Velnio karis – autentiškas Eurazijos karis Debal


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Velnio karis yra vienas iš mano mėgstamiausių Malaizijos patiekalų, ir aš tikiu, kad jis taip pat taps vienu iš jūsų! Šis kvapnus kario receptas, pagamintas iš švelnios vištienos, aštraus acto ir drąsaus prieskonių mišinio, puikiai tinka ypatingoms progoms arba kai trokštate ko nors sodraus, aštraus ir skanaus.

Kas yra Devil Curry

Augdama visada laukiau ypatingų progų, kai velnio karisarba kari debalpasirodytų. Labai džiaugiuosi galėdamas pasidalinti savo velnio kario receptas su jumis – tai Malaizijos vištienos karis su actu, kupinas drąsių, aštrių skonių, kuriuos visada mėgau. Šis patiekalas, kurį iš pradžių gamino portugalų euraziečių bendruomenė Malakoje, tapo mėgstamiausiu Malaizijoje.

Malaka kažkada buvo svarbiausias prekybos uostas Pietryčių Azijoje, o 1511 m. portugalai užkariavo regioną, sukurdami Kristango/Eurazijos bendruomenės pradžią. Laikui bėgant velnio karis tapo populiariu patiekalu. Patikėkite manimi, jūs turite tai išbandyti, jei norite patirti drąsius, autentiškus Malaizijos virtuvės skonius. Mano receptas panašus į tuos, kuriuos rasite Melakoje (Malacca) Malajų pusiasalyje – jums tai patiks.


Kodėl šis receptas išsiskiria

Velnio vištienos receptas (velnio karis) virta su vištiena ir bulvėmis. Velnio vištienos receptas (velnio karis) virta su vištiena ir bulvėmis.
  • Ryškus ir aštrus skonis. Mano recepte gausu drąsių, aštrių skonių iš prieskonių, acto ir tos nuostabios naminės prieskonių pastos. Jei mėgstate ryškius, kvapnius patiekalus, tai jums patiks!
  • Visai kaip Malakoje. Mano autentiškas „Devils Curry“ receptas pasižymi giliais, ryškiais skoniais, kurių galite tikėtis iš patiekalo, perduodamo iš kartos portugalų Eurazijos bendruomenės kartoms.
  • Patogu ir nuoširdi. Vištiena tokia švelni, bulvės gražios ir minkštos, o dėl prieskonių viskas taip paguodžia. Tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos pasidalijus su draugais ir šeima, jis akimirksniu dingsta!
  • Paprasta ir lengva. Nors šis patiekalas yra kupinas skonio, iš tikrųjų jį pagaminti labai paprasta. Atlikę vos kelis paprastus veiksmus, net pradedantiesiems pavyks tai padaryti ir pasiekti nuostabių rezultatų. Peržiūrėkite mano patarimus žemiau!

Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai velnio kario receptui. Ingredientai velnio kario receptui.
  • Vištiena – rekomenduoju gabalėlius su kaulais, pavyzdžiui, šlaunis, blauzdeles arba visą supjaustytą vištieną.
  • Bulvės – rekomenduoju krakmolingas bulves, tokias kaip Russet arba Yukon Gold.
  • Aliejus
  • Garstyčių sėklos – Suteikite kariui riešutinį, šiek tiek aštrų skonį, kad jis išsiskirtų.
  • Vanduo
  • Druska ir cukrus
  • Distiliuotas baltas actas – jei pageidaujate, distiliuotą baltąjį actą galite pakeisti tamarindo sultimis.
  • Cilantro

Prieskonių pasta

Devil’s Curry yra ugningai raudonas karis, pagamintas iš prieskonių pastos iš šių ingredientų:

  • Džiovinti raudonieji čili pipirai – Jūsų naudojamas džiovintų raudonųjų čili paprikos kiekis labai priklauso nuo to, kiek aštriai mėgstate karį. Prieš naudojimą juos pamirkę, jie suminkštėja.
  • Askaloniniai česnakai
  • Česnakai
  • Citrinžolė – suteikia gaivios citrusinės natos.
  • Imbieras
  • Galangal – suteikia pipirinį, žemišką skonį su citrusiniu posūkiu, todėl kario skonis yra ypatingas.
  • Malta ciberžolė – suteikia kariui ryškią spalvą.

Kaip pasigaminti tamarindo sultis: Norėdami pagaminti tamarindo sultis, tiesiog sumaišykite 3 šaukštus tamarindo minkštimo su šiek tiek daugiau nei 1/3 puodelio vandens. Pirštais keletą kartų išspauskite minkštimą, kad išsiskirtų sultys, tada išmeskite minkštimą ir naudokite sultis savo karyje.

Pirkinių vadovas: Visi aukščiau išvardyti ingredientai yra prieinami už Malaizijos ribų. Prieskonių, tokių kaip garstyčių sėklos, galangal ir ciberžolė, galite rasti Azijos parduotuvėse.


Kaip pasigaminti velnio karį

Sumaišytų prieskonių pasta mažame dubenyje. Sumaišytų prieskonių pasta mažame dubenyje.

1 veiksmas: Sumaišykite visus prieskonių pastai skirtus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

Garstyčių sėklos olandiškoje orkaitėje.Garstyčių sėklos olandiškoje orkaitėje.

2 veiksmas: Olandiškoje orkaitėje arba sunkiame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejui įkaitus, suberkite garstyčių sėklas ir virkite, kol pradės pūsti.

Į olandišką orkaitę įpilkite prieskonių pastos. Į olandišką orkaitę įpilkite prieskonių pastos.

3 veiksmas: Į aliejų įpilkite prieskonių pastos ir kepkite iki aromatingos, maždaug 10 minučių arba tol, kol aliejus išsiskirs ir pakils į viršų.

Įdėkite vištieną ir bulves į olandišką orkaitę. Įdėkite vištieną ir bulves į olandišką orkaitę.

4 veiksmas: Sudėkite vištieną ir išmaišykite, kad pasidengtų prieskonių pasta. Leiskite virti apie 8-10 minučių, tada sudėkite bulves ir išmaišykite, kad susimaišytų.

Mėsą ir bulves užpilkite vandeniu.Mėsą ir bulves užpilkite vandeniu.

5 veiksmas: Supilkite vandenį taip, kad jis vos apsemtų mėsą ir bulves. Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį. Gerai išmaišykite ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 20-30 minučių arba kol bulvės suminkštės.

Eurazijos velnio karis olandiškoje krosnyje.Eurazijos velnio karis olandiškoje krosnyje.

6 veiksmas: Pagardinkite druska ir cukrumi. Įpilkite baltojo acto arba tamarindo sulčių ir gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį ir patiekite „Devil’s Curry“, papuoštą kalendra, jei naudojate. Patiekite karštus su garuose virtais ryžiais.


Skoningo velnio kario paslaptys

  • Pasitikėk manimi, maišyti savo prieskonių pastą yra labai verta. Šviežiai pagaminta pasta tiesiog suteikia kariui visiškai naujo skonio.
  • Tikrai rekomenduoju naudoti vištienos gabaliukai su kaulaispavyzdžiui, šlaunys, blauzdelės ar net visa supjaustyta vištiena. Kaulai padeda išlaisvinti tiek daug skonio, o mėsa išlieka graži ir minkšta, kol ji kepama.
  • Aš visada siekiu geriausios tekstūros krakmolingos bulvės kaip Russet ar Yukon Gold. Gaminant jie šiek tiek suyra ir sugeria visą kario skonį, todėl patiekalas yra toks patogus ir sotus.
  • Garstyčių sėklos yra raktas. Žinau, kad jie atrodo kaip smulkmena, bet jie tikrai paverčia karį populiarų. Kaitinami aliejuje, jie prideda šio aromatingo skonio, todėl patiekalo skonis yra daug geresnis.

Dažnai užduodami klausimai

Kuo velnio karis skiriasi nuo kitų vištienos karių?

Velnio karis tikrai išsiskiria aštraus acto, aštrių čili pipirų ir sodrios, kvapnios prieskonių pastos. Jame yra tobulas saldaus, rūgštaus ir aštraus balansas, kurio ne visada gausite su kitais vištienos kariais.

Ar galiu vietoj vištienos gaminti velnio karį su jautiena ar ėriena?

absoliučiai! Galite naudoti jautieną (pvz., kepsnį, krūtinėlę ar trumpus šonkauliukus) arba ėrieną (pvz., pečių ar kojų gabalėlius), tačiau būtinai sureguliuokite kepimo laiką, nes šiai mėsai gali prireikti ilgiau, kad ji taptų minkšta, palyginti su vištiena.

Ar pagal šį receptą galiu naudoti lėtą viryklę arba greitąjį puodą?

Taip! Jei norite gaminti lėtą viryklę, virkite ant silpnos ugnies 6–8 valandas. Greito paruošimo puode slėginiame puode virkite karį apie 15–20 minučių, reguliuodami skysčio kiekį pagal poreikį.

Ar galiu iš anksto paruošti velnio karį?

Taip! Šis patiekalas iš tikrųjų skanesnis kitą dieną, nes skoniai turi daugiau laiko susilieti. Tiesiog laikykite jį šaldytuve ir pašildykite, kai būsite pasiruošę patiekti.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Receptas skirtas keturiems žmonėms, todėl puikiai tiks visai šeimai. Šis receptas yra tik 336 kalorijos vienoje porcijoje.

Kari Debal vištiena paimta su pora lazdelių.Kari Debal vištiena paimta su pora lazdelių.

Ką patiekti su velnio kariu

Šį kario patiekalą geriausia patiekti su garuose virtais ryžiais. Malaizietiškam patiekalui ir lengvai savaitės vakarienei rekomenduoju šiuos receptus.

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti Malaizijos receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Blenderiu sumaišykite visus prieskonių pastai skirtus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

  • Olandiškoje orkaitėje arba sunkiame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Aliejui įkaitus, suberkite garstyčių sėklas ir virkite, kol pradės pūsti.

  • Į aliejų įpilkite prieskonių pastos ir kepkite iki aromatingos, maždaug 10 minučių arba tol, kol aliejus atsiskirs ir pakils į viršų.

  • Sudėkite vištieną ir išmaišykite, kad pasidengtų prieskonių pasta. Leiskite virti apie 8-10 minučių, tada sudėkite bulves ir išmaišykite, kad susimaišytų.

  • Supilkite vandenį taip, kad jis vos padengtų mėsą ir bulves. Įpilkite druskos ir cukraus pagal skonį. Gerai išmaišykite ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį iki silpnos ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite troškintis apie 20-30 minučių arba kol bulvės suminkštės.

  • Pagardinkite druska ir cukrumi. Įpilkite baltojo acto arba tamarindo sulčių ir gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį ir patiekite „Devil’s Curry“, papuoštą kalendra, jei naudojate. Patiekite karštus su garuose virtais ryžiais.

Šaltinis: šefas Robertas Danhi

  • Pasitikėk manimi, maišyti savo prieskonių pastą yra labai verta. Šviežiai pagaminta pasta tiesiog suteikia kariui visiškai naujo skonio.
  • Tikrai rekomenduoju naudoti vištienos gabaliukai su kaulaispavyzdžiui, šlaunys, blauzdelės ar net visa supjaustyta vištiena. Kaulai padeda išlaisvinti tiek daug skonio, o mėsa išlieka graži ir minkšta, kol ji kepama.
  • Aš visada siekiu geriausios tekstūros krakmolingos bulvės kaip Russet ar Yukon Gold. Gaminant jie šiek tiek suyra ir sugeria visą kario skonį, todėl patiekalas yra toks patogus ir sotus.
  • Garstyčių sėklos yra raktas. Žinau, kad jie atrodo kaip smulkmena, bet jie tikrai paverčia karį populiarų. Kaitinami aliejuje, jie prideda šio aromatingo skonio, todėl patiekalo skonis yra daug geresnis.

Patiekimas: 1g, Kalorijos: 336kcal, Angliavandeniai: 27g, Baltymai: 35g, Riebalai: 53g, Sotieji riebalai: 9g, Polinesotieji riebalai: 44g, Cholesterolis: 122mg, Natris: 138mg, Pluoštas: 5g, Cukrus: 5g

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

Oro gruzdintuvė Tofu – gyvenimo vorai

Ole Smoky aukoja Smokies draugams 4 metus iš eilės