Artėjant rudeniui neabejotinai padaugės moliūgų prieskonių espreso martinis arba obuolių sidro Old Fashioneds, tačiau yra vienas nieko neįtariantis ingredientas, kurį barmenai naudoja šiemet norėdami sukurti geriausią rudens skonį kokteiliuose: ryžius.
DC MICHELIN Bib Gourmand Afganistano restorane Lapis gėrimų vadybininkas Sulaimanas Popalas naudoja skrudintų ryžių sirupą, kad sukurtų senamadišką „Qabuli Palow“, įkvėptą nacionalinio Afganistano patiekalo. Jis skrudina ryžius, sumaišytus su afganų prieskonių, tokių kaip kardamonas, kalendra ir cinamonas, deriniu, o tada išverda su cukrumi į sirupą. Įtemptas skystis suteikia riešutų ir pikantiško skonio bet kokiam rudens kokteiliui.
Qabuli Palow senamadiškas
Sulaimanas Popalas iš Lapiso ir Lapopo Vašingtone
Ingredientai
- 2 uncijos. Morkų ir razinų užpiltas Westward Single Malt*
- ½ uncijos. Skrudintas ryžių sirupas**
- 5 brūkšniai Scrappy’s Cardamom Bitters
Pasiruošimas
- Sudėkite visus ingredientus ir maišykite 10 sekundžių ant ledo.
- Patiekite ant didelio ledo kubo.
- Papuoškite apelsinų griežinėliais.
* Morkų ir razinų vakarų salyklo užpilas
Ingredientai
- 50 g susmulkintų morkų
- 50 g raudonųjų razinų
Pasiruošimas
- Sous vide 130f temperatūroje 1 valandą.
- Prieš naudodami nukoškite ir atvėsinkite.
Skrudintas ryžių sirupas**
Ingredientai
- 100 g Basmati ilgagrūdžių ryžių (skalaukite apie 10-12 kartų, kol vanduo taps skaidrus ir beveik visas krakmolas)
Pasiruošimas
- Padėkite ant padėklo su pergamentiniu popieriumi.
- Tolygiai padėkite 12 g kmynų, 4 lauro lapus ir 10 g kardamono.
- Skrudinkite 250 f temperatūroje 10 minučių.
- Ryžius suberkite į puodą su 500 g cukraus ir 500 g vandens, užvirkite ir leiskite karamelizuotis 5 minutes.
- Prieš naudojimą sirupą atvėsinkite ir nukoškite.