Mango chutney (geriausias receptas!)

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Šis senamadiškas, naminis mangų čatnis yra paprastas ir skanus būdas pagardinti mėsą, ryžius saldžiais ir aštriais skoniais arba naudoti kaip roti ir naan užtepėlę. Tai universalus pagardas, kurį turi turėti kiekviena virtuvė. Vykdykite mano paprastą receptą ir žingsnis po žingsnio vaizdo įrašą, kad sukurtumėte autentišką Indijos mangų čatnis.

Kas yra Mango Chutney

Mango čatnis yra indiškas pagardas, pagamintas iš mangų, cukraus, acto ir prieskonių. Jis tapo toks populiarus visame pasaulyje, kad dabar galite jį rasti tokiose vietose kaip Costco, Trader Joe’s ir Tesco!

Mango čatnis tikriausiai yra mano mėgstamiausias čatnis, nes mėgstu mangus ir jis puikiai dera su mėsa, tokia kaip vištiena ar ėriena, sūris, ryžiai ir karis. Man ypač patinka jį skleisti Naan, Chapati ir Roti Canai.

Kas man tai labiausiai patinka Lengvas mangų čatnio receptas yra drąsus skonis, kurį pagaminti užtrunka tik 25 minutes – visiškai be rūpesčių ir patikimas! Jei esate naujokas indiškų receptų srityje, tai greitas ir paprastas receptas, kurį galite išbandyti namuose. Peržiūrėkite toliau pateiktus mano patarimus ir gudrybes, kaip pasigaminti geriausią naminį mangų čatnį!


Naudojimas Mango Chutney

Autentiškas indiškas mango čatnis, naudojamas kaip užtepėlė ant roti paratha.

Šis pagardas yra nepaprastai universalus, todėl čia yra tik keletas idėjų:


Kodėl jums patiks šis receptas

Lengvas mangų čatnio receptas, pagamintas iš prinokusių mangų ir prieskonių.
  • Stebėtinai skoningas. Saldus, aštrus ir aštrus šio čatnio mišinys yra tikrai išskirtinis, kiekvienam kąsniui suteikiantis neįtikėtino gylio ir skonio – jūs turite tai išbandyti!
  • Draugiškas naujokams. Jei esate naujokas Indijos virtuvėje, tai puikus receptas, kurį galite išbandyti, kai susipažinsite su prieskoniais ir skonio profiliais.
  • Ilgalaikis. Dėl šiame recepte naudojamų ingredientų ir metodo mano naminis čatnis išlieka šviežias šaldytuve kelias savaites.

Mango chutney ingredientai

Mango čatnio ingredientai.
  • Mangai – naudokite prinokusius, bet tvirtus mangus, tokius kaip Ataulfo ​​arba Haden, kad gautumėte geriausią saldumą ir aštrumą. Jei jų nėra, puikiai tiks bet kokios saldžios ir tvirtos veislės, tokios kaip Kent ar Alphonso.
  • Tarkuotas imbieras ir česnakas – Mažiems kiekiams geriausiai tiks česnako presas arba mini virtuvės kombainas. Aš asmeniškai mieliau naudoju savo skiedinį ir grūstuvę. Jei šių įrankių neturite, tiesiog smulkiai sumalkite arba sutrinkite nedidelius kiekius be vargo sutarkuoti.
  • Cinamono lazdelė
  • Gvazdikėliai – jei neturite sveikų gvazdikėlių, maltus gvazdikėlius galite naudoti kaip pakaitalą – naudokite mažiau, nes jie yra labiau koncentruoti.
  • Kardamono ankštys – sutrinkite jas, kad atsiskleistų sėklos, išskleistumėte intensyvų aromatą ir skonį.
  • Malti kmynai ir malta kalendra – kad būtų patogiau, pirkite šių dviejų prieskonių versijas buteliuose. Sėklas sutrinti virtuviniu kombainu gana keblu, nebent namuose turite prieskonių malūnėlio.
  • Actas – naudojau baltąjį actą, kuris suteikia švarios rūgštelės. Jei po ranka neturite baltojo acto, obuolių sidro actas gali būti geras pakaitalas.
  • Rudasis cukrus – šiame recepte naudoju tamsiai rudąjį cukrų, kuris suteikia gilesnio saldumo. Jei pageidaujate, šviesesnės spalvos čatniui galite naudoti šviesiai rudą cukrų.
  • Džiovinti raudonieji čili pipirai

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.


Kaip pasigaminti mango chutney

Daugeliui žmonių sunkiausia dalis gaminant indišką maistą namuose yra susidoroti su visais prieskoniais. Bet nesijaudink! Šiomis dienomis daugumą jų galite rasti įprastos bakalėjos parduotuvės prieskonių koridoriuje. Rekomenduoju pirkti nedidelius kiekius, kad neliktų krūvos nepanaudotų prieskonių. Dabar pasinerkime ir gaminkime maistą!

Šviežių mangų receptas mangų čatniui.Šviežių mangų receptas mangų čatniui.

Štai kaip pasigaminti šį skanų indišką pagardą: Pirmiausia nulupkite mango odelę ir minkštimą supjaustykite 1 colio (2,5 cm) kubeliais– tiesiog išmeskite sėklą.

Indiško mango čatnio kepimas keptuvėje su prieskoniais.Indiško mango čatnio kepimas keptuvėje su prieskoniais.

Tada įkaitinkite puodą ant mažos arba vidutinės ugnies, supilkite aliejų ir kelias sekundes pakepinkite imbierą ir česnaką. Tada įmeskite cinamoną, gvazdikėlius, kardamono ankštis, maltus kmynus ir maltą kalendrą. Viską maišykite apie 10 sekundžių, tada suberkite mangus. Virkite apie 5 minutes, kol jie suminkštės.

Senamadiškas mangų čatnis su mangais, actu, ruduoju cukrumi ir prieskoniais.Senamadiškas mangų čatnis su mangais, actu, ruduoju cukrumi ir prieskoniais.

Dabar supilkite actą, druską, cukrų ir džiovintus raudonuosius čili. Jei reikia, pagardinkite šiek tiek druskos ar cukraus. Sumažinkite ugnį, leiskite troškinkite 10-15 minučių, kol čatnis sutirštės.

Saldus mango čatnis, išgriebtas kaušeliu.Saldus mango čatnis, išgriebtas kaušeliu.

Kai jis bus paruoštas, perkelkite į stiklainį arba sandariame inde, kol jis dar karštas, leiskite jam atvėsti ir laikykite šaldytuve. Jis išliks šviežias iki 4 savaičių!


Geriausio mango chutney gaminimo paslaptys

  • Aš naudoju prinokusias, bet tvirtas veisles, tokias kaip Ataulfo ​​arba Haden, kad būtų geriausias saldumo ir aštrumo balansas. Šie mangai gerai suyra verdant, todėl užtikrina sklandesnę čatnio tekstūrą.
  • Prieskonius trumpai patroškinu, kol jie taps aromatingi, padėdami išlaisvinti visą jų skonį. Jei ne, čatnis nebūtų toks kvapnus ir kvapnus.
  • NENAUDOKITE didelio karščio. Čatnį verdu ant silpnos ugnies, kad skoniai susijungtų ir mišinys sutirštėtų iki reikiamos konsistencijos.
  • Jei čatnis pasirodo per vandeningas, tiesiog nusausinkite skysčio perteklių, kad jis sutirštėtų.

Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu šį receptą padaryti mažiau aštrų?

Taip! Tiesiog sumažinkite arba atsisakykite džiovintų raudonųjų čili recepte. Taip pat galite subalansuoti šilumą įdėdami daugiau cukraus, kad skonis būtų saldesnis.

Kaip sužinoti, kada mangų čatnis baigtas virti?

Čatnis yra paruoštas, kai sutirštės ir padengs šaukšto nugarą. Mango gabalėliai turi būti minkšti, bet ne visiškai ištirpę.

Kaip atidaryti jį šviežią?

Laikykite jį švariame, sandariame inde šaldytuve ir visada naudokite švarų šaukštą, kad ištrauktumėte. Tai apsaugo nuo užteršimo ir prailgina šviežumą.

Ar galiu naudoti čili miltelius vietoj džiovintų raudonųjų čili pipirų?

Taip, tu gali! Tiesiog naudokite 1 arbatinį šaukštelį įprastų čili miltelių arba pakoreguokite pagal skonį. Jei norite daugiau šilumos, įberkite 3 žiupsnelius kajeno pipirų kartu su čili milteliais, kad gautumėte papildomą efektą.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas skirtas 4 žmonėms. Vienoje porcijoje yra tik 167 kalorijos.

Lipnus saldus indiškas mango čatnis stiklainyje.

Ką patiekti su mango chutney

Patiekite šį pagardą pagal indiškus receptus. Jei norite skanaus indiško patiekalo ir lengvos savaitės vakarienės, rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti indiški receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Nulupkite mango odą ir supjaustykite minkštimą 1 colio (2,5 cm) kubeliais. Išmeskite sėklą.
  • Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ir vidutinės ugnies ir supilkite aliejų. Kelias sekundes pakepinkite imbierą, česnaką, prieš suberdami cinamoną, gvazdikėlius, kardamono ankštis, maltus kmynus ir maltą kalendrą. Maišykite apie 10 sekundžių, tada sudėkite mangus, virkite apie 5 minutes arba kol mangai suminkštės.
  • Įpilkite acto, druskos, cukraus ir džiovintų raudonųjų čili pipirų. Pagardinkite prieskoniais papildomai druska ir cukrumi pagal skonį. Sumažinkite ugnį iki ugnies ir virkite 10–15 minučių arba tol, kol čatnis sutirštės.
  • Mango čatnį perkelkite į stiklainį arba sandarų indą, kol jis dar karštas. Leiskite atvėsti, tada laikykite šaldytuve iki 4 savaičių.
Adaptuota iš: Journey Kitchen

  • naudoju prinokusias, bet tvirtas veisles, tokias kaip Ataulfo ​​arba Haden, kad būtų geriausias saldumo ir aštrumo balansas. Šie mangai gerai suyra verdant, todėl užtikrina sklandesnę čatnio tekstūrą.
  • Prieskonius trumpai patroškinu, kol jie taps aromatingi, padėdami išlaisvinti visą jų skonį. Jei ne, čatnis nebūtų toks kvapnus ir kvapnus.
  • NENAUDOKITE didelio karščio. Čatnį verdu ant silpnos ugnies, kad skoniai susijungtų ir mišinys sutirštėtų iki reikiamos konsistencijos.
  • Jei čatnis pasirodo per vandeningas, tiesiog nusausinkite skysčio perteklių, kad jis sutirštėtų.

Patiekimas: 4žmonių, Kalorijos: 167kcal, Angliavandeniai: 33g, Baltymai: 1g, Riebalai: 4g, Sotieji riebalai: 1g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 1g, Transriebalai: 0,02g, Natris: 589mg, Kalis: 251mg, Pluoštas: 3g, Cukrus: 29g, Vitaminas A: 1302 mTV, Vitaminas C: 42mg, Kalcis: 49mg, Geležis: 1mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Source link

Daugiau iš autoriaus

„Tales of the Cocktail Foundation“ atidaro 2025 m. „Cocktail Apprentice Program® Red Coat“ programas

Slapukai priešpiečiams