Korėjietiški koldūnai (Mandu) – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Korėjietiški koldūnai (mandu) su kimchi yra skanus pikantiškų skonių mišinys, suvyniotas į minkštą koldūnų odelę. Su šiuo lengvu Siunčiu receptusgalėsite mėgautis gardžiais koldūnais vos per 20 minučių, pripildytais pagardintos mėsos, šviežių daržovių ir aštraus kimchi kiekviename kąsnyje!

Korėjietiškų koldūnų receptas

Korėjietiški koldūnaiarba siunčiuyra skanus skanėstas, kuris tikrai pabrėžia Korėjos virtuvės gardumą. Šios mažos gėrio kišenės paprastai užpildomos pagardintos mėsos, šviežių daržovių ir, žinoma, kimchi mišiniu.

Korėjietiški koldūnai yra mėgstami per tokias šventes kaip Mėnulio Naujieji Metai (Seollal), kurie Korėjoje yra didelė trijų dienų šventė. Viskas apie šeimos susibūrimą, protėvių pagerbimą ir mėgavimąsi tradiciniu maistu. Mandu gaminimas yra įdomus būdas įtraukti visus, kai ruošiatės Naujųjų metų šventei.

Viena ypatinga tradicija yra pagerbti vyresniuosius lanku, vadinamu sebae. Jauni žmonės linki savo vyresniesiems klestinčių ir sveikų ateinančių metų, o mainais dažniausiai gauna dovanų, dažnai pinigų.

Kimchi mandu dėl savo drąsaus skonio ir traškios tekstūros per šį laiką tikrai spindi. Jie puikiai tinka tokiems patiekalams kaip manduguk (korėjietiška koldūnų sriuba) arba tteok-manduguk (ryžių pyrago sriuba su koldūnais). Kimchi prideda gražaus smūgio, todėl šiuos koldūnus būtina turėti bet kurioje šventėje.

Tai garuose virti korėjietiški koldūnai receptas gali būti pagamintas vos per 20 minučių ir 6 paprasti žingsniaitodėl greitai galėsite mėgautis gardžiais ir kvapniais kukuliais su korėjietišku koldūnų padažu.

Norėdami gauti daugiau korėjietiškų mandu receptų, peržiūrėkite mano keptuvėje kepto mandu receptą!


Kodėl jums patiks šis receptas

Korėjietiški koldūnai (mandoo) patiekiami bambukiniame garuose. Korėjietiški koldūnai (mandoo) patiekiami bambukiniame garuose.
  • Lūžtantis skoniu. Įdaras yra skanus kimchi, tofu ir maltos kiaulienos mišinys, pripildytas pikantiško gėrio ir kimchi šilumos.
  • Paprasta ir skanu. Šį mandu receptą pagaminti tikrai nesunku ir kvailasgaminant puikiai tinka pradedantiesiems!
  • Sveikesnis variantas. Šie korėjietiški virtiniai koldūnai su šviežiomis daržovėmis yra daug geresnio skonio nei parduotuvėje pirktų!
  • Patogumas. Šie koldūnai puikiai tiks greitam užkandžiui ar lengvam patiekalui. Man patinka gaminti didelę partiją, laikyti juos šaldiklyje ir mėgautis jais taip dažnai, kaip noriu.

Korėjietiškų koldūnų ingredientai

Ingredientai korėjietiškų koldūnų (Mandu) receptui. Ingredientai korėjietiškų koldūnų (Mandu) receptui.
  • Koldūnų popieriukai
  • Kimchi – ši aštri, fermentuota daržovė suteikia aštrumo ir daug skonio.
  • Tofu – suteikia įdarui kreminės tekstūros ir išlaiko lengvą.
  • Malta kiauliena – jei norite, galite ją pakeisti malta jautiena.
  • Mung pupelių daigai – gražiai sutraškinkite!
  • Svogūnai
  • Svogūnėliai
  • Česnakai
  • Imbieras
  • Sezamo aliejus – šis riešutų aliejus įdarui suteikia sodraus skonio.
  • Aš esu gluosnis
  • Druska
  • Pipirai

Korėjos koldūnų padažas

  • Aš esu gluosnis
  • Cukrus
  • Malti juodieji pipirai
  • Raudonųjų pipirų dribsniai (gochugaru) – padažui suteikia šilumos ir gražios spalvos.
  • Actas – suteikia padažui ryškaus atspalvio ir subalansuoja pikantišką mandu įdarą, suteikdamas jam malonų gaivumą.

Visą informaciją apie ingredientus rasite receptų kortelėje.


Kaip pasigaminti korėjietiškų koldūnų (Mandu)

Paspauskite tofu po sunkia lėkšte, kad pašalintumėte vandens perteklių. Paspauskite tofu po sunkia lėkšte, kad pašalintumėte vandens perteklių.

1 veiksmas: Kimchi smulkiai supjaustykite ir rankomis išspauskite kuo daugiau skysčio. Jei norite tofu, paspauskite jį po sunkiu daiktu, pavyzdžiui, pjaustymo lenta, kad pašalintumėte vandens perteklių, tada išspauskite ranka. Naudojant marlę, šis procesas gali būti lengvesnis.

Puode verdančiame vandenyje nuplikykite pupelių daigus. Puode verdančiame vandenyje nuplikykite pupelių daigus.

2 veiksmas: Pupelių daigus blanširuokite verdančiame vandenyje, tada nusausinkite, susmulkinkite ir išspauskite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite likusią drėgmę. Galiausiai smulkiai supjaustykite svogūnus.

Į didelį dubenį sudėkite visus įdaro ingredientus ir gerai išmaišykite. Į didelį dubenį sudėkite visus įdaro ingredientus ir gerai išmaišykite.

3 veiksmas: Išspausti ingredientai turi būti sausi ir trupiniai. Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje ir gerai išmaišykite rankomis.

Surinkite koldūną. Surinkite koldūną.

4 veiksmas: Vieną kupiną arbatinį šaukštelį į šaukštą įdaro uždėkite ant vyniotinio. Sudrėkinkite kraštus vandeniu arba kiaušinio plovimu, tada sandariai uždarykite pusmėnulio formą, pirštais išstumdami orą. (Jei norite pusmėnulio koldūnų, galite sustoti čia!) Tada sujunkite abu galus, sudrėkinkite persidengiančią pusę ir stipriai paspauskite, kad susidarytų apvali forma.

Padėkite kimchi mandu ant garų puodo. Padėkite kimchi mandu ant garų puodo.

5 veiksmas: Kimchi mandu galima troškinti apie 8 minutes garuose (užšaldytus ilgiau). Tik būtinai išklokite garintuvą marle arba popieriniu rankšluosčiu, kad mandu nepriliptų.

Nedideliame inde sumaišykite visus padažo ingredientus. Nedideliame inde sumaišykite visus padažo ingredientus.

6 veiksmas: Norėdami pagaminti panardinamąjį padažą, dubenyje sumaišykite visus ingredientus ir gerai išmaišykite. Patiekite mandu kartu su padažu panardinimui.


Naudingi patarimai

  • Kai dedate įdaro į pakuotes, laikykite jį šviesiai. Šiek tiek nueina ilgą kelią! Per didelis užpildymas gali sukelti plyšimą ir sukelti skausmą.
  • Įvyniojimo kraštus būtinai gerai suspauskite, kad gaminant išvengtumėte nuotėkio.
  • Negrūskite korėjietiškų koldūnų į garlaivį. Gaminant juos mažesnėmis porcijomis, viskas iškepa tolygiai ir neleidžia sulipti.
  • Norėdami užšaldyti kukulius, padėkite juos ant padėklo, neleisdami jiems liesti, ir užšaldykite maždaug valandą. Kai jie sušals, perkelkite juos į šaldymo maišelį. Tai apsaugo odą nuo permirkimo ir sulipimo.

Dažnai užduodami klausimai

Kuo skiriasi mandu ir gyoza?

Mandu yra korėjietiška koldūnų versija, o Gyoza yra japoniški koldūnai. Mandu paprastai yra didesni ir gali būti virti, virti garuose arba kepti keptuvėje. Kita vertus, gyoza daugiausia kepama keptuvėje, todėl jiems suteikiamas gražus traškus dugnas. Be to, gyoza įdaru dažnai turi daugiau kopūstų.

Kaip sužinoti, kada mano korėjietiški koldūnai yra visiškai išvirti?

Koldūnai taps šiek tiek permatomi, o įdaras turi būti karštas. Galite atpjauti vieną, kad patikrintumėte, ar įdaras visiškai iškepęs.

Kiek laiko galiu laikyti užšaldytą mandu?

Tinkamai laikomi sandariame maišelyje, šaldytuve jie gali išsilaikyti apie 2–3 mėnesius.

Koks yra geriausias būdas pašildyti šaldytus korėjietiškus koldūnus?

Geriausias būdas pašildyti šaldytus korėjietiškus koldūnus yra juos garinti tiesiai iš šaldiklio. Tiesiog pridėkite keletą papildomų minučių prie garinimo laiko, kad koldūnai būtų tobulai šilti.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šiame recepte viename koldūne yra tik 61 kalorija.

Korėjietiškas kimchi koldūnas per pusę. Korėjietiškas kimchi koldūnas per pusę.

Ką patiekti su korėjietiškais koldūnais

Kad būtų lengvas ir sveikas korėjietiškas patiekalas, rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Norėdami gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano Receptų rodyklėir sekite naujienas užsiprenumeravę mano naujienlaiškis ir seka mane toliau Facebook, Pinterestir Instagramas dėl naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Kimchi smulkiai supjaustykite ir rankomis išspauskite kuo daugiau skysčio. Jei norite tofu, paspauskite jį po sunkiu daiktu, pavyzdžiui, pjaustymo lenta, kad pašalintumėte vandens perteklių, tada išspauskite ranka. Naudojant marlę, šis procesas gali būti lengvesnis.

  • Pupelių daigus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada nusausinkite, susmulkinkite ir išspauskite vandens perteklių. Smulkiai supjaustykite svogūną ir išspauskite likusią drėgmę. Galiausiai smulkiai supjaustykite svogūnus.

  • Išspausti ingredientai turi būti sausi ir trupiniai. Sumaišykite visus ingredientus dideliame dubenyje ir gerai išmaišykite rankomis.

  • Ant vyniojimo uždėkite vieną kupiną arbatinį šaukštelį į šaukštą įdaro. Sudrėkinkite kraštus vandeniu arba kiaušinio plovimu, tada sandariai uždarykite pusmėnulio formą, pirštais išstumdami orą. (Jei norite pusmėnulio koldūnų, galite sustoti čia!) Tada sujunkite abu galus, sudrėkinkite persidengiančią pusę ir stipriai paspauskite, kad susidarytų apvali forma.

  • Kimchi mandu galima troškinti apie 8 minutes garų puode (ilgiau, jei užšaldytas). Tik būtinai išklokite garintuvą marle arba popieriniu rankšluosčiu, kad mandu nepriliptų.

  • Norėdami pagaminti panardinimo padažą, visus ingredientus sumaišykite dubenyje ir gerai išmaišykite. Patiekite mandu kartu su padažu panardinimui.

Recepto autorius: Korėjos Bapsangas.

  • Kai dedate įdaro į pakuotes, laikykite jį šviesiai. Šiek tiek nueina ilgą kelią! Per didelis užpildymas gali sukelti plyšimą ir sukelti skausmą.
  • Įvyniojimo kraštus būtinai gerai suspauskite, kad gaminant išvengtumėte nuotėkio.
  • Negrūskite korėjietiškų koldūnų į garlaivį. Gaminant juos mažesnėmis porcijomis, viskas iškepa tolygiai ir neleidžia sulipti.
  • Norėdami užšaldyti kukulius, padėkite juos ant padėklo, neleisdami jiems liesti, ir užšaldykite maždaug valandą. Kai jie sušals, perkelkite juos į šaldymo maišelį. Tai apsaugo odą nuo permirkimo ir sulipimo.

Patiekimas: 30koldūnai, Kalorijos: 61kcal, Angliavandeniai: 9g, Baltymai: 3g, Riebalai: 2g, Sotieji riebalai: 1g, Cholesterolis: 4mg, Natris: 104mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 1g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Pok Pok Wings (vietnamiečių žuvies padažo sparneliai)

Kiaulienos vyno kebabo troškinys – europietiškas patiekalas