Troškinta vištiena – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Šis paprastas troškinta vištiena Receptas su morkomis ir grybais yra apie puikų skonį su minimaliomis pastangomis. Sultinga, švelni vištiena, troškinta su sočiomis daržovėmis, suteikia malonų vienos keptuvės patiekalą, puikiai tinkantį bet kuriai savaitės dienai.

Paprastas troškintos vištienos receptas

Atvėsus orams užsimanau paprasto patiekalo troškinta vištiena su grybais, morkomis ir pomidorais. Tai didžiausias komforto maistas.

Man patinka gaminti maistą, bet, kaip ir visi kiti, nesu gerbėjas dėl to, kad ant viryklės (ir mano rankos) išsitaškytų aliejus, riebūs virtuvės paviršiai, stalviršiai ir grindys. Būdamas švarus keistuolis, kiekvieną kartą gamindamas maistą išvalau visą virtuvę. Nesmagu.

Už tai paprastas troškintos vištienos receptasAš naudoju vištienos ketvirčius – blauzdeles ir šlaunis kartu. Kiekvienas ketvirtis puikiai tinka vienai porcijai ir nereikia kapoti ar pjaustyti. Tiesiog paprasta, lengva ir visiškai be rūpesčių. Rezultatas buvo nepaprastai skanus – traškus išorėje ir švelnus viduje. Be to, mano virtuvė išliko švari, be netvarkingų purslų. Būtinai peržiūrėkite toliau pateiktus patarimus, kad šis receptas būtų tobulas kiekvieną kartą!


Kodėl man patinka šis receptas

Paprastas troškintos vištienos receptas su vištienos ketvirčiais ir grybais, pomidorais ir morkomis.Paprastas troškintos vištienos receptas su vištienos ketvirčiais ir grybais, pomidorais ir morkomis.
  • Raminantys skoniai. Puikiai dera švelni vištiena, sultingi grybai, saldžios morkos ir pomidorų gaivumas. Kiekvienas kąsnis yra tarsi šiltas, guodžiantis apkabinimas, o troškinimas tikrai išryškina visus skanius skonius.
  • Subalansuota ir sveika. Su liesa vištiena, šviežiomis daržovėmis ir sultiniu, kuriame mažai natrio, tai yra sveikas maistas, kuriame negailima skonio ir patogumo.
  • Paprasta ir be rūpesčių. Man patinka su vištienos ketvirčiais, man nereikia nieko pjaustyti ar pjaustyti. Viskas apie pagardinimą ir gaminimą – tiesiog paprasta ir paprasta, be vargo.
  • Viena keptuvė, jokios netvarkos. Esu apie švarią virtuvę ir nekenčiu visur susidoroti su aliejaus taškymais. Šis troškintos vištienos receptas kepamas vienoje keptuvėje, todėl man nereikia jaudintis, kad išvalysiu netvarką visoje viryklėje, užpakalinėje dalyje ir grindyse.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai troškintai vištienai.Ingredientai troškintai vištienai.
  • Vištiena – aš naudojau vištienos kojelių ketvirčius, bet jei norite, galite lengvai pakeisti vištienos šlaunelėmis arba kulšelėmis.
  • Druska
  • Juodieji pipirai
  • Aliejus – naudojau alyvuogių aliejų, bet galima ir augalinį ar rapsų aliejų, jei tokį turi po ranka.
  • Askaloniniai česnakai
  • Morkos
  • Grybai – naudojau šitake grybus, bet drąsiai keiskite juos cremini arba baltaisiais grybais.
  • Vištienos sultinys – naudojau mažai natrio turintį vištienos sultinį.
  • Vyšniniai pomidorai
  • Petražolės – galite jas pakeisti šviežiu baziliku arba čiobreliais.

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti troškintą vištieną

Keptuvėje pagardinti vištienos kojų ketvirčiai.Keptuvėje pagardinti vištienos kojų ketvirčiai.

Gerai, pirmieji dalykai: pagardinkite vištieną su geru žiupsneliu druskos ir juodųjų pipirų. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, tada supilkite aliejų. Kai ji įkaista, į keptuvę įmeskite vištieną. Turėtumėte išgirsti malonų šnypštimą!

Vištienos kojų ketvirčiai keptuvėje, uždengti dangčiu.Vištienos kojų ketvirčiai keptuvėje, uždengti dangčiu.

Kai vištienos dugnas pradeda gražiai apskrusti, paimkite dangtį ir uždenkite keptuvę. Dangtis padeda išlaikyti purslus, bet vis tiek leidžia garams išeiti, todėl viskas iškepa tolygiai. Tai tarsi mažas magiškas triukas, padedantis išlaikyti jūsų virtuvę švarią!

Auksinė, traški vištiena keptuvėje.Auksinė, traški vištiena keptuvėje.

Kepkite vištieną maždaug 5 minutes arba tol, kol išorė įgaus auksinę, traškią spalvą. Tada apverskite ir leiskite kitai pusei taip pat apskrusti. Tu nori abi pusės gražios ir auksinės– čia visas skonis!

Keptuvėje apkepta vištiena su grybais, morkomis, askaloniniais česnakais ir vištienos sultiniu.Keptuvėje apkepta vištiena su grybais, morkomis, askaloniniais česnakais ir vištienos sultiniu.

Kai vištiena paruduos, išimkite ją iš keptuvės ir atidėkite į šalį. Dabar paimkite šaukštą ir nubraukite visas tas rudas gabalėles apačioje – jos kupinos skonio! Tada į keptuvę įpilkite dar šiek tiek alyvuogių aliejaus įmeskite askaloninius česnakus, morkas ir grybus. Leiskite viskam virti maždaug minutę, tiek, kad jis būtų gražus ir kvapnus. Tada vėl sudėkite vištieną ir supilkite vištienos sultinį.

Troškinta vištiena su grybais, morkomis ir vyšniniais pomidorais keptuvėje.Troškinta vištiena su grybais, morkomis ir vyšniniais pomidorais keptuvėje.

Dabar uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Leisk troškinkite apie 45 minutesarba tol, kol vištiena taps graži ir minkšta. Nepamirškite iki pusės vištienos apversti, kad ji iškeptų tolygiai! Artėjant pabaigai, suberti vyšninius pomidorusvėl uždenkite ir leiskite virti dar 5 minutes. Paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite dar trupučiu druskos. Tada ant viršaus pabarstykite šviežių petražolių, išjunkite ugnį ir iškart patiekite. Mėgaukitės!


Puikiai kvepiančios troškintos vištienos paslaptys

  • Šiam receptui man patinka naudoti vištienos kojų ketvirčius. Oda gražiai traška, o mėsa išlieka sultinga ir minkšta. Be to, gabalėliai su kaulais suteikia dar daugiau skonio!
  • Visada stengiuosi, kad aukso ruda plutelė būtų ant abiejų vištienos pusių. Tai suteikia tiek daug skonio ir tikrai nustato viso patiekalo toną.
  • Man patinka pridėti askaloninius česnakus, morkas ir grybus. Jie ne tik suteikia daug skonio, bet ir sukuria skanų pagrindą vištienai troškinti. Prieš įdėdamas vištieną ir sultinį, aš juos patroškinu minutę – tada iš tikrųjų pradeda įvykti magija.
  • Išmokau neskubinti šio žingsnio! Kepant ant silpnos ugnies vištiena tampa itin švelni ir skani. Patikėk manimi, laukti verta.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu naudoti vištienos krūtinėlę pagal šį receptą?

Nerekomenduočiau naudoti vištienos krūtinėlės troškinimui. Nors galite jį naudoti, jei reikia, manau, kad gabalėliai su kaulais, ant odos, pavyzdžiui, vištienos šlaunelės, vištienos kulšelės ar kojų ketvirčiai, veikia daug geriau. Oda ir kaulas tikrai padeda išlaikyti vištieną sultingą ir minkštą, o vištienos krūtinėlės gali greičiau išdžiūti troškinimo metu.

Ar galiu naudoti įprastą vištienos sultinį, o ne mažai natrio?

Taip, galite naudoti įprastą vištienos sultinį, tačiau būkite atsargūs su druska, nes ji paprastai būna sūresnė. Siūlyčiau reguliuoti prieskonius, o įpylus sultinio paragauti, kad jis būtų tinkamas.

Kaip sužinoti, kada vištiena baigta kepti?

Vištiena yra paruošta, kai ji graži ir minkšta, o mėsa lengvai atsitraukia nuo kaulo. Jei nesate tikri, visada galite patikrinti mėsos termometrą – 165 °F (74 °C) yra tinkamiausia vieta visiškai iškeptai vištienai.

Ar pagal šį receptą galiu naudoti lėtą viryklę?

Taip! Jei norite naudoti lėtą viryklę, pirmiausia kepkite vištieną keptuvėje, tada perkelkite į lėtą viryklę su daržovėmis ir sultiniu. Virkite ant silpnos ugnies apie 4-6 valandas, kol vištiena taps graži ir minkšta.

Koks yra geriausias būdas laikyti likučius?

Atvėsinkite vištieną ir laikykite ją sandariame inde. Šaldytuve jis laikysis iki 3 dienų arba užšaldytas iki 3 mėnesių. Įpilkite šiek tiek troškinimo skysčio, kad kaitintumėte daugiau!

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 352 kalorijos vienoje porcijoje.

Švelni ir sultinga troškinta vištienos šlaunelė juodoje lėkštėje.Švelni ir sultinga troškinta vištienos šlaunelė juodoje lėkštėje.

Ką patiekti su troškinta vištiena

Norėdami pavalgyti ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Vištieną pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Įdėkite vištieną į keptuvę.

  • Kai tik vištiena pradės skrudinti, uždenkite keptuvę dangčiu. Dangtis sulaiko purslus, leisdamas išeiti garams ir cirkuliuoti orui.

  • Toliau kepkite vištieną keptuvėje apie 5 minutes arba tol, kol paviršius taps rudas ir traškus. Tada apverskite vištieną ir apkepkite kitą pusę, kol abi pusės taps auksinės rudos spalvos.

  • Vištieną perkelkite iš keptuvės. Keptuvėje nulupkite rudas gabalėlius, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, o po to – askaloninius česnakus, morkas ir grybus. Troškinkite ingredientus apie 1 minutę, tada sudėkite vištieną ir supilkite vištienos sultinį.

  • Uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Vištieną troškinkite apie 45 minutes arba tol, kol ji pasieks norimą iškepimą. Kepimo metu vištieną būtinai apverskite į kitą pusę. Pabaigoje sudėkite vyšninius pomidorus, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 5 minutes. Pagardinkite druska pagal skonį, papuoškite kapotomis petražolėmis, išjunkite ugnį ir patiekite iš karto.

  • Šiam receptui man patinka naudoti vištienos kojų ketvirčius. Oda gražiai traška, o mėsa išlieka sultinga ir minkšta. Be to, gabalėliai su kaulais suteikia dar daugiau skonio!
  • Visada stengiuosi, kad aukso ruda plutelė būtų ant abiejų vištienos pusių. Tai suteikia tiek daug skonio ir tikrai nustato viso patiekalo toną.
  • Man patinka pridėti askaloninius česnakus, morkas ir grybus. Jie ne tik suteikia daug skonio, bet ir sukuria skanų pagrindą vištienai troškinti. Prieš įdėdamas vištieną ir sultinį, aš juos patroškinu minutę – tada iš tikrųjų pradeda įvykti magija.
  • Išmokau neskubinti šio žingsnio! Kepant ant silpnos ugnies vištiena tampa itin švelni ir skani. Patikėk manimi, laukti verta.

Patiekimas: 3žmonių, Kalorijos: 352kcal, Angliavandeniai: 21g, Baltymai: 20g, Riebalai: 22g, Sotieji riebalai: 5g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 10g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 94mg, Natris: 167mg, Kalis: 876mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 10g, Vitaminas A: 13886TV, Vitaminas C: 19mg, Kalcis: 62mg, Geležis: 2mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Bacardi paaukoja 100 000 USD Amerikos Raudonojo Kryžiaus Kalifornijos pagalbos pastangoms

Skanus ir spalvingas skanėstas –