Koldūnų padažas – Malaizijos skonis

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Prašome perskaityti mano privatumo politiką.

Tai lengva koldūnų panirimo padažas yra sūrus, aštrus ir tik reikiamas kiekis aštraus. Pagaminta iš sojos padažo, juodojo acto ir naminio čili aliejaus, sumaišoma per 5 minutes, o koldūnai akimirksniu tampa restorano skonio.

Lengvas padažas koldūnams

Bėgant metams išbandžiau daugybę koldūnų padažo versijų, tačiau šis pasiekia tobulą balansą: pikantiškas, aštrus ir šiek tiek aštrus, tačiau nepersistengdamas. Tai mano mėgstamiausias lengvai mirkomas koldūnų padažas, kurį paprasta pagaminti, pripildytas skonio ir daug geresnis už paprastą sojų padažą. Jis puikiai dera su mano garuose keptais koldūnais arba keptuvėje keptais koldūnais.

Šiame recepte naudojau savo naminį čili aliejų, kad gaučiau gilų, skrudintą karštį ir sodrų aromatą, o čili aliejus išsilaiko savaites. Maišymas užtrunka tik apie 5 minutes, o pabandę daugiau niekada nebegrįšite prie paprasto sojų padažo.


Jūsų naujas mėgstamiausias panirimo padažas

Koldūnai, pamirkyti lengvai mirkomame virtinukų padaže.Koldūnai, pamirkyti lengvai mirkomame virtinukų padaže.

Jei mėgstate padažus, kurie akimirksniu paverčia viską skanesniu, šis yra puikus.

  • Paprasti ingredientai, didelis skonis. Greitas sojų padažo, juodojo acto ir čili aliejaus mišinys suteikia puikų sūrumo, aštrumo ir aštrumo balansą.
  • Paruošta per kelias minutes. Tiesiog viską išmaišykite, virti nereikia, o restorano stiliaus padažą gausite per 5 minutes.
  • Geriau nei buteliuose. Šviežiai sumaišytas, kvapnus ir pritaikomas pagal jūsų skonį. Sureguliuokite šilumą, saldumą ar įdegį tiksliai taip, kaip jums patinka.

Ingredientai, kurių jums prireiks

Ingredientai koldūnų panirimo padažui.Ingredientai koldūnų panirimo padažui.

Visas tikslias sumas ir detales galite rasti šio įrašo apačioje esančioje receptų kortelėje.

Pro patarimas Nr. 1: kodėl sojos padažas yra pagrindas
Sojų padažas suteikia padažui sūrų, umami pagrindą. Tai sujungia visus skonius ir padaro padažą pakankamai pikantišką, kad jį būtų galima derinti su koldūnais, makaronais ar bulvytėmis.

Pro patarimas Nr. 2: Chinkiang juodojo acto paslaptis
Chinkiang juodasis actas yra pagrindinis kinų virtuvės produktas, žinomas dėl savo gilaus, šiek tiek dūminio skonio ir švelnaus skonio. Būtent tai suteikia padažui klasikinį koldūnų skonį. Jį galite rasti daugelyje Azijos maisto prekių parduotuvių arba internete. Paprastai jis yra aukštame stikliniame butelyje su geltona etikete.

3 profesionalo patarimas: kodėl aš naudoju naminį čili aliejų
Man patinka naudoti savo naminį čili aliejų, nes jis šviežesnis, skanesnis ir daug pigesnis nei parduotuvėje. Gaunate gilų, skrudintą aromatą ir subalansuotą šilumą, kuriai išpilstytos versijos tiesiog negali prilygti. Be to, jis išsilaiko kelias savaites, todėl verta pasigaminti partiją, kad bet kada būtų po ranka.

4 profesionalo patarimas: nepraleiskite cukraus
Nedidelis žiupsnelis cukraus gali atrodyti nedaug, tačiau jis subalansuoja sūrumą ir rūgštingumą, todėl padažo skonis yra lygus ir sodrus, o ne aštrus.


Kaip pasigaminti koldūnų panardinimo padažą

Ingredientai naminio aštraus koldūnų panirimo padažo receptui dubenyje.Ingredientai naminio aštraus koldūnų panirimo padažo receptui dubenyje.

Į nedidelį dubenį sudėkite sojos padažas, Chinkiang juodasis actas, čili aliejus, sezamo aliejus, cukrus ir truputis kalendros arba laiškinių svogūnų. Įmeskite kai kuriuos sezamo sėklų jei tau patinka.

Koldūnų padažas, pagamintas iš naminio čili aliejaus dubenyje.Koldūnų padažas, pagamintas iš naminio čili aliejaus dubenyje.

Paskubėkite maišykite, kol cukrus ištirps ir viskas gražiai susidėlioja. Galite patiekti iš karto arba laikyti šaldytuve, kol būsite pasiruošę valgyti.


Dažnai užduodami klausimai

Ar galiu šį padažą pasigaminti iš anksto?

Taip. Laikykite jį mažame indelyje šaldytuve ir prieš patiekdami greitai išmaišykite, nes čili aliejus gali išsiskirti. Iš tikrųjų po kelių valandų skonis dar geresnis, nes skoniai susimaišo.

Ar turiu naudoti naminį čili aliejų?

Jūs neprivalote, bet aš rekomenduoju. Naminis čili aliejus yra gaivesnis, kvapnesnis ir pigesnis nei parduotuvėje. Be to, jis išsilaiko kelias savaites, todėl galite jį naudoti makaronams, keptoms bulvytėms ir net kiaušiniams.

Kokį sojų padažą turėčiau naudoti?

Įprastas lengvas sojų padažas geriausiai tinka, nes jis prideda sūrumo ir umami, neužgoždamas kitų skonių. Tamsus sojų padažas yra per tirštas ir saldus šiam receptui.

Kiek laiko jis laikosi šaldytuve?

Iki vienos savaitės sandariai uždarytame stiklainyje. Aitriosios paprikos aliejus padeda jį išsaugoti, tačiau šviežios žolelės (pvz., kalendra ar laiškiniai svogūnai) skaniausi per kelias dienas.

Kiek kalorijų vienoje porcijoje?

Pagal šį receptą yra 1/2 puodelio (125 ml) ir 345 kalorijos.

Šaukštas lengvo naminio aštraus koldūnų panirimo padažo.Šaukštas lengvo naminio aštraus koldūnų panirimo padažo.

Ką patiekti pagal šį receptą

Lengvai ir sveikai kinų savaitės vakarienei rekomenduoju šiuos receptus:

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas taip pat, kaip ir man. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir įvertinkite jį 5 žvaigždutėmis. Jei norite gauti daugiau paprastų ir skanių receptų, peržiūrėkite mano receptų rodyklę ir gaukite naujienas užsiprenumeruodami naujienlaiškį ir stebėdami mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“, kad gautumėte naujų atnaujinimų.


Kiti padažų receptai, kurie jums gali patikti

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių plutelė lėkštėje, papuošta citrinos griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite ekranui užtemti

  • Mažame dubenyje sumaišykite sojos padažą, juodąjį Chinkiang actą, čili aliejų, sezamo aliejų, cukrų, kalendrą (arba laiškinius svogūnus) ir sezamo sėklas.

  • Maišykite, kol cukrus ištirps ir viskas gerai susimaišys. Patiekite iš karto arba laikykite atšaldytą, kol paruošite naudoti.

Pagal šį receptą pagaminsite 1/2 puodelio (125 ml).

Patiekimas: 0.5puodelis, Kalorijos: 345kcal, Angliavandeniai: 7g, Baltymai: 6g, Riebalai: 33g, Sotieji riebalai: 5g, Polinesotieji riebalai: 5g, Mononesotieji riebalai: 22g, Natris: 3241mg, Kalis: 131mg, Pluoštas: 1g, Cukrus: 5g, Vitaminas A: 27TV, Vitaminas C: 0.1mg, Kalcis: 24mg, Geležis: 2mg

Informacija apie mitybą apskaičiuojama automatiškai, todėl turėtų būti naudojama tik kaip apytikslė.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Daugiau iš autoriaus

Kiniškas moliūgų pyragas (Nan Gua Bing – moliūgų pyragas)

Morkų sriubos su prieskoniais malta jautiena ir pušies riešutais receptas