Dėl paplotėlių:
- 2 puodeliai (260 g) universalūs miltai
- 7 šaukštai (87 g) granuliuoto cukraus
- 1 šaukštas kepimo milteliai
- ½ šaukštelis druskos
- ½ šaukštelis malto cinamono
- ½ šaukštelis malto muskato riešuto
- ¼ šaukštelis maltų gvazdikėlių
- ¼ šaukštelis malto imbiero
- 6 šaukštai (85 g) šalto sviesto, supjaustyti mažais kubeliais
- ½ puodelis (114 g) konservuotų moliūgų
- 3 šaukštai (45 ml) pusė su puse, gali pakeisti riebią grietinėlę
- 1 didelis kiaušinis
Cukraus pudros glaistui:
- 1 puodelis (121 g) + 1 šaukštas cukraus pudros
- 2 šaukštai (30 ml) pieno
Prieskoniam glaistui:
- 1 puodelis (135 g) + 3 šaukštai cukraus pudros
- 2 šaukštai pieno
- ¼ šaukštelis malto cinamono
- ⅛ šaukštelis malto muskato riešuto
- Suspauskite malto imbiero
- Suspauskite maltų gvazdikėlių
-
Padarykite paplotėlius: įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi; atidėti į šalį.
-
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius ir imbierą. Tešlos trintuvu (arba šakute) supjaustykite sviestą į sausus ingredientus, kol mišinys taps trupinis ir neliks didesnių nei žirnio dydžio sviesto gabalėlių; atidėti į šalį.
-
Vidutiniame dubenyje suplakite moliūgą, pusę ir kiaušinį. Supilkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus, kol jie iš esmės susimaišys (mišinys atrodys sausas), ir išverskite tešlą ant švaraus darbinio paviršiaus. Keletą kartų minkykite tešlą, kad įsitikintumėte, jog ji visiškai susimaišo.
-
Susmulkinkite tešlą į 7 colių apskritimą. Tešlą supjaustykite į 8 vienodus trikampius. Paplotėlius dėkite ant paruoštos kepimo skardos. Kepkite 14–16 minučių arba kol viršus lengvai apskrus. Prieš glazūravimą visiškai atvėsinkite.
-
Paruoškite cukraus pudros glajų: nedideliame dubenyje išplakite cukraus pudrą ir pieną iki vientisos masės. Teptuku konditeriniu šepetėliu paskirstykite glajų ant kiekvieno paplotėlio viršaus. Leiskite sustingti (apie 15 minučių), prieš tęsdami su prieskoniais pagardintu glaistu.
-
Prieskoniam glaistui: Mažame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą, pieną, cinamoną, muskato riešutą, imbierą ir gvazdikėlius. Naudodami šaukštą, kiekvieną paplotėlį aptepkite glajumi ir prieš patiekdami leiskite sustingti. (Jei mišinys yra per kietas, kad būtų galima šliūkštelėti, vienu metu įpilkite šlakelį pieno, kad jis praskiestų tiek, kad užteptų.) Likę paplotėliai gali būti laikomi sandariame inde kambario temperatūroje iki 3 dienų.
- Konservuotas moliūgas – Būtinai naudokite „moliūgų tyrę“, kuri yra tiesiog moliūgas, į kurį nieko nepridėta. NEnaudokite moliūgų pyrago įdaro, kuriame taip pat yra cukraus ir kitų prieskonių.
- Prieskoniai – Šiuose paplotėliuose naudojamas cinamono, muskato riešuto, gvazdikėlių ir imbiero derinys. Man patinka šis specifinis derinys (tokiais kiekiais) dėl skonio, bet šiuos prieskonius taip pat galite pakeisti 1½ arbatinio šaukštelio moliūgų pyrago prieskonių.
- Pusė ir pusė – Tai Jungtinėse Valstijose parduodamas pieno produktas, kuris iš esmės yra riebi grietinėlė, dalis nenugriebto pieno. Jei jo neturite, galite jį pakeisti riebia grietinėle.
- Prieskonių glazūra Kvapiosios medžiagos – Starbucks moliūgų paplotėlių prieskonių glajus yra moliūgo skonio; Norėdami pasiekti tą patį skonį, galite naudoti šlakelį moliūgų pyrago ekstrakto.
- Už Sluoksniuoti sluoksniai – Derindami šlapius ir sausus ingredientus, tešlos neperdirbkite; sulenkite juos kartu, tada švelniai minkykite tešlą, kol viskas susijungs. Jei tešla bus per kieta arba šiurkšti, paplotėliai bus plokštesni ir kietesni.
- Saugykla: Kambario temperatūroje hermetiškame inde moliūgų paplotėlius galima laikyti iki 5 dienų.
- Norėdami užšaldyti: Šie gražiai užšąla! Kai glajus sustings, kiekvieną paplotėlį atskirai suvyniokite į plastikinę plėvelę, tada įdėkite į šaldymo kamerą su užtrauktuku. Atšildykite kambario temperatūroje ir mėgaukitės!
Maistinės vertės yra pagrįstos vienu paplotėliu
Kalorijos: 375kcal, Angliavandeniai: 67g, Baltymai: 4g, Riebalai: 10g, Sotieji riebalai: 6g, Cholesterolis: 45mg, Natris: 237mg, Kalis: 241mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 40g, Vitaminas A: 2695TV, Vitaminas C: 0.7mg, Kalcis: 98mg, Geležis: 1.9mg