Šią duonos lazaniją lengviau gaminti nei tradicinę lazaniją, nes vietoj gaminti makaronus naudojate supjaustytą rūgštynių duoną! Tai vienas iš tų „Aha!“ Virimo akimirkos, kurios visiškai keičia tai, kaip jūs galvojate apie patiekalą.
Šis lazanijos receptas, sluoksniuotas padažu, sūriu ir saldžiais cukinijais, turi tik 6 ingredientus, ir tai turbūt bus lengviausia lazanija, kurią jūs kada nors pagaminote. Be to, tai yra labai nuostabu ir skanu, aš galbūt tiesiog labiau mėgau tai, nei lazanija, pagaminta iš makaronų!
Suteikti kreditą ten, kur reikia
Aš suklupau per šią genialią idėją, stebėdama Lidia Bastianich vienoje iš jos pasirodymų (sąžiningai, kad moteris yra itališkos išminties lobis) ir leisk man pasakyti jums – mano protas buvo visiškai išpūstas. Lazanija, pagaminta iš traškios duonos, o ne makaronų? Tai skamba beveik per daug paprasta, kad būtų gerai, bet patikėk manimi – patikimos Lidia! – tai gooooood.
Ji tai vadina cukinijų parmigiana, bet, mano manymu, tai yra lazanija! Epizode ji net numeta žodį lazanija. (Aš nepamenu, kuris epizodas tai buvo, bet štai „YouTube“ vaizdo įrašas, kuriame ji jį daro, kad galėtumėte pamatyti pati ponia darbe).
Man patinka žiūrėti „Lidia“ maisto gaminimo šou ne tik todėl, kad jie man primena senosios mokyklos „Stand-and Stir“ maisto gaminimo šou (Ah, jaunimas), bet ir todėl, kad ji niekada neišmoko manęs kažko naujo. Jos gaminimas jaučiasi labai autentiškas ir labai panašus į tai, kaip mes artėjame prie kinų virtuvės-naudodamiesi tuo, ką turite po ranka, prioritetą sezoninėms daržovėms, gaminti maistą be atliekų ir gaminti paguodus namų paruoštus patiekalus, kurie jaučiasi prieinami.
Italijos virtuvė yra taip įsitvirtinusi Amerikos kultūroje, gali atrodyti, kad jau matėte kiekvieną knygos triuką, tačiau lazanijos gaminimas su traškiu duona man buvo nauja.
Kitą dieną po to, kai pamačiau epizodą, turėjau visus ingredientus po ranka, ir aš tai padariau vakarienei. Ilgas pasakojimas: man tai patiko. Justinas tai mylėjo. Etanas tai mylėjo.
Per porą mėnesių nuo to laiko, kai pamačiau tą epizodą, 4 kartus padariau šią lazaniją. Aš nesu vienas, kuris kartoja receptus nuo savaitės iki savaitės, taigi tai yra didžiulis šio skanaus patiekalo komplimentas.
Kodėl aš taip myliu šią duonos lazaniją
Gerai, todėl spėju, kad tikriausiai turite lazanijos receptą užpakalinėje kišenėje. Tai vienas iš tų maisto produktų, kuris yra toks patogus-toks visuotinai pamėgtas-tas, kad visi turi savo versiją. Kodėl tai padaryti?
Štai ką man tai patinka:
- Tai juokingai paprasta: Mes čia kalbame tik šešis ingredientus, žmones: cukinijos, mocarelos, parmezano ar Grana Padano, gerą žandikaulio marinarą, traškią duoną (mums patinka rūgščiai) ir šviežią baziliką. Tai viskas! Bazilikas yra dar neprivalomas, todėl galite atsikratyti tik penkių ingredientų, jei tai yra tai, ką turite.
- Jokio nervingo paruošimo darbo: Jokių virimo lazanijos makaronų, jokių sūrio mišinių, jokio „Marinara“ padažo atšilimo. Vienintelis dalykas, kurį jums reikia padaryti, yra virti cukinijas, kad jį paruotumėte, o tai tikrai išlaiko moliūgo saldumą ir suteikia puikią tekstūrą gatavame patiekale. Tai lengviausia lazanija, kurią kada nors padarysite!
- Tai visas vienos pakopos valgis: Tai yra visiškas valgis, kuris susideda iš vieno kepimo patiekalo. Nereikia šonų, jokių papildomų patiekalų plauti. Tiesiog grynas, jaukus skanumas, maitinantis visą šeimą. Galite pridėti mėsos, jei norite, bet man tai patinka kaip vegetariškos vakarienės!
- Duonos tekstūra yra labai gera: Kai duonos, padažo ir sūrio visi „kartu“ kartu „geliavo“, kai Lidia įdėjo ją į savo pasirodymą, rezultatas yra beveik kaip pikantiškos duonos pudra. Duona yra panaši į varškę ir labai skani.
Aš tiesiog labai myliu, žinojau, kad turiu tai dokumentuoti. Aš šiek tiek modifikavau Lidia receptą. Iš tikrųjų yra tam tikrų skirtumų tarp metodo, kurį ji pademonstravo savo laidoje, ir rašytinę versiją jos svetainėje. Aš išbandžiau abu.

Manau, kad susintetinau idealų mūsų skonio metodą. Kepimas lėčiau (uždengtas) žemesnėje temperatūroje duoda duonos, panašios į duonos tekstūrą, o tada trumpesnis kepinys, atidengtas, suteikia jums traškią viršutinę dalį, o bazilikas (kurio ji nenaudojo parodoje) buvo tikrai gražus rašytinės versijos papildymas.
Aš taip pat nepridėjau druskos prie cukinijos, nes manau, kad sūris ir marinara (tol, kol jis gerai pagardintas) suteikė daug druskos.

Cukinijų duonos lazanija: receptų instrukcijos
Lengvai pritaikytas iš Lidia Bastianich cukinijų parmigiana.
Padėkite stelažą krosnies centre ir pašildykite iki 375 ° F/190 ° C. Jūs nenorite, kad lazanijos keptuvė būtų per arti orkaitės viršutinio ar apatinio šildymo elementų, arba galite sudeginti/apdeginti lazaniją.
Užvirkite didelį puodą vandens. Įpilkite viso cukinijos ir vėl užvirkite. Uždenkite ir troškinkite, kol cukinijos bus beveik švelnios, maždaug 13–15 minučių. (13 minučių mažesniems cukinijams ir 15 minučių storesni cukinijai.)
Dubenyje sumaišykite mocarelos ir parmezano sūrį. Nusausinkite cukinijas, atvėsinkite ir supjaustykite išilgai į ½ colio storio griežinėlius.

Patarimas!
Jei naudojate stiklinį ar emaliuotą ketaus kepimo indą, aš nemanau, kad prieš surinkdamas lazaniją, būtina jį sutepti/sviestą. Tačiau jei naudočiau folijos keptuvę ar metalinę kepimo indą, prieš pradėdamas surinkti lazaniją!
9–13 colių kepimo inde paskleiskite ½ puodelio marinara padažo išilgai dugno.
Įpilkite vienu lygiu duonos sluoksniu, pjaustykite duonos griežinėlius, kad prireikus tilptų. Tada pridėkite marinaros padažo sluoksnį, būtinai uždenkite visą atvirą duoną.
Tada įpilkite sūrio ir pusės baziliko (jei naudojate) sluoksnį. Tada pridėkite cukinijų griežinėlių sluoksnį.






Tęskite sluoksniavimą taip: padažas, sūris, duona, padažas, sūris, likęs bazilikas ir likę cukinijos.
(Pridėjus visus tuos padažo sluoksnius, duonos padės gauti tą gooey tekstūrą, kurios ieškome!)
Užpildykite kitu padažo ir sūrio sluoksniu viršuje. Jei turite likusį pomidorų padažą, likusią dalį jo viršuje.


Sandariai uždenkite folija ir padėkite lazanijos keptuvę ant supjaustyto kepimo skardos. Perkelkite į pašildytą orkaitę ir kepkite 35 minutes.
Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių arba tol, kol viršus taps aukso rudos spalvos ir burbuliuoja. Prieš pjaustydami ir patiekdami lazaniją, leiskite 5–10 minučių.

Receptas
Padėkite stelažą krosnies centre ir pašildykite iki 375 ° F/190 ° C. Užvirkite didelį puodą vandens. Įpilkite viso cukinijos ir vėl užvirkite. Uždenkite ir troškinkite, kol cukinijos bus beveik švelnios, maždaug 13–15 minučių (13 minučių mažesniems cukinijams ir 15 minučių storesni cukinijai).
Dubenyje sumaišykite mocarelos ir parmezano sūrį. Nusausinkite cukinijas, atvėsinkite ir supjaustykite išilgai į ½ colio storio griežinėlius.
9–13 colių kepimo inde paskleiskite ½ puodelio marinara padažo išilgai dugno, o viršuje-vienu lygiu duonos sluoksniu, pjaustydami duonos skilteles, kad prireikus tilptų. Tada įpilkite sluoksnio marinara padažo, po kurio seka sūrio sluoksnis ir pusė baziliko, tolygiai apibarstytas (jei naudojate). Tada pridėkite cukinijos griežinėlių sluoksnį.
Tęskite sluoksniavimą taip: padažas, sūris, duona, padažas, sūris, likęs bazilikas ir likę cukinijos. Užpildykite kitu padažo ir sūrio sluoksniu viršuje, o jei turite likusį pomidorų padažą, likusį jo dalį užleiskite viršuje.
Sandariai uždenkite folija ir padėkite lazanijos keptuvę ant supjaustyto kepimo skardos. Perkelkite į pašildytą orkaitę ir kepkite 35 minutes. Tada nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių arba tol, kol viršus taps aukso rudos spalvos ir burbuliuoja. Prieš pjaustydami ir patiekdami lazaniją, leiskite 5–10 minučių.
Patarimas: jei naudojant stiklinę ar emaliuotą ketaus kepimo indą, aš nemanau, kad prieš surinkdamas lazaniją būtina jį sutepti/sviestą. Tačiau jei naudočiau folijos keptuvę ar metalinę kepimo indą, prieš pradėdamas surinkti lazaniją!
Kalorijos: 457Kcal (23%) Angliavandeniai: 46g (15%) Baltymas: 27g (54%) Riebumas: 20g (31%) Sočiųjų riebalų: 11g (55%) Polinesočiųjų riebalų: 1g Mononesočiųjų riebalų: 5g Cholesterolis: 59mg (20%) Natris: 1717 mmg (72%) Kalis: 988mg (28%) Pluoštas: 5g (20%) Cukrus: 12g (13%) Vitaminas A: 1555Iu (31%) Vitaminas C: 38mg (46%) Kalcis: 511mg (51%) Geležis: 5mg (28%)