Dėka naujakurių iš Škotijos ir Airijos, kurie savo distiliavimo žinias atnešė į koloniją, Merilando rugių paveldas siekia daugiau nei keturis šimtmečius iki 1600-ųjų.
Prieš draudimą Merilendo rugiai buvo žinomi dėl savo saldesnio, labiau subalansuoto profilio ne tik Jungtinėse Valstijose, bet ir visame pasaulyje.
Šiandien Sagamore Spirit vadovauja šiems išskirtiniams Merilando rugiams grąžinti į pasaulinę sceną. Mes prašome Ryano Norwoodo iš Sagamore Spirit papasakoti daugiau apie Maryland Rye palikimą.
Pakalbėkite su mumis apie Sagamore’s Spirit, istoriją ir paveldą.
„Sagamore Spirit“ vadovaujasi išskirtine misija: sukurti geriausią pasaulyje ruginį viskį. Mūsų atsidavimas yra pagrįstas Merilando rugių palikimu, istoriškai švenčiamu dėl savo kokybės ir unikalaus charakterio. Šiandien mus įkvepia viskio entuziastai visame pasaulyje, siekiant sukurti modernų požiūrį į amerikietišką viskį, pabrėžiantį kruopštų procesą nuo ūkio iki stalo. Pirmenybę teikiame ne GMO grūdų naudojimui, bendravimui su vietiniais ūkininkais ir nenumaldomai siekiame tobulumo kiekviename butelyje.
Mūsų kelionė prasideda nuo turtingo Merilando rugių paveldo. 1600-aisiais ūkininkai iš Škotijos ir Airijos atsinešė savo distiliavimo įgūdžius į Amerikos kolonijas. Istoriškai Maryland Rye buvo žinomas dėl savo saldesnio, labiau subalansuoto profilio ir tapo mėgstamu pasirinkimu visame pasaulyje. Prieš Antrąjį pasaulinį karą Merilandas laikė trečdalį JAV ruginio viskio.
„Sagamore Spirit“ trigubai distiliuojame viskį naudodami kolonėlę, vis dar pavadintą „Penny“, ir du dubliuotojus. Mūsų moderniausia distiliavimo gamykla, baigta 2017 m., yra įsikūrusi 5 akrų miestelyje Baltimorėje. Didžiuojamės savo gamybos procesu „nuo ūkio iki stalo“, kurdami Merilando ūkininkų tinklą, skirtą mūsų nuimamiems rugiams gaminti.
Mūsų viskis gaminamas naudojant dvi skirtingas košes, sukuriančias žemo ruginio ir didelio ruginio viskį. Jie yra fermentuojami, trigubai distiliuojami ir atskirai brandinami prieš maišant, kad būtų pasiektas mums būdingas Maryland Rye skonio profilis.
„Sagamore Spirit“ yra modernus amerikietiško viskio prekės ženklas, turintis glaudžius ryšius su vietine Baltimorės bendruomene. Mūsų įsipareigojimas kokybei ir naujovėms pelnė daugiau nei 200 apdovanojimų tarptautiniu mastu, įskaitant prestižinį „Geriausią pasaulyje ruginį viskį“ 2019 m.
O kaip su jo viskio gamybos palikimu Merilende?
Merilando ruginio viskio palikimas yra labai ilgas, giliai susipynęs su Amerikos distiliavimo istorija. 1600-aisiais ūkininkai iš Škotijos ir Airijos atnešė savo distiliavimo patirtį į Naująjį pasaulį, sukurdami pagrindą Merilando viskio gamybos tradicijoms.
Po revoliucinio karo milicininkams buvo suteiktos žemės dotacijos Kentukio valstijoje, o tai padėjo toliau skleisti distiliavimo amatą. Merilandas buvo viena iš nedaugelio valstijų, atsisakiusių ratifikuoti 18-ąją pataisą, kuria buvo pradėtas draudimas, todėl Baltimorė tapo antidraudimo nuotaikų centru.
Kai draudimas pasibaigė 1933 m., Merilendas greitai atkovojo savo vietą viskio pramonėje. Iki 1939 m. valstybė turėjo trečdalį šalies ruginio viskio tiekimo. Tačiau prasidėjus Antrajam pasauliniam karui 1941 m. visos Merilendo distiliavimo gamyklos buvo pakeistos į etanolio gamyklas, kad būtų galima paremti karo pastangas. Vyriausybės subsidijos kukurūzams dar labiau sumažino rugių gamybą, todėl sumažėjo ruginio viskio gamyba.
Sagamore Spirit yra pasišventęs atgaivinti šį didžiulį paveldą. Mūsų distiliavimo gamykla, pradėta gaminti 2017 m. balandžio mėn., siekia įkvėpti pasaulinę aistrą Merilendo ruginiam viskiui. 1700-aisiais Merilandas buvo šiauriausia valstija, auginanti kukurūzus, todėl buvo sukurta unikali košė, kurioje buvo sujungti rugiai, kukurūzai ir salykliniai miežiai. Istoriškai Maryland Rye buvo žinomas dėl savo saldaus, švelnaus charakterio ir buvo laikomas aukščiausios klasės viskiu.
Sagamore Spirit mes maišome du skirtingus ruginius viskius, kad atkurtume šį tradicinį skonio profilį: mažai ruginį viskį ir daug ruginį viskį. Šie viskiai yra fermentuojami, distiliuojami ir brandinami atskirai prieš maišant, kad būtų pasiektas išskirtinis Merilando rugių skonis.
Ką norėtumėte, kad barmenai žinotų apie Sagamore Spirit?
„Sagamore Spirit“ siūlo barmenams ruginį viskį su puikia prieskonių, saldumo ir gylio harmonija, todėl jis yra idealus pagrindas įvairiems klasikiniams ir naujoviškiems kokteiliams. Nesvarbu, ar naudojamas nesenstančiame senamadiškame, ar išradingame naujame kūrinyje, Sagamore Rye pagerina gėrimą sodriais ir daugiasluoksniais skoniais.
Į savo kokteilius įtraukę Sagamore Rye Whisky, barmenai gali patobulinti savo amatus aukščiausios kokybės dvasia, suteikiančia turtingą paveldą, išskirtinį skonį ir įsipareigojimą užtikrinti kokybę bei tvarumą miksologijos pasaulyje.
Papasakokite apie prekės ženklo pranešimus nuo ūkio iki stalo. Kodėl tai svarbu?
„Sagamore Spirit“ pranešimų siuntimas iš ūkio į stalą yra pagrindinis mūsų misijos – gaminti išskirtinį ruginį viskį. Šis požiūris pabrėžia tvarumą, vietos partnerystę ir kokybę nuo pat gamybos proceso pradžios.
„Sagamore Spirit“ yra įsipareigojusi tiekti aukštos kokybės grūdus, naudodama aukščiausios kokybės ne GMO grūdus ir remdama vietos ūkininkų bendruomenę. Vykdydama šią programą, „Sagamore Spirit“ bendradarbiavo su vietos ūkininkais, kad iš anksto nupirktų sėklų ir įsipareigojo nupirkti derlių.
Mūsų įsipareigojimas vietos žemės ūkiui apima partnerystę su vietos ūkininkais. „Sagamore Spirit“ prisiima savo riziką ir palengvina pradinę investiciją iš anksto įsigydama rugių sėklų. Ši iniciatyva leidžia Merilando ūkininkams auginti ir nuimti rugius specialiai Sagamore Rye Whisky. 2023 m. Merilande mūsų viskio gamybai buvo nuimta daugiau nei 1,6 milijono svarų rugių.
Šios pastangos ne tik remia vietinius ūkininkus, bet ir užtikrina aukščiausios kokybės ingredientus mūsų viskiui. Naudodami rugių veisles, tokias kaip Serafino Rye, kuri puikiai tinka viskio gamybai, mes ir toliau tobuliname savo amatus ir prisidedame prie tvaraus žemės ūkio. Šis požiūris „nuo ūkio iki stalo“ yra gyvybiškai svarbus, nes pabrėžia mūsų atsidavimą kokybei, tvarumui ir bendruomenės palaikymui, užtikrinant, kad kiekvienas Sagamore ruginio viskio butelis įkūnytų šias vertybes.
Mūsų įsipareigojimas kokybei yra akivaizdus kiekviename Sagamore Small Batch Rye butelyje. Naudojame 100 % ne GMO kukurūzus ir kruopščiai sumaišome dvi košes, užtikrindami išskirtinį Merilendo stiliaus rugių skonį. Kiekviena partija išpilstoma rankomis ir nefiltruojama, todėl garantuojamas autentiškas ir sodraus skonio potyris.
Sagamore Spirit Small Batch Rye Whisky, papasakokite daugiau apie šią išraišką.
Sagamore Spirit Small Batch Rye Whisky yra mūsų įsipareigojimo siekti meistriškumo įrodymas nuo tada, kai 2017 m. atidarėme Sagamore distiliavimo gamyklą. Tai pirmasis mūsų pasaulyje prieinamas 100 % Sagamore distiliuotas viskis.
„Sagamore Small Batch“ gaminamas iš 100% Merilendo valstijoje distiliuoto ruginio viskio, naudojant grūdus, gautus naudojant „Sagamore Spirit“ specialų „nuo ūkio iki stalo“ procesą. Šie grūdai naudojami gaminant mūsų ruginius ir mažai ruginius viskius, kurie yra trigubai distiliuojami ir brandinami 4–6 metus, o po to maišomi nedidelėmis 20 statinių partijomis. Dviejų tiesių viskių maišymas suteikia sudėtingumo, o mūsų trigubo distiliavimo procesas sustiprina išskirtinį glotnumą.
Ką Sagamore Spirit nusileido lydekoje?
Šie metai yra dideli Sagamore Spirit, kupini įdomių naujų leidimų ir nuolatinių naujovių. Mes jau stipriai pradėjome rinkai pristatydami du išskirtinius butelius: iš naujo išleidome mūsų mylimą Sagamore Manhattan Finish Rye Whisky ir taip lauktą Sagamore Small Batch Rye Whisky. Šiuos leidinius mūsų ištikimi gerbėjai ir nauji viskio mėgėjai sutiko entuziastingai. Pagaminta tik iš 100% Merilende distiliuoto viskio, „Sagamore Small Batch“ atspindi ilgametes valstijos vietinio meistriškumo ir meistriškumo tradicijas.
Bet tai tik pradžia. Šiais metais planuojame daugiau jaudinančių ribotų leidimų, kuriais nekantraujame pasidalinti su pasauliu. Kiekvienas leidimas pabrėžia mūsų įsipareigojimą kokybei, meistriškumui ir turtingam Maryland Rye paveldui. Nesvarbu, ar tai būtų nauja apdaila, ar novatoriškas mišinys, ar unikalus senėjimo procesas, mūsų būsimi pasiūlymai žada pateikti rinkai kažką ypatingo ir išskirtinio.
Mūsų spirito varykla, esanti Baltimorės pusiasalyje, nuolat tobulėja. Esame pasiryžę sukurti nepamirštamą patirtį savo lankytojams ir vietos bendruomenei. Ištisus metus rengiame įvairius renginius – nuo ekskursijų ir degustacijų iki edukacinių užsiėmimų ir bendruomenės susibūrimų. Šie renginiai ne tik švenčia mūsų viskį, bet ir skatina gilesnį ryšį su mūsų bendruomene ir gerbėjais.
Sekite naujienas, nes visus metus pristatome įdomesnius pokyčius. Nesvarbu, ar esate senas „Sagamore Spirit“ gerbėjas, ar naujokas, visada rasite ką nors naujo atrasti ir mėgautis.