, morkomis ir šviežiais šitake grybais pikantiškame ir autentiškame padaže. Tai vištienos lo mein receptas yra ir sveika, ir itin lengva; tiesiogine prasme tai trunka tik 20 minučių nuo pasiruošimo iki pietų stalo.
Įsivaizduokite kiekvieną makaronų sruogą, padengtą pikantišku ir skaniu padažu – šis naminis lo mein yra tikrai daug geriau nei kiniškas išsinešimui! Nemėgstate vištienos, galite gaminti „Vegetable Lo Mein“ arba „Shrimp Lo Mein“.
Vištienos Lo Mein padažas


Tradiciškai Honkonge „lo mein“ padažas gaminamas iš sultinio (vištienos arba kiaulienos kaulų sultinio) ir prieskonių, tokių kaip sojos padažas, austrių padažas, cukrus ir sezamo aliejus. Šis pikantiškas mišinys sukuria sodrų ir umami kupiną skonį, kuris prilimpa prie kiekvienos makaronų sruogos, todėl tai išskirtinis patiekalas.
Pirmiausia išvirkite padažą. Tada į padažą sudėkite lo mein makaronus. Štai kodėl lo mein kartais vadinamas „maišytais makaronais“.
Skirtumas tarp Lo Mein ir Chow Mein


Kalbant apie skirtumą tarp lo mein ir chow mein, viskas priklauso nuo jų pagaminimo ir tekstūros.
Lo mein sumaišomas su padažu nemaišant, todėl jis tampa švelnesnis ir šiek tiek „šlapesnis“. Makaronai yra lygesnės, šilkesnės tekstūros, todėl patiekalas nenumaldomai purus.
Kita vertus, chow mein kepamas maišant, todėl makaronai yra sausi ir tvirtesnio kąsnio; jis taip pat riebesnis.
Kodėl jums patiks šis receptas


- Autentiškas skonis. Visą kinų restorano kokybę „lo mein“ gausite vos 5 greitais žingsniais.
- Skanus padažas. Padažas gaminamas iš vištienos sultinio, sojos padažo, austrių padažo ir sezamo aliejaus padengia kiekvieną makaroną, todėl kiekvienas kąsnis yra pikantiškas ir skanus.
- Šviežia ir sveika. Su šviežia vištiena ir daržovėmis tai ne tik skanu, bet ir maistinga kaip visavertis patiekalas.
- Geriau nei išsinešti. Patenkinkite savo troškimą naminiais gėrimais, kurių skonis yra gaivesnis, lengvesnis ir netgi geresnis nei jūsų kaimynystėje esantis kinų patiekalas išsinešimui!
Vištienos Lo Mein ingredientai


- Lo mein makaronai – patiekalo širdis. Taip pat galite naudoti kiniškus kiaušinių makaronus, spagečius ar angelo plaukus, jei savo parduotuvėje nerandate lo mein makaronų.
- Vištiena – aš naudojau vištienos krūtinėlę be kaulų, bet galite naudoti ir tamsią vištienos mėsą.
- Kukurūzų krakmolas – padengia vištieną, išlaiko ją lygią ir sultingą, kaip kinų restoranuose!
- Aliejus
- Česnakai
- Bok choy
- Grybas – švieži šitake grybai patiekalui suteikia malonios žemiškos natos.
- Morkos
- Austrių padažas – pagrindinis skonio stipriklis, suteikiantis gilų, pikantišką umami skonį, kuris yra klasikinis.
- Aš esu gluosnis
- Tamsus sojų gluosnis
- Vištienos sultinys
- Sezamo aliejus
- Baltieji pipirai
- Cukrus
Visą informaciją apie ingredientus rasite receptų kortelėje.
Naudingi patarimai virėjams namuose
- Nepraleiskite vištienos marinavimo kukurūzų krakmole – taip vištiena tikrai bus švelni ir švelni!
- Kepkite ant stiprios ugnies, kad ant vištienos gautųsi gražios apkepėlės, o daržovės išliktų traškios. Tiesiog nepamirškite, kad keptuvėje viskas juda!
- Jei gaminate daug, apsvarstykite galimybę gaminti porcijomis. Taip užtikrinama, kad kiekviena porcija būtų puikiai iškepta, o visi ingredientai bus gražūs ir traškūs.
Dažnai užduodami klausimai
Jei jūsų makaronai sulimpa, prieš dėdami į padažą pabandykite juos nuplauti šaltu vandeniu.
Šis patiekalas paprastai nėra aštrus, bet galite patiekti makaronus su šviežiais čili pipirais, čili traškučiais arba čili aliejumi.
Likučius laikykite sandariame inde šaldytuve. Likučius geriausia baigti kitą dieną, nes kitaip makaronai gali būti įmirkę.
Šis receptas yra 879 kalorijos vienoje porcijoje.


Ką patiekti pagal šį receptą
Norėdami pavalgyti sveiką kinišką patiekalą ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Kiti receptai, kurie jums gali patikti


Neleiskite ekranui užtemti
-
Išvirkite lo mein pagal pakuotės instrukcijas. Po virimo nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir atidėkite.
-
Marinuokite vištieną su kukurūzų krakmolu ir atidėkite į šalį.
-
Paruoškite padažą mažame dubenyje. Išmaišykite, kad gerai susimaišytų. Atidėkite į šalį.
-
Įkaitinkite keptuvę ant stiprios ugnies. Įpilkite kepimo aliejaus. Paskrudinkite česnaką, tada sudėkite vištieną ir maišydami kepkite, kol paviršius taps baltas. Sudėkite bok choy, grybus ir morkas, išmaišykite, kad gerai susimaišytų.
-
Supilkite padažą į keptuvę, išmaišykite, kad susimaišytų su ingredientais. Perkelkite Lo Mein į keptuvę, išmaišykite, kad gerai pasidengtų padažu ir gerai sumaišykite su ingredientais. Išdėliokite ir nedelsdami patiekite.
- Nepraleiskite vištienos marinavimo kukurūzų krakmole – kepant vištiena išlieka minkšta!
- Virkite ant stiprios ugnies, kad įgautumėte gražią anglį ir jūsų daržovės išliktų traškios. Tiesiog nepamirškite, kad keptuvėje viskas juda!
- Jei gaminate daug, apsvarstykite galimybę gaminti porcijomis. Tai padeda išvengti garavimo, o jūsų ingredientai išlieka gražūs ir traškūs.
Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 879kcal, Angliavandeniai: 92g, Baltymai: 43g, Riebalai: 38g, Sotieji riebalai: 6g, Polinesotieji riebalai: 10g, Mononesotieji riebalai: 19g, Trans riebalai: 0.3g, Cholesterolis: 168mg, Natris: 718mg, Kalis: 818mg, Pluoštas: 6g, Cukrus: 6g, Vitaminas A: 3850TV, Vitaminas C: 13mg, Kalcis: 106mg, Geležis: 4mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.