Troškinti kiaušiniai su makaronais – patiekalas, kurio nebūtinai rasite niekur kitur. Tai daugiau idėja nei patiekalas!
Kepkite kiaušinienę padaže su daržovėmis ir aromatinėmis medžiagomis, o pikantiškas mišinys patiekiamas ant makaronų. Tai nebrangūs pusryčiai, pietūs ar vakarienė, kurių baltymai, daržovės ir angliavandeniai yra įtraukti į vieną (greitą) maistą.
Patiekti kiaušinius su makaronais?
Idėja dubenį su ką tik išvirtų makaronų aplieti padažu, pagamintu iš kiaušinienės, iš pradžių gali pasirodyti keista, tačiau Kinijoje tai iš tikrųjų įprasta. Kiaušiniai yra ne tik pusryčiams Kinijoje, bet ir čia, JAV. Tai maistas bet kuriuo metu.
Kalbant apie makaronus, namų stiliaus meniu galite pamatyti pomidorų kiaušinių plakinį su ryžių arba makaronų pasirinkimu. Kiaušiniai naudojami makaronų sriubose ir makaronų keptuvėse, pavyzdžiui, Singapore Mei Fun ar Chao He Cai ir kt.
Kiaušiniai yra sotūs ir pikantiški, iš jų puikiai tinka paruošti sotų makaronų patiekalą (ypač vegetarišką). Norėdami patenkinti tekstūrą, naudojome plačius juostinius makaronus, tačiau galite naudoti bet kokius jums patinkančius šviežius ar džiovintus makaronus. Šį mišinį taip pat galite patiekti ant ryžių!
Tikras paskutinės minutės patiekalas
Aš dažnai naudoju kiaušinius greitai pavalgyti, ir tai rodo, kaip pasidalinome tiek daug greitų kiaušinių receptų, nuo garuose virtų kiaušinių iki Ban Fan (mišrių ryžių dubenėlių) ir kiaušinių su sojos padažu ir laiškiniais svogūnais.
Šį receptą įtraukiame į paskutinės minutės patiekalų kategoriją. Kai neatitirpinote jokių baltymų iš šaldiklio, o šaldytuve neturite nieko, išskyrus pusę dėžutės kiaušinių ir keletą daržovių, šis receptas leis jums greitai mėgautis vakariene.
Tai vegetariška – be mėsos, bet vis tiek gausu baltymų. Aš čia naudoju pomidorą umami, o čili pipirą – prieskoniams (tokioms progoms abu laikome šaldiklyje-pažiūrėkite, kaip užšaldyti aromatines medžiagas, pavyzdžiui, čili pipirus ir kaip užšaldyti pomidorus).
Be to, galite naudoti visas daržoves, kurias turite šaldytuve. Aš naudoju cukinijas, bet galite naudoti kopūstus, morkas, paprikas, brokolius ar lapinius žalumynus.
Saldus pupelių padažas ir įprastas pupelių padažas
Kaip ir mūsų susmulkinta kiauliena su saldžiųjų pupelių padažu, šis troškintų kiaušinių receptas yra dar vienas puikus saldžiųjų pupelių padažo ir aštraus pupelių padažo panaudojimas. Jie suteikia šiam patiekalui daug pikantiško skonio.
Šių ingredientų pavadinimai kinų kalba yra 甜面酱 (tiánmiànjiàng) ir 辣豆瓣酱 (là dòubàn jiàng). Saldžiųjų pupelių padažas iš tikrųjų yra klaidingas pavadinimas, nes tai iš tikrųjų yra fermentuoti kvietiniai miltai! Daugiau apie šį ingredientą skaitykite čia. Jei nerandate arba neturite, galite jį pakeisti Hoisin padažu arba saldžiųjų pupelių pasta.
„Spicy Bean Sauce“ yra fermentuota plačių pupelių pasta iš Sičuano provincijos, kuri yra daugybe Sičuano patiekalų. Daugiau apie tai skaitykite čia. Peržiūrėkite abiejų pastų vaizdus žemiau, kad žinotumėte, ko ieškoti Kinijos rinkoje!



Recepto instrukcijos
Pirmiausia paruoškite padažo mišinį. Sumaišykite saldžiųjų pupelių padažą, aštrų pupelių padažą, ryžių actą, Shaoxing vyną, tamsų sojų padažą ir vandenį. Prieš pradėdami gaminti, paruoškite visus ingredientus.


Įkaitinkite wok ant vidutinės ir stiprios ugnies, kol jis lengvai parūks, ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Tada iš karto įmuškite išplaktus kiaušinius. Juos plakite, kol baigs (jie vis tiek turėtų būti šiek tiek skysti) ir greitai išimkite iš wok keptuvės.



Likusį šaukštą aliejaus įpilkite į wok keptuvę (vis dar ant vidutinės-stiprios ugnies) kartu su pomidoru, čili (jei naudojate), česnaku ir cukinijomis. Virkite keletą minučių, kol pomidorai suminkštės, o cukinijos suminkštės.


Paruoštą padažo mišinį įpilkite į wok keptuvę kartu su kiaušiniais.


Išmaišykite, uždenkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Troškinkite ant vidutinės ugnies 3-5 min. Įpilkite druskos pagal skonį ir įmaišykite sezamų aliejų.


Patiekite šį mišinį ant virtų makaronų (arba galite patiekti ant ryžių).


Papuoškite smulkintu laiškiniu svogūnu ir iš karto patiekite šiuos troškintus kiaušinius su makaronais!


Virti kiaušiniai su makaronais
Troškinti kiaušiniai su makaronais yra lengvas, pigus, sveikas ir sotus patiekalas, kurio nebūtinai rasite niekur kitur – daugiau idėja nei patiekalas!

aptarnauja: 2
Paruošimas: 15 minučių
Virti: 15 minučių
Iš viso: 30 minučių
Neleiskite ekranui užtemti
Instrukcijos
-
Pirmiausia paruoškite padažo mišinį. Sumaišykite saldžiųjų pupelių padažą, aštrų pupelių padažą, ryžių actą, Shaoxing vyną, tamsų sojų padažą ir vandenį.
-
Prieš pradėdami gaminti, paruoškite visus ingredientus. Įkaitinkite wok ant vidutinės ir stiprios ugnies, kol jis lengvai parūks, ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus. Tada iš karto įmuškite išplaktus kiaušinius. Juos plakite, kol baigs (jie vis tiek turėtų būti šiek tiek skysti) ir greitai išimkite iš wok keptuvės.
-
Likusį šaukštą aliejaus įpilkite į wok keptuvę (vis dar ant vidutinės-stiprios ugnies) kartu su pomidoru, čili (jei naudojate), česnaku ir cukinijomis. Virkite keletą minučių, kol pomidorai suminkštės, o cukinijos suminkštės.
-
Įdėkite kiaušinius atgal į wok keptuvę kartu su paruoštu padažo mišiniu. Išmaišykite, uždenkite ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Troškinkite ant vidutinės ugnies 3-5 min. Įpilkite druskos pagal skonį ir įmaišykite sezamų aliejų.
-
Patiekite šį mišinį ant virtų makaronų (arba galite patiekti ant ryžių). Papuoškite smulkintu laiškiniu svogūnu.
mitybos faktai
Kalorijos: 569kcal (28%) Angliavandeniai: 48g (16 %) Baltymai: 22g (44 %) Riebalai: 33g (51 %) Sotieji riebalai: 4g (20 %) Polinesotieji riebalai: 8g Mononesotieji riebalai: 17g Trans riebalai: 0.1g Cholesterolis: 327mg (109 %) Natris: 900mg (38 %) Kalis: 378mg (11 %) Pluoštas: 5g (20 %) Cukrus: 10g (11 %) Vitaminas A: 1263 mTV (25 %) Vitaminas C: 43mg (52 %) Kalcis: 73mg (7%) Geležis: 2mg (11 %)