Šie kiniški moliūgų pyragaičiai arba nánguā bǐng (南瓜饼) yra kramtomi kaip moči, jų išorė yra traški. Jie švelniai saldūs ir tokie šventiniai rudens sezonui.
Juos dar geriau daro tai, kad jie greiti ir lengvi. Nereikia nei orkaitės, nei garintuvo. Tiesiog kepkite juos keptuvėje ir pasiruoškite puikaus užkandžio ar deserto!
Moliūgas ir sezamas: puikus derinys
Kvapių skrudintų sezamo sėklų ir naudingo moliūgo derinys padarė tai vienu iš mano naujų mėgstamiausių rudens skanėstų. (Naudojate šviežią moliūgą? Billas turi vaizdo įrašą, kaip apipjaustyti moliūgą.)
Jie yra kramtomi kaip mochi, bet traškūs, kai buvo kepti keptuvėje! Tačiau, nors tekstūra yra panaši į mochi, į receptą įdėjau įprastų ryžių miltų, be lipnių ryžių miltų, todėl pyragaičiai yra kramtomi, bet ne per lipnūs ar tamprūs.
Tekstūra panaši į kiniško kepto sezamo rutuliuką, nors ir kiek tankesnė. Tačiau jų nereikia kepti giliai, o pagaminti yra daug paprasčiau!
Tyrinėdamas šį patiekalą pastebėjau, kad kai kurie nan gua bing gaminami be skrudintų sezamo sėklų, tačiau primygtinai siūlau jas įtraukti ir nan gua bing stipriai aptepti. Jie tikrai skiriasi! Čia yra įrašas apie tai, kaip skrudinti sezamo sėklas, bet taip pat galite nusipirkti jų paskrudintų ir paruoštų naudoti.
Padarykite juos su užpildu arba be jo
Galite padaryti šiuos nan gua bing paprastus, kad gautumėte traškią moliūgų močią, arba galite imtis papildomo žingsnio ir paruošti įdarą. Jis tirpsta kramtomojo pyrago viduje ir suteikia jam šiek tiek papildomo saldumo bei skonio.
Aš juos gaminau su raudonųjų pupelių pasta, bet galite naudoti saldžią moliūgų pastą (receptą žiūrėkite mano moliūgų mochi recepte!), saldžiosios lotoso pastą arba paprastą saldžių žemės riešutų įdarą.
Vienam pyragui reikės labai nedaug – 10–15 g įdaro rutuliuko. Pagal šį receptą pagaminama 12 pyragaičių, tai iš viso sudaro 180 g įdaro. Beje, šis receptas puikiai tinka panaudoti mūsų kiniškų kepinių bandelių ar mėnulio pyragų įdaro likučius!
Jei gaminsite šiuos kiniškus moliūgų pyragus be įdaro, galite padidinti tešloje esančio cukraus (iki dvigubo nurodyto kiekio).
Kiniško moliūgo pyrago recepto instrukcijos
Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę su cukrumi, pieno milteliais, įprastais ryžių miltais, saldžiais (lipniais) ryžių miltais ir druska. Suminkykite minkštą tešlos rutulį. Tekstūra turėtų būti panaši į play-doh – minkšta ir lanksti.






*Atkreipkite dėmesį, kad kai kurie moliūgai yra sausesni nei kiti dėl amžiaus ar tipo. Jei tešla per sausa, kad susimaišytų, po vieną šaukštą įpilkite vandens, kol susidarys tešlos rutuliukas. Jei jis per šlapias, tiesiog įpilkite šiek tiek lipnių ryžių miltų.


Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Paimkite gabalėlį ir susukite į lygų rutulį tarp delnų. Jei dedate įdarą kaip aš, į tešlos rutulį įkaskite gilų kraterį. Išploninkite kraštus, įdėkite įdaro rutulį, sandariai uždarykite ir vėl susukite į lygų rutulį tarp delnų.












Užpildykite nedidelį dubenį vandens ir suberkite sezamo sėklas į dubenį ar negilų indą. Tada tešlos rutulį apvoliokite šiek tiek vandens, kad jis sudrėkintų, tada perkelkite ant sezamo sėklų, kad apsemtų. Pasukite jį tarp delnų, kad įspaustumėte sezamo sėklų. Galiausiai išlyginkite jį į 3 colių diską. Pakartokite su visais 12 tešlos rutuliukų.












Norėdami kepti pyragus, į didelę plokščiadugnę keptuvę ant vidutinės ir stiprios ugnies įpilkite apie 2 šaukštus neutralaus aliejaus. Pusę pyragų išdėliokite keptuvėje, palikdami tarpą tarp jų. Apkepkite kiekvieną pusę iki auksinės rudos spalvos ir šiek tiek išsipūsti centre. Jei keptuvė atrodo sausa, įpilkite daugiau aliejaus ir pagal poreikį sureguliuokite šilumą, kad nesudegtumėte. Tešloje esantis cukrus lengvai pridega, jei karštis per didelis.


Pakartokite su antrąja partija ir patiekite šiltą. Likučius laikykite šaldytuve. Norėdami pašildyti, tiesiog paskrudinkite plokščiadugnėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies arba iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. Pakaitiname juos skrudintuvo orkaitėje!


Receptas
Dideliame dubenyje sumaišykite moliūgų tyrę su cukrumi, pieno milteliais, įprastais ryžių miltais, saldžiais (lipniais) ryžių miltais ir druska. Suminkykite minkštą tešlos rutulį. Tekstūra turėtų būti panaši į play-doh – minkšta ir lanksti. (Kai kurie moliūgai yra sausesni nei kiti dėl amžiaus ar rūšies. Jei tešla per sausa, kad susimaišytų, po vieną įpilkite po šaukštą vandens, kol taps. Jei per šlapi, įberkite šiek tiek lipnių ryžių miltų.)
Padalinkite tešlą į 12 lygių dalių. Paimkite gabalėlį ir susukite į lygų rutulį tarp delnų. Jei naudojate įdarą, į tešlos rutulį įkaskite gilų kraterį. Išploninkite kraštus, įdėkite įdaro rutulį, sandariai uždarykite ir vėl susukite į lygų rutulį tarp delnų.
Užpildykite nedidelį dubenį vandens ir suberkite sezamo sėklas į dubenį ar negilų indą. Tada tešlos rutulį apvoliokite šiek tiek vandens, kad jis sudrėkintų, tada perkelkite ant sezamo sėklų, kad apsemtų. Pasukite jį tarp delnų, kad įspaustumėte sezamo sėklų. Galiausiai išlyginkite jį į 3 colių diską. Pakartokite su visais 12 tešlos rutuliukų.
Norėdami kepti pyragus, į didelę plokščiadugnę keptuvę ant vidutinės ir stiprios ugnies įpilkite apie 2 šaukštus neutralaus aliejaus. Pusę pyragų išdėliokite keptuvėje, palikdami tarpą tarp jų. Apkepkite kiekvieną pusę iki auksinės rudos spalvos ir šiek tiek išsipūsti centre. Jei keptuvė atrodo sausa, įpilkite daugiau aliejaus ir pagal poreikį sureguliuokite šilumą, kad nesudegtumėte. Pakartokite su antrąja partija ir patiekite šiltą.
Likučius laikykite šaldytuve. Norėdami pašildyti, tiesiog paskrudinkite plokščiadugnėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies arba iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. Pakaitiname juos skrudintuvo orkaitėje!
Kalorijos: 219kcal (11 %) Angliavandeniai: 33g (11 %) Baltymai: 4g (8%) Riebalai: 8g (12 %) Sotieji riebalai: 1g (5%) Polinesotieji riebalai: 3g Mononesotieji riebalai: 4g Trans riebalai: 0,02g Cholesterolis: 1mg Natris: 30mg (1 %) Kalis: 94mg (3 proc.) Pluoštas: 2g (8%) Cukrus: 11g (12 %) Vitaminas A: 2395TV (48 %) Vitaminas C: 1mg (1 %) Kalcis: 81mg (8%) Geležis: 1mg (6 proc.)

