Aš linkęs stengtis maitintis šiek tiek sveikiau vasara, ypač kai pradeda labai karšta, neturiu didelio apetito. Šį traškių avinžirnių receptą mačiau kulinarinėje knygoje Pilna salotų kulinarijos knyga: šviežias vadovas apie 200 ir daugiau energingų patiekalų, kuriuose naudojami žalumynai, daržovės, grūdai, baltymai ir kt.ir tai skambėjo kaip puiku užkandis.
Tai paprastas paruošimo receptas, kurį galite pritaikyti pagal savo skonį. Aš nemėgstu daug prieskonių, todėl tai man puikiai tiko, bet manau, kad saldus variantas su cinamoniniu cukrumi taip pat gali būti tikrai geras.
Traškių avinžirnių galite dėti į salotas arba tiesiog valgyti kaip užkandį, o aš esu didžiulė traškių, sūrių patiekalų gerbėja. užkandžiai bet privalumas yra tai, kad jie iš tikrųjų yra puikus baltymų šaltinis.
Pagal šį receptą avinžirnius reikia kepti orkaitėje, bet tą dieną, kai juos gaminau, buvo šiek tiek šilta, todėl nusprendžiau juos gaminti ant rūkyklos, o ne šildyti virtuvę. Esu tikras, kad jie tinka orkaitėje, bet man labai patinka jų skonis, kai jie išeina iš rūkymo, todėl galėčiau tai daryti visada.
Taigi kitą kartą, kai trokštate traškaus ir sočio užkandžio, prisiminkite begalines traškių avinžirnių galimybes.
Kas yra traškūs avinžirniai?
Traškūs avinžirniai yra užkandis arba maisto ingredientas, gaminamas skrudinant arba kepant avinžirnius, kol jie įgauna traškią tekstūrą. Pagal pageidavimą jie gali būti pagardinti įvairiais prieskoniais, žolelėmis ir skoniais, todėl tai yra universalus maisto produktas.
Šie avinžirniai yra sveikesnė alternatyva tradiciniams užkandžiams, kuriuose gausu baltymų, skaidulų ir daug svarbių vitaminų bei mineralų.
Juos galima vartoti tiesiogiai kaip užkandį arba dėti į salotas, sriubas ir net desertus, kad būtų traškesnis.
Ingridientai
- Avinžirniai
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- Druska
- Kajano pipirai
Kaip pasigaminti traškius avinžirnius
Orkaitės lentyną nustatykite į vidurinę padėtį ir įkaitinkite orkaitę iki 350°.
Avinžirnius sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 10 minučių nuvarvėti.
Didelę lėkštę išklokite dvigubu popierinių rankšluosčių sluoksniu. Ant lėkštės lygiu sluoksniu paskleiskite avinžirnius.
Kepkite mikrobangų krosnelėje, kol avinžirnių išorė išdžius ir daugelis šiek tiek suskils ties siūlėmis, 8–12 minučių.
Perkelkite avinžirnius į 13 x 9 colių metalinį kepimo keptuvę. Įpilkite aliejaus ir maišykite, kol pasidarys tolygiai padengtas. Mentele paskleiskite avinžirnius į vieną sluoksnį.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kol avinžirniai kepa, mažame dubenyje sumaišykite druską ir kajeną.
Išmaišykite avinžirnius ir sutraukite link keptuvės centro, kiek įmanoma vengdami keptuvės kraštų. Kepkite toliau, kol avinžirniai bus sausi, šiek tiek susitraukę ir giliai auksinės rudos spalvos, 20–40 minučių.
(Jei norite patikrinti, ar avinžirniai yra paruošti, išimkite kelis blyškesnius avinžirnius ir prieš ragaudami leiskite trumpam atvėsti; jei vidus minkštas, 5 minutėms grįžkite į orkaitę, prieš bandydami dar kartą.)
Avinžirnius perkelkite į didelį dubenį ir apibarstykite prieskonių mišiniu. Pagardinkite druska pagal skonį ir palikite visiškai atvėsti.
Tarnauti.
Avinžirnius galima laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 1 savaitės.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
(Amazon filialų nuorodos) – Tai yra įrankiai, kuriuos naudoju gamindama šį receptą!
Traškūs avinžirniai
Patenkinkite savo užkandžių troškimą naudodami šį paprastą ir skanų traškių avinžirnių receptą. Mėgaukitės tobulu traškumo ir skonio deriniu, kartu gerindami savo mitybą.
- 2 15 – uncijų skardinių avinžirnių
- 3 šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejus
- ⅛ šaukštelis Valgomoji druska
- Suspauskite Kajano pipirai
-
Orkaitę arba rūkyklą nustatykite į vidurinę padėtį ir įkaitinkite orkaitę iki 350°.
-
Avinžirnius sudėkite į kiaurasamtį ir palikite 10 minučių nuvarvėti.
-
Didelę lėkštę išklokite dvigubu popierinių rankšluosčių sluoksniu. Ant lėkštės lygiu sluoksniu paskleiskite avinžirnius.
-
Kepkite mikrobangų krosnelėje, kol avinžirnių išorė išdžius ir daugelis šiek tiek suskils ties siūlėmis, 8–12 minučių.
-
Perkelkite avinžirnius į 13 x 9 colių metalinę kepimo formą. Įpilkite aliejaus ir maišykite, kol pasidarys tolygiai padengtas. Mentele paskleiskite avinžirnius į vieną sluoksnį.
-
Pašaukite į orkaitę arba rūkyklą ir kepkite 30 minučių.
-
Kol avinžirniai kepa, mažame dubenyje sumaišykite druską ir kajeną.
-
Išmaišykite avinžirnius ir sutraukite link keptuvės centro, kiek įmanoma vengdami keptuvės kraštų. Kepkite toliau, kol avinžirniai bus sausi, šiek tiek susitraukę ir giliai auksinės rudos spalvos, 20–40 minučių.
-
(Jei norite patikrinti, ar avinžirniai yra paruošti, išimkite kelis blyškesnius avinžirnius ir prieš ragaudami leiskite trumpam atvėsti; jei vidus minkštas, 5 minutėms grįžkite į orkaitę, prieš bandydami dar kartą.)
-
Avinžirnius perkelkite į didelį dubenį ir apibarstykite prieskonių mišiniu. Pagardinkite druska pagal skonį ir palikite visiškai atvėsti.
-
Tarnauti.