Sužinokite, kaip greitai ir lengvai virti upėtakius keptuvėje su skaniu, sodriu česnako, sviesto ir sojos padažo padažu. Visi skoniai sulipo kartu pagal šį išskirtinai skanų upėtakių receptą!
Virimo įvairių tipų upėtakiai
Išsiaiškinti, kaip tinkamai virti upėtakius, tikrai priklauso nuo to, su kokiu tipu ir dydžiu dirbate.
Didelės, storos upėtakių ežero ar plieninės galvutės filė, kurios yra vandenyno vaivorykštinių upėtakių, panašių į lašišą, pasiekiančią 15–20 svarų ar dar didesnius, raginkite vieną artėjimą, o mažesnis vaivorykštė ar upelių upėtakis, užkluptas upeliuose ir upėse-paprastai 6–15 colių ilgio-pakartotinai. Net ūkyje auginami vaivorykštiniai upėtakiai paprastai surinkami maždaug 15 colių (38 cm) ir 1 ½ svaro (680 g), nors juos taip pat galite rasti kaip mažesnę filė.
Dideliems upėtakiams filė turi prasmę. Viešos 10 svarų žuvies virti tiesiog nėra praktiška. Šios didelės žuvys yra filė ir porcijos kaip lašiša. Bet mažesniam upėtakiui (1 svaro ir jaunesniam) aš visada jaučiau, kad filė atrodo švaistomas. Žuvis davė gyvybę jūsų maistui, todėl aš tikiu, kad naudoju kuo daugiau.
Upėtakių žvejybos prisiminimai
Mano patirtis, kai ruošiami upėtakiai grįžta į vaikų žvejybos keliones, kuriose užaugau „Catskills“ – UP Sullivano grafystėje, Niujorke. Nors visame regione yra pasaulinės klasės muselių žvejyba („Catskills“ laikoma Amerikos musių žvejybos gimtine!), Būdamas vaikas, aš prilipau prie mažesnių upelių, kur galėčiau žvejoti iš kranto ir šokinėti palei uolas, nereikia važinių.
Mano sąranka buvo paprasta: ypač lengvas stulpas, pritvirtintas 6 svarų linija, mažu barbažo kabliu ir šūvio svoriu. Kai mano kreivas buvo paslėptas aplink kaklą, kad laikyčiau kovos, masalo ir žuvies, aš plūduriuoju slieką pasroviui į skylutes, kuriose upėtakiai mėgdavo slėptis.
Ir koks džiaugsmas bus, kai pajutau tą pirmąjį įkandimą – kad linijoje „Doink Doink“, kuris privers mano adrenaliną tekėti, tikėdamasis sugauti tą protingą mažą upelio upėtakį.
Aš reguliariai gaudyčiau vietinius pastebėtus upelių upėtakius nuo 6 iki 9 colių, pakeldamas juos tiesiai iš vandens į mano kreelį. Viskas, kas arti 12 colių, man prireiks kumščio ir šokinėjimo aplink-tai buvo trofėjus teritorija ir epinė diena!
Mūsų mėgstamiausias upėtakių gaminimo būdas
Po gero žvejybos ryto (tai reiškia, kad mes sugavome pakankamai upėtakių, kad galėtume valgyti – po 5 buvo riba), mano draugai ir aš kartais susiburdavome, pasidarytume mažą laužą ir pakepintume dienos laimikį.
Pirmasis žingsnis būtų išvalyti upėtakius atidarant pilvą nuo apačios iki žiaunų ir nuimti žiaunas bei vidų. Tada jūs paleidžiate nagą išilgai stuburo ilgio ertmėje, kad pašalintumėte tamsią kraujo liniją, ir viskas! Brook Upėtakiai turi mažas svarstykles, tačiau jų pašalinimas iš tikrųjų nėra būtinas. Jie yra tokie maži ir net kepami keptuvėje prideda traškią tekstūrą. Ir taip, mes valgėme odą.
Mūsų metodas buvo kepamas svieste su česnaku ir druska iki auksinės iš abiejų pusių. Vieną kartą aš atsinešiau nedidelį butelį sojos padažo ir keletą lazdelių, kad šiek tiek pakeisčiau reikalus. Mes juos pridėjome prie česnako ir sviesto, ir lygiai taip pat gimė naujas receptas.
Česnakų, sviesto, sojos padažo ir šukių derinys sukūrė šį neįtikėtiną „Umami“ sprogimą. Tai puikiai papildė šviežią upėtakį, ir mano draugai tai mylėjo!
Šiomis dienomis turiu mažiau laiko upėtakių žvejybai. Bet aš vis tiek gaminu šį patiekalą reguliariai naudodamas ūkyje auginamus vaivorykštės upėtakius iš maisto prekių parduotuvės, paprastai nuo 1 iki 1 ½ svaro.
Tikiuosi, kad jums patiks šis keptas upėtakių receptas ir kad jis įkvepia išbandyti savo jėgas mokantis patys gaminti upėtakius!
Keptas viso upėtakių recepto instrukcijos
Sumaišykite padažą į dubenį sujungdami cukrų, karštą vandenį, sojos padažą, austrių padažą, vyną, sezamo aliejų ir baltus pipirus.
Popierinį rankšluostį, kad žuvis išdžiūtų iš abiejų pusių, ir patrinkite žuvies vidų dideliu žiupsneliu druskos.
Įkaitinkite anglies plieno wok arba didelę keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies, kol tik rūkysite. Įpilkite aliejaus, kad apsemtų.
Atsargiai padėkite žuvį ir leiskite 7 minutes kepti iš pirmosios pusės. Nejudinkite žuvies, kol ji nesudarys plutos ir lengvai išsiskiria (maždaug 5 minučių žymė).
Virkite, pasiimkite wok arba keptuvę ir sukkite aliejų aplink žuvį. Tai padeda užkirsti kelią tam tikroms žuvies vietoms prilipti, taip pat padeda net virti. Kepta turėtų būti karšta ir jūs turėtumėte girdėti daugybę švilpukų. Taigi, jei matote per daug rūkymo ar deginimo rizikos, sumažinkite šilumą, jei reikia.

Po 7 minučių apverskite žuvį naudodamiesi žuvies mentele (arba naudokite dvi menteles vienu metu – vienu, kad patektumėte į žuvį, o kitą, kad ją subalansuotumėte.
Dar kartą nejudinkite jo, kai jį apversite. Ir šį kartą uždenkite keptuvę. Tai iš esmės „kepa“ žuvį arba garuoja ją, gamindama


Po 5 minučių patikrinkite žuvį. Iki to laiko jis turėtų lengvai išlaisvinti iš keptuvės ir paslysti. Toliau virkite dar 2–3 minutes, kol žuvies vidinė ertmė bus nepermatoma. Norėdami patikrinti, ar vidinė temperatūra prie kaulo yra 140 ° F/60 ° C. Vėl uždenkite, jei virti reikia daugiau laiko.

Atsargiai perkelkite žuvį į lėkštę. Jis toliau gamins maistą ir turėtų siekti 145 ° F/63 ° C, kai jis ilsisi. Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo jūsų žuvies dydžio, todėl termometro naudojimas yra tikslesnis.
Patarimo dėžutė!
Jei naudojate upėtakių filė, virimo laikas bus žymiai sutrumpintas. Įkaitinkite keptuvę, kol tik rūkysite, ir nuleiskite filė odos pusę žemyn. Nekutkite jo ir leiskite virti 2–3 minutes, kol susidarys pluta. Atsargiai apverskite filė ir iš kitos pusės – dar 1–2 minutes.
Virš vidutinės ugnies toje pačioje keptuvėje įpilkite česnako ir baltųjų skalūnų dalių. Virkite maždaug 10 sekundžių ir įpilkite padažo mišinio. Išmaišykite ir užvirkite.
Sumažinkite padažą maždaug 1 minutę, nuolat maišydami ir įpilkite žalių šukutės dalių ir sviesto.



Ištirpęs sviestas ir padažas pradeda troškinti, supilkite padažą ant žuvies.

Patiekite!

Kaip virti upėtakius (su česnako sojų sviestu!)
Sužinokite, kaip greitai virti visą upėtakį keptuvėje, kartu su skaniu keptuvės padažu iš česnako, sviesto ir sojos padažo.

Tarnauja: 2
Paruošimas: 20 minutės
Virkite: 20 minutės
Iš viso: 40 minutės
Instrukcijos
-
Sumaišykite padažą į dubenį, pridėdami cukraus, karšto vandens, sojos padažo, austrių padažo, vyno, sezamo aliejaus ir baltųjų pipirų.
-
Naudokite popierinį rankšluostį, kad žuvis išdžiūtų iš abiejų pusių, ir patrinkite žuvies ertmės vidų dideliu žiupsneliu druskos.
-
Įkaitinkite anglies plieno wok arba didelę keptuvę ant vidutinės stiprios ugnies, kol tik rūkysite, ir įpilkite aliejaus. Atsargiai padėkite žuvį ir leiskite 7 minutėms kepti iš pirmosios pusės-nejudinkite žuvies, kol ji suformuoja plutą ir lengvai išsiskiria (maždaug 5 minučių žymė). Pasiimkite keptuvę ir sukite aliejų aplink žuvį. Jei naudojate filė, leiskite jai virti 2–3 minutes, kol susidarys pluta.
-
Po 7 minučių žuvis apverskite žuvies mentele (arba pora mentelių!) Dar kartą nejudinkite jos, o šį kartą uždenkite keptuvę. Po 5 minučių patikrinkite žuvį. Iki to laiko jis turėtų lengvai išlaisvinti iš keptuvės ir paslysti. Toliau virkite dar 2–3 minutes, kol žuvies vidinė ertmė bus nepermatoma. Norėdami patikrinti, ar vidinė temperatūra prie kaulo yra 140 ° F/60 ° C. Vėl uždenkite, jei virti reikia daugiau laiko. Jei naudojate filė, viskas, ką jums reikia padaryti, tai 1–2 minutes.
-
Atsargiai perkelkite žuvį į lėkštę. Jis toliau gamins maistą ir turėtų siekti 145 ° F/63 ° C, kai jis ilsisi. Kepimo laikas skirsis priklausomai nuo jūsų žuvies dydžio, todėl termometro naudojimas yra tikslesnis.
-
Virš vidutinės ugnies toje pačioje keptuvėje įpilkite česnako ir baltųjų skalūnų dalių. Virkite maždaug 10 sekundžių ir įpilkite padažo mišinio. Išmaišykite ir užvirkite.
-
Sumažinkite padažą maždaug 1 minutę, nuolat maišydami ir įpilkite žalių šukutės dalių ir sviesto. Ištirpęs sviestas ir padažas pradeda troškinti, išjunkite ugnį ir supilkite padažą ant žuvies. Tarnauti.
Mitybos faktai
Kalorijos: 483Kcal (24%) Angliavandeniai: 5g (2%) Baltymas: 60g (120%) Riebumas: 23g (35%) Sočiųjų riebalų: 6g (30%) Polinesočiųjų riebalų: 6g Mononesočiųjų riebalų: 9g Trans riebalai: 0,3g Cholesterolis: 182mg (61%) Natris: 751mg (31%) Kalis: 1444mg (41%) Pluoštas: 0,4g (2%) Cukrus: 2g (2%) Vitaminas A: 411Iu (8%) Vitaminas C: 9mg (11%) Kalcis: 210mg (21%) Geležis: 2mg (11%)

