Klasikinis prancūziškas obuolių pyragas – Brown Eyed Baker


Prancūziškas obuolių pyragas

Šis paprastas prancūziškas obuolių pyragas yra supakuotas su obuoliais, turi tankų, kreminį pagrindą ir pyragą primenantį viršutinį sluoksnį. Paprastas receptas puikiai tiks kompanijai!

  • svarų Granny Smith obuoliai, apie 4 didelius obuolius, nuluptus, išimant šerdį, supjaustytus į 8 skilteles ir ⅛ colio storio griežinėliais skersai
  • 1 šaukštas Kalvadosas, obuolių brendžio arba baltojo romo
  • 1 šaukštelis citrinos sultys
  • 1 puodelis (130 g) + 2 šaukštai universalių miltų, padalintas
  • 1 puodelis (198 g) + 1 šaukštas granuliuoto cukraus, padalintas
  • 2 arbatinius šaukštelius kepimo milteliai
  • ½ šaukštelis druskos
  • 1 kiaušinis
  • 2 kiaušinių tryniai
  • 1 puodelis (198 g) augalinis aliejus
  • 1 puodelis (240 ml) nenugriebto pieno
  • 1 šaukštelis vanilės ekstraktas
  • Cukraus pudra, dulkių valymui
  • Nustatykite orkaitės lentyną į apatinę-vidurinę padėtį ir įkaitinkite orkaitę iki 325 laipsnių F. Apipurkškite 9 colių spyruoklinę skardą nepridegančiu kepimo purškalu. Paruoštą skardą dėkite ant aliuminio folija išklotos kepimo skardos su apvadu.

  • Obuolių skilteles sudėkite į pyrago lėkštę, uždenkite apversta lėkšte ir mikrobangų krosnelėje, kol obuoliai taps lankstūs ir šiek tiek permatomi, apie 3 minutes. Supilkite obuolių skilteles su kalvadosu ir citrinos sultimis ir palikite atvėsti 15 minučių.

  • Vidutiniame dubenyje sumaišykite 1 puodelį miltų, 1 puodelį granuliuoto cukraus, kepimo miltelius ir druską.

  • Dideliame dubenyje suplakite visą kiaušinį, aliejų, pieną ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės. Sudėkite sausus ingredientus ir plakite, kol jie susimaišys. Perkelkite 1 puodelį tešlos į atskirą mažą dubenį ir atidėkite.

  • Į likusią tešlą dideliame dubenyje sudėkite kiaušinių trynius ir išplakite, kad susimaišytų. Gumine mentele švelniai suberkite atvėsusius obuolius. Perkelkite tešlą į paruoštą keptuvę; Naudodami ofsetinę mentelę, tešlą tolygiai paskirstykite ant keptuvės kraštų, švelniai spausdami obuolius, kad susidarytumėte tolygų, kompaktišką sluoksnį ir lygų paviršių.

  • Likusius 2 šaukštus miltų supilkite į rezervuotą tešlą. Supilkite ant keptuvėje esančios tešlos ir tolygiai paskirstykite iki keptuvės kraštų ir išlyginkite paviršių. Tortą tolygiai pabarstykite likusį 1 šaukštą granuliuoto cukraus.

  • Kepkite, kol pyrago vidurys sustings, į centrą įsmeigtas dantų krapštukas išeis švarus, o viršus taps auksinės rudos spalvos, apie 1 valandą 15 minučių. Perkelkite keptuvę ant grotelių ir atvėsinkite 5 minutes. Pjaukite peilį aplink keptuvės šonus ir visiškai atvėsinkite 2–3 valandas. Prieš patiekdami lengvai pabarstykite cukraus pudra.

  • Įranga: 9 colių spyruoklinė keptuvė
  • Obuoliai: Rekomenduojama naudoti „Granny Smith“, bet galite pakeisti bet kurį iš šių: „Jonagold“, „Pink Lady“, „Fuji“, „Honeycrisp“ arba „Braeburn“.
  • Kalvadosas: Pakeiskite obuolių ar kriaušių brendį, baltąjį romą arba romą su prieskoniais arba visiškai atsisakykite.
  • Aliejus: Pakeiskite rapsų arba dygminų aliejų, pusę obuolių padažo arba pusę sviesto, pusę obuolių padažo.
  • Išbandymas: Kepkite tol, kol dantų krapštukas išeis švarus, arba naudokite momentinio nuskaitymo termometrą ir kepkite iki 205 laipsnių F vidinės temperatūros.
  • Aptarnavimo pasiūlymai: Cukraus pudra, vaniliniai ledai, plakta grietinėlė arba sūdytos karamelės padažas.
  • Saugykla: Tortą galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų arba šaldytuve iki 5 dienų.
  • Padaryti į priekį: Prieš patiekiant pyragą reikia vėsinti 2–3 valandas, kad sustingtų. Dėl to jis puikiai tinka kepti ryte ir patiekti vakare. Jūs netgi galite jį paruošti iki 24 valandų ir palaikyti kambario temperatūroje iki patiekimo.
  • Užšaldymas: Leiskite pyragui visiškai atvėsti, tada apvyniokite dviem sluoksniais plastikinės plėvelės ir aliuminio folijos sluoksniu. Užšaldykite iki 3 mėnesių. Prieš patiekdami atšildykite kambario temperatūroje per naktį.
  • Receptas iš Cook’s Illustrated.

Maistinė vertė priklauso nuo vienos porcijos

Kalorijos: 384kcal, Angliavandeniai: 41g, Baltymai: 3g, Riebalai: 24g, Sotieji riebalai: 19g, Polinesotieji riebalai: 1g, Mononesotieji riebalai: 3g, Transriebalai: 1g, Cholesterolis: 58mg, Natris: 137mg, Kalis: 211mg, Pluoštas: 2g, Cukrus: 28g, Vitaminas A: 152TV, Vitaminas C: 3mg, Kalcis: 76mg, Geležis: 1mg



Source link

Daugiau iš autoriaus

Mūsų savaitės gėrimas yra kokteilis „Winyah Sunset“.

Vištienos su kokoso kopūstais receptas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *