Jei jums patinka pekano pyrago skonis, bet ieškote ko nors šiek tiek lengviau paruošiamo (ir patiekimo!), šie sviestiniai pekano riešutų batonėliai jums. Aš tikrai mėgstu pekano pyragą ir esu tikras, kad kada nors per šventes pagaminsiu vieną ar du savo šeimai.
Bet kai radau šį receptą mūsų mėgstamiausių derliaus receptų kulinarijos knygoje, pagalvojau, koks puikus būdas išgauti visą pekano riešutų pyrago skonį be jokio darbo!
Šie batonėliai yra sotūs, saldūs ir pilni to jaukaus, karamelės skonio, kuriuo garsėja pekano riešutai. Sviestiniai pekano batonėliai yra vienas iš tų desertų, kurie atrodo šiek tiek puošnūs, tačiau yra stebėtinai lengvai pagaminami.
Batonėliai kepami tol, kol viršus pasidaro auksinės rudos spalvos, o įdaras pasidaro lipni, šiek tiek kramtoma tekstūra, kurią subalansuoja traškūs pekano riešutai. Kiekvienas kąsnis sukuria nuostabų kontrastą tarp minkšto, saldaus įdaro ir traškios, sviestinės plutos.
Nesvarbu, ar patiekiate juos per šventinį susibūrimą, ar tiesiog mėgaujatės jais kaip popietės skanėstu, šie barai tikrai bus populiariausi.
Turėdami sodrią, sviestinę plutą ir lipnų pekano įdarą, šie batonėliai užfiksuoja geriausias pekano pyrago dalis kąsnio dydžio pavidalu. Išbandykite juos kitą kartą, kai užsinorėsite ko nors saldaus, ir nepamirškite pasidalinti su draugais ir šeima!
Koks jūsų mėgstamiausias būdas mėgautis pekano riešutais? Praneškite man toliau pateiktuose komentaruose!
Kas yra sviestiniai pekano batonėliai?
Sviestiniai pekano riešutų batonėliai – tai saldus desertinis skanėstas su sodria, sviestine trapios tešlos plutele, padengta lipniu pekano riešutų įdaru. Plutelė gaminama iš miltų, sviesto, druskos ir cukraus, kurie sukuria tvirtą pagrindą.
Pekano riešutų užpilas paprastai yra kapotų pekano riešutų, sviesto, cukraus (dažnai rudojo cukraus), kiaušinių ir kartais vanilės mišinys, suteikiantis jam karamelės skonį.
Šie batonėliai savo skoniu panašūs į pekano riešutų pyragą, tačiau juos lengviau paruošti ir patiekti batonėlio pavidalu. Jie populiarūs per šventes, ypač susibūrimams, tačiau jais galima mėgautis ištisus metus kaip dekadentišku desertu.
Ingredientai
- Universalūs miltai
- Cukrus, padalintas
- Sviestas
- Druska
- Kiaušiniai, sumušti
- Kukurūzų sirupas
- Sviestas, lydytas
- Vanilės ekstraktas
- Susmulkinti pekano riešutai
Kaip pasigaminti sviestinius pekano batonėlius
Įkaitinkite orkaitę iki 350°, sutepkite 9×13 želė ritininę formą.
Sumaišykite miltus, 1/2 puodelio cukraus, sviestą ir druską, kol mišinys taps panašus į trupinius; atidėti į šalį.
Įspauskite į gerai riebalais išteptą želė suktinuką.
Kepkite 350° 15 minučių.
Sumaišykite kiaušinius, kukurūzų sirupą, lydytą sviestą, vanilę, pekano riešutus ir likusį cukrų, kol gerai susimaišys.
Supilkite ant karštos plutos.
Grąžinkite į orkaitę dar 25 minutėms.
Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.
Šio recepto įrankiai
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
Sviestiniai pekano batonėliai
Mėgaukitės šiais sodriais ir skaniais sviestiniais pekano riešutų batonėliais, kurių trapios tešlos pluta su saldžiu riešutiniu pekano įdaru. Puikiai tiks desertui ar šventiniam susibūrimui!
- 3 c. universalūs miltai
- 2 c. cukraus padalintas
- 1 c. sviesto
- 1/2 t. druskos
- 4 kiaušiniai sumuštas
- 1 – 1/2 c. kukurūzų sirupas
- 3 T. sviesto ištirpo
- 1 – 1/2 t. vanilės ekstraktas
- 2 – 1/2 c. kapotų pekano riešutų
- Įkaitinkite orkaitę iki 350°, sutepkite 9×13 želė ritininę formą.
- Sumaišykite miltus, 1/2 puodelio cukraus, sviestą ir druską, kol mišinys taps panašus į trupinius; atidėti į šalį.
- Įspauskite į gerai išteptą želė – suktinuką.
- Kepkite 350° 15 minučių.
- Sumaišykite kiaušinius, kukurūzų sirupą, lydytą sviestą, vanilę, pekano riešutus ir likusį cukrų, kol gerai susimaišys.
- Supilkite ant karštos plutos.
- Grąžinkite į orkaitę dar 25 minutėms.
- Atvėsinkite ir supjaustykite juostelėmis.