Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Nastartaip pat žinomas kaip ananasų suktinukaiyra vienas iš mano mėgstamiausių skanėstų Naujiesiems Mėnulio metams! Šie sviestiniai, tirpstantys burnoje pyragaičiai pripildyti saldžios ir aštraus ananasų uogienės ir yra būtini per kinų Naujųjų metų šventes. Jie turtingi, skanūs, juos taip smagu gaminti ir dalintis!
Nastar tortas
Nastar arba Kue Nastar (Bahasa Indonesia) yra vienas iš mano visų laikų mėgstamiausių skanėstų, ypač per kinų Naujuosius metus! Tai sviestinis, tirpstantis burnoje pyragas, užpildytas saldžiu ananasų uogiene. Tos sodrios, sluoksniuotos plutos ir aštraus ananasų įdaro derinys yra tiesiog nenugalimas.
Man patinka gaminti šiuos mažus, kąsnio dydžio brangakmenius, dažnai formuojamus į mažus apvalius arba ovalus, ir patepti juos kiaušinių plovimu, kad gautumėte auksinę, blizgančią apdailą. Jie labai patinka, o kai juos išbandysite, tiesiog negalite sustoti.
Kinų Naujieji Metai jau visai šalia, ir aš tikiu, kad daugelis iš jūsų, kurie švenčia, buvo užsiėmę kepimu, naujų drabužių ir batų pirkimu ir pasiruošimu didžiajai šventei. Aš savo virtuvėje kėliau audrą, gaminu ir kinų Naujųjų metų gėrybes, tokias kaip žemės riešutų sausainiai, maži pavasariniai suktinukai ir kt.
Šį receptą sužinojau iš savo draugo Medano (Jun iš Indochine Kitchen), kuris pasidalino geriausio nastar (ananasų suktinukais) gaminimo paslaptimis. Vietoj įprastų ananasų pyragų ar ananasų sausainių šiais metais pabandykite pasigaminti šiuos nuostabius nastar ananasų suktinukus. Patikėkite manimi, būsite apdovanoti daugybe šių nuostabių pyragaičių!
Ananasų suktinukai


Ananasų pyragaičiai būna įvairių formų, tačiau Indonezijos ananasų suktinukai yra savotiška klasė – puikūs ir be galo nuostabūs.
Tešla minkšta ir trapi, o ananasų įdaras sodrus ir kvapnus. Suformuoti į elegantiškus mažus ritinėlius ir aptepti auksiniu kiaušiniu, jie turi blizgančią, gražią apdailą, kuri puikiai tinka naujiems mėnulio metams.
Šie „nastar“ suktinukai yra neįtikėtinai sviestiniai, trapūs ir be galo skanūs, puikiai derinantys saldumą ir sodrumą. Jie yra toks nenugalimas skanėstas – negalėjau nustoti jų valgyti!
Kaip padaryti Nastar
Įspėjimas – prireiks šiek tiek laiko, kad „nastar“ būtų sukurta nuo nulio. Bet nesijaudinkite, tai labai smagu! Be to, tai puikus būdas įtraukti visą šeimą gaminant didelę šio šventinio skanėsto partiją.


Pirmiausia pagaminkime ananasų uogienės įdarą. Plakite ananasus maždaug 10 sekundžių, kol pasidarys vientisa, bet šiek tiek tekstūra, tada perkelkite į nepridegantį puodą. Suberkite cukrų, gvazdikėlius, cinamono lazdelę ir virkite ant vidutinės-mažos ugnies maišydami, kol skystis išgaruos ir susidarys auksinė uogienė. Leiskite atvėsti arba paruoškite dieną į priekį ir laikykite šaldytuve!


Dažnai užduodami klausimai
Šis receptas yra tik 638 kalorijos vienoje porcijoje.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Neleiskite ekranui užtemti
-
Elektriniu trintuvu plakite ananasus apie 10 sekundžių arba iki vientisos masės, išlaikant nedidelę tekstūrą. Ananasus perkelkite į nepridegantį puodą.
-
Į puodą suberkite cukrų, gvazdikėlius ir cinamono lazdelę ir virkite ananasus ant vidutinės arba silpnos ugnies kelias valandas nuolat maišydami, kol skystis išgaruos ir susidarys auksinė uogienė. (Naudodami nepridegantį puodą išvengsite degimo.) Išjunkite ugnį, paskleiskite uogienę ir leiskite atvėsti. Uogienę galite paruošti dieną iš anksto ir laikyti šaldytuve.
-
Du kartus persijokite miltus, cukrų, pieno miltelius ir kukurūzų miltus. Naudodami standųjį maišytuvą (arba rankinį maišytuvą), sutrinkite sviestą ir cukrų iki vientisos masės, šviesios ir purios masės. Po vieną sudėkite kiaušinių trynius, po kiekvieno įdėjimo toliau gerai plakdami. Palaipsniui suberkite miltų mišinį ir plakite mažu greičiu naudodami mentelės priedą, kol viskas gerai susimaišys.
-
Vienu metu dirbkite su 50 g (apie 1¾ oz.) tešlos. Tešlą iškočiokite tarp dviejų plastiko lakštų, kad susidarytų plonas sluoksnis (žr. Indochine Kitchen, kur rasite nuoseklų vadovą). Ant tešlos viršaus uždėkite ananasų uogienę, tada tešlą iškočiokite, kad uogienė visiškai apgaubtų.
-
Tešlą supjaustykite žirklėmis į 4 cm (1,5 colio) ilgio ritinėlius. Išdėliokite ananasų suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Šiuo metu įkaitinkite orkaitę iki 150°C (300°F). Sumaišykite kiaušinių plovimo ingredientus, kol gerai susimaišys. Mažu konditeriniu šepetėliu du kartus aptepkite ananasų suktinukų viršūnes kiaušinių plovimo mišiniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos, apie 15-20 minučių. Leiskite suktinukams atvėsti, tada laikykite juos sandariuose induose.
Pagal šį receptą galite gaminti norimos formos ananasų pyragus, o ne šiame recepte nurodytus ananasų suktinukus.
Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 638kcal, Angliavandeniai: 291g, Baltymai: 16g, Riebalai: 50g, Sotieji riebalai: 29g, Cholesterolis: 361mg, Natris: 62mg, Pluoštas: 9g, Cukrus: 215g
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.