Lengvi turkiški sausainiai – europietiškas patiekalas

Lengva „Turkish Delight“ sausainiai receptas – patvarus skanėstai, kurie puikiai tinka dovanojimas arba mėgautis laikui bėgant. Skanus ir paprastasšie sausainiai idealiai tinka Gavėnia taip pat (visiškai be kiaušinių, be pieno, be sviesto). Patvirtintas vaikams, veganas.

Šiandien gaminame puikius paprastus sausainius su „Turkish Delight“. Ar kada susimąstėte, kaip naudoti „Turkish Delight“, išskyrus tai, kad valgote tiesiai iš dėžutės? Na, bulgarai jus apėmė. Šios tradicinėsEime“ (reiškia sausainius su Turkish Delight).

Jie yra saldūs ir sviestiniai, tačiau visiškai be kiaušinių, be pieno ir be sviesto. Tobuliems gavėnios sausainiams gaminti nenaudojami jokie gyvūniniai produktai, tačiau negalite nustoti jų valgyti. Jų lengvas paruošimas, minkšta ir sviestinė tekstūra bei išskirtinis patvarumas kad jie puikiai tinka dovanoti. Jie gali išsilaikyti iki 3-4 savaičių, nors abejoju, ar jie tiek laiko, jei juos išbandytumėte.

Už Bites

Bulgarijoje,išeiti“ reiškia tradicinį saldųjį skanėstą, pagamintą su turkiškais malonumais kaip pagrindiniu ingredientu. Šie sausainiai paprastai yra turkiško malonumo gabalėlis, suvyniotas į minkštą, trapią tešlą, dažnai apibarstytą cukraus pudra. Šie sausainiai populiarūs Bulgarijoje dėl puikaus sviestinės, tirpstančios burnoje tekstūros ir kramtomo, saldaus turkiško įdaro derinio. Lokumka mėgaujamasi kaip ypatingas skanėstas, ypač per šventes ar šventines progas, derinant vietinius skonius su turkiška įtaka. Yra daug „Lokumki“ versijų – kai kurioms reikia gyvūninės kilmės produktų, bet daugumai – ne.

Ingredientai ir pakaitalai

  1. Miltai – universalūs miltai
  2. Augalinis aliejus – saulėgrąžų aliejus arba alyvuogių aliejus
  3. Šalta vandens
  4. Sausas mielės – arba šviežių mielių
  5. Turkiškas malonumas – supjaustykite mažais gabalėliais
  6. Cukraus pudra – sausainiams apvolioti

Kaip pasigaminti „Turkish Delight Cookies“?

1: Sumaišykite visus tešlos ingredientus. Minkykite minkštą, riebią tešlą ir iškočiokite kuo ploniau.

2: Supjaustykite juostelėmis ir viename gale uždėkite nedidelį gabalėlį turkiško malonumo. Susukite į vidų ir padėkite ant kepimo skardos.

3: Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių arba iki šviesiai auksinės spalvos. Iš karto po to pabarstykite cukraus pudra. Leiskite visiškai atvėsti ir mėgaukitės.

Kaip laikyti „Turkish Delight“ slapukus?

Turkiški sausainiai gali būti laikomi kambario temperatūroje stikliniame inde arba lėkštėje. Kai kurie juos laiko sandariuose induose. Slapukai ant prekystalio gali išsilaikyti iki 4 savaičių.

Lengvi turkiški sausainiai
Lengvi turkiški sausainiai

Rustic Turkish Delight Cookies

Europos patiekalas

Kaimiškas „Turkish Delight“ sausainiai receptas – patvarus skanėstai, kurie puikiai tinka dovanojimas arba mėgautis laikui bėgant. Skanus ir paprastasšie sausainiai idealiai tinka Gavėnia taip pat. Patvirtintas vaikams, veganas.

Neleiskite ekranui užtemti

  • 150 ml augalinis aliejus, (saulėgrąžų, alyvuogių aliejaus ir kt.)
  • 200 ml šaltas vanduo
  • 500 g balti miltai, visokio tikslo
  • 1 a.š. momentinės sausos mielės, išlygintas
  • 300 g Turkiškas malonumas, supjaustyti mažais kubeliais
  • cukraus pudros sausainiams apvolioti
  • Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite augalinį aliejų ir vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus ir sausas mieles. Minkykite minkštą, riebią ir elastingą tešlą.

  • Iškočiokite tešlą į ploną kvadratas. Tada supjaustykite išilgai juostelėmispadalinti tuos kaspinus į mažus stačiakampius gabalėlius.

  • Kitaskiekvieno stačiakampio vienoje pusėje išdėliokite mažus turkiškus skanėstus ir susukite į vidų – mažiausiai pusantro pilno ritinėlio aplink turkišką skanėstą.

  • Įdėkite kiekvieną sausainį ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, palikdami šiek tiek vietos tarp jų.

  • Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Išėmus iš orkaitės sausainiai turi būti rausvi, o ne rudi.

  • Iš karto visus sausainius apvoliokite cukraus pudra. Leiskite visiškai atvėsti ir mėgaukitės. Laikyti iki 3 savaičių sandariame inde.

TEŠLA: Tešla turi būti minkštas, riebus ir lengva dirbti ir iškočioti, bet taip pat tampri. Aliejui įmaišyti į tešlą reikia laiko. Priklausomai nuo naudojamų miltų rūšies (net prekės ženklo), gali tekti šiek tiek pakoreguoti miltų ir vandens santykį.
TURKŲ DĖKUMAS: Aš naudoju parduotuvėje pirktą paprastą rausvą turkišką delightą, kuris tiekiamas didesniais gabalais. Supjaustau, kad tolygiai tilptų į 60 sausainių.
MIELĖS: Dabar tešla turėtų pakilti (perskaitėte teisingai). Mielės naudojamos tik tam, kad tešla šiek tiek pakiltų (bet ne per daug) tik kepant. Galima naudoti ir šviežias mieles.

Paruošimo laikas 30 minučių

Virimo laikas 15 minučių

Bendras laikas 45 minučių

Kursas Desertas

Virtuvė bulgarų, europiečių

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Daugiau iš autoriaus

A Guide to Different Cuts of Pork Ribs

Kiniškas moliūgų pyragas (Nan Gua Bing – moliūgų pyragas)