Parmezano šifono pyragas – Malaizijos skonis


Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Tai lengva Parmezano šifono pyragas receptą būtina išbandyti! Jis lengvas, purus ir puikiai jaučia pikantišką parmezano sūrį. Pateiksiu visus patarimus ir gudrybes, kaip kiekvieną kartą pasigaminti tobulą parmezano šifono pyragą.

Pikantiškas klasikinio šifono pyrago posūkis

Užaugęs Malaizijoje, mano širdyje visada turėjau ypatingą vietą šifoniniams pyragams. Klasikiniai mėgstamiausi pyragaičiai, tokie kaip Pandan Chiffon Cake ir Orange Chiffon Cake, dažnai buvo mėgstami dėl lengvos, erdvios tekstūros ir gaivaus skonio.

Artėjant šventiniam Padėkos dienos sezonui ir atostogoms, nekantrauju pasidalinti savo žiniomis Lengvas parmezano šifono pyrago receptaskuris suteikia pikantiškumo tradiciniam šifoniniam pyragui, su kuriuo aš užaugau. Šis receptas klasikinį šifoninį pyragą pakelia į visiškai naują lygį su unikaliu, pikantišku parmezano skoniu.

Tortas yra nuostabiai lengvos, plunksniškos tekstūros – beveik kaip debesėlis – su reikiamu pikantišku parmezano sūrio skoniu. Subtilus sūrio aromatas sustiprina pyragą, tačiau nepersistengia. Be to, ant viršaus pridėjus susmulkinto Čedaro sūrio, jis įgauna sodrią, pikantišką apdailą, todėl kiekvienas kąsnis tampa dar skanesnis.

Tekstūra panaši į angelo pyragą, tačiau skirtingai nuo to, jis drėgnas ir minkštas. Šis pikantiško šifono pyrago receptas yra a būtina išbandyti bet kokiai progai! Patikėk manimi, kai išbandysi, būsi užsikabinęs.


Kodėl šį receptą būtina išbandyti

Parmezano sūrio šifoninis pyragas su puriu, kempinėtu vidumi. Parmezano sūrio šifoninis pyragas su puriu, kempinėtu vidumi.
  • Lengva, panaši į debesis tekstūra. Man tiesiog patinka, koks erdvus ir minkštas šis pyragas. Tai beveik kaip įkandimas į debesį! Jis neįtikėtinai drėgnas ir subtilus, todėl kiekvienas kąsnis yra toks patenkintas.
  • Tobulas pikantiško ir saldaus balansas. Pikantiškas parmezano skonis nuostabiai dera su lengvu pyrago saldumu ir sukuria nuostabų derinį, kuriam tiesiog neįmanoma atsispirti.
  • Sodrus sūrio užpilas. Ant viršaus susmulkintas sūris tikrai pakelia šį pyragą į kitą lygį. Tai suteikia sodrią, pikantišką apdailą, kuria negaliu atsigauti!
  • Paprasta ir lengva pagaminti. Mano receptas yra neįtikėtinai paprastas ir draugiškas pradedantiesiems. Netgi pradedantys kepti gali lengvai išplakti šį skanų pyragą be jokio streso.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Parmezano šifono pyrago ingredientai. Parmezano šifono pyrago ingredientai.
  • Savaime kylantys miltai – padeda pyragui pakilti ir suteikia lengvos, erdvios tekstūros. Jei neturite savaime kylančių miltų, galite juos pakeisti įberdami 1/2 puodelio universalių miltų + 1 arbatinį šaukštelį kepimo miltelių.
  • Kiaušiniai – Kiaušinių baltymai yra paslaptis, kad jie būtų lengvi ir erdvūs.
  • Pienas
  • Kukurūzų aliejus – padeda išlaikyti pyragą drėgną ir minkštą jo neapsunkindamas. Išlaiko tekstūrą lengva ir puri, o tai yra būtent tai, ko norite iš šifono pyrago.
  • Parmezano sūrio milteliai – šou žvaigždė! Jis subalansuoja saldumą ir suteikia pyragui puikų sūrio skonį.
  • Kukurūzų miltai – suteikia pyragui subtilią, dailią tekstūrą. Tai padeda padaryti trupinius minkštus ir švelnius, kaip ir turi būti tobulas šifono pyragas.
  • Cukrus

Papuošimui (neprivaloma):

  • Plakta grietinėlė
  • Susmulkintas parmezanas ir čederio sūris – tai neprivaloma, tačiau pikantiški skoniai perkeliami į kitą lygį. Tai suteikia sodrumo ir malonaus sūrio užbaigimo. Visiškai verta!

Išsamią informaciją apie kiekvieną ingredientą rasite šio įrašo apačioje esančioje recepto kortelėje.



Tobulo parmezano šifono pyrago paslaptys

  • Tai gali atrodyti šiek tiek neįprasta, bet aš niekada netepu savo vamzdelio keptuvės. Pyragas kepdamas turi prilipti prie šonų, kad tinkamai pakiltų ir pasiektų tą lengvą, erdvią šifono tekstūrą. Taip pat vengiu naudoti nepridegančias keptuves, nes jos tiesiog neduoda tokių pačių rezultatų.
  • Kai plaku kiaušinių baltymus, būtinai sustoju, kai susidaro minkštos smailės. Jei juos per daug plaksiu, pyragas gali pasirodyti sausas, todėl laikau juos minkštus, kad išlaikyčiau tą lengvą, purią tekstūrą.
  • Kiaušinių baltymų įmaišymas į trynių mišinį yra vienas iš svarbiausių žingsnių. Visada tai darau švelniai, kad nesumažinčiau tokio orumo raktas į tobulą šifono tekstūrą.
  • Stengiuosi nepermaišyti tešlos. Pakanka kelis kartus švelniai pamaišyti, kol bus vientisa masė. Permaišius, pyragas gali tapti tankus, o aš noriu, kad jis būtų lengvas ir purus.
  • Iškepus apverčiu keptuvę aukštyn kojomis su vis dar esančiu pyragu ir leidžiu visiškai atvėsti. Tai padeda pyragui išlaikyti aukštį ir neleidžia jam subyrėti vėsstant.

Dažnai užduodami klausimai

Ką daryti, jei neturiu vamzdžio keptuvės? Ar galiu naudoti įprastą keptuvę?

Jei neturite šifono vamzdelio formos, galite naudoti įprastą apvalią pyrago formą (geriausiai tinka 7 colių arba 8 colių). Tik nepamirškite, kad aukštis gali būti nevienodas, bet pyragas vis tiek išeis skanus.

Ar normalu, kad atvėsus pyragas šiek tiek susitraukia?

Taip, tai visiškai normalu! Šifoniniai pyragaičiai natūraliai linkę šiek tiek susitraukti vėsdami. Keptuvės apvertimas aušinimo metu padeda išlaikyti pyrago aukštį ir neleidžia jam per daug subyrėti.

Ar galiu šį pyragą pagaminti iš anksto ypatingam įvykiui?

absoliučiai! Šis pyragas iš tikrųjų pagerėja pasėdėjus dieną ar dvi, kai išsiskleidžia skoniai. Rekomenduoju jį pasigaminti dieną prieš renginį ir laikyti sandariame inde kambario temperatūroje, kad skonis ir tekstūra būtų geriausi.

Kaip galiu laikyti likučius?

Šis pyragas kelias dienas išlieka drėgnas, o rekomenduoju jį laikyti sandariame inde kambario temperatūroje iki 2-3 dienų. Jei reikia laikyti ilgiau, galite laikyti šaldytuve iki savaitės. Prieš patiekdami tiesiog pašildykite iki kambario temperatūros.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Šis receptas yra tik 221 kalorija vienoje porcijoje.

Parmezano šifono pyrago gabalėlis, užpiltas plakta grietinėle ir tarkuotu sūriu.Parmezano šifono pyrago gabalėlis, užpiltas plakta grietinėle ir tarkuotu sūriu.

Ką patiekti su parmezano šifono pyragu

Skaniai popietės arbatai rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutele lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

(Neprivaloma) dekoravimui:

Neleiskite ekranui užtemti

  • Kiaušinių trynius ir cukrų išplakti rankomis iki purumo. Įpilkite kukurūzų aliejaus ir pieno, gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir sūrį ir išmaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.

  • Kiaušinių baltymus plakite dideliu greičiu iki putų. Lėtai suberkite cukrų ir toliau plakite, kol susidarys minkštos smailės. Suberkite kukurūzų miltus ir vėl plakite, kol gerai susimaišys. Paimkite 1/3 kiaušinių baltymų mišinio ir rankiniu plaktuvu švelniai sumaišykite jį su kiaušinių trynių mišiniu, kol susimaišys. Tada įmaišykite likusį kiaušinių baltymų mišinį, įsitikinkite, kad viskas gerai susimaišo.

  • Supilkite pyrago mišinį į kepimo skardą ir kepkite iki 160°C (320°F) įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Šaltinis: Nasi Lemak Lover

  • Tai gali atrodyti šiek tiek neįprasta, bet aš niekada netepu savo vamzdelio keptuvės. Pyragas kepdamas turi prilipti prie šonų, kad tinkamai pakiltų ir pasiektų tą lengvą, erdvią šifono tekstūrą. Taip pat vengiu naudoti nepridegančias keptuves, nes jos tiesiog neduoda tokių pačių rezultatų.
  • Kai plaku kiaušinių baltymus, būtinai sustoju, kai susidaro minkštos smailės. Jei juos per daug plaksiu, pyragas gali pasirodyti sausas, todėl laikau juos minkštus, kad išlaikyčiau tą lengvą, purią tekstūrą.
  • Kiaušinių baltymų įmaišymas į trynių mišinį yra vienas iš svarbiausių žingsnių. Visada tai darau švelniai, kad nesumažinčiau tokio orumo raktas į tobulą šifono tekstūrą.
  • Stengiuosi nepermaišyti tešlos. Pakanka kelis kartus švelniai pamaišyti, kol bus vientisa masė. Permaišius, pyragas gali tapti tankus, o aš noriu, kad jis būtų lengvas ir purus.
  • Iškepus apverčiu keptuvę aukštyn kojomis su vis dar esančiu pyragu ir leidžiu visiškai atvėsti. Tai padeda pyragui išlaikyti aukštį ir neleidžia jam subyrėti vėsstant.

Patiekimas: 8žmonių, Kalorijos: 221kcal, Angliavandeniai: 20g, Baltymai: 8g, Riebalai: 12g, Sotieji riebalai: 3g, Polinesotieji riebalai: 3g, Mononesotieji riebalai: 6g, Trans riebalai: 0,02g, Cholesterolis: 105mg, Natris: 184mg, Kalis: 68mg, Pluoštas: 0.2g, Cukrus: 13g, Vitaminas A: 220TV, Kalcis: 139mg, Geležis: 0.4mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.





Source link

Daugiau iš autoriaus

„NO-BAKE“ Kalėdų eglutės sausainiai – europietiškas patiekalas

Ewan Mcgregor surinko 135 000 svarų sterlingų Škotijos labdarai