Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Korėjietiški koldūnai (mandu) su kimchi yra skanus pikantiškų skonių mišinys, suvyniotas į minkštą koldūnų odelę. Su šiuo lengvu Siunčiu receptusgalėsite mėgautis gardžiais koldūnais vos per 20 minučių, pripildytais pagardintos mėsos, šviežių daržovių ir aštraus kimchi kiekviename kąsnyje!
Korėjietiškų koldūnų receptas
Korėjietiški koldūnaiarba siunčiuyra skanus skanėstas, kuris tikrai pabrėžia Korėjos virtuvės gardumą. Šios mažos gėrio kišenės paprastai užpildomos pagardintos mėsos, šviežių daržovių ir, žinoma, kimchi mišiniu.
Korėjietiški koldūnai yra mėgstami per tokias šventes kaip Mėnulio Naujieji Metai (Seollal), kurie Korėjoje yra didelė trijų dienų šventė. Viskas apie šeimos susibūrimą, protėvių pagerbimą ir mėgavimąsi tradiciniu maistu. Mandu gaminimas yra įdomus būdas įtraukti visus, kai ruošiatės Naujųjų metų šventei.
Viena ypatinga tradicija yra pagerbti vyresniuosius lanku, vadinamu sebae. Jauni žmonės linki savo vyresniesiems klestinčių ir sveikų ateinančių metų, o mainais dažniausiai gauna dovanų, dažnai pinigų.
Kimchi mandu dėl savo drąsaus skonio ir traškios tekstūros per šį laiką tikrai spindi. Jie puikiai tinka tokiems patiekalams kaip manduguk (korėjietiška koldūnų sriuba) arba tteok-manduguk (ryžių pyrago sriuba su koldūnais). Kimchi prideda gražaus smūgio, todėl šiuos koldūnus būtina turėti bet kurioje šventėje.
Tai garuose virti korėjietiški koldūnai receptas gali būti pagamintas vos per 20 minučių ir 6 paprasti žingsniaitodėl greitai galėsite mėgautis gardžiais ir kvapniais kukuliais su korėjietišku koldūnų padažu.
Norėdami gauti daugiau korėjietiškų mandu receptų, peržiūrėkite mano keptuvėje kepto mandu receptą!
Kodėl jums patiks šis receptas
- Lūžtantis skoniu. Įdaras yra skanus kimchi, tofu ir maltos kiaulienos mišinys, pripildytas pikantiško gėrio ir kimchi šilumos.
- Paprasta ir skanu. Šį mandu receptą pagaminti tikrai nesunku ir kvailasgaminant puikiai tinka pradedantiesiems!
- Sveikesnis variantas. Šie korėjietiški virtiniai koldūnai su šviežiomis daržovėmis yra daug geresnio skonio nei parduotuvėje pirktų!
- Patogumas. Šie koldūnai puikiai tiks greitam užkandžiui ar lengvam patiekalui. Man patinka gaminti didelę partiją, laikyti juos šaldiklyje ir mėgautis jais taip dažnai, kaip noriu.
Korėjietiškų koldūnų ingredientai
- Koldūnų popieriukai
- Kimchi – ši aštri, fermentuota daržovė suteikia aštrumo ir daug skonio.
- Tofu – suteikia įdarui kreminės tekstūros ir išlaiko lengvą.
- Malta kiauliena – jei norite, galite ją pakeisti malta jautiena.
- Mung pupelių daigai – gražiai sutraškinkite!
- Svogūnai
- Svogūnėliai
- Česnakai
- Imbieras
- Sezamo aliejus – šis riešutų aliejus įdarui suteikia sodraus skonio.
- Aš esu gluosnis
- Druska
- Pipirai
Korėjos koldūnų padažas
- Aš esu gluosnis
- Cukrus
- Malti juodieji pipirai
- Raudonųjų pipirų dribsniai (gochugaru) – padažui suteikia šilumos ir gražios spalvos.
- Actas – suteikia padažui ryškaus atspalvio ir subalansuoja pikantišką mandu įdarą, suteikdamas jam malonų gaivumą.
Visą informaciją apie ingredientus rasite receptų kortelėje.
Kaip pasigaminti korėjietiškų koldūnų (Mandu)
1 veiksmas: Kimchi smulkiai supjaustykite ir rankomis išspauskite kuo daugiau skysčio. Jei norite tofu, paspauskite jį po sunkiu daiktu, pavyzdžiui, pjaustymo lenta, kad pašalintumėte vandens perteklių, tada išspauskite ranka. Naudojant marlę, šis procesas gali būti lengvesnis.
2 veiksmas: Pupelių daigus blanširuokite verdančiame vandenyje, tada nusausinkite, susmulkinkite ir išspauskite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite likusią drėgmę. Galiausiai smulkiai supjaustykite svogūnus.
3 veiksmas: Išspausti ingredientai turi būti sausi ir trupiniai. Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje ir gerai išmaišykite rankomis.
4 veiksmas: Vieną kupiną arbatinį šaukštelį į šaukštą įdaro uždėkite ant vyniotinio. Sudrėkinkite kraštus vandeniu arba kiaušinio plovimu, tada sandariai uždarykite pusmėnulio formą, pirštais išstumdami orą. (Jei norite pusmėnulio koldūnų, galite sustoti čia!) Tada sujunkite abu galus, sudrėkinkite persidengiančią pusę ir stipriai paspauskite, kad susidarytų apvali forma.
5 veiksmas: Kimchi mandu galima troškinti apie 8 minutes garuose (užšaldytus ilgiau). Tik būtinai išklokite garintuvą marle arba popieriniu rankšluosčiu, kad mandu nepriliptų.
6 veiksmas: Norėdami pagaminti panardinamąjį padažą, dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Patiekite mandu kartu su padažu panardinimui.
Naudingi patarimai
- Kai dedate įdaro į pakuotes, laikykite jį šviesiai. Šiek tiek nueina ilgą kelią! Per didelis užpildymas gali sukelti plyšimą ir sukelti skausmą.
- Įvyniojimo kraštus būtinai gerai suspauskite, kad gaminant išvengtumėte nuotėkio.
- Negrūskite korėjietiškų koldūnų į garlaivį. Gaminant juos mažesnėmis porcijomis, viskas iškepa tolygiai ir neleidžia sulipti.
- Norėdami užšaldyti kukulius, padėkite juos ant padėklo, neleisdami jiems liesti, ir užšaldykite maždaug valandą. Kai jie sušals, perkelkite juos į šaldymo maišelį. Tai apsaugo odą nuo permirkimo ir sulipimo.
Dažnai užduodami klausimai
Mandu yra korėjietiška koldūnų versija, o Gyoza yra japoniški koldūnai. Mandu paprastai yra didesni ir gali būti virti, virti garuose arba kepti keptuvėje. Kita vertus, gyoza daugiausia kepama keptuvėje, todėl jiems suteikiamas gražus traškus dugnas. Be to, gyoza įdaru dažnai turi daugiau kopūstų.
Koldūnai taps šiek tiek permatomi, o įdaras turi būti karštas. Galite atpjauti vieną, kad patikrintumėte, ar įdaras visiškai iškepęs.
Tinkamai laikomi sandariame maišelyje, šaldytuve jie gali išsilaikyti apie 2–3 mėnesius.
Geriausias būdas pašildyti šaldytus korėjietiškus koldūnus yra juos garinti tiesiai iš šaldiklio. Tiesiog pridėkite keletą papildomų minučių prie garinimo laiko, kad koldūnai būtų tobulai šilti.
Šiame recepte viename koldūne yra tik 61 kalorija.
Ką patiekti su korėjietiškais koldūnais
Kad būtų lengvas ir sveikas korėjietiškas patiekalas, rekomenduoju šiuos receptus:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.
Neleiskite ekranui užtemti
-
Kimchi smulkiai supjaustykite ir rankomis išspauskite kuo daugiau skysčio. Jei norite tofu, paspauskite jį po sunkiu daiktu, pavyzdžiui, pjaustymo lenta, kad pašalintumėte vandens perteklių, tada išspauskite ranka. Naudojant marlę, šis procesas gali būti lengvesnis.
-
Pupelių daigus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nusausinkite, susmulkinkite ir išspauskite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite likusią drėgmę. Galiausiai smulkiai supjaustykite svogūnus.
-
Išspausti ingredientai turi būti sausi ir trupiniai. Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje ir gerai išmaišykite rankomis.
-
Ant vyniojimo uždėkite vieną kupiną arbatinį šaukštelį į šaukštą įdaro. Sudrėkinkite kraštus vandeniu arba kiaušinio plovimu, tada sandariai uždarykite pusmėnulio formą, pirštais išstumdami orą. (Jei norite pusmėnulio koldūnų, galite sustoti čia!) Tada sujunkite abu galus, sudrėkinkite persidengiančią pusę ir stipriai paspauskite, kad susidarytų apvali forma.
-
Kimchi mandu galima troškinti apie 8 minutes garų puode (ilgiau, jei užšaldytas). Tik būtinai išklokite garintuvą marle arba popieriniu rankšluosčiu, kad mandu nepriliptų.
-
Norėdami pagaminti panardinimo padažą, visus ingredientus sumaišykite dubenyje ir gerai išmaišykite. Patiekite mandu kartu su padažu panardinimui.
- Kai dedate įdaro į pakuotes, laikykite jį šviesiai. Šiek tiek nueina ilgą kelią! Per didelis užpildymas gali sukelti plyšimą ir sukelti skausmą.
- Įvyniojimo kraštus būtinai gerai suspauskite, kad gaminant išvengtumėte nuotėkio.
- Negrūskite korėjietiškų koldūnų į garlaivį. Gaminant juos mažesnėmis porcijomis, viskas iškepa tolygiai ir neleidžia sulipti.
- Norėdami užšaldyti kukulius, padėkite juos ant padėklo, neleisdami jiems liesti, ir užšaldykite maždaug valandą. Kai jie sušals, perkelkite juos į šaldymo maišelį. Tai apsaugo odą nuo permirkimo ir sulipimo.
Patiekimas: 30koldūnai, Kalorijos: 61kcal, Angliavandeniai: 9g, Baltymai: 3g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 4mg, Natris: 104mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.