Tulpinių akinių įtaka dvasių suvokimui


Mes gilinamės į George’o F. Manskos mintis, norėdami analitiškai pažvelgti į jutimo mokslą barmenams. Šiame segmente George’as paaiškina „Tulip Glasses“ poveikį dvasių suvokimui, geria geriančiųjų požiūrį ir patirtį.

Pratarmė George Manska, CR&D: Mes, Arsilica, Inc., esame atsidavę alkoholinių gėrimų jutimo tyrimams nuo 2002 m., kai atradome, kad stiklo forma gali kontroliuoti aromato profilio rodymą ir išsklaidyti aštrų anestezuojantį etanolį, kad būtų lengviau aptikti ir atpažinti aromatą. Pritaikę savo atradimus stiklinei, specialiai sukurtai spiritiniams gėrimams, pavadinome ją NEAT stiklu – natūraliai sukurtos aromatinės technologijos akronimu. Pajamos iš pardavimo finansuoja mūsų nuolatinius visų alkoholinių gėrimų jutiminius tyrimus.

Žinoma, mokslinių tyrimų maišymas su parduodamu produktu suerzina įtariančius, kurie tiki, kad viskas turi turėti pagrindinį, paslėptą pelno tikslą. Daugelis skeptiškai žiūri į mokslą, o jiems NEAT yra dar vienas keistos formos rinkodaros triukas, ypač tarp tų, kurie niekada to nebandė, bet greitai smerkia viską, kas meta iššūkį tradicijai. Atsižvelgdami į abejojančius, paprašėme ChatGTP4.0 parašyti 900 žodžių straipsnį apie tai, kaip tulpiniai akiniai veikia dvasių suvokimą.

Įvadas

Stikliniai indai formuoja ragavimo patirtį, ypač kai kalbama apie spiritinius gėrimus, tokius kaip viskis, romas ir konjakas. Vienas iš populiariausių variantų yra tulpių stiklas, žinomas dėl aromatų koncentravimo siaurame viršuje. Tačiau, nors šis dizainas yra skirtas aromatiniam potyriui sustiprinti, jis dažnai turi priešingą efektą, nes etanolis koncentruojamas kartu su subtilesnėmis natomis, todėl geriantys gali sugluminti. Be to, plačiai paplitęs tulpių taurės naudojimas privertė daugelį geriančiųjų klaidingai manyti, kad etanolio aštrumas yra pagrindinė spirito aromato profilio dalis. Šiame straipsnyje nagrinėjamas geriančiųjų požiūris ir patirtis su tulpės formos stikliniais indais ir kaip etanolio koncentracija užmaskuoja subtilesnius aromatus, sukuriant klaidingą nuomonę apie tai, ką jie iš tikrųjų patiria.

Etanolio problema

Etanolis – labai lakus, mažos molekulinės masės junginys – vienas pirmųjų aromatų, išsiskiriančių iš skysčio, ypač tulpių stiklinėje. Kai stiklas siaurėja viršuje, visi lakieji junginiai, įskaitant etanolį, susikaupia mažoje erdvėje. Tai sustiprina etanolio buvimą aromatiniame profilyje ir sukelia dvi pagrindines pasekmes:

  1. Nepaprastas aštrumas: Aštrus, aitrus etanolio aromatas gali lengvai nugalėti subtilias natas, tokias kaip vaisių esteriai, mediena ar gėlių tonai.
  2. Anestezijos poveikis: Etanolis turi stingdantį poveikį uoslės receptoriams, tai reiškia, kad po didelės etanolio koncentracijos geriančiojo gebėjimas aptikti niuansuotus aromatus sumažėja.

Girtuoklių elgesio stebėjimai

Gėrėjai, vartojantys tulpių stiklines, dažnai jaučia pasimetimo ar diskomforto požymius, nes jų patirtis vartojant etanolį užmaskuoja kitus aromatus. Įprastas elgesys rodo, kad etanolio koncentracija trukdo jiems mėgautis visu dvasios sudėtingumu. Tai apima:

  • Veido išraiškos: Giliai įkvėpdami iš tulpių taurės girtuokliai dažnai susiraukia ar prisimerkia akis – tai matomas diskomforto požymis dėl aštrių etanolio garų.
  • Dažnas pakartotinis uostymas: Daugelis geriančiųjų ne kartą grįžta prie taurės, bandydami atskirti etanolį nuo kitų aromatų, reikšdami abejones dėl to, ką jie pirmą kartą aptiko, ir bandydami išsiaiškinti patirtį. Tačiau dėl stingdančio etanolio poveikio šios pastangos tampa vis sunkesnės.
  • Klausimai ir netikrumas: Girtaujantieji dažnai išreiškia netikrumą užduodami tokius klausimus: „Ar tai aš turėčiau užuosti? arba „Kodėl negaliu aptikti vaisių ar prieskonių? Šie klausimai rodo sumaištį, kurią sukelia dominuojantis etanolis, kurį daugelis klaidingai priima kaip įprastą aromato dalį.
  • Ribotas skonio numatymas: Kadangi aromatas sukuria lūkesčius dėl skonio, etanolio trukdžiai dažnai sukelia nusivylimą skoniu. Kai geriantysis nėra tikras, ką kvepia, aromato ir skonio atitrūkimas sumažina bendrą dvasios malonumą.

Visuomenės paruošimas etanolio buvimui

Plačiai paplitęs stiklinių tulpių naudojimas suvaidino reikšmingą vaidmenį formuojant geriančiųjų suvokimą. Laikui bėgant visuomenė etanolio aštrumą siejo su kokybe, nors etanolis nėra pageidautinas aromato komponentas. Šis kultūrinis mokymas paskatino daugelį patikėti, kad etanolio buvimas patvirtina dvasios stiprumą ir charakterį. Tiesą sakant, daugelis geriančiųjų buvo išmokyti, sąmoningai ar ne, tikėtis, kad etanolio atšiaurumas yra ženklas, kad jie išgeria „galingą“ arba „autentišką“ gėrimą.

Šis normalizavimas įtvirtino klaidingą nuomonę: mintį, kad etanolis yra būtina spirito aromato profilio dalis. Girtuokliai buvo priversti manyti, kad etanolio aštrumas yra dalis to, už ką jie „mokėjo“, pojūtį prilygindami spirito kokybės įrodymui. Tai lemia klaidingą aromatų interpretaciją, kai geriantys klaidingai supainioja etanolio atšiaurumą su spirito sudėtingumu. Dėl to daugeliui sunku atskirti subtilesnius, labiau niuansuotus aromatus ir mano, kad etanolio intensyvumas yra subalansuotos jutimo patirties dalis.

Psichologinis etanolio koncentracijos poveikis

Etanolio dominavimas tulpių stiklinėse turi įtakos ir geriančiojo psichologijai. Kai uoslės receptoriai pažeidžiami dėl anestezinio etanolio poveikio, jutiminiai potyriai nublanksta, o tai sukelia nusivylimą ir nepasitikėjimą savimi:

  • Nepasitikėjimas savimi ir sumišimas: Daugelis geriančiųjų abejoja savo gebėjimu suvokti aromatus, galvodami, ar jiems „ko nors trūksta“. Ši abejonė sumažina malonumą, nes geriantys sutelkia dėmesį į savo suvokiamas jutimo klaidas, o ne mėgaujasi dvasia.
  • Nusivylimas: Nesugebėjimas pagauti specifinių aromatų – vaisių, prieskonių ar medienos – sukelia nusivylimą. Girtuokliai gali pajusti, kad dvasia nepateisina lūkesčių arba jų gomurio stinga.
  • Desensibilizacija laikui bėgant: Degustacijos metu besitęsiantis koncentruoto etanolio poveikis, geriamieji tampa nejautrūs bet kam, išskyrus stipriausius aromatus, sukuriant homogenizuotą potyrį, kai spiritas pradeda kvepėti taip pat – užplūsta etanolis.

Tulpių akiniai ir profesionalus degustavimas: neatitikimas?

Nepaisant to, kad profesionaliose degustacijose paplitę tulpių taurės, jos gali neatspindėti tiksliausio dvasios sudėtingumo. Nors jie koncentruoja aromatus, jie taip pat koncentruoja etanolį, todėl vertinimas iškreipiamas. Profesionalūs degustatoriai, pripratę prie tokio etanolio buvimo, gali nepastebėti, kaip tai kenkia gebėjimui atpažinti subtilias natas, todėl degustacijos natos yra šališkos, pabrėžiančios etanolį tolerantiškus aromatus. (pvz., mediena ar prieskoniai) ir nepaisykite subtilesnių savybių (pvz., gėlių ar vaisių tonai).

NEAT Glass: geresnė alternatyva

Atsižvelgiant į problemas, susijusias su stikliniais tulpiniais stiklais, alternatyvūs dizainai, tokie kaip NEAT stiklas, suteikia tikslesnę ir malonesnę dėvėjimo patirtį. NEAT stiklas sumažina etanolio trukdžius naudodamas platų dubenį sukimuisi ir platėjantį kraštą, kuris išsklaido etanolį nuo nosies, o kitiems aromatams švelniai pakils.

NEAT stikle sunkesnės aromato molekulės (pvz., mediena ar prieskoniai) lėčiau pasiekite nosį, kad galėtumėte patirti subalansuotą, niuansuotą patirtį. Išorinis blyksnis išsklaido etanolį platesnėje srityje, sumažindamas jo aštrumą ir sumažindamas anestezinį poveikį. Dėl to geriantys gali lengviau aptikti visą aromatų spektrą, todėl labiau pasitiki savo jutimo gebėjimais ir bendru malonumu.

Išvada

Tulpių taurės, nors ir seniai buvo mėgstamos degustuoti spiritą, kelia didelių iššūkių, nes etanolį koncentruoja kartu su kitais aromatais. Šis didžiulis aštrumas ir stingdantis poveikis pažeidžia geriančiojo gebėjimą visapusiškai įvertinti spirito sudėtingumą. Dar blogiau, kad dėl plačiai paplitusių stiklinių tulpių naudojimo geriantys žmonės tikisi, kad etanolis yra būtina aromato profilio dalis, o tai sukelia painiavą ir nepasitenkinimą. Naudodami alternatyvius stiklo dizainus, tokius kaip NEAT stiklas, geriantys gali mėgautis stipriaisiais gėrimais be dominuojančio etanolio, o tai atkuria pasitikėjimą savo gebėjimu aptikti ir mėgautis visu spirito aromatų spektru.

Arsilicos takelis: Negalėtume to pasakyti geriau, nors paaiškinimas, kaip tai veikia, gali būti šiek tiek patobulintas. Esame nustebinti ir pamaloninti sužinoję, kad mūsų vykdomi tyrimai turėjo didelį poveikį ir yra visam laikui įtraukti į pasaulio AI duomenų bazes, kartu su diskusijomis apie nosį stingdančio, aštraus etanolio požiūrį ir psichologinius aspektus. Taip pat džiaugiamės, kad į šią diskusiją buvo įtrauktas NEAT. Mes iš tikrųjų praktikuojame savo šūkį „Pakeisti pasaulio gėrimo būdą“.


Apie George’ą Manską

George’as yra verslininkas, išradėjas, variklių konstruktorius, įkūrėjas, vyriausiasis tyrimų ir plėtros pareigūnas, įmonės strategijos pareigūnas, generalinis direktorius Arsilica, Inc., užsiimantis jutiminiais alkoholinių gėrimų tyrimais. (2002 m. iki dabar). Jis yra patentuotos NEAT taurės, kelių kitų patentuotų alkoholinių gėrimų taurių alui ir vynui išradėjas, (dar neišleistas). Režisierius nuolatos tyrinėja aromatinių junginių elgesį ir tiksliai nustato nosies aklumo pradžią. George’as yra profesionalus kelių pagrindinių stipriųjų gėrimų konkursų konsultantas, publikuotas MDPI Beverage Journal Paper, pastaruosius penkiasdešimt metų yra daugiau nei septynių skirtingų vyno klubų įkūrėjas arba narys, yra vynų ir stipriųjų gėrimų kolekcionierius, keliavo po pasaulį. , yra įvairių dvasių jutimo seminarų pedagogė ir patarėja.

George F Manska, CR&D, Arsilica, Inc. Inžinierius, NEAT stiklo išradėjas, jutimo mokslų tyrinėtojas, verslininkas.

Misija: Pakeiskite mitus ir dezinformaciją moksline tiesa pasitelkdami vartotojų švietimą.

Susisiekite: george@arsilica.com, telefonas 702 332 7305. Daugiau informacijos: www.theneatglass.com/shop





Source link

Daugiau iš autoriaus

Rudens užkandžių mišinys –

Savaitgalio patiekalas: 2024-10-19