Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.
Aš Rebusas yra Malaizijos patiekalas iš geltonų makaronų, padengtų sodriu, aštriu ir kvapniu bulvių padažu. Man patinka jį apibarstyti traškiomis krevečių skrudinėlėmis, kepta pupelių varške ir kietai virtais kiaušiniais, kaip tai patiekia Mamak Hawkers Penange, Malaizijoje. Štai naminis ir autentiškas receptas, kurį galite išbandyti!
Mee Rebus: „Mamak Classic“.
Daugiau rebusų yra vienas iš mano visų laikų mėgstamiausių Malaizijos makaronų patiekalų, žinomas dėl savo sodraus, kvapnios padažo, pagaminto iš prieskonių, saldžiųjų bulvių, tamarindo, vištienos ir krevečių sultinio mišinio! Pikantiškas, šiek tiek aštrus ir aštrus padažas padengia geltonus makaronus su kietai virtų kiaušinių priedais, kepta pupelių varške (tvirta tofu), traškiais keptais askaloniniais česnakais ir šviežiais kalmanų citrinais, suteikiančiais papildomos žievelės ir skonio.
Malaizijoje „Mee Rebus“ yra populiarus „Mamak“ prekystalių pasiūlymas, kur pirkėjai ruošia ir patiekia šį guodžiantį patiekalą visą dieną, dažnai kartu su indė Mee Goreng.
Mano recepte esanti naminė padažo prieskonių pasta yra tai, kas iš tikrųjų daro šį patiekalą ypatingu, pridedant gaivaus, aromatingo skonio gilumo, kurio tiesiog negali prilygti parduotuvėje pirktos pastos. Man patinka su juo patiekti Nuskustos krevetės (malaiziečių krevečių trintuvės), kurios puikiai sugeria padažą.
Nepamirškite perskaityti toliau pateiktų patarimų, kad įsitikintumėte, jog jūsų „mee rebus“ skonis yra toks pat, kaip parduodami „Hawker“ kioskuose. Jei jums patinka šis patiekalas, jums tikrai patiks ir mano Mee Udang receptas!
Šalutinė pastaba: Mamak yra tamilų musulmonų bendruomenės Malaizijoje, žinomos dėl savo unikalios indų ir malajų virtuvių sintezės, patiekiamos populiariuose pakelės restoranuose, vadinamuose Mamak prekystaliais, kur jie taip pat parduoda mėgstamus patiekalus, pvz., Roti Canai.
Kodėl jums patiks šis receptas

Jei esate malaizietis ir jums trūksta namų skonio, turite išbandyti šį receptą:
- Malaizijos pirklių prekystalio nuotaika. Mano išbandytas mee rebus receptas skonis kaip autentiškas variantas iš geriausių gatvės maisto prekystalių.
- Naminė prieskonių pasta. Aš naudoju šviežią, naminę prieskonių pastą, kuri tikrai sustiprina skonį. Tai suteikia patiekalui gylio ir sodrumo, kurio tiesiog negali prilygti parduotuvėje pirktos pastos.
- Sodrus ir kvapnus padažas. Padažas tirštas, pikantiškas, jame yra tik reikiamas kiekis prieskonių, galite paragauti krevečių ir vištienos sultinio skonio, todėl kiekvienas makaronų gurkšnis yra visiškai patenkintas.
Ingredientai, kurių jums prireiks

- Geltonieji makaronai – tradicinis šio patiekalo pasirinkimas yra geltoni makaronai, tačiau jei jų nerandate, galite juos pakeisti paprastais makaronais.
- Pupelių daigai – jei nesate pupelių daigų gerbėjas, kaip alternatyvą galite pridėti susmulkintų salotų, kad subalansuotumėte.
Prieskonių pasta padažo ingredientams
- Džiovinti raudonieji čili pipirai – pamirkykite juos šiltame vandenyje, kad būtų lengviau maišyti. Jei norite švelnesnės pastos, galite naudoti mažiau čili.
- Sumalta kalendra
- Pankolis
- Malti kmynai
- Askaloniniai česnakai – paprastai naudojami azijietiški askaloniniai česnakai (dažnai vadinami raudonaisiais askaloniniais česnakais). Jei nerandate azijietiškų askaloninių česnakų, galite juos pakeisti mažais raudonaisiais svogūnais, nors skonis bus šiek tiek stipresnis.
- Maltos ciberžolės milteliai
- Imbieras – būtinai naudokite šviežią imbierą, nenaudokite džiovinto imbiero.
Padažas Ingredientai
- Kepimo aliejus
- Cinamono lazdelė
- Saldžiosios bulvės – naudokite saldžiąsias bulves su apelsinų minkštimu. The slaptas ingredientas kuris suteikia reikiamą saldumo lygį ir padeda tirštinti padažą.
- Vištienos sultinys ir krevečių sultinys – naudojant tiek vištienos, tiek krevečių sultinius padažas įgauna sodrų, sodrų skonį, būdingą šiam patiekalui. Krevečių sultinį galite pasigaminti išvirę krevečių galvas ir lukštus.
- Tamarindo koncentratas – tiekiamas buteliuke ir ieškokite tokio, kuris būtų nesaldintas ir pagamintas iš tikrų tamarindo minkštimų.
- Kokosų pienas – pirmenybė teikiama konservuotam riebiam kokosų pienui arba kokosų grietinėlei.
- Druska
Užpilo ingredientai

- Kietai virti kiaušiniai
- Krevečių trintuvės – peržiūrėkite mano krevečių kepinių receptą, kad sužinotumėte, kaip jas pasigaminti!
- Kepta pupelių varškė
- Kepti askaloniniai česnakai
- Kalkės
- Susmulkintos salotos – neprivaloma.
Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.
Paslaptys, kaip kiekvieną kartą tobulėti Mee Rebus
- Aš visada gaminu naminę prieskonių pastą, nes verta stengtis. Tai suteikia mano mee rebus autentiško skonio, kurį mėgstu, pridedant sodraus gylio, kurio tiesiog negali prilygti parduotuvėje pirktos pastos.
- Norėdami tobulos padažo tekstūros, aš visada naudoju saldžiąsias bulves su apelsinų minkštimu. Nenaudoju kitų rūšių saldžiųjų bulvių, tokių kaip violetinės ar geltonos spalvos, nes padažo spalva neatrodys tinkama!
- Jei padažas per tirštas, dažniausiai įpilu šiek tiek vištienos arba krevečių sultinio. Jei jis per plonas, leiskite šiek tiek ilgiau pavirti, kad sutirštėtų. Jis turėtų idealiai padengti makaronus ir būti per sunkus.
- Būtinai leidžiu padažui virti geras 15 minučių. Tai leidžia skoniams susimaišyti ir padažui suteikia sodrią, aromatingą pabaigą.
Dažnai užduodami klausimai
Taip! Prieskonių pastą galite pasigaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Tamarindo koncentratas yra daug labiau koncentruotas ir stipresnio, intensyvesnio skonio nei tamarindo pasta. Jei naudojate tamarindo pastą, naudokite maždaug 2–3 šaukštus, kad atitiktų 1 šaukšto tamarindo koncentrato aštrumą.
Prieš patiekdami juos blanširuokite ir gerai nusausinkite. Taip pat po gaminimo galite juos nuplauti šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte gaminimo procesą.
Jei turite likučių, padažą ir makaronus laikykite atskirai sandariuose induose. Makaronai bus įmirkę, jei bus laikomi padaže. Padažą galima laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
Šis receptas yra 310 kalorijų vienoje porcijoje.


Kitas Malaizijos gatvės maistas
Jei mėgstate gatvės maistą, turite išbandyti šį populiarų Malaizijoje randamą maistą ir makaronus:
Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


- Sumaišykite prieskonių pastos ingredientus virtuviniu kombainu arba trintuvu. Atidėkite į šalį.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Įdėkite cinamono lazdelę ir prieskonių pastą, virkite iki aromatingos.
- Atlaisvinkite saldžiųjų bulvių košę su 2 puodeliais vištienos sultinio, tada supilkite jas į keptuvę. Supilkite likusį vištienos sultinį ir supilkite krevečių sultinį. Išmaišykite ir virkite su prieskonių pasta. Leiskite virti 15 minučių. Įmaišykite tamarindo koncentratą ir kokosų pieną ir toliau troškinkite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska pagal skonį.
- Norėdami patiekti, sudėkite makaronus ir pupelių daigus į dubenį, tada papuoškite kietai virtais kiaušiniais, krevečių skrudintuvais, pupelių varške, keptais askaloniniais česnakais, susmulkintais kopūstais ir laimais. Patiekite iš karto.
- Aš visada gaminu naminę prieskonių pastą, nes verta stengtis. Tai suteikia mano mee rebus autentiško skonio, kurį mėgstu, pridedant sodraus gylio, kurio tiesiog negali prilygti parduotuvėje pirktos pastos.
- Norėdami tobulos padažo tekstūros, aš visada naudoju saldžiąsias bulves su apelsinų minkštimu. Nenaudoju kitų rūšių saldžiųjų bulvių, pavyzdžiui, purpurinių ar balta minkštimo, nes jos taip pat netirština padažo ir gali turėti įtakos skoniui bei tekstūrai.
- Jei padažas per tirštas, įpilu dar šiek tiek sultinio arba kokosų pieno. Jei jis per plonas, leiskite šiek tiek ilgiau pavirti, kad sutirštėtų. Jis turėtų idealiai padengti makaronus ir būti per sunkus.
- Būtinai leidžiu padažui virti geras 15 minučių. Tai leidžia skoniams susimaišyti ir padažui suteikia sodrią, aromatingą pabaigą.
Kalorijos: 310kcal, Angliavandeniai: 39g, Baltymai: 13g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 6g, Polinesotieji riebalai: 2g, Mononesotieji riebalai: 4g, Transriebalai: 0,01g, Cholesterolis: 10mg, Natris: 686mg, Kalis: 902mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 14g, Vitaminas A: 10163TV, Vitaminas C: 7mg, Kalcis: 84mg, Geležis: 3mg
Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.