Kimchi koldūnai – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodos. Prašau perskaityti mano privatumo politiką.

Šie naminiai Kimchi koldūnai Susirašykite per 30 minučių su „Tangy Kimchi“, pikantiška kiauliena ir kramtomais saldžiųjų bulvių makaronais, suvyniotais į minkštą koldūnų odą. Kepkite iki auksinės ir traškios, jie yra lengvi, skanūs ir puikiai tinka dalytis. Patiekite su paprastu panardinimo padažu, ir jie netrukus nebebus!

Kimchi Mandu

Aš myliu visokius koldūnus-užvirtus (kaip mano kiauliena ir česnako koldūnai), garuose (patikrinkite mano garuose uždengtus koldūnus) arba keptuvę (negaliu suklysti su mano puodais)-jie visada atsitrenkė į vietą. Praėjusią savaitę šaldytuve turėjau šiek tiek likusio kimchi ir nusprendžiau jį paversti naminiu Kimchi koldūnai. Rezultatas? Puikus pikantiškos kiaulienos, kramtomo saldžiųjų bulvių makaronų ir aštraus, aštraus kimchi derinys. Jie buvo tokie geri, aš praradau skaičių, kiek aš valgiau!

Šie šuo Jus lengva padaryti ir suteikti linksmą korėjietišką posūkį į įprastą koldūnų rutiną. Puikiai tinka greitai užkandžiauti ar valgyti, jie yra drąsūs, patenkinti ir neįmanoma atsispirti. Išbandykite jiems ir mėgaukitės nauju mėgstamiausiu! Nepraleiskite mano patarimų ir gudrybių žemiau, kad padaryčiau geriausią Kiaulienos kimchi koldūnai Kiekvieną kartą!


Kuo šis receptas yra toks nenugalimas

Štai kodėl mano receptas yra būtinas bandymas ir grįšite daugiau-jis yra greitas, supakuotas su skoniu ir puikiai tinka bet kuriuo metu, kai trokštate kažko skanaus!

  • Paruoštas vos per 30 minučių. Taip, jūs perskaitėte tai teisingai – tai susiburia vos per 30 minučių! Greitas, lengvas ir puikiai tinka įtemptoms savaitės naktims. Ir geriausia dalis? Tai skanus būdas panaudoti likusį kimchi!
  • CRESCIJA lauke, sultingas viduje. Kepkite iki tobulai auksinės, šie koldūnai turi traškią dugną su švelniu, sultingu įdaru. „Tangy Kimchi“, pikantiškos kiaulienos ir kramtomųjų saldžiųjų bulvių makaronų derinys kiekvieną kąsnį daro rimtai!
  • Profesinė šaldikliui įtemptoms dienoms. Padarykite didelę partiją ir padėkite juos šaldiklyje! Jie gamina maistą tiesiai iš užšaldytų, todėl visada turėsite greitą, naminį patiekalą, paruoštą.

Ingredientai, kurių jums reikės

Kimchi koldūnų ingredientai.Kimchi koldūnų ingredientai.
  • Koldūnų įvyniojimai
  • Aliejus – naudokite daržovių ar rapsų aliejų.

Užpildymas

  • Korėjiečiai džiovinti saldžiųjų bulvių makaronai – ieškokite korėjietiškų saldžiųjų bulvių makaronų (dangmyeon) už tą kramtomą tekstūrą, tobulą koldūnuose. Bet jei jų nerandate, įprastiniai stikliniai makaronai padarys triuką – tiesiog žinokite, kad tekstūra bus šiek tiek kitokia.
  • Grožios kiauliena – aš labiau mėgstu maltą kiaulieną, kad būtų geriausias skonis, siekdama 80% lieknos iki 20% riebalų santykio (arba 70:30 dėl papildomo sultingumo). Žalioji vištiena yra puikus halalui skirtas pasirinkimas-naudokite be odos, be kaulų vištienos šlaunys švelniausioms, švelniausiems koldūnams.
  • Kimchi
  • Imbieras
  • Šukas
  • Aš esu padažas
  • Ryžių vynas – galite naudoti kinų ryžių vyną ar japonų maisto gaminimą, tačiau jei jų nerandate, sausas šeris veikia kaip puikus pakaitalas.
  • Sezamo aliejus
  • Balti pipirai
  • Druska

Panardinantis padažas

  • Kinijos juodas actas – aš naudojau kinišką juodąjį actą („Chinkiang“ prekės ženklą), tačiau japonų ponzu taip pat puikiai veikia kaip pakaitalas.
  • Šukas
  • Sezamo sėklos

Peržiūrėkite žemiau esančią recepto kortelę, kad gautumėte išsamią ingredientų informaciją.


Kaip pasigaminti kimchi koldūnus

Virkite saldžiųjų bulvių makaronus Kaip sako paketas. Kai jie bus baigti, nuplaukite juos po šaltu vandeniu, kad atvėsintumėte, tada nusausinkite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Dabar tiesiog duokite jiems greitą pjaustymą, kad juos būtų lengviau susimaišyti į įdarą – nieko išgalvotą, tiesiog mažesnius gabalus, kurie gražiai susimaišys!

Sumaišykite panardinamą padažą Įmesdami visus ingredientus į mažą dubenį ir gerai išmaišykite. Tai viskas! Tiesiog atidėkite jį, kol būsite pasirengę įsigilinti.

Mesti susmulkintus saldžiųjų bulvių makaronus į dubenį su likusiais įdaro ingredientais. Sumaišykite viską tikrai gerai, kol pasidarys gražu ir lipnus – štai kaip jūs žinote, kad tai paruošta!

„Kimchi Mandu“ užpildymas padėtas ant koldūnų įvyniojimų.„Kimchi Mandu“ užpildymas padėtas ant koldūnų įvyniojimų.

Laikas gaminti koldūnus! Paimkite koldūnų įvyniojimą ir padėkite jį į delną. Įdėkite maždaug pusę krūvos šaukšto įdaro į centrą – neperduokite jo, arba sandarinimas bus sudėtingas! Įmerkite pirštą į nedidelį vandens dubenį ir paleiskite jį aplink kraštus. Dabar sulankstykite jį per pusę, kad padarytumėte pusės mėnulio formą ir pradėtumėte prispausti, kad sukurtumėte 5-6 klostymus. Norėdami užsandarinti, paspauskite kraštus, kad užsandarintumėte, ir jums gera eiti!

Nevirę Kimchi koldūnai, išdėstyti ant pjaustymo lentos, paruoštos kepimui.Nevirę Kimchi koldūnai, išdėstyti ant pjaustymo lentos, paruoštos kepimui.

Įsitikinkite, kad tvirtai paspauskite ir užsandarinkite kraštus Taigi kepant niekas neišlieka. Padėkite gatavus koldūnus ant lėkštės, išklotos pergamento popieriumi – tai neleidžia jiems prilipti. Laikykitės tol, kol panaudosite visą įdarą.

Keptos kimchi koldūnai, patiekiami su panardintu padažu.Keptos kimchi koldūnai, patiekiami su panardintu padažu.

Įkaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje ant mažos iki vidutinės ugnies. Į keptuvę įdėkite apie 8 koldūnus, įsitikinkite, kad jie nėra perpildyti. Tegul jiems Susilaukkite, kol dugnai taps gražios auksinės rudos spalvosapie 2–3 minutes. Apverskite juos ir padarykite tą patį kitai pusei. Uždenkite keptuvę dangčiu, kol jie virkite, kad sugriebtų garą, ir laikykitės gražių ir švelnių. Pakartokite, kol visi jūsų koldūnai bus atlikti, tada patiekite juos šiltai su panardinimo padažu. Mėgaukitės!

Sulankstomas koldūno vadovas: Reikia pagalbos sulankstant? Peržiūrėkite Kaip apvynioti ir sulankstyti koldūnus Skyrius mano garintų koldūnų recepte, skirtas žingsnis po žingsnio nuotraukų vadovui! Taip pat galite žiūrėti šį koldūnų vyniojamąjį vaizdo įrašą iš Azijos koldūnų kulinarijos knygos autoriaus Andrea Nguyen.


Kiti būdai jį gaminti

  • Garintas: Skirkite savo garlaivį pergamento popieriumi ar kopūstų lapais, kad koldūnai nepriliptų. Išdėstykite juos vienu sluoksniu ir garuokite ant verdančio vandens 8–10 minučių, kol įvyniojimai šiek tiek permatomi. Tai suteikia švelnių, sultingų koldūnų su subtiliu kąsniu.
  • Virta: Užvirkite puodą vandens, tada švelniai įmeskite į koldūnus. Suteikite jiems maišyti, kad jie nesikištų. Kai jie plūduriuoja, leiskite jiems virti dar 2–3 minutes, tada išmeskite. Šis metodas palaiko juos lengvus, švelnius ir labai patenkinančius.
  • Keptas oras: Lengvai valykite arba purškite koldūnus aliejumi, tada kepkite ore 375 ° F (190 ° C) 8–10 minučių, perbraukdami pusiaukelėje. Jie išeina traškūs ir auksiniai.

Paslaptys tobulai kimchi mandu kiekvieną kartą

Čia yra mano išbandytos ir tikrintos patarimai, kurie padės jums kiekvieną kartą sukurti traškią, sultingą ir kvapnų kimchi mandu!

  • Man labiau patinka malta kiauliena su gražia 80/20 liesos ir riebalų santykis (arba 70/30, jei norite, kad jie būtų ypač sultingi), tačiau jei esate po halal alternatyvios alternatyvos, malta vištiena yra puikus pasirinkimas. Tiesiog būtinai eikite su be odos, be kaulų vištienos šlaunys, kad būtų švelniausi, kvapniausios koldūnai!
  • Aš visada pasirūpinu Išspauskite papildomą skystį iš kimchi Prieš pridėdami jį prie užpildymo. Tai neleidžia įvyniojimams pasidaryti šlapimosi ir padeda viskam laikytis teisingai.
  • Aš žinau, kad pagunda pridėti daugiau užpildymo, bet aš paprastai einu į krūvos šaukštelis kiekvienam įvyniojimui. Dėl perpildymo sandarinimas gali padaryti sudėtingą ir padidinti riziką, kad jie sprogo gaminant virimą. Laikykite tai tik geriausius rezultatus.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu padaryti šiuos koldūnus vegetariškai?

Taip. Išmeskite kiaulieną, kad sutrintų tofu ar grybus, ir pritvirtinkite pagardą pagal savo skonį. Kimchi ir saldžiųjų bulvių makaronai vis dar suteikia daugybę skonio.

Ar galiu padaryti šiuos koldūnus iš anksto?

Taip. Koldūnus galite pasidaryti į priekį ir laikyti juos šaldytuve iki 24 valandų prieš kepimą. Arba užšaldykite juos iki 3 mėnesių – nereikia atšildyti, tiesiog virkite tiesiai iš užšaldytų.

Kaip neleisti koldūnams prilipti prie keptuvės?

Prieš pridėdami koldūnus, įsigykite savo keptuvę gražią ir karštą su lengvu aliejaus sluoksniu. Negalima jų perpildyti ir leisk jiems keletą minučių sėdėti – neliečiate! Štai kaip jūs gaunate tą tobulą traškią dugną.

Kaip laikyti likusius?

Visus likučius laikykite hermetiškame inde šaldytuve iki 3 dienų. Norėdami gauti geriausią tekstūrą, pakartotinai pašildykite juos keptuvėje, kad juos traškai, arba tiesiog įliptumėte į mikrobangų krosnelę, jei jums trūksta laiko.

Kiek kalorijų vienai porcijai?

Šis receptas yra tik 259 kalorijos vienai porcijai.

Traški kiaulienos ir kimchi koldūnai.Traški kiaulienos ir kimchi koldūnai.

Ką tarnauti su kimchi koldūnais

Norėdami gauti sveiką patiekalą ir lengvą savaitės nakties vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas tiek, kiek aš. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir apsvarstykite galimybę suteikti jam 5 žvaigždučių įvertinimą. Norėdami gauti daugiau lengvų ir skanesnių receptų, ištirkite mano receptų rodyklę ir būkite atnaujinami, užsiprenumeravę mano informacinį biuletenį ir sekite mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“ naujiems atnaujinimams.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių pluta ant plokštelės, papuošti citrinų griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių pluta ant plokštelės, papuošti citrinų griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Virkite saldžiųjų bulvių makaronus pagal pakuotės instrukcijas. Išvaisę juos nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Grubiai supjaustykite makaronus į trumpas sruogas.

  • Paruoškite panardinimo padažą, sujungdami visus ingredientus į mažą dubenį. Atidėti.

  • Sumaišykite susmulkintus saldžiųjų bulvių makaronus su likusiais užpildymo ingredientais. Gerai išmaišykite, kol įdaras bus lipnus ir kruopščiai sumaišytas.

  • Norėdami surinkti koldūnus, įdėkite įvyniojimo gabalą į delną ir šaukštą 1/2 krūvos šaukštą užpildymo ant įvyniojimo centro. Neužpildykite. Įmerkite rodomąjį pirštą į nedidelį vandens dubenį ir sudrėkinkite išorinius įvyniojimo kraštus. Sulenkite koldūną, kad susidarytumėte pusmėnulio formą, tada suspauskite, kad sukurtumėte apie 5-6 klostymus.

  • Stipriai paspauskite ir užsandarinkite. Išdėkite apvyniotus koldūnus ant plokštelės, išklotos pergamento popieriumi, kad jie nepriliptų prie plokštelės dugno. Pakartokite aukščiau pateiktus veiksmus, kol užpildymas bus naudojamas.

  • Šiek tiek aliejaus įkaitinkite mažoje keptuvėje arba keptuvėje ant mažos iki vidutinės ugnies. Išdėstykite 8 koldūnus į keptuvę ar keptuvę ir keptuvę, kol dugnai pasidarys šviesiai rudos, maždaug 2–3 minutes. Apverskite juos ir kepkite kitoje pusėje, kol virimas keps keptuvę ar keptuvę dangčiu, kepdami. Pakartokite šį procesą, kol visi koldūnai bus paruošti. Patiekite koldūnus šiltai su panardintu padažu.

  • Man labiau patinka malta kiauliena su gražia 80/20 liesos ir riebalų santykis (arba 70/30, jei norite, kad jie būtų ypač sultingi), tačiau jei esate po halal alternatyvios alternatyvos, malta vištiena yra puikus pasirinkimas. Tiesiog būtinai eikite su be odos, be kaulų vištienos šlaunys, kad būtų švelniausi, kvapniausios koldūnai!
  • Aš visada pasirūpinu Išspauskite papildomą skystį iš kimchi Prieš pridėdami jį prie užpildymo. Tai neleidžia įvyniojimams pasidaryti šlapimosi ir padeda viskam laikytis teisingai.
  • Aš žinau, kad pagunda pridėti daugiau užpildymo, bet aš paprastai einu į krūvos šaukštelis kiekvienam įvyniojimui. Dėl perpildymo sandarinimas gali padaryti sudėtingą ir padidinti riziką, kad jie sprogo gaminant virimą. Laikykite tai tik geriausius rezultatus.

Tarnavimas: 8žmoniųAr Kalorijos: 259KcalAr Angliavandeniai: 36gAr Baltymas: 11gAr Riebumas: 7gAr Sočiųjų riebalų: 2gAr Polinesočiųjų riebalų: 1gAr Mononesočiųjų riebalų: 3gAr Cholesterolis: 25mgAr Natris: 629mgAr Kalis: 151mgAr Pluoštas: 1gAr Cukrus: 0,2gAr Vitaminas A: 24IuAr Vitaminas C: 0,4mgAr Kalcis: 36mgAr Geležis: 2mg

Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Egg Foo Young (The Restaurant Way!)

Mišrios uogų bandelės su saldžių viršūnių receptu