Kaip pasigaminti klasikinį jautienos troškinį
Dabar pakalbėkime apie tai, KAIP gaminti šį troškinį. Kai padariau pirmą šio recepto kartojimą, jis buvo troškintas ant viryklės. Tai buvo gerai, bet tai nebuvo fantastiška. Norėjau FENOMENALO jautienos troškinio, todėl pradėjau eksperimentuoti. Vienas iš mano mėgstamiausių troškinių „Guinness Beef Stew“ troškinasi neuždengtas orkaitėje, todėl čia panaudojau tokį būdą ir vėl buvo absoliutus laimėjimas.
Pastebėsite, kad, skirtingai nei daugelis kitų jautienos troškinio receptų, aš mėsos pirmiausia neapkepu. Iš pradžių taip ir padariau, bet pastebėjau, kad kepant orkaitėje neuždengta, atvira mėsa įgavo pseudo apskrudimą, o dar svarbiau, kad padažas šiek tiek išgaruoja, todėl jis sutirštėja ir sukoncentruojamas skonis.
1 veiksmas: pradėkite padažą – Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite česnaką ir pomidorų pastą, kepkite dar minutę. Tada miltai sumaišomi, padengiant visą mišinį. Lėtai pilamas vynas, vištienos sultinys, čiobreliai ir lauro lapai, lėtai maišant, kad susimaišytų. Užvirkite ir virkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
2 veiksmas: sudėkite jautieną ir įdėkite į orkaitę – Sudėkite jautienos gabalėlius, pagardintus druska ir pipirais, ir išmaišykite, kad susimaišytų. Grąžinkite mišinį ant silpnos ugnies, tada įdėkite į 325 laipsnių orkaitę ir kepkite neuždengtą 90 minučių, maišydami įpusėjus kepimui.
3 veiksmas: pridėkite morkas ir bulves – Išimkite puodą iš orkaitės ir įmaišykite morkas bei bulves. Grąžinkite puodą į orkaitę ir toliau kepkite, kol daržovės suminkštės, maždaug 1 valandą.
4 veiksmas: pridėkite žirnių + baigti – Išimkite puodą iš orkaitės, išimkite lauro lapus, suberkite žirnelius ir palikite 5 minutes pastovėti. Įmaišykite petražoles, pagardinkite druska, pipirais ir patiekite.