Žvilgsnis į prancūziškų likerių kilmę švenčiant Nacionalinę likerio dieną su dangiškomis dvasiomis


Su Nacionaline likerio diena! Švenčiame pristatydami prancūziškų likerių ir kai kurių žymių „dangiškųjų“ prekių ženklų „Noces Royales“, „Arvani“, „Jules Theuriet“ ir „Jahiot“ kilmę.

Prancūziški likeriai turi turtingą ir sudėtingą istoriją, atspindinčią tautos kultūros paveldą ir amatininkų įgūdžius. Šie likeriai, dažnai gaminami iš vaisių, žolelių ir prieskonių, iš vaistinių mišinių virto garsiais gėrimais, kuriais mėgaujamasi visame pasaulyje. Šiame straipsnyje išnagrinėsime prancūziškų likerių kilmę ir įsigilinsime į žinomų prekių ženklų, įskaitant Spiritique Noces Royales, Artez Arvani ir keletą Jules Theuriet ir Jahiot likerių variantų, gamybos procesus.

Prancūziškų likerių kilmė

Prancūziškų likerių istoriją galima atsekti viduramžiais, kai vienuoliai pradėjo distiliuoti spiritą pirmiausia medicininiais tikslais. Šie ankstyvieji likeriai buvo sukurti įpylus alkoholio su įvairiais augalais, skirtais negalavimams malšinti. Laikui bėgant likerių gamyba iš vienuolynų perėjo į komercines distiliavimo gamyklas, ypač regionuose, žinomuose dėl savo žemės ūkio dosnumo.

XVIII–XIX amžiuje likeriai išpopuliarėjo ne tik dėl savo gydomųjų savybių, bet ir dėl išskirtinio skonio bei teikiamo malonumo. Kiekvienas Prancūzijos regionas pradėjo kurti savo firminius likerius, panaudodamas vietinius ingredientus ir tradicinius receptus, kurie dažnai buvo perduodami iš kartos į kartą.

Žymūs prancūziški likeriai ir jų gamyba

Noces Royales

Kilmė ir gamyba: Noces Royales, kurį gamina Spiritique Prancūzijos konjako regione, įkūnija prancūziško paveldo eleganciją ir turtingumą. Šis aukščiausios kokybės likeris gaminamas kruopščiu procesu, kuriame derinamos „Pear au de vie“, „Pear Williams“ sultys ir konjakas. Sudedamosios dalys yra kruopščiai atrenkamos ir maceruojamos, kad skoniai susimaišytų prieš distiliavimą. Gautas likeris yra sudėtingas ir rafinuotas. Esant 30 % ABV, jis puikiai tinka gurkšnoti atšaldytus arba gerinti kokteilius. Jo pavadinimas, reiškiantis „karališka santuoka“, atspindi prabangų konjako ir kriaušės, mėgstamiausio Liudviko XIV vaisių, mišinį.

Arvani, kurį sukūrė Artez

Kilmė ir gamyba: Arvani yra unikalus vanilės likeris, kurį gamina Artez Armanjako regione Prancūzijoje, žinomas dėl Madagaskaro vanilės pupelių ir Blanche Armagnac mišinio, kuris suteikia likeriui sodrų rudą atspalvį. Rankomis sukurtas gamybos procesas pabrėžia maksimalų skonio išgavimą iš kruopščiai atrinktų ingredientų, kurie yra maceruojami ir distiliuojami. Dėl šiek tiek saldaus, bet aromatingo vanilės profilio Arvani yra universalus kokteiliuose, patrauklus tiek miksologams, tiek paprastiems geriantiems. Esant 40 % ABV, šis likeris užfiksuoja naujovių dvasią ir išlieka ištikimas tradiciniams metodams.

Jules Theuriet Creme de Cassis de Dijon

Kilmė ir gamyba: „Jules Theuriet Crème de Cassis de Dijon“ kilęs iš Burgundijos – regiono, garsėjančio juodaisiais serbentais. Gamyba prasideda nuo prinokusių, aukštos kokybės juodųjų serbentų atrankos, kurie mirkomi alkoholyje, kad išgautų tvirtą skonį. Tada pridedamas cukrus, sukuriamas sodrus ir saldus likeris, išryškinantis natūralias vaisiaus savybes. „Crème de Cassis“ yra daugelio klasikinių kokteilių, tokių kaip „Kir Royale“, pagrindas, o dėl sodrios spalvos ir intensyvaus skonio jis yra mylimas pasirinkimas. Visi Jules Theuriet, AKA Briottet, gaminami likeriai turi nuo 18% iki 25% ABV.

Jules Theuriet likeris de Banane

Kilmė ir gamyba: Bananų likeris perteikia prinokusių bananų esmę, suteikia saldaus ir tropinio skonio. Gaminant prinokusius bananus užpilama neutraliu alkoholiu, kad skoniai išryškėtų ir sustiprėtų. Rezultatas yra universalus likeris, kurį galima naudoti įvairiuose kokteiliuose, ypač įkvėptuose atogrąžų skonių. Dėl saldumo ir unikalaus profilio jis mėgstamas kokteilių entuziastų.

Jules Theuriet Crème de Cacao Ambré

Kilmė ir gamyba: Prancūziški kakavos likeriai sukurti taip, kad suteiktų sodrų šokoladinį skonį, puikiai tinka desertiniams kokteiliams. Gamybos procesas paprastai apima kakavos pupelių sumaišymą su alkoholiu ir mišinio saldinimą, kad būtų pasiektas subalansuotas skonis. Šie likeriai įvairaus intensyvumo – nuo ​​tamsaus ir sodraus iki šviesaus ir kreminio, todėl tinka įvairiems gėrimams.

Jules Theuriet Liqueur de Pamplemousse Rose

Kilmė ir gamyba: Pamplemousse likeris yra pagamintas iš greipfrutų, suteikiantis gaivaus ir aštraus skonio profilį. Gamybos procesas apima greipfrutų žievelių ir minkštimo maceravimą alkoholyje, kuris išgauna ryškią ir aštrią vaisių esenciją, primenančią šviežiai supjaustytą greipfrutą, pabarstytą cukraus pudra. Jules Theuriet Pamplemousse garsėja savo universalumu ir suteikia kokteiliams gyvybingumo ir gaivaus posūkio. Juo taip pat galima pasikliauti, kai reikia tik citrusinių vaisių, bet jų nėra.

Jahiot Crème de Cassis de Saintonge

Kilmė ir gamyba: Jules Theuriet Crème de Cassis gaminamas konjako regione, kur kasos intensyvumas ir aitrumas skiriasi nuo užaugintų Burgundijoje. Šis gamintojas visus vaisius augina pats, kad idealiai sunokusius vaisius būtų galima skinti ir greitai nunešti į rūsius, kad išgautų uogienių, sudėtingų ir koncentruotų skonių. Jahiot taip pat gamina pêche, framboise ir gervuogių likerius.

Noces Royales

Apžvalga: Noces Royales – tai prabangus kriaušių likeris, įkūnijantis prancūziško paveldo romantiką ir eleganciją. Praturtintas sudėtingu Williams Pear ir konjako mišiniu, jis išlaiko harmoningą saldumo ir gilumo balansą.









Karališkasis Fizas




Ingredientai


  • 1 1/2 uncijos. Noces Royales
  • 1 oz. šviežios citrinos sultys
  • 1/2 uncijos. paprastas sirupas
  • Klubo soda
  • Garnyrui citrinos posūkis



Pasiruošimas

  1. Purtyklėje sumaišykite Noces Royales, citrinos sultis ir paprastą sirupą su ledu.
  2. Gerai suplakite ir nukoškite į ledo pripildytą stiklinę.
  3. Ant viršaus uždėkite sodos ir papuoškite citrinos griežinėliais.


Arvani

Apžvalga: Arvani yra žavus likeris, pagamintas iš Blanche Armagnac ir Madagaskaro
Vanilės pupelės, suteikiančios tyrą vanilės skonį ant švelniai vaisinio balto armanjako pagrindo. Dėl savo skonio gilumo ir išpilstytas 40 % ABV, jis puikiai tinka įvairiems kokteiliams.









Bananų duona Manhatanas




Ingredientai


  • 2 uncijos. Arvani Vanilla Armagnac likeris
  • 1 1⁄2 uncijos. Jules Theuriet Creme de Banane
  • 1/4 uncijos. Baie des Trésors Rhum Agricole Blanc Plein Soleil
  • 4-5 brūkšniai šokolado trauktinės



Pasiruošimas

  1. Į maišymo stiklinę su ledu įpilkite Arvani, banano kremo, Baie des Trésors Plein Soleil ir trauktinės.
  2. Išmaišykite ir nukoškite į stiklinę.










Arvani Creamsicle Spritz




Ingredientai


  • 1 1/2 uncijos Arvani
  • 3 uncijos prosecco
  • 1 oz. tonizuojantis vanduo
  • 3 brūkšniai apelsinų trauktinės Apelsinų griežinėlis papuošimui



Pasiruošimas

  1. Užpildykite vyno taurę ledu.
  2. Supilkite Arvani, po to prosecco ir tonizuojantį vandenį.
  3. Švelniai išmaišykite ir papuoškite apelsino skiltele.


Jules Theuriet likeris de Banane

Apžvalga: Bananų likeris siūlo puikų bananų skonį, suteikiantį kokteiliams tropinį atspalvį. Dėl savo saldumo jis puikiai papildo tiek suplaktus, tiek sumaišytus gėrimus.

Jules Theuriet Crème de Cacao Ambré

Apžvalga: Prancūziški kakavos likeriai suteikia sodrų šokoladinį skonį, kuris gali pakelti kokteilių asortimentą. Dėl savo gylio ir saldumo jie puikiai tinka desertiniams kokteiliams arba kaip sudėtingesnių gėrimų pagrindas.









Cacao Cognac Espresso Martini




Ingredientai


  • 1 1/2 uncijos. Normandin Mercier VSOP konjakas
  • 1 oz. Jules Theuriet Crème de Cacao Ambré
  • 1 1⁄2 uncijos. Espresso
  • Cukraus kubelis
  • Kakavos plunksnos



Pasiruošimas

  1. Į plaktuvą įpilkite ledo, konjako, kakavos kremo, espreso ir plakite 30 sekundžių.
  2. Į martinio stiklinę užpilkite cukraus kubeliu.
  3. Papuoškite kakavos gabalėliais.


Jules Theuriet Liqueur de Pamplemousse


Apžvalga:
Pamplemousse likeris, pagamintas iš greipfrutų, pasižymi gaiviu ir gaiviu skoniu, kuris suteikia kokteiliams ryškumo. Dėl aštraus saldumo jis yra mėgstamas vasaros gėrimų.









Greipfrutas Mojito




Ingredientai


  • 1 1/2 uncijos. Jules Theuriet Pamplemousse likeris
  • 1 oz. Baltasis Rhum, Baie des Trésors
  • 1 oz. šviežių laimo sulčių
  • 1/2 uncijos. paprastas sirupas
  • Švieži mėtų lapai
  • Klubo soda
  • Laimo skiltelė papuošimui



Pasiruošimas

  1. Stiklinėje sumaišykite mėtų lapus su žaliosios citrinos sultimis ir paprastu sirupu.
  2. Pripildykite stiklinę ledo ir įpilkite likerio Pamplemousse.
  3. Pabarstykite soda ir švelniai išmaišykite.
  4. Papuoškite laimo skiltele.


Jahiot Crème de Pêche de Saintonge

Apžvalga: Šis ikoninis juodųjų serbentų likeris yra ir saldus, ir aštrus, užfiksuojantis prinokusių juodųjų serbentų esmę. Jahiot Crème de Cassis yra daugelio klasikinių kokteilių pagrindas.









Kir Royale




Ingredientai


  • 1 oz. Jules Theuriet Creme de Cassis
  • 4 uncijos. Šampanas arba putojantis vynas
  • Garnyrui švieži juodieji serbentai arba gervuogės



Pasiruošimas

  1. Supilkite Crème de Cassis į fleitos stiklą.
  2. Užpilkite atšaldytu šampanu arba putojančiu vynu.
  3. Papuoškite šviežiais juodaisiais serbentais.


Išvada

Prancūziški likeriai demonstruoja nuostabų istorijos, meistriškumo ir skonio derinį. Nuo prabangių kriaušių natų „Noces Royales by Spiritique“ iki aromatingos vanilės esencijos „Arvani by Artez“, šviežių Jules Theuriet Pamplemousse citrusinių savybių ir giliai vaisinio Jahiot’s Cassis pobūdžio – kiekvienas likeris atspindi jo gamintojų atsidavimą ir meniškumą. Kokteilių kultūrai toliau tobulėjant, šie likeriai išlieka neatsiejama kuriant skanius ir naujoviškus gėrimus. Nesvarbu, ar mėgaujamasi vienu, ar su kokteiliu, prancūziški likeriai kviečia tyrinėti ir švęsti savo unikalų paveldą.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Kumpio ir marinuotų agurkų suvyniojimas –

Penktadienio dalykai #545 – Brown Eyed Baker