Garintas žuvies padažas – skonis Malaizija

Šiame įraše gali būti filialų nuorodos. Prašau perskaityti mano privatumo politiką.

Tai lengva Garintas žuvies padažas yra saldus, pikantiškas ir puikiai subalansuotas su sojos padažu, vyno vynu ir sezamo aliejumi. Paruošta per kelias minutes, jis puikiai tinka dripti savo mėgstamai garuose su virta žuvimi, kad namuose būtų restorano stiliaus skonis.

Padažas garuose

Jūros gėrybėms, tokioms kaip žuvis ir austrės, kinai, ypač kantoniečiai, pagarbia paprastas garuose, naudojant tik pačius paprasčiausius ingredientus: imbierą, žalius svogūnus (lazdeles) ir lengvą sojos padažo padažą, kuris pabrėžia natūralius jūros gėrybių skonius. Su dideliu sojos padažo padažu beveik garantuojate sėkmingą patiekalą, nesvarbu, ar gaminate garintas žuvis, austrių ar net krevetes.

„Cantonese“ stiliaus garinta žuvis yra klasika, kurią rasite beveik kiekviename Kinijos restorane. Žuvis yra švelni ir žvynelinė, užpildyta šviežiu imbieru, šukutėmis ir lengvu sojos padažo padažu, kuris padidina natūralų skonį. Augant, mano mama dažnai tai gamino namuose, ir tai buvo tokia pat paguoda kaip restorano versija. Štai kodėl aš mėgstu šį padažą garuojamai žuviai. Tai paprasta, kvapni ir lengvai pagaminta. Nesvarbu, ar gaminate greitą savaitės nakties patiekalą, ar atkuriate mėgstamą kinų garuos žuvies padažą namuose, šis receptas parodo puikų saldaus ir pikantiško pusiausvyrą.

Norėdami gauti daugiau padažo receptų, patikrinkite mano naminį „Teriyaki“ padažą!


Skirtingų rūšių padažas garuose

Šaukštas kantono stiliaus garuotame žuvies padaže.Šaukštas kantono stiliaus garuotame žuvies padaže.

Kalbant apie garintą žuvį, padažas iš tikrųjų verčia spindėti. Klasikinis kantono stiliaus sojos padažo padažas yra tas, kurį dažniausiai pamatysite, tačiau yra keletas kitų variantų, kuriuos verta žinoti:

  • Klasikinis kantono sojos padažo padažas -Daugumoje Kinijos restoranų. Tai paprastas sojos padažo, vyno vyno, sezamo aliejaus ir cukraus mišinys, leidžiantis išsiskirti žuvies skoniui.
  • Imbiero ir šukų padažo – Didelis ant imbiero, su karštu aliejumi, pilamas virš aromatinių medžiagų, todėl viskas pasidaro ypač kvapni.
  • Juodųjų pupelių padažas – „Homestyle“ mėgstamiausias, kuris naudoja fermentuotas juodas pupeles turtingesniam, pikantiškesniam skoniui.
  • Čili aš esu padažas – Tobula, jei jums patinka šiek tiek prieskonių, su šviežiu čili ar čili aliejumi, maišant į bazinį padažą.
  • „Teochew“ stiliaus padažas – Randus variantas, pagamintas iš konservuotų daržovių, česnako ir kartais sūdytų slyvų, kad būtų papildomas gylis. Peržiūrėkite mano „Teochew“ garintos žuvies receptą!

Jie visi yra šiek tiek skirtingi, tačiau idėja yra ta pati: laikykite ją lengvą ir kvapnų, todėl natūralus žuvies saldumas yra žvaigždė.


Ingredientai, kurių jums reikės

Garinto žuvies padažo ingredientai.Garinto žuvies padažo ingredientai.
  • Aš esu padažas
  • Šaoksinis vynas
  • Sezamo aliejus

Visą ingredientų sąrašą žiūrėkite žemiau esančią recepto kortelę.

Pro patarimas Nr. 1: eikite į gerą sojos padažą
Sojos padažas yra šio padažo pagrindas, todėl kokybė daro didelę įtaką. Aš rekomenduoju naudoti vieną Pagaminta Honkonge ar Taivane Kadangi jie yra lengvesni, lygesni ir puikiai tinka garintoms žuvims.

Pro patarimas Nr. 2: pridėkite vyno purslą
„Shaoxing“ vynas suteikia padažui tą subtilų aromatą ir gylį, kurį atpažinsite iš restorano stiliaus garuojamų žuvų. Taip pat galite naudoti kinų ryžių vyną, jei jį lengviau rasti, tačiau aš jo nepraleisiu, nes jis iš tikrųjų daro padažo skonį autentišku.

Pro patarimas Nr. 3: Kodėl aš naudoju vandens prisilietimą
Įpildamas vandens gali atrodyti paprasta, tačiau jis subalansuoja sojos padažo sūrumą, kad skoniai būtų lengvi ir neužtikrintų žuvies.

Pro patarimas Nr. 4: balti pipirai virš juodos spalvos
Balti pipirai turi švelnų šilumą ir sklandžiai susimaišo į padažą, skirtingai nei juodieji pipirai, kurie gali skonis aštrus ir ne vietoje. Tai subtilus prisilietimas, tačiau skonis jaučiasi tradiciškesnis.



Dažnai užduodami klausimai

Ar tai receptas be glitimo?

Tradiciniame sojos padaže yra kviečių, todėl prireikus naudokite „Tamari“ arba sertifikuotą sojos be glitimo padažą.

Ar galiu pasigaminti šį padažą iš anksto?

Taip. Padažą galite paruošti iki 2–3 dienų iš anksto ir laikyti jį hermetiškame inde šaldytuve. Švelniai pašildykite, prieš pildami ant šviežiai garintos žuvies.

Ar galiu padvigubinti receptą?

Taip. Tiesiog padvigubinkite visus ingredientus ir kepkite padažą taip pat. Puiku, jei patiekiate didesnę žuvį ar rengiate šeimos vakarienę.

Kiek laiko padažas išlaiko?

Saugokite aušinamą padažą sandariame indelyje šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekdami švelniai pašildykite.

Kokia žuvis geriausia garuoti?

Švelni, balta žuvis veikia geriausiai. Išbandykite jūros bosą, snapperį, griovį ar tilapiją. Šios žuvys išlieka švelnios ir gražiai sugeria padažą.

Kiek kalorijų vienai porcijai?

Šis receptas sudaro 1/2 puodelio (125 ml) ir jame yra 452 kalorijos.

Garinta žuvis su naminiu garintu žuvies padažu.Garinta žuvis su naminiu garintu žuvies padažu.

Kiti žuvų receptai, kurie jums gali patikti

Tikiuosi, kad jums patiks šis įrašas tiek, kiek aš. Jei išbandysite mano receptą, palikite komentarą ir apsvarstykite galimybę suteikti jam 5 žvaigždučių įvertinimą. Norėdami gauti daugiau lengvų ir skanesnių receptų, ištirkite mano receptų rodyklę ir būkite atnaujinami, užsiprenumeravę mano informacinį biuletenį ir sekite mane „Facebook“, „Pinterest“ ir „Instagram“ naujiems atnaujinimams.

Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių pluta ant plokštelės, papuošti citrinų griežinėliais ir žolelėmis.Šviežiai iškepta menkės filė su prieskonių pluta ant plokštelės, papuošti citrinų griežinėliais ir žolelėmis.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • Sumaišykite visus ingredientus nedideliame puode.

  • Maišykite, kol cukrus ištirps ir viskas gerai sumaišys. Įkaitinkite puodą ant vidutinės iki silpnos ugnies.

  • Kai padažas pradės burbuliuoti ir virti, išimkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam atvėsti.

  • Kai žuvis bus garinama, supilkite padažą ant žuvies ir iškart patiekite.

Gamina 1/2 puodelio (125 ml) arba nuo 1 1/2 iki 2 svarų (nuo 750 g iki 1 kg) žuvies.

Tarnavimas: 0,5puodelisAr Kalorijos: 452KcalAr Angliavandeniai: 24gAr Baltymas: 12gAr Riebumas: 32gAr Sočiųjų riebalų: 3gAr Polinesočiųjų riebalų: 10gAr Mononesočiųjų riebalų: 19gAr Trans riebalai: 0,1gAr Natris: 6037mgAr Kalis: 241mgAr Pluoštas: 2gAr Cukrus: 14gAr Vitaminas C: 1mgAr Kalcis: 41mgAr Geležis: 3mg

Informacija apie mitybą automatiškai apskaičiuojama, todėl ji turėtų būti naudojama tik kaip apytiksliai.

Nuoroda į informacijos šaltinį

Daugiau iš autoriaus

Duonos lazanija su cukinijomis – gyvenimo woks

22 lengvi rudens receptai užimtoms naktims