Alaus duoną atradau 2000-ųjų pradžioje „Tastefully Simple“ namų vakarėlyje. Viskas, ką turėjau padaryti, tai sumaišyti skardinę alaus su alaus duonos mišiniu ir galiu turėti šį puikų mažą duonos kepalą. Pagaminti buvo taip paprasta, bet tada sužinojau, kaip pasigaminti naminės alaus duonos nepirkdamas mišinio.
Jei niekada anksčiau nekepėte duonos, ji gali šiek tiek gąsdinti, tačiau naminė alaus duona yra puiki duona, kurią galima išbandyti pirmą kartą. Ji greita, paprasta ir nuostabaus skonio! Yra tiek daug skonių ir patiekimo variantų, bet mes linkę jį patiekti Lengvas Knorr špinatų padažas.
Alaus duona yra neįtikėtinai universali. Jis puikiai dera su sočiomis sriubomis, troškiniais ir čili, todėl tai yra puikus garnyras jaukioms vakarienėms. Paskrudinkite pusryčiams su šlakeliu sviesto ar uogienės arba patiekite kartu su lėkšte su sūriais ir padažais, kad skaniai užkąstumėte.
Alaus duona kambario temperatūroje išliks šviežia iki 3 dienų. Tiesiog būtinai laikykite jį sandariame inde arba sandariai apvyniokite plastikine plėvele. Jei norite ilgiau laikyti, kepalą galite užšaldyti iki 3 mėnesių. Tiesiog atšildykite ir pašildykite orkaitėje, kad gautumėte ką tik iškeptą skonį.
Naminė alaus duona yra vienas iš paprasčiausių būdų mėgautis šviežia, namine duona per mažiau nei valandą. Dėl paprastų ingredientų ir greito paruošimo jis puikiai tinka tiek pradedantiesiems kepėjams, tiek tiems, kurie neturi laiko. Nesvarbu, ar mėgaujatės pikantišku, ar saldžiu, alaus duona tikrai taps mėgstamiausia jūsų namuose!
Taigi, paimkite alų iš šaldytuvo, sumaišykite batoną ir pasiruoškite mėgautis sodriais, jaukiais naminės duonos skoniais su minimaliomis pastangomis.
Kas yra naminė alaus duona?
Naminė alaus duona yra paprasta, kaimiška duona, pagaminta iš pagrindinių ingredientų ir jūsų mėgstamo alaus skardinės. Dėl aluje esančios karbonizacijos ir mielių alus suteikia ir skonio, ir raugo.
Geriausia dalis? Nereikalaujama jokios prabangios įrangos ar ilgo bandymo laiko – tiesiog maišykite, kepkite ir mėgaukitės!
Ingredientai
- Savaime kylantys miltai
- Granuliuotas cukrus
- Alus
Kaip pasigaminti naminės alaus duonos
Įkaitinkite orkaitę iki 350° F. Kepimo formą ištepkite sviestu.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite savaime kylančius miltus ir granuliuotą cukrų.

Į miltų mišinį įpilkite skardinę alaus ir gerai išmaišykite.

Duonos tešlą perkelkite į paruoštą kepimo formą.

Kepkite 350 ° F temperatūroje 1 valandą.

Leiskite duonai atvėsti iki kambario temperatūros. Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.

Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.

Šio recepto įrankiai
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą.

Naminė alaus duona
Šis naminės alaus duonos receptas yra skani duona, iš kurios gaunama minkšta, puri duona, pagaminta iš kelių paprastų ingredientų.
- 3 puodeliai savaime kylantys miltai
- 1/4 puodelis granuliuoto cukraus
- 1 gali alaus, 12 uncijų
-
Įkaitinkite orkaitę iki 350° F. Kepimo formą ištepkite sviestu.
-
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite savaime kylančius miltus ir granuliuotą cukrų.
-
Į miltų mišinį įpilkite skardinę alaus ir gerai išmaišykite.
-
Duonos tešlą perkelkite į paruoštą kepimo formą.
-
Kepkite 350 ° F temperatūroje 1 valandą.
-
Leiskite duonai atvėsti iki kambario temperatūros.
-
Išimkite iš kepimo formos ir patiekite.