Įdaryti pipirai su pupelėmis ir porais


Įdaryti pipirai su pupelėmis ir porais – bulgarų patiekalas, paruoštas iš saldžiųjų džiovintų (rehidratuotų) raudonųjų pipirų, raudonųjų pupelių ir daug porų. Iškepta orkaitėje iki tobulumo. Vegetarasdraugiškas vaikams. Receptą galima paruošti su taip pat šviežios paprikos.

Mes gaminame tradicinė bulgarų kalba įdaryti sausi raudonieji pipirai su raudonosiomis pupelėmis ir daug porų. Keptos orkaitėje šios saldžiosios paprikos gali būti patiekiamos kaip užkandis arba pagrindinis patiekalas. Šių paprikų grožis yra tas, kad juos galima paruošti ir su šviežiomis paprikomis. Tik atminkite, kad tradicinio saldumo, gaunamo iš džiovintų pipirų, gali nebūti.

Jei jums patinka įdaryti pipirai, būtinai išbandykite mano senamadiškų itališkų įdarytų paprikų receptą.

Įdomūs FAKTAI: Maisto gaminimas iš džiovintų raudonųjų pipirų užima svarbią vietą bulgarų kulinarijos tradicijose. Tuo metu, kai Bulgarija buvo Osmanų imperijos dalis, daugelis kulinarinių įtakų buvo pritaikytos ir integruotos į bulgarų virtuvę. Tikėtina, kad džiovinamos saldžiosios raudonosios paprikos žiemos patiekalams.

Jei lankėtės Bulgarijos turguje, tikriausiai matėte ryšulius ilgų džiovintų paprikų, sukrautų į grupes po 8–12. Kad galėtumėte jas naudoti gaminant maistą, jas reikia rehidratuoti karštame vandenyje, kuris suminkština ir atkuria jų turtingumą, mėsingos tekstūros. Rehidratuotos šios paprikos yra žinomos dėl savo saldaus, tvirto skonio ir dažniausiai naudojamos sriuboms, pagrindiniams patiekalams ir užkandžiams.

Ingredientai ir pakaitalai

  1. Džiovintos raudonosios paprikossaldus – reikėtų rehidratuoti karštame vandenyje likus kelioms valandoms iki gaminimo. Receptą galima paruošti ir su šviežiomis paprikomis
  2. Poraimalta
  3. Raudonosios pupelės – arba naudojamos ir baltosios cannellini pupelės
  4. Sviestas – arba pasirinktas augalinis aliejus
  5. Vanduo maisto ruošimui, plius karštas vanduo džiovintų paprikų mirkymui – rehidratacija
  6. Prieskoniai: 1 valgomasis šaukštas. saldžioji paprika, pomidorų pasta, pikantiški prieskoniai, petražolės, jūros druska pagal skonį

Kaip pasigaminti įdarytas džiovintas paprikas?

1: Papriką rehidratuokite karštame vandenyje likus kelioms valandoms iki virimo. Jie turi būti minkšti ir mėsingi iš visų pusių.

2: Paruoškite įdarą ant viryklės, įpilkite vandens ir švelniai įdaru įdarykite pipirus. Kepkite kaip nurodyta.

PATARIMAS: Rehidratuotos raudonosios paprikos yra labai trapios ir lengvai lūžta. Įdarydami žiūrėkite, kad nesuplėšytumėte jų šaukštu.

DAUGIAU bulgariškų receptų:

Keletas pasiūlymų, kurių galbūt dar nesate matę:

Įdaryti pipirai su pupelėmis ir porais
Įdaryti pipirai su pupelėmis ir porais

Įdaryti pipirai su porais ir pupelėmis

Europos patiekalas

Įdaryti pipirai su porais ir raudonosiomis pupelėmis – lengvas vakarienės receptas su džiovintomis saldžiomis paprikomis, troškintais porais ir skaniomis raudonosiomis pupelėmis. Vegetaras.

Neleiskite ekranui užtemti

  • 8 vidutinis džiovintos raudonosios paprikos, saldus
  • 2 lazdos porai, malta
  • 2 skardines raudonos pupelės
  • 4 a.š. sviesto
  • 1 puodelis vandens virimui
  • karštas vanduo džiovintoms paprikoms mirkyti

Prieskoniai

  • 1 a.š. saldžiosios paprikos
  • 2 a.š. pomidorų pasta
  • 1 a.š. pikantiškas prieskonis
  • 1 a.š. petražolės, šviežias
  • jūros druskos pagal skonį
  • Mirkyti džiovinti raudonieji pipirai verdančiame karštame vandenyje 2 valandas (arba kol visos pipirų dalys suminkštės). Tada gerai nusausinkite ir atidėkite.

  • Mažame padaže keptuvėje ant mažos ugnies svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus porus, kol suminkštės. Išmaišykite pagal poreikį. Sudėkite nusausintas konservuotas raudonąsias pupeles ir visus prieskonius.

  • Tadagerai išmaišykite ir įpilkite 1/2 puodelio (100 ml) vandens į mišinį. Leiskite troškintis 5 minutes ant viryklės.

  • Kitaskiekvieną pipirą įdarykite porų ir pupelių mišiniu ir išdėliokite kepimo formoje greta. Švelniai įpilkite 1/2 puodelio (100 ml) vandens į indą (arba daugiau, jei reikia), paprikas aptepkite tirpintu sviestu (neprivaloma).

  • Viršelis indą su kepimo folija ir kepti orkaitėje apie. 30 minučių (arba daugiau, jei reikia). Nuimkite foliją ir kepkite dar 5-10 minučių (neprivaloma) su įjungta ventiliacija. Patiekite iš karto.

* 1 puodelis = 200 ml, 1/2 puodelio = 100 ml
SVIESTAS: Sviestą galima pakeisti augaliniu aliejumi kaip augalinės kilmės alternatyvą.
RAUDONOS PUPELĖS: Mano naudojamos raudonos pupelės yra iš Alnatura Brand.
DŽIOVINTOS PIRKOS: Šiam receptui naudoju saldžiąsias raudonąsias džiovintas paprikas, tačiau galima pakeisti įprastas paprikas. Kai džiovinti raudonieji pipirai yra kieti, mirkomi vandenyje jie daug lengviau suskyla, todėl įdarykite juos švelniai.
Kiekiai ingredientų skaičių gali tekti koreguoti atsižvelgiant į paprikų dydį.

Paruošimo laikas 20 minučių

Virimo laikas 30 minučių

Bendras laikas 50 minučių

Kursas Pagrindinis patiekalas

Virtuvė Balkanų, Bulgarų, Europos, Turkų

Šiame įraše gali būti filialų nuorodų, žr. visą atskleidimo informaciją čia.



Source link

Daugiau iš autoriaus

Klausiame distiliuotojo Alberto Moraleso apie Wahaka Mezcal

Singapore Hokkien Mee – Malaizijos skonis