„Paint the Town Mango“ kokteilių konkursas
Mango Shotta, mango ir jalapeño skonio tekila suteikia prieskonių „Tales“.
Po įdomios kūrybos ir konkurencijos kelionės buvo karūnuotas Mango Shotta ir Chilled Media organizuoto kokteilių konkurso „Paint the Town Mango“ nugalėtojas. Angela Wood su laimėjusiu kokteiliu „I Shotta the Sheriff“ ir laimėjusia šaudykle „Sizzle“ ir „Spice“ pagarsino varžybas per tiesioginį šių metų „Tales of the Cocktail“ renginį NOLA.
Mes prašome Angelos aptarti kūrybinį procesą už jos I Shotta the Sheriff kokteilio.
Ar galite šiek tiek papasakoti apie jūsų laimėtų kokteilių įkvėpimą?
„I Shotta the Sheriff“ yra skirtas klasikinių skonių derinimui su šiuolaikiškumu. Mane įkvėpė nesenstanti Naujojo Orleano stiliaus kokteilio elegancija, tačiau norėjau sukurti kažką, kas išsiskirtų iš dabartinių tendencijų ir skonių. Kokteilį įkvėpė turtinga Naujojo Orleano, miesto, garsėjančio ryškia kokteilių kultūra ir klasikiniu Sazerac kokteiliu, istorija. Pridedant Sazerac Rye, gėrimas pagerbia tradicinį Sazerac, o Mango Shotta įveda šiuolaikišką posūkį, įkvėpdamas gėrimui atogrąžų, egzotiškos nuojautos, gražiai kontrastuojančios su viskio aštrumu. Idėja buvo sukurti kokteilį, kuris pagerbtų tradicinį rafinuotumą, kartu įtraukiant naujus, naujoviškus elementus. Tai seno ir naujo derinys, sujungiamas siekiant subalansuoto ir įsimintino gėrimo patirties.

Koks buvo jūsų kūrybinis procesas kuriant kokteilį? Ar susidūrėte su kokiais nors iššūkiais?
Kūrybinis procesas man dažnai prasideda nuo koncepcijos ar temos. Kalbant apie kokteilį su Mango Shotta, man buvo svarbu išsiaiškinti, kur šis produktas turi istoriją, o tai, kad tai yra Sazerac produktas iš Naujojo Orleano, suteikė tvirtą pagrindą kūrybiškumui. Būtent tada ir žinojau, kad savo kokteilį kursiu iš abiejų ingredientų.
Vienas iš pagrindinių iššūkių buvo pasiekti subalansuotą skonio profilį. Per daug mango gali nugalėti rugius, o per mažai kokteilis gali būti per atšiaurus, ir aš prarasčiau nurodyto ingrediento profilį. Taigi, svarbiausia buvo pakoreguoti kiekius ir įdiegti papildomus elementus, tokius kaip citrusiniai vaisiai, amaro ir „Luxardo“, kad būtų galima patobulinti balansą, laikantis konkurso reikalavimų. Galiausiai nustebau, kaip viskas gerai dera, ir aš tikrai MYLIU savo kokteilį.
Kaip novatoriškai įtraukėte „Mango Shotta“ į savo kokteilį?
Kokteilyje susijungia tradicinis ruginio viskio aštrumas su atogrąžų mangais ir jalapeño – netikėtu deriniu, sukuriančiu sudėtingą skonio potyrį. Įdėjus citrinų sulčių ir amaro, atotrūkis tarp saldaus mango ir drąsių rugių, o „Luxardo“ suteikia papildomo rafinuotumo. Sukurti maišytą kokteilį su mango-jalapeno tekila ir tvirta rugine, mano nuomone, buvo naujoviška.
Ką galėtumėte patarti norintiems barmenams, kurie norėtų dalyvauti kokteilių varžybose?
Labai svarbu atidžiai perskaityti konkurso gaires ir suprasti temą, ingredientų apribojimus, terminus ir vertinimo kriterijus. Sukurkite patrauklią savo kokteilio istoriją ar koncepciją. Tai padeda sudominti teisėjus ir padaro jūsų dalyvavimą įsimintiną. Pristatydami būkite aiškūs ir pasitikintys savimi. Paaiškinkite įkvėpimą, ingredientus ir paruošimo būdą. Taip pat parodykite entuziazmą savo kūrybai. Aistra ir žinios gali padaryti stiprų įspūdį. Prieš kurdami kokteilį priešais skydelį, stenkitės gaminti kokteilį kelis kartus, kad užtikrintumėte skonio, pateikimo ir technikos nuoseklumą. Sutelkite dėmesį į savo gėrimo patrauklumą. Tinkami stikliniai indai, garnyras ir liejimo technika gali labai pakeisti.
Rinkitės tokius garnyrus, kurie papildytų kokteilį ir pagerintų jo vizualinį patrauklumą. Pagalvokite apie spalvą, tekstūrą ir kaip jie dera su bendra tema. Sekite naujienas apie kokteilių tendencijas, metodus ir naujus ingredientus. Nebijokite eksperimentuoti ir peržengti ribas! Naujovės dažnai atsiranda bandant naujus dalykus ir kūrybingai rizikuojant. Tačiau įsitikinkite, kad tai prasminga. Viskas turi turėti vientisą vietą nuo pradžios iki pabaigos. Ir būkite pasirengę tai paaiškinti, kad jūsų teisėjai galėtų aiškiai suprasti ir patirti jūsų viziją ir nieko neprarastų vertime.

Kaip laimėjimas šiame konkurse paveiks jūsų karjerą?
Konkurso laimėjimas atneša kolegų, pramonės lyderių ir žiniasklaidos pripažinimą. Tai reiškia, kad esate išskirtinis talentas barmenų pasaulyje ir gali turėti didelės įtakos jūsų karjerai, padidindamas jūsų matomumą, patikimumą ir galimybes pramonėje. Tai suteikia platformą tobulinti savo profesinę kelionę, išplėsti tinklą ir ieškoti naujų įdomių karjeros kelių. Tai pasakius, esu pasiruošęs šioms galimybėms!
Pasidalykite įsimintina konkurso akimirka, kuri jums išsiskyrė.
Vienas ypatingai įsimintinas momentas iš kokteilių konkurso, kuris man išsiskiria, buvo momentas, kai pamačiau teisėjų reakcijas į mano galutinį pristatymą. Po kelių savaičių pasiruošimo atėjo varžybų diena. Renginio vieta tryško energija, nes kiti keturi barmenai iš visos šalies demonstravo savo kūrinius. Aš kruopščiai sukūriau savo kokteilį su istorija, kuri sujungė tradicinį ir modernų. Kai pagaliau atėjo mano eilė, aš nuėjau į pristatymo zoną, o širdis plakė iš susijaudinimo ir nervų mišinio.
Ruošdamas kokteilį jaučiau į mane nukreiptas teisėjų akis, stebinčias kiekvieną judesį. Kai baigiau gaminti gėrimą ir padėjau jį prieš teisėjus, giliai įkvėpiau ir ėmiau aiškinti kokteilio įkvėpimą. Pasidalinau istorija apie tai, kaip norėjau sulieti klasikinę Naujojo Orleano dvasią su šiuolaikiškumu, naudojant Mango Shotta ir sumaišius jį su Sazerac Rye ir kitais mano ingredientais, kad būtų sukurta istorijos sintezė. Toks, kuris buvo ilgai ir ką tik prasidėjo, sukurti kokteilį, kurį būtų galima patiekti ir gerbti šalia savo pirmtakų.
Labiausiai įsiminė teisėjų reakcija, kai jie gėrė pirmuosius gurkšnius. Jų akys nušvito iš nuostabos ir džiaugsmo. Vienas teisėjas pakomentavo tobulą pusiausvyrą. Kitas pastebėjo, kaip „Luxardo“ pridėjo subtilų sluoksnį, kuris viską gražiai sujungė. Matyti jų teigiamas reakcijas ir girdėti komplimentus buvo nepaprastai džiugu. Tai apėmė visą sunkų darbą ir kūrybiškumą, įdėtą ruošiantis konkursui. Tai buvo pastangų, eksperimentų ir aistros, įdėtos kuriant kokteilį, patvirtinimas. Tas ryšys su teisėjais, kur jie įvertino ir mėgavosi kokteiliu, leido pasiruošti ir laukti.
Ką pasiimsite iš šios patirties?
Mango Shotta kokteilių konkurso pergalė Tales renginyje Naujajame Orleane man buvo permaininga patirtis. Tai mano įgūdžių ir kūrybiškumo patvirtinimas, parodantis, kad mano unikalus požiūris į mixologiją yra susijęs su pramonės ekspertais. Šis laimėjimas ne tik padidina mano pasitikėjimą, bet ir atvers įdomių galimybių bendradarbiauti bei ateities renginiams. Konkursas taip pat suteikė neįkainojamų tinklų kūrimo galimybių, leidžiančių man susisiekti su įtakingais lyderiais, kurie gali prisidėti prie mano tolesnio augimo.
Asmeniniu lygmeniu tai buvo kelionė, skirta pažinti save, atskleisti stipriąsias puses, kurių iki galo nebuvau suvokusi, ir išmokyti mane atsparumo spaudimui. Ši pergalė suteikia man platformą daryti įtaką ir įkvėpti kitus, nesvarbu, ar tai būtų mentorystė, dalinantis savo istorija ar pasisakant už svarbias priežastis. Be to, dalyvavimas tokio didelio lygio renginyje man atskleidė naujas idėjas ir tendencijas, paskatino mano kūrybiškumą ir įkvėpė ateities naujovėms mano amato srityje. Esu labai dėkingas už „Chilled Magazine“. Tai yra mano antrasis nacionalinio konkurso laimėjimas ir aš niekada nežinojau, kiek galimybių yra, kol neprisijungiau prie šios bendruomenės.