Šis troškintos kiaulienos su 40 skiltelių česnako receptas yra kinų įkvėptas klasikinio prancūziško patiekalo rifas. Česnakas yra tirpstamai saldus, o kartu su kiaulienos papilve ir garuose virtais ryžiais yra tiesiog skanus.
Ar tikrai naudojate 40 gvazdikėlių?
Taip! 40 skiltelių česnako viename inde. Tai yra maždaug 4–6 česnako galvutės su vidutinio ir didelio dydžio gvazdikėliais. (Turime greitą būdą juos nulupti!)
Jei kada nors valgėte prancūzišką patiekalą „Vištiena su 40 skiltelių česnako“, žinote, kad česnakas ištirpsta patiekale ir sutirštėja iki saldžių kąsnelių.
Nors tai gali atrodyti daug, tai nė kiek nėra česnakinis. Jis tiesiog labai dera su sodriu kiaulienos pilvu. Man patinka valgyti suminkštintus česnako gabalėlius su kiauliena ir ryžiais.
Puikus būdas naudoti daug česnako
Česnakai turi ilgą naudos sveikatai sąrašą – nuo antioksidantų iki antimikrobinių savybių. Jau tūkstančius metų jis buvo vertinamas dėl savo gydomųjų savybių.
Remiantis kai kuriais tyrimais, tai gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, sumažinti kraujospūdį ir sumažinti cholesterolio kiekį. Kai kurie tyrimai rodo, kad tai netgi gali atlikti tam tikrų vėžio rūšių prevencijos vaidmenį!
Namuose naudojame daug česnako, tačiau šiame patiekale tai yra žvaigždė. Mums ypač patinka gaminti šį patiekalą po to, kai kasmet nuimame česnakų derlių iš savo sodo.
Daugiausia auginame kietkaklius česnakus, kurie yra stipresnio skonio. Kietosios kaklelio česnako skiltelės paprastai būna mažesnės, tačiau gvazdikėliai yra didesni ir vienodesnio dydžio.
Minkštakakliuose česnakuose galvos viduryje yra mažesnės skiltelės, kurias apdoroti reikia daugiau laiko. Bet galite naudoti parduotuvėje pirktą česnaką, kuris dažniausiai būna minkštakaklio veislės. Sužinokite daugiau apie tai, kaip auginti česnaką mūsų sodininkystės serijoje!
Kaip ir Saros keturiasdešimties česnakinės vištienos receptas (kuris, kai kurių teigimu, kilęs kaip prancūziškas kaimiškas patiekalas) su azijietišku posūkiu, šis troškintos česnakinės kiaulienos pilvo receptas taip pat turi azijietiškų skonių.
Tai pats geriausias maistas namuose, o jei mėgstate kiaulieną ir česnaką, padarykite tai savo kita vakarienė!

Kokį kiaulienos gabalą turėčiau naudoti?
Šiam patiekalui puikiai tinka liesiausias kiaulienos papilvės gabalas, bet taip pat galite naudoti kiaulienos gabaliukus iš kaimiškų šonkaulių, kiaulienos mentės ar kiaulienos užpakalio. Tai liesesni gabalai nei kiaulienos pilvas, tačiau juose yra pakankamai riebalų, kad juos būtų galima gerai iškepti.
Labai liesa, pavyzdžiui, kiaulienos nugarinė, yra per liesa troškinimui (jis pasirodys sausas), nors galite naudoti su kaulais centre supjaustytus kiaulienos kotletus!
Kiauliena su 40 skiltelių česnako: recepto instrukcijos
Puodą vandens užvirinkite. Blanširuokite kiaulienos pilvo gabalėlius 2 minutes. Šis veiksmas pašalina nešvarumus ir pradeda gaminimo procesą. Nusausinkite, nuplaukite kiaulienos pilvo gabalėlius ir atidėkite.

Dideliame matavimo puodelyje arba vidutiniame dubenyje sumaišykite vištienos sultinį, sojos padažą, austrių padažą, sezamų aliejų ir baltuosius pipirus.
Norėdami nulupti česnaką, paimkite gana didelį, bet lengvą metalinį puodą su dangčiu (arba bet kokį didelį uždarą indą kietais šonais – mes naudojome troškintuvą).
Į puodą sudėkite visas atskiras česnako skilteles (jos turi būti atskirtos) ir uždarykite dangtį. Puodą laikant sandariai uždarytą, puode esantį česnaką 30 sekundžių stipriai sukratykite. Taip česnako žievelės bus purios ir bus daug lengviau nulupti.
Tai galite padaryti ir uždarytame indelyje. Tiesiog sukratykite česnaką 3 mažesnėmis porcijomis.



Kitas česnako lupimo būdas!
Kitas būdas – karščiui atspariame dubenyje česnako viršų užpilti verdančiu vandeniu. Po 1 minutės odelės turi iškart nusilupti.
Įkaitinkite wok arba gilų puodą ant vidutinės-mažos ugnies. Įpilkite neutralaus aliejaus, imbiero griežinėlių, žvaigždanyžių ir visas nuluptas česnako skilteles. Kepkite, dažnai maišydami, kol česnakas lengvai paruduos.



Šiuo metu galite išimti pusę arba visas česnako skilteles kiaurasamčiu ir atidėkite jas į šalį.
Pasirinkite savo česnako nuotykį:
Palikus česnaką puode, patiekalas sukuria gilesnį česnako skonį. Pašalinus juos dabar ir pridėjus vėliau, gausite visas česnako skilteles, kuriomis galėsite mėgautis su kiaulienos pilvo gabalėliais. Pašalinę pusę gausite geriausius iš abiejų pasaulių – pusę česnako iškepsite į padažą, o kitą pusę – sveikose minkštose gvazdikėliuose.
Tada sudėkite kiaulienos papilvę ir kepkite česnakais užpiltame aliejuje 6–7 minutes arba kol švelniai apskrus. Įmaišykite vyną ir ½ arbatinio šaukštelio cukraus.

Į puodą įpilkite vištienos sultinio mišinio kartu su askaloniniais česnakais. Mišinį užvirkite, uždenkite ir toliau virkite dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.



Jei įpylę aliejaus nusprendėte pašalinti česnaką, dabar pats laikas juos pridėti. Toliau kepkite dar 15 minučių, uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Skysčio kiekis turėtų palaipsniui mažėti, bet niekada neturėtų išdžiūti per 30 virimo minučių.

Po 30 minučių atidenkite ir toliau kepkite apie 5 minutes arba tol, kol padažas sutirštės ir padengs kiaulienos pilvą.

Jei reikia, padidinkite ugnį, kad padažas sumažėtų. Papuoškite susmulkintu svogūnu…


Ir tarnauti! Mėgaukitės troškinta kiauliena su 40 skiltelių česnako ir garuose virtų ryžių!



Kiauliena su 40 skiltelių česnako
Šis troškintos kiaulienos papilvės su 40 česnako skiltelių receptas yra kinų įkvėptas klasikinio prancūziško patiekalo rifas ir toks pat skanus!

aptarnauja: 6
Paruošimas: 15 minučių
Virkite: 45 minučių
Iš viso: 1 valandą
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Puodą vandens užvirinkite. Blanširuokite kiaulienos pilvo gabalėlius 2 minutes. Nusausinkite, nuplaukite kiaulienos pilvo gabalėlius ir atidėkite.
-
Dideliame matavimo puodelyje arba vidutiniame dubenyje sumaišykite vištienos sultinį, sojos padažą, austrių padažą, sezamų aliejų ir baltuosius pipirus.
-
Norėdami nulupti česnaką, čiupkite gana didelį, bet lengvą metalinį puodą su dangčiu. Į puodą sudėkite visas atskiras česnako skilteles (jos turi būti atskirtos) ir uždarykite dangtį. Puodą laikant sandariai uždarytą, puode esantį česnaką 30 sekundžių stipriai sukratykite. Taip česnako žievelės bus purios ir bus daug lengviau nulupti. Tai galite padaryti ir uždarytame indelyje. Tiesiog sukratykite česnaką 3 mažesnėmis porcijomis. Kitas būdas – karščiui atspariame dubenyje česnako viršų užpilti verdančiu vandeniu. Po 1 minutės odelės turi iškart nusilupti.
-
Įkaitinkite wok arba gilų puodą ant vidutinės-mažos ugnies. Įpilkite neutralaus aliejaus, imbiero griežinėlių, žvaigždanyžių ir visas nuluptas česnako skilteles. Kepkite, dažnai maišydami, kol česnakas lengvai paruduos.
-
Šiuo metu galite išimti pusę arba visas česnako skilteles kiaurasamčiu ir atidėkite jas į šalį. Palikus česnaką puode, patiekalas sukuria gilesnį česnako skonį. Pašalinus juos dabar ir pridėjus vėliau, gausite visas česnako skilteles, kuriomis galėsite mėgautis su kiaulienos pilvo gabalėliais. Pašalinę pusę gausite geriausius iš abiejų pasaulių – pusę česnako iškepsite į padažą, o kitą pusę – sveikose minkštose gvazdikėliuose.
-
Tada sudėkite kiaulienos papilvę ir kepkite česnakais užpiltame aliejuje 6–7 minutes arba kol švelniai apskrus. Įmaišykite vyną ir ½ arbatinio šaukštelio cukraus.
-
Į puodą įpilkite vištienos sultinio mišinio kartu su askaloniniais česnakais. Mišinį užvirkite, uždenkite ir toliau virkite dar 15 minučių, retkarčiais pamaišydami.
-
Jei įpylę aliejaus nusprendėte pašalinti česnaką, dabar pats laikas juos pridėti. Toliau kepkite dar 15 minučių, uždengę dangčiu, retkarčiais pamaišydami. Skysčio kiekis turėtų palaipsniui mažėti, bet niekada neturėtų išdžiūti per 30 virimo minučių.
-
Po 30 minučių atidenkite ir toliau kepkite apie 5 minutes arba kol padažas sutirštės ir padengs kiaulienos pilvą. Jei reikia, padidinkite ugnį, kad padažas sumažėtų. Papuoškite susmulkintu svogūnu ir patiekite.
mitybos faktai
Kalorijos: 498kcal (25 %) Angliavandeniai: 9g (3 proc.) Baltymai: 10g (20 %) Riebalai: 46g (71 %) Sotieji riebalai: 15g (75 %) Polinesotieji riebalai: 6g Mononesotieji riebalai: 22g Trans riebalai: 0,02g Cholesterolis: 54mg (18 %) Natris: 182mg (8%) Kalis: 315mg (9%) Pluoštas: 1g (4%) Cukrus: 1g (1 %) Vitaminas A: 30TV (1 %) Vitaminas C: 7mg (8%) Kalcis: 48mg (5%) Geležis: 1mg (6 proc.)