Kepti ryžiai krabais – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Krabuose kepti ryžiai yra kvapnus patiekalas, užpildytas švelnia krabų mėsa, puriais kiaušiniais ir puikiai virtais ryžiais. Tai lengva Tailandietiškuose krabuose kepti ryžiai receptas yra greitai paruošiamas ir kaip atkeliavo iš jūsų mėgstamos Tailando vietos!

Tailandietiški krabų kepti ryžiai

Jei valgėte kiniškus keptus ryžius, tai tailandietiški kepti ryžiai jus sugadins! Kinietiški kepti ryžiai yra pikantiški ir švelnūs, su sojos padažu, paprastomis daržovėmis, tokiomis kaip žirniai ir morkos, ir skanus rūkytas wok skonis.

Kita vertus, tailandietiški kepti ryžiai yra apie drąsius, ryškius skonius. Pagaminta iš kvapiųjų jazminų ryžių, tai puikus pikantiško, saldaus, aštraus ir kartais aštraus balansas dėl žuvies padažo, cukraus, laimo ir čili. Paprastai patiekiama su laimo griežinėliais, pomidorų skiltelėmis ir žuvies padažu su čili arba nam pla prik-Patikėk manimi, tu norėsi tai išbandyti!


Tailandietiškų keptų ryžių savybės

Skirtumas tarp kiniškų keptų ryžių ir tailandietiškų keptų ryžių.Skirtumas tarp kiniškų keptų ryžių ir tailandietiškų keptų ryžių.

Kiniški kepti ryžiai ir tailandietiški kepti ryžiai skiriasi skoniais, ingredientais ir pateikimu. Štai penkios pagrindinės priežastys, kodėl man tai patinka!

  • Ryžiai: Man patinka kvepiantys jazminų ryžiai, kurie yra šiek tiek lipnūs ir aromatingi.
  • Skonis: Pikantiškas, saldus, aštrus ir aštrus balansas su žuvies padažu, sojos padažu, tailandietiška čili ir citrina.
  • Aromatas: Apima česnaką, laiškinį svogūną ir kalendrą.
  • Baltymai: Dažnai gaminamas su krevetėmis, krabų mėsa ar vištiena.
  • Garnyras ir priedai: Šviežios žaliosios citrinos skiltelės, pomidorai ir agurko griežinėliai suteikia gaivią tekstūrą, o „Nam Pla Prik“ suteikia jaudinančio potraukio patiekalui užbaigti.

Krabų keptų ryžių receptas

Krabuose kepti ryžiai, pagaminti iš virtų ryžių, kiaušinių ir krabų mėsos.Krabuose kepti ryžiai, pagaminti iš virtų ryžių, kiaušinių ir krabų mėsos.

Labai džiaugiuosi galėdamas pasidalinti šiuo receptu su jumis! Mano krabuose keptuose ryžiuose yra daug saldžios, sūrios krabų mėsos – tokia, kokia man patinka. Krabas suteikia ryžiams tiek daug natūralaus skonio, kad man tereikia šiek tiek lengvo sojos padažo ir žuvies padažo, kad jį pagardinčiau. Tai nepaprastai lengva pagaminti ir juokingai skanu!

Jei mėgstate ir krabus, ir keptus ryžius, turite išbandyti šį. Aroy mama– taip skanu tajų kalba! Peržiūrėkite toliau pateiktus patarimus, kad kiekvieną kartą gautumėte tobulus tailandietiškus keptus ryžius su krabais.


Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai krabuose keptiems ryžiams.Ingredientai krabuose keptiems ryžiams.
  • Viendieniai ryžiai – vienadieniai ryžiai puikiai tinka keptiems ryžiams, nes jie yra sausesni ir gražiai apkepa, netapdami purūs. Jei neturite likučių, tiesiog išvirkite šviežių ryžių, paskleiskite, kad atvėstų, ir įdėkite į šaldytuvą kelioms valandoms arba nakčiai.
  • Aitriosios paprikos iš paukščio skrydžio – jei nerandate čili iš paukščio skrydžio, šviežios tailandietiškos raudonosios čili gali tikti!
  • Žuvies padažas
  • Aliejus – naudokite augalinį arba rapsų aliejų.
  • Česnakai
  • Lengvas sojos padažas
  • Kiaušiniai
  • Krabų mėsa – šviežiai nuskinta krabų mėsa yra tinkamas būdas. Nors šaldyta krabų mėsa veikia puikiai, norėjau pagaminti kuo geresnį patiekalą, todėl neskubėjau išvirti krabų, atšaldyti jį šaldytuve ir kantriai rinkti visą mėsą iš lukštų. Jei norite pigesnio varianto (nors jis nebus toks autentiškas), galite naudoti krabo imitaciją (surimi).
  • Baltieji pipirai
  • Svogūnėliai
  • Cilantro lapai
  • Kalkių pleištai
  • Agurkų griežinėliai
  • Pomidorų skiltelės

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti krabų keptus ryžius

Kepti ryžiai su krabų mėsa ant serviravimo lėkštės. Kepti ryžiai su krabų mėsa ant serviravimo lėkštės.

Pirma, sulaužykite naktinius ryžius rankomis ar šaukštu, kad atsikratytumėte gumulėlių. Dėl Nam Pla Priktiesiog susmulkinkite čili ir supilkite į nedidelę lėkštę. Tada supilkite žuvies padažą ir greitai išmaišykite. Kol kas atidėkite jį į šalį.

Įkaitinkite wok keptuvę ant aukštos temperatūros, kol ji taps graži ir karšta. Tada įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkaista, suberti česnaką ir maišydami kepkite, kol taps šviesiai rudos spalvos ir nuostabiai kvepės. Kitas, mesti ryžius ir gerai išmesti mentele. Įpilkite šviesaus sojų padažo ir žuvies padažotada toliau maišykite, kol viskas gražiai susimaišys.

Gerai, dabar mentele nustumkite visus ryžius į vieną wok keptuvės pusę. Į tuščią pusę įpilkite likusio aliejaus (apie 1/2 šaukšto), tada supilkite išplaktus kiaušinius. Leiskite jiems virti ir šiek tiek pastovėti, tada mentele užlenkite ryžius ant kiaušinių. Palaukite maždaug minutę, tada viską išmaišykite, sulaužydami kiaušinius į mažesnius gabalėlius, kad jie gražiai susimaišytų su ryžiais.

Dabar įmeskite į krabų mėsą ir toliau maišydami kepkite. Dėl krabo ryžiai gali šiek tiek sušlapti, bet tiesiog laikykite, kol ryžiai įgaus gražią skrudintą, purią tekstūrą. Pabarstykite baltaisiais pipirais ir suberkite svogūnus– dar kelis kartus pamaišyk. Tada išpilkite ir papuoškite šviežiais kalendros lapeliais. Nepamirškite patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais, agurko griežinėliais, pomidorų griežinėliais ir griežinėliais pjaustytų čili žuvies padaže, kad gautumėte papildomą efektą!


Geriausių krabų keptų ryžių paslaptys

  • Norėdami gauti geriausią keptų ryžių tekstūrą, būtinai naudokite per naktį ryžius – išvirkite išvakarėse ir laikykite šaldytuve. Tai padeda sumažinti drėgmę, todėl kepti ryžiai tampa gražūs ir purūs, o ne permirkę.
  • Kalbant apie sojų padažą, rinkitės šviesų sojų padažą (šviesesnės spalvos). Dėl tobulo skonio rekomenduoju Healthy Boy Thai lengvą sojų padažą. Nenaudokite tamsių sojų padažų, pavyzdžiui, japoniškų ar kiniškų veislių, nes jie neduos geriausio rezultato. Jei nerandate prekės ženklo Healthy Boy, taivanietiškas Kimlan lengvas sojų padažas yra puiki alternatyva!
  • Jūs negalite pagaminti autentiško tailandietiško maisto be žuvies padažo; tik apšlakstymas prideda tiek gilumo keptiems ryžiams.
  • Aš visada stumiu ryžius į vieną wok pusę, o kiaušinius plaku kitoje pusėje. Taip kiaušiniai išliks purūs ir tolygiai susimaišys su ryžiais.
  • Leidžiau ryžiams šiek tiek paskrudinti wok keptuvėje. Šiek tiek anglies prideda dūmo skonio, kuris pakelia keptus ryžius į kitą lygį.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu naudoti kitos rūšies ryžius?

Rekomenduoju pasilikti prie jazminų ryžių dėl jų kvapnios, purios tekstūros. Bet jei turite kitos rūšies ilgagrūdžių ryžių, tai taip pat tiks – tiesiog venkite trumpagrūdžių ryžių, pavyzdžiui, suši ryžių, korėjietiškų ryžių ar Calrose ryžių. Visiškai praleiskite lipnius ryžius, tai neveiks.

Ar galiu naudoti ruduosius ryžius vietoj baltųjų ryžių?

Jei tikrai norite, galite naudoti ruduosius ryžius, bet šio recepto nerekomenduočiau. Rudieji ryžiai yra tankesnės tekstūros ir užtrunka ilgiau virti, todėl jie neduos tų lengvų, purių keptų ryžių, kurių ieškote.

Ar galiu padvigubinti receptą?

absoliučiai! Tiesiog įsitikinkite, kad turite pakankamai didelę keptuvę arba wok, kad viskas iškeptų tolygiai. Jei ne, visada galite virti porcijomis.

Kaip laikyti likučius?

Jei turite likučių, tiesiog laikykite juos sandariame inde šaldytuve 2–3 dienas. Kai būsite pasiruošę šildyti, švelniai darykite tai keptuvėje su trupučiu aliejaus ar vandens, kad neišdžiūtų.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra 973 kalorijos porcijoje.

Šaukštas keptų ryžių su krabų mėsa. Šaukštas keptų ryžių su krabų mėsa.

Ką patiekti pagal šį receptą

Norėdami pavalgyti tailandietišką maistą ir lengvai pavalgyti savaitės vakarienę, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Naktį ryžius sulaužykite rankomis arba šaukštu, kad atsikratytumėte gumulėlių. Paruoškite Nam Pla Prik mažoje lėkštėje sumaišydami supjaustytą čili ir žuvies padažą. Atidėkite į šalį.

  • Įkaitinkite wok keptuvę ant stiprios ugnies. Kai wok keptuvė visiškai įkaista, įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Kai aliejus įkaista, suberkite česnaką ir maišydami pakepinkite iki šviesiai rudos ir aromatingos. Įdėkite ryžius į wok ir mentele išmeskite ir išmaišykite. Įpilkite šviesaus sojų padažo ir žuvies padažo ir toliau maišykite, kol gerai susimaišys su ryžiais.

  • Mentele stumkite visus ryžius į vieną wok keptuvės pusę. Į wok keptuvę įpilkite likusį 1/2 šaukšto aliejaus ir supilkite išplaktus kiaušinius. Leiskite kiaušiniams virti ir trumpam pastovėti. Tada mentele užlenkite ryžius ant kiaušinių. Palaukite maždaug 1 minutę, tada toliau maišykite, sulaužydami kiaušinius į mažesnius gabalėlius, kad jie tolygiai pasiskirstytų ryžiuose.

  • Įmaišykite krabų mėsą ir toliau maišydami kepkite. Dėl krabų mėsos kepti ryžiai gali šiek tiek sušlapti. Vis maišydami kepkite, kol ryžiai šiek tiek apskrus ir taps purūs. Suberkite baltųjų pipirų miltelius ir laiškinius svogūnus ir keletą kartų pamaišykite. Tada supilkite keptus ryžius ir papuoškite kalendros lapeliais. Patiekite su laimo griežinėliais, agurko griežinėliais, pomidorų griežinėliais ir griežinėliais pjaustytais čili žuvies padaže.

Krabų mėsą rinkau iš 1,5 svaro Dungeness krabo, iš kurio gaunama 6 uncijos krabų mėsa.

  • Norėdami gauti geriausią keptų ryžių tekstūrą, būtinai naudokite per naktį ryžius – išvirkite išvakarėse ir laikykite šaldytuve. Tai padeda sumažinti drėgmę, todėl kepti ryžiai tampa gražūs ir purūs, o ne permirkę.
  • Kalbant apie sojų padažą, rinkitės šviesų sojų padažą (šviesesnės spalvos). Dėl tobulo skonio rekomenduoju Healthy Boy Thai lengvą sojų padažą. Nenaudokite tamsių sojų padažų, pavyzdžiui, japoniškų ar kiniškų veislių, nes jie neduos geriausio rezultato. Jei nerandate prekės ženklo Healthy Boy, taivanietiškas Kimlan lengvas sojų padažas yra puiki alternatyva!
  • Prisiekiu žuvies padažu dėl to autentiško tajų skonio. Vien apipurškimas prideda keptiems ryžiams gilumo.
  • Aš visada stumiu ryžius į vieną wok pusę, o kiaušinius plaku kitoje pusėje. Taip kiaušiniai išliks purūs ir tolygiai susimaišys su ryžiais.
  • Leidžiau ryžiams šiek tiek paskrudinti wok keptuvėje. Šiek tiek anglies prideda dūmo skonio, kuris pakelia keptus ryžius į kitą lygį.

Patiekimas: 2žmonių, Kalorijos: 973kcal, Angliavandeniai: 154g, Baltymai: 32g, Riebalai: 23g, Sotieji riebalai: 3g, Polinesotieji riebalai: 6g, Mononesotieji riebalai: 13g, Transriebalai: 0.1g, Cholesterolis: 187mg, Natris: 3070mg, Kalis: 561mg, Pluoštas: 4g, Cukrus: 2g, Vitaminas A: 487TV, Vitaminas C: 20mg, Kalcis: 138mg, Geležis: 4mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Mūsų savaitės gėrimas yra TÖST obuolys TÖSTED

Pusryčių kiaušinių kepimas –