Ši troškinta vištiena su kaštonais yra skaniai jaukus patiekalas, kurį šį rudenį burbuliuoja ant viryklės. Staigūs ir sveiki iš turtingų kaštonų ir giliai pagardintų šiitake grybais, jis jaučiasi teisus, kai temperatūra kyla!
Tradicinis kinų vištienos troškinys
Rasite šios troškintos vištienos variantus su kaštonais visoje Kinijoje. Pvz., Jį galite rasti su aromatinėmis čili ir papildomomis žvaigždžių anyžiais. Kitose versijose naudojamas chee hou padažas ir austrių padažas (labiau būdingas pietų kinų virtuvei).
Aš padariau hibridą apie mūsų šeimos įtaką (aš esu iš Šanchajaus ir Billo šeimos iš Guangdongo provincijos pietuose), pridedant žvaigždės anyžių ir austrių padažą, kad būtų sudėtingesnis skonis. Nedvejodami eksperimentuokite ir padarykite tai savo! Bet aš manau, kad šis receptas yra labai geras, kaip parašytas.
Vištiena be kaulų, kad būtų lengva valgyti!
Kinijoje beveik visa vištiena patiekiama kaulų. Nors tai nepadaro jūsų vidutinio kinų valgyklos šikšnosparnio akių, tai gali būti šiek tiek nepatogu, jei nesate įpratęs, ypač kai kalbama apie troškintus troškinius, į kuriuos tiesiog norite įsigilinti į didelį šaukštą.
Nors ši klasikinė troškinta vištiena su kaštoniniais riešutais paprastai gaminama ir su kaulų vištiena, kodėl gi nenaudojant vištienos šlaunų be kaulų ir praleidžiant kaulus? Be to, jis virtas greičiau!
Koks ChatGPT jums nepasakys apie šio recepto kūrimą:
- Norėdami mirkyti džiovintus šiitake grybus, per naktį mirkykite kambario temperatūros vandenyje arba mirkykite ką tik virtą vandenyje maždaug 2 valandas.
- Net jei recepte naudojate grybų mirkymo vandenį, ne viską išmeskite į keptuvę vienu metu. Naudokite rankas, kad kruopščiai ištrauktumėte grybus. Bet kokios grybų nuosėdos bus nusistovėjusios į dugną. Supilkite skystį į savo indą ir palikite paskutinį kartą, kad išvengtumėte nešvarumų į savo patiekalą!
- Norėdami mirkyti džiovintus šiitake grybus, per naktį mirkykite kambario temperatūros vandenyje arba mirkykite ką tik virtą vandenyje maždaug 2 valandas.
- Net jei recepte naudojate grybų mirkymo vandenį, ne viską išmeskite į keptuvę vienu metu. Naudokite rankas, kad kruopščiai ištrauktumėte grybus. Bet kokios grybų nuosėdos bus nusistovėjusios į dugną. Supilkite skystį į savo indą ir palikite paskutinį kartą, kad išvengtumėte nešvarumų į savo patiekalą!
Kur galiu rasti kaštonų?
Kaštainiai pasirodo maisto prekių parduotuvėse maždaug rudenį, taigi, kai juos pamatysite, užfiksuokite juos! Aš juos kepiu, nulupu ir užšaldau, kad giliau į žiemos mėnesius.
Mes iš tikrųjų turime labai dosnų kaimyną, kuris kieme turi kaštono medį ir jis periodiškai pristato maišus skanių kaštonų į mūsų duris! Nuo tada, kai persikėlėme į šį namą, tai buvo vienas iš mano mėgstamiausių rudens dalykų.
Jei neturite malonaus kaimyno su kaštono medžiu, taip pat galite rasti skrudintų, nuluptų kaštonų maišuose (čia yra keletas „Amazon“). Juos pamatysite kaip sezoninę prekę kai kuriose maisto prekių parduotuvėse, ir aš juos net mačiau mūsų vietiniame „Costco“!
Jie iš tikrųjų skonis yra gana puikus ir yra patogiausias šio recepto pasirinkimas, nes jiems nereikia jokio išankstinio paėmimo ar lupimo. Mūsų vietinė Azijos maisto prekių parduotuvė visus metus taip pat atsargas šaldytų kaštonų. Aš laikau papildomą maišą šaldiklyje, kad galėčiau gaminti šį patiekalą bet kuriuo metu.

Troškinėta vištiena su kaštonais: receptų instrukcijos
Į didelį dubenį įpilkite vištienos gabalėlių, 1 šaukštą šašlyko vyno, druskos, baltųjų pipirų ir 2 šaukštelius lengvojo sojos padažo. Gerai sumaišykite. Galiausiai sumaišykite 2 šaukštelius aliejaus, kad užfiksuotumėte drėgmę ir užkirstumėte kelią prilipti paruduoti. Šaldykite, kol ruošiate kitus ingredientus.
Norėdami pakartoti savo „Shiitake“ grybus, per 2 valandas pamirkykite juos į 2 puodelius karšto vandens arba 2 puodelius šalto vandens per naktį.

Kai būsite pasiruošę virti, ant vidutinės ugnies pašildykite wok arba olandų krosnį. Įpilkite šaukštą neutralaus aliejaus ir virkite kaštonus 2 minutes arba tol, kol jie lengvai pradės pūslę. Nuimkite ir atidėkite.

Šiuo metu, jei WOK paviršius atrodo smėlėtas ar krakmolingas virimo kaštonai, nuplaukite WOK šveitimo padėkliuku ir karštu vandeniu, kad išvengtumėte sudegusių bitų. Jei ne, tęskite.
Iš anksto pašildykite WOK per stiprią ugnį, kol jis pradės lengvai rūkyti. Įpilkite likusių 2 šaukštų neutralaus aliejaus ir sukaskite, kad padengtumėte virimo paviršių. Sumažinkite šilumą iki vidutinės ir virkite česnaką, imbierą, baltas lazdelės dalis ir žvaigždės anyžių maždaug 1 minutę arba tol, kol skalūnai lengvai paruduos. Įpilkite vištienos gabaliukų, paskleisdami juos vienu sluoksniu, kad kiekvienas gabalas liečiasi su wok. Padidinkite šilumą iki aukštos ir lengvai rudos iš abiejų pusių.



Įpilkite likusio šaukšto šaukšto vyno vyno ir išmeskite vištieną naudodamiesi savo WOK mentele, kad nugriautumėte iš apačios ir užkirstumėte kelią vištienai prilipti. Sumažinkite šilumą iki vidutinio aukšto.
Įpilkite grybų, likusio 1 šaukštą lengvojo sojos padažo, tamsaus sojos padažo, austrių padažo ir grybų mirkymo vandens. Pasirūpinkite, kad paliktumėte bet kokias nuosėdas, kurios nusėdo prie dubenėlio, kurį naudojote, dugne, kad mirkytume grybais! Sumaišykite viską gerai, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.



Nuimkite dangtį ir suberkite kaštoninius. Suteikite viską gerai išmaišyti, uždengti ir troškinti 10–15 minučių. Kai kurie kaštonai gali subyrėti, kai jie sušvelnėja, tačiau tai gerai.
Galiausiai įpilkite žalių lazdelių dalių. Maišykite, kol padažas sutirštės ir lengvai padengs vištieną ir kaštonus. (Jei po 20 minučių liko per daug padažo, galite pasidaryti kukurūzų krakmolo srutą, kad prireikus sutirštės padažą.)


Patiekite su garuotais jazminų ryžiais!

Receptas
Į didelį dubenį įpilkite vištienos gabalėlių, 1 šaukštą šašlyko vyno, druskos, baltųjų pipirų ir 2 šaukštelius lengvojo sojos padažo. Gerai sumaišykite. Galiausiai sumaišykite 2 šaukštelius aliejaus, kad užfiksuotumėte drėgmę ir užkirstumėte kelią prilipti paruduoti. Šaldykite, kol ruošiate kitus ingredientus.
Norėdami pakartoti savo „Shiitake“ grybus, per 2 valandas arba 2 puodelius šalto vandens, pamirkykite juos į 2 puodelius karšto vandens.
Kai būsite pasiruošę virti, ant vidutinės ugnies pašildykite wok arba olandų krosnį. Įpilkite šaukštą neutralaus aliejaus ir virkite kaštonus 2 minutes arba tol, kol jie lengvai pradės pūslę. Nuimkite ir atidėkite.
Šiuo metu, jei WOK paviršius atrodo smėlėtas ar krakmolingas virimo kaštonai, nuplaukite WOK šveitimo padėkliuku ir karštu vandeniu, kad išvengtumėte sudegusių bitų. Jei ne, tęskite.
Iš anksto pašildykite WOK per stiprią ugnį, kol jis pradės lengvai rūkyti. Įpilkite likusių 2 šaukštų neutralaus aliejaus ir sukaskite, kad padengtumėte virimo paviršių. Sumažinkite šilumą iki vidutinės ir virkite česnaką, imbierą, baltas lazdelės dalis ir žvaigždės anyžių maždaug 1 minutę arba tol, kol skalūnai lengvai paruduos. Įpilkite vištienos gabaliukų, paskleisdami juos vienu sluoksniu, kad kiekvienas gabalas liečiasi su wok. Padidinkite šilumą iki aukštos ir lengvai rudos iš abiejų pusių.
Įpilkite likusio šaukšto šaukšto vyno vyno ir išmeskite vištieną naudodamiesi savo WOK mentele, kad nugriautumėte iš apačios ir užkirstumėte kelią vištienai prilipti. Sumažinkite šilumą iki vidutinio aukšto.
Įpilkite grybų, likusio 1 šaukštą lengvojo sojos padažo, tamsaus sojos padažo, austrių padažo ir grybų mirkymo vandens. Pasirūpinkite, kad paliktumėte bet kokias nuosėdas, kurios nusėdo prie dubenėlio, kurį naudojote, dugne, kad mirkytume grybais! Sumaišykite viską gerai, uždenkite ir troškinkite 10 minučių.
Nuimkite dangtį ir suberkite kaštoninius. Suteikite viską gerai išmaišyti, uždengti ir troškinti 10–15 minučių. Kai kurie kaštonai gali subyrėti, kai jie sušvelnėja, tačiau tai gerai.
Galiausiai įpilkite žalių lazdelių dalių. Maišykite, kol padažas sutirštės ir lengvai padengs vištieną ir kaštonus. (Jei po 20 minučių liko per daug padažo, galite pasidaryti kukurūzų krakmolo srutą, kad sutirštintumėte padažą pagal poreikį.) Patiekite su garuotais jazmino ryžiais!
Kalorijos: 477Kcal (24%) Angliavandeniai: 56g (19%) Baltymas: 36g (72%) Riebumas: 11g (17%) Sočiųjų riebalų: 2g (10%) Polinesočiųjų riebalų: 3g Mononesočiųjų riebalų: 4g Trans riebalai: 0,04g Cholesterolis: 162mg (54%) Natris: 867mg (36%) Kalis: 1068mg (31%) Pluoštas: 1g (4%) Cukrus: 0,4g Vitaminas A: 132Iu (3%) Vitaminas C: 48mg (58%) Kalcis: 59mg (6%) Geležis: 3mg (17%)