Kinijos raudonasis cukrus (红糖) – gyvybės woks

Kinijos raudonasis cukrus (Hóng táng – 红糖) tikrai nėra tas pats, kas Vakarų Brown cukrus.

Tai ne tik maisto gaminimo ingredientas, bet iš tikrųjų tradicinių kinų medicinos specialistų manymu, yra kažkas iš mitybos papildų. Sužinokite daugiau apie kinišką raudonąjį cukrų, kuo jis skiriasi nuo įprasto cukraus, ir kaip jį naudoti gaminant maistą.

Kas yra kinų raudonas cukrus?

Kinijos raudonasis cukrus (红糖) yra nerafinuotas cukranendrių cukrus, kuris iš melasos, esančios gaminyje, giliai rausvai rudos spalvos ir savitą skonį.

Skirtingai nuo baltojo cukraus, kuris yra labai perdirbtas ir pašalinamas iš natūralių mineralų, kinų raudonasis cukrus išlaiko kai kurias cukranendrių maistines medžiagas ir pėdsakų mineralus, tokius kaip kalis, kalcis, magnis ir geležis.

Šis saldiklis gali būti įvairių formų, pradedant kietais blokais, kuriuos galima supjaustyti arba susmulkinti iki minkštų, drėgnų veislių, panašių į Vakarų rudąjį cukrų. Tačiau kinų raudonasis cukrus paprastai yra minimaliai perdirbamas, palyginti su Vakarų Brown cukrumi, kuris yra tik rafinuotas baltasis cukrus, pridedamas melasa.

Jūs pradedate nuo cukranendrės, labai aukštos, storos žolės, panašios į bambuką. Cukranendrės suspaudžiama, kad būtų ištrauktos sultys, turinčios sacharozės turtingą sultis, kuri vėliau filtruojama ir kaitinama. Gautas sirupas nuolat maišomas, kad būtų išvengta prilipimo, nes jis vėsta. Natūralios cukraus melasos, kurioje yra polifenolių (antioksidantų), geležies, kalcio, magnio, kalio ir vitamino B6, suteikia tą gilią spalvą.

Toliau mažinamas derlius ir dar tamsesnės spalvos cukrus, dažnai vadinamas kinišku juodu cukrumi („Hēi táng – 黑糖“), kuris yra dar labiau vertinamas ir brangus.

Skonis ir tekstūra

Kinijos raudonasis cukrus turi gilų, sudėtingą saldumą su subtiliomis karamelės natomis ir švelniu dūminiu atspalviu. Tai šiek tiek mažiau saldus nei baltas cukrus, turintis tvirtesnį skonio profilį, kuris suteikia matmenų tiek saldžių, tiek pikantiškų patiekalų.

Tekstūra skiriasi priklausomai nuo formos-blokai yra sunkūs ir juos reikia suskaidyti arba lėtai ištirpinti. Minkšta veislė turi drėgną, šiek tiek lipnią konsistenciją, panašią į vakarietišką rudąjį cukrų, tačiau giliau ir turtingesnis skonis. Taip pat yra sausesnė rūšis su tekstūra, panaši į smulkų smėlį.

Kinijos kultūros nauda sveikatai

Tradicinėje kinų medicinoje (TCM) raudonas cukrus laikomas šildančiu ir maitinančiu. Tai ypač siejama su moterų sveikata. Tai yra būtinas daugelio po gimdymo patiekalų ingredientas. (Norėdami gauti daugiau informacijos, skaitykite mūsų po gimdymo receptus.)

Daugelis kinų šeimų gamina raudonojo cukraus imbiero arbatą (红糖姜茶) moterims po gimdymo ar menstruacijų metu, kad padėtų kraujotakai ir sušildytų kūną.

Išskyrus Judy:

Mano mama mėgsta papasakoti savo ankstyvosios atminties istoriją. Jai buvo vos 3 metai ir prisimena tą dieną, kai gimė jos brolis. Pirmas dalykas, kurį mama valgė pagimdžiusi, buvo didelis dubuo raudonojo cukraus sriubos su 3 kiaušiniais. Ji apibūdina sėdintį lovos papėdėje, stebėdama motiną ir norėdama, kad ji taip pat galėtų turėti sriubos. Kiekvieną kartą pasakodamas šią istoriją, ji nustebo, kad vis dar prisimena minutės detales apie tas akimirkas taip aiškiai, kaip vakar.

Tradiciniai kinų medicinos specialistai taip pat rekomenduoja tai vyresniesiems ir peršalimo žmonėms, kad būtų galima išsklaidyti šaltį iš kūno, pagerinti kraujotaką ir maitinti qi (sustiprina ir energetinkite kūną).

Žinoma, svarbu atsiminti, kad kinų raudonasis cukrus vis dar yra cukrus! Naudokite jį saikingai.

Kaip naudoti kinišką raudoną cukrų

Kinijos raudonas cukrus yra nepaprastai universalus kinų gaminimo metu. Čia yra keletas įprastų panaudojimo būdų:

  1. Saldžių sriubų ir desertų: Tai yra tinkamiausias tradicinių desertų, tokių kaip „Red Bean Soup“ (红豆沙), ir kinų Naujųjų metų Nián Gāo (红糖年糕) saldiklio.
  2. Troškinti patiekalai: Šangų ir Jiangsu virtuvėje galite naudoti raudoną cukrų raudonuose pluoštuose, tokiuose kaip „Hóng Shāo Ròu“ (红烧肉 红烧肉), tiek spalvai, tiek skoniui.
  3. Vaistinės arbatos: Mūsų imbiero datos arbata (红糖姜茶) puikiai tinka peršalimo ir PMS simptomams! Pasaldinkite raudonu cukrumi.
  4. Garintos bandelės ir pyragai: Daugelyje garintų bandelių ir pyragų raudonojo cukraus naudojamas turtingo skonio, pavyzdžiui, raudonojo cukraus garuotam pyragą (红糖发糕) ir kinų saldųjį šautuvą (红糖烧饼 红糖烧饼).
  5. Padažai ir marinatai: Galite jį naudoti norėdami pridėti gylį prie pikantiškų padažų ir marinatų, subalansuodami aštrius ar sūrius skonius.

Iš esmės kinų raudonasis cukrus yra geresnis rafinuoto baltojo cukraus pasirinkimas. Taigi galite jį naudoti bet kuriame recepte, kuriame reikalaujama šiek tiek cukraus. (Nebent tai bus kepimo receptas, kuris bus tikslesnis ir smulkesnis pakaitalais.)

Kaip laikyti

Laikykite hermetiškame inde, vėsioje, sausoje vietoje, atokiau nuo tiesioginių saulės spindulių. Tvirtai blokai laikysis metų metus, jei bus tinkamai laikomi. Granuliuotos ir minkštos veislės laikui bėgant gali sukietėti, jei jos veikiamos, tačiau jos vis tiek bus tinkamos naudoti. Prieš naudodamiesi tiesiog suskaidykite bet kokius gumulėlius.

Jei turite minkštą veislę ir norite užkirsti kelią sukietėjimui, į indą galite įdėti rudojo cukraus taupymo priemonę (vandenyje mirkytos terakotos gabalas), o tai padės palaikyti drėgmę.

Kur nusipirkti

Kinijos raudonas cukrus lengvai prieinamas Azijos maisto prekių parduotuvėse, paprastai kepimo ar saldiklio skyriuje. Ieškokite jo plastikinėse pakuotėse arba mažose dėžutėse, pažymėtose „红糖“. Internetiniai Azijos maisto prekių mažmenininkai, tokie kaip „Sayweee“, taip pat nešiojasi, jei neturite vietinio šaltinio.

Atminkite, kad nors kinai išverčia į „raudoną cukrų“, dažnai pamatysite paketus, pažymėtus anglų kalba kaip „rudą cukrų“. Dėl šios priežasties per daugelį metų mes tai taip pat vadinome „kinų ruduoju cukrumi“.

Kinijos raudonasis cukrus yra brangesnis nei įprastas cukrus. Tai yra specialus daiktas, o kai kurie gamintojai vis dar gali naudoti tradicinius ir rankinius maisto gaminimo būdus.

Jei ieškote brangesnio juodo cukraus, ant pakuotės ieškokite šių kinų personažų: „黑糖“. Nepaisant to, mes nemanome, kad yra kokių nors taisyklių ar standartų, kaip jį vadinti „raudona“ arba „juoda“. Tačiau paprastai, kuo tamsesnė spalva, tuo aukštesnė kokybė, turinti geresnę vaistinę vertę pagal TCM.

Aukščiau esančiame paveikslėlyje galite pamatyti, kad cukraus paketas yra pažymėtas „黑糖“. Bet žemiau esančiame paveikslėlyje jis atrodo daug lengvesnis nei juodas cukrus. Jis taip pat yra paženklintas angliškai „ruduoju cukrumi“. Viskas labai painu, tačiau tikimės, kad tai padės jums naršyti jūsų pasirinkimą Kinijos rinkoje!

Paprastai juodasis cukrus turėtų atrodyti daug tamsesnis nei įprastas raudonas cukrus, o daugiau melasos spalvos.

Receptai, kuriuos reikia pabandyti naudoti kinišką raudoną cukrų

Šie receptai ne visi aiškiai reikalauja kiniško raudonojo cukraus. Tačiau šiuose induose galite jį naudoti cukraus/rudojo cukraus vietoje:

Jei anksčiau niekada neviršėte su kinišku raudonu cukrumi, aš raginu jus išbandyti! Pradėkite nuo paprastos raudonojo cukraus imbiero arbatos šaltą dieną arba kai šalta – tiesiog virkite šviežią supjaustytą imbierą, vandenį ir raudoną cukrų. Iš karto pastebėsite skonio skirtumą, palyginti su įprastu cukrumi, ir tai gali tapti nauja kuokšteline.

Source link

Daugiau iš autoriaus

Kinų jautiena ir kiaušiniai – gyvenimo wokai

Oro keptuvės kokosų krevetės – skonis Malaizija