Itališkas salsos verde padažas (žalias padažas)


Italų kalba Žalias padažas Padažas – Tikras itališkas delikatesas, giriamas už universalumą. Pagamintas remiantis alyvuogių aliejus ir švieži petražolėsšį žalią padažą galima patiekti kepsnys (Arba itališka virta mėsa: „Bollito Misto“) vištienaant grotelių žuvis arba daržovės. Jis taip pat dažnai naudojamas kaip salotų padažai. Veganas.

Pakalbėkime Žalias padažas – Itališkas žalias padažas, kurio nežinojai, kad jums reikia. Šis salsos verde receptas yra skiriasi nuo gerai žinomas Meksikos žalia salsa Pagaminta su pomidorasAr kalendrair čili pipirai.

Italijos salsa verde, pažodžiui, išverstas į „žalią padažą“, paprastai paruošiami petražolėmis, česnakais ir alyvuogių aliejumi kaip pagrindiniai ingredientai. Kai kurie receptų variantai reikalauja ančiuvių, virtų kiaušinių, pasenusios duonos (arba džiūvėsėlių) ir kaparėlių, net baltojo vyno acto. Tačiau šiandien norėčiau pasidalyti paprasčiausia, paprasčiausia versija, kuri man labiausiai patinka.

Šį „Salsa Verde“ padažą galima derinti su šiuo jaukiu ant grotelių keptos mėlynos žuvelės receptu arba mano sviesto karvės liežuvio receptu.

Įdomūs faktai: Italijoje, Žalias padažas (pažodžiui reiškia „žalią padažą“) yra tradicinis, žolelių pagrindu pagamintas padažas, kilęs iš šiaurinių regionų, ypač Pjemontas. dažniausiai patiekiamas Virta mėsa (ypač klasikiniame itališkame patiekale Sumaišyta virta mėsa). Salsa Verde universalumas tampa populiarus ne tik su Virta mėsa bet ir su Ant grotelių kepta žuvisAr Skrudintos daržovėsar net kaip plitimas Bruschetta. Žolelių ryškumas ir citrinos sulčių rūgštingumas supjaustytas riebiais, sodriais patiekalais, todėl tai yra tobula pora su kiauliena, jautiena ar net ėriena.

Ingredientai ir pakeitimai

  1. Šviežios petražolių – Stiebai pašalinami, tik reikalingi lapai
  2. Citrina – Reikalingos sultys ir žievelės, jei įmanoma
  3. Alyvuogių aliejus – ypač mergelė
  4. Česnakai – Švieži
  5. Jūra druska

Variacijos: pasenusi duona, kaparėliai, baltojo vyno actas, ančiuviai, virti kiaušiniai

Kaip pasigaminti itališką salsą verde?

1 -asis: Išvalykite šviežias petražoles ir česnakus.

2 -asis: Visus ingredientus sudėkite į virtuvės kombainą ir sumaišykite, kol petražolės bus gerai sumaltos. Voila, pasirengęs tarnauti.

Ką tarnauti salsa verde?

Keletas pasiūlymų iš mano virtuvės:

Itališkas salsos verde padažas
Itališkas salsos verde padažas

Itališkas salsos verde padažas

Europos patiekalas

Itališkas salsos verde padažas-paprastas ir greitas citrinų-parsley padažas, kurį galima naudoti kepsniui, kaip salotų padažui arba paskleisti ant keptos žuvies ar daržovių.

Neleiskite savo ekranui tamsėti

  • 100 g Švieži petražolės, nuplauti
  • 70 ml alyvuogių aliejus, ypač mergelė
  • 2 Vidutinis česnako gvazdikėliai, nulupta
  • 1 Vidutinis citrina, Reikia citrinos sulčių ir žievelės
  • Jūros druska pagal skonį
  • Pirmadideliame virtuvės kombaine valomi petražolių lapai, alyvuogių aliejus, vienos citrinos sultys ir šiek tiek citrinos žievelės. Pabarstykite jūros druska.

  • Tadapulsas, kol petražolės bus gerai sumaltos ir sujungtos su likusiais ingredientais.

  • PagaliauPerkelkite į oro nepralaidų indą ir laikykite šaldytuve iki savaitės. Naudokite per riebią mėsą, žuvį ar ant grotelių keptas daržoves ir salotas.

Ingredientų kiekius galima pritaikyti pagal asmenines nuostatas.
Pasiruošimas: Padažą galima gaminti virtuviniu būdu arba gerai susmulkinti petražoles ir sumaišyti su likusiais ingredientais, kad būtų kaimiškas.
Variacijos: Kaperiai, ančiuviai, pasenusi duona, virti kiaušiniai (arba kiaušinių baltymai) ar baltojo vyno actas taip pat gali būti naudojamas paruošimui.
Parduotuvė: Padažą laikykite oro nepraleidžiančioje talpykloje šaldytuve iki savaitės. Padažas gali pakeisti spalvą, jei per ilgai nepaliekama.

Prep laikas 5 minutės

9 minutės

Bendras laikas 14 minutės

Kursas Užkandis, padažas, padažas

Virtuvė Europos, italų

Šiame įraše gali būti filialų nuorodos, skaitykite visišką atskleidimą čia.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Sandrae Lawrence prisijungia prie kokteilių fondo direktorių valdybos pasakų

„Wonton“ kiaušinių kritimo sriuba – gyvenimo woks